ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΦΛΩΡΟΣ, ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΦΛΩΡΟΣ, ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ!

18 Οκτωβρίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:562
Μοίρασέ το

 

 

Στον Έβρο πήγαν τα ΤΟΜΑ Marder-1A3! – Aπέσυραν και α/α MANPAD FIM-92 Stinger!

Marder-1A3: Ήρθαν μόλις 6 μονάδες κατασκευής δεκαετίας του 1980! – Αποσύρθηκαν ή αποσύρονται συνολικά 122 ΤΟΜΑ BMP-1P και δεν θα αντικατασταθούν – Αφοπλίζουν τα νησιά – Όλος ο κατάλογος των όπλων που έχουν αποσυρθεί.

 

 

 

Λυπάμαι που θα εκφράσω ευθέως τη θέση μου, αλλά… ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΦΛΩΡΟΥ, που μέσω ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣΗΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ…

ΟΛΟΙ… ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ…

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ, ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΣ…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΑΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ… ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΞΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΖΟΥΝ…

 

Στο έλεος των Τούρκων τα νησιά: Στον Έβρο πήγαν τα ΤΟΜΑ Marder-1A3! – Aπέσυραν και α/α MANPAD FIM-92 Stinger!

Άοπλα μένουν τα νησιά του Αιγαίου καθώς επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του pronews.gr και τα παλιά ΤΟΜΑ Marder- 1A3 δεν θα εξοπλίσουν τα νησιά του Αιγαίου, καθώς οι Τούρκοι ουσιαστικά «απαγορεύουν» πλέον την μετακίνηση οπλικών συστημάτων (το τι έγινε στην περίπτωση των Μ1117 που επιχείρησαν να μεταφερθούν στα νησιά είναι γνωστί), αλλά στέλνονται σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο.

 

marder2
marder3

Η απόσυρση των BMP-1 ήδη έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην άμυνα των νησιών σε ό,τι αφορά τις αντι-αποβατικές επιχειρήσεις.

 

Οι αποθήκες όπλων στα νησιά έχουν αδειάσει σε μεγάλο βαθμό κάνοντας πράξη την αποστρατικοποίηση που ζητά η Τουρκία και ενθαρρύνουν Γερμανία και ΗΠΑ:

Στα όπλα που έφυγαν από τα νησιά (τα ΤΟΜΑ BMP-1 αναχωρούν σταδιακά) και εστάλησαν στο καθεστώς Ζελένσκι περιλαμβάνονται και 60 φορητοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι FIM-92 Stinger (φωτό κάτω)!

Συνολικά αποσύρθηκαν:

122 ΤΟΜΑ BMP-1 με όλα τα πυρομαχικά των πολυβόλων τους

15.000 βλήματα των 73 χλστ.

15.000 ρουκέτες των 122 χλστ.

20.000 επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47 Καλάσνικοφ

3.200.000 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών,

60 MANPAD FIM-92 Stinger,

17.000 βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών

1.100 αντιαρματικές ρουκέτες RPG-18

Oι Πολωνοί πάντως ασκούνται με τα ΤΟΜΑ BWP-1 (πολωνική έκδοση των BMP-1) τόσο σε ασκήσεις διάβασης ποταμού αλλά και αντιαποβατικών ενεργειών.

Η άφιξη των Μarder 1Α3, θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με σχετικό προγραμματισμό.

marder1

 

Πηγή

Προβολές : 562


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα