Μια διαθήκη, πολλά μυστήρια – Πάλι στο επίκεντρο ο Νταβέλης της Λάρισας

Μια διαθήκη, πολλά μυστήρια – Πάλι στο επίκεντρο ο Νταβέλης της Λάρισας

14 Νοεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:671
Μοίρασέ το

Πώς επιχείρησαν σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη να ελέγξουν τα ιστορικά Εκπαιδευτήρια Ράπτη στη Λάρισα.

Όποιος κουμπαριάζει με το Μητσοτακαίικο, δεν μπορεί παρά να είναι το ίδιο λαμόγιο, απατεώνας και του ιδίου φυράματος μ’ αυτούς…

Ενδεχομένως να είναι και της ίδιας καταγωγής… οπότε οι απάτες και οι κομπίνες είναι στο ΛΑΖΑΡΕΙΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ…

Όταν στις απάτες συμμετέχουν και οι ρασοφόροι τράγοι του Σατανά, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα…

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Ρε Λαρισαίοι, εκείνο το ποτάμι τι το έχετε, αν δεν πνίγετε και κανέναν μέσα;;;

 

Τα έργα και οι ημέρες του πολυπράγμονα επιχειρηματία της Θεσσαλίας και κουμπάρου της Ντόρας Μπακογιάννη, Αχιλλέα Νταβέλη φαίνεται πως επεκτείνονται χωρίς σταματημό σε όλα τα πεδία.

Ο γνωστός από τις μάσκες επιχειρηματίας στη Λάρισα, που, επίσης έλαβε 1,5 εκατ. ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο για να δημιουργήσει γκρουπ Μέσων Ενημέρωσης, φαίνεται πως έχει άμεση εμπλοκή με μια πρωτοφανή υπόθεση να αλλάξουν χέρια τα ιστορικά Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτη στη Λάρισα.

Σε αγαστή συνεργασία μάλιστα με τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο κατόρθωσαν προσωρινά τα Εκπαιδευτήρια να περάσουν σε ποσοστό 100% στην Μητρόπολη Λάρισας, μέχρι που η Δικαιοσύνη ανέκοψε τα σχέδιά τους.

Μάλιστα στο σχέδιο εμπλοκή είχε και η σύζυγος του Αχ. Νταβέλη η οποία ανέλαβε ενεργό δράση στα γνωστά Εκπαιδευτήρια της Λάρισας.

Τα παραπάνω οδήγησαν σε μια μεγάλη δικαστική διαμάχη με το νέο ΔΣ που ορίστηκε, (με τις ευλογίες του Μητροπολίτη και του Νταβέλη), να ακυρώνεται ενώ ακόμη και σήμερα οι πιέσεις για το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων συνεχίζονται με κάθε τρόπο.

Βήμα – βήμα η ιστορία

Ηταν αρχές του καλοκαιριού 2021 όταν τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτη στη Λάρισα βρέθηκαν αντιμέτωπα με μια οργανωμένη επιχείρηση εγκατάστασης στην Διοίκησή τους τρίτων προσώπων, με σκοπό την αποξένωση του μετόχου της εταιρίας και αντιπροέδρου της.

Όλα ξεκίνησαν με την βίαιη εγκατάσταση δικηγόρου της Λάρισας, εντεταλμένης από τον Μητροπολίτη Λάρισας Ιερώνυμο, κατά κόσμον Παναγιώτη Νικολόπουλο στα Εκπαιδευτήρια, η οποία κατ’ εντολή του προχώρησε σε ενέργειες πλήρους αποξένωσης της Μαίρης Ράπτη, ενώ στράφηκε και κατά του Νικόλαου Ράπτη, ανιψιού και κάτοχου της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρίας. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μην του επιτραπεί η είσοδος στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Τα παραπάνω πρόσωπα εισήλθαν, σύμφωνα με πληροφορίες, βίαια στην ζωή της Μαίρης Ράπτη, η οποία ήταν και σε προχωρημένη ηλικία, δημιουργώντας τεχνητή κρίση στις σχέσεις των ιδιοκτητών της εταιρίας, η οποία προκλήθηκε για να δημιουργήσει τις συνθήκες, κυριολεκτικά, «κατάκτησης» των Εκπαιδευτηρίων.

Για παράδειγμα, στα τέλη Αυγούστου 2021 η προχωρημένης ηλικίας Μαίρη Ράπτη «οδηγήθηκε» σε συμβολαιογράφο της Λάρισας υπογράφοντας μία Δημόσια Διαθήκη με την οποία μεταβίβαζε το 46% των μετοχών που κατείχε στην Μητρόπολη Λάρισας.

Ακολούθως συγκάλεσαν διοικητικό συμβούλιο και αφαίρεσαν από τον ανιψιό της Νικόλαο Ράπτη τις διαχειριστικές εξουσίες που νόμιμα ασκούσε μέχρι τότε.

Στην συνέχεια η Μαίρη Ράπτη πηγαίνει εκ νέου στον συμβολαιογράφο Λάρισας και υπογράφει νέα διαθήκη, με την οποία αφήνει την περιουσία της, δηλαδή, το 100% στην Μητρόπολη Λάρισας.

Ντροπή σου, φώναζαν οι κάτοικοι στον Μητροπολίτη

 

Ακολούθως την 10-12-2021 συνήλθαν παράνομα οι μέτοχοι της εταιρίας σε έκτακτη, αυτόκλητη και φερόμενη ως καθολική γενική συνέλευση, χωρίς να γίνει νόμιμη σύγκληση της γενικής συνέλευσης και χωρίς να προηγηθεί πρόσκληση όλων των μετόχων της εταιρίας.

Στην άκυρη αυτή συνέλευση εξέλεξαν νέο συμβούλιο, που απαρτίζονταν από την Μαίρη Ράπτη του Νικολάου, ως Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο και την Ευαγγελία Ζιάκου, σύζυγο του Αχιλλέα Νταβέλη, ως αντιπρόεδρο.

Επιπλέον η σύζυγος του Αχιλλέα Νταβέλη, Ευαγγελία Ζιάκου, αναλαμβάνει ενεργή δράση στα Εκπαιδευτήρια ως Αντιπρόεδρος και ο μέχρι πριν δύο μήνες Αντιπρόεδρος εκδιώκεται από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας με την σύζυγο Νταβέλη σχεδόν με καθημερινές παρουσίες της να παρακολουθεί τα πάντα και να λαμβάνει αποφάσεις.

Μάλιστα, επειδή ήδη προηγήθηκαν οι διαθήκες που πείστηκε να υπογράψει η Μαίρη Ράπτη, με σκοπό να αποδειχθεί ότι η διαθέτης είχε κατά τον χρόνο σύνταξης των διαθηκών δικαιοπρακτική ικανότητα και πνευματική διαύγεια, επισκέφθηκε ιατρό για να την εξετάσει. Για την επίσκεψη η τοπική κοινωνία σχολιάζει ότι κάποιοι την «πήραν κυριολεκτικά με το νυχτικό» και την πήγαν εκεί.

Παρόλα αυτά και τον «τέλειο σχεδιασμό» η Δικαιοσύνη μπήκε εμπόδιο στα σχέδιά τους. Μετά από σκληρή δικαστική διαμάχη, η απόφαση του Δικαστηρίου δεν τους δικαίωσε.

Η παράνομη διοίκηση αναγκάσθηκε σε παραίτηση, τα μέλη της ακυρώθηκαν και τελευταία αποχώρησε και η Ευαγγελία Νταβέλη, σύζυγος του επιχειρηματία.

Η «εκδίκηση»

 

Ωστόσο η ιστορία δεν τέλειωσε εδώ. Η συνέχεια έχει ενδιαφέρον καθώς αναμιγνύονται και άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Από τον περασμένο Ιούνιο του 2022 τα Εκπαιδευτήρια βρίσκονται και πάλι στη δίνη προβλημάτων, αφού ανακλήθηκαν από την Υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή οι άδειες λειτουργίας Δημοτικού και Λυκείου των εκπαιδευτηρίων.

Σύμφωνα με πηγές από τα Εκπαιδευτήρια πρόκειται για «ενέργειες αντεκδίκησης της πλευράς που έχασε τη δικαστική μάχη».

Αλλωστε τα τοπικά κανάλια του επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη, συχνά-πυκνά ασχολούνται με την υπόθεση, συνεχίζουν να επιτίθεται ανοιχτά στα Εκπαιδευτήρια, με μόνιμη επωδό ότι «Είναι μονόδρομος το να κλείσουν».

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων

 

 

Πηγή

Προβολές : 671


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα