Μια πιο Προσεκτική Ματιά στους Φύλακες της Ιατρικής Έρευνας

19 Μαΐου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

 

 

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ των ΗΠΑ, το ΙΔΡΥΜΑ GATES, το NIH και το HHMI ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ το MIT Media Lab, το ίδιο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΧΟΤΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΔΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ, JEFFREY EPSTEIN.

ΟΤΑΝ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ (δηλαδή αυτό που ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ και M-VOLIA) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

ΕΑΝ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΑΡΑΓΕ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΛΟ;

Μετάφραση blümlifee

από τον Ryan Matters

Στην τελευταία του εργασία, ο διαβόητος Βρετανός βιολόγος Harold Hillman διακήρυξε ότι “η κυτταρική βιολογία βρίσκεται σε δύσκολη θέση”. Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε το 2011 και συνοψίζει την έρευνα της ζωής του (αρχίζοντας τη δεκαετία του 1970), προειδοποιώντας τους βιολόγους και τους κυτταροφυσιολόγους ότι κάτι δεν πάει καλά με την κατανόηση του ανθρώπινου σώματος.

Τώρα βρισκόμαστε στο 2022. Η πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού έχει εξαναγκαστεί να λάβει μια πειραματική γονιδιακή θεραπεία, ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥ “ΜΗ ΒΛΑΠΤΕΙΝ” και έχουν προκληθεί ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ, ΑΣΚΟΠΟΙ θάνατοι ως αποτέλεσμα και της ένεσης και των δρακόντειων μέτρων λόγω του ιού.

Σύμφωνα με τα λόγια του Hillman, η σύγχρονη ιατρική “βρίσκεται σε δύσκολη θέση”.

Αλλά πώς φτάσαμε εδώ; Πώς φτάσαμε σε ένα σημείο όπου οι φυσικές θεραπείες αποφεύγονται υπέρ των ακριβών και επικίνδυνων φαρμακευτικών προϊόντων; Πώς γίνεται η πλειονότητα των υγειονομικών “ειδικών” να είναι πρόθυμη να αγνοήσει τη χρήση βιταμινών, μετάλλων και άλλων ασφαλών και αποδεδειγμένων θεραπειών και αντ’ αυτού να εγκρίνει πειραματικές και επικίνδυνες θεραπείες;

ΓΙΑΤΙ οι άνθρωποι συνεχίζουν να ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ υπέρ των φαρμάκων που εκτίθεται από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, ΧΩΡΙΣ την παραμικρή ΥΠΟΨΙΑ σχετικά με τα χρήματα και τη δύναμη που παρέχονται στους τεχνοκράτες και τις φαρμακευτικές ελίτ που προωθούν το παράδειγμα της ιατρικής που βασίζεται στα φάρμακα;

Και πώς θα μπορούσε να υπάρχει μια τέτοια συνωμοσία;

Αν δεν υπήρχε το Sars-Cov-2, θα το καταλαβαίναμε, σωστά;

Εάν οι φυσικές θεραπείες ήταν αποτελεσματικές, οι γιατροί μας θα τις συνταγογραφούσαν, σωστά;

Εάν τα m-volια ήταν επικίνδυνα, το CDC θα μας ενημέρωνε, σωστά;

ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ.

Όπως λένε, τα χρήματα κάνουν τον κόσμο να γυρίζει.

Ας δούμε λοιπόν τους ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ στον κόσμο για να δούμε αν μπορούμε να διακρίνουμε οποιονδήποτε λόγο για τον οποίο η σύγχρονη ιατρική έχει λάβει μια τόσο φρικτή και τρομακτική τροπή.

 

Χρηματοδότηση Έρευνας Υγείας – Πού πάνε τα χρήματα;

 

Πρώτον, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε πού πηγαίνουν τα περισσότερα κονδύλια για την έρευνα για την υγεία. Για αυτό, θα βασιστούμε σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Health Research Policy and Systems με τίτλο Οι 10 μεγαλύτεροι δημόσιοι και φιλανθρωπικοί χρηματοδότες της έρευνας για την υγεία στον κόσμο: τι χρηματοδοτούν και πώς διανέμουν τα κεφάλαιά τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 2013, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) χορήγησε 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα μολυσματικών ασθενειών (συμπεριλαμβανομένων 113 εκατομμυρίων δολαρίων για λοιμώξεις του αναπνευστικού και 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα για το HIV/AIDS). Έδωσαν επίσης επιχορηγήσεις σε έρευνα που αφορούσε καρδιαγγειακές παθήσεις (1,9 δισεκατομμύρια δολάρια), καρκίνο του πνεύμονα (208 εκατομμύρια δολάρια) και ψυχική υγεία (2,1 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας (MRC) και η Wellcome Trust κατευθύνουν επίσης την πλειονότητα των επιχορηγήσεων τους στην έρευνα που αφορά μολυσματικές ασθένειες.

Μια εργασία που δημοσιεύτηκε στο The Lancet , με τίτλο επενδύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στην παγκόσμια έρευνα για τις μολυσματικές νόσους 1997–2010: μια μελέτη περίπτωσης διαπίστωσε ότι μεταξύ 1997-2010, η ιολογία ήταν η υψηλότερη χρηματοδοτούμενη κατηγορία έρευνας για μολυσματικές νόσους και οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες αυτής της έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το Wellcome Trust (688 εκατ. £) και το MRC (673 εκατ. £).

Το ίδρυμα Bill and Melinda Gates κατευθύνει επίσης την πλειονότητα των «φιλανθρωπικών» προσπαθειών τους για την καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών, με λιγότερο από το 3% του προϋπολογισμού τους να κατευθύνεται σε μη μεταδοτικές ασθένειες.

Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά; Λοιπόν, σημαίνει ότι οι ιοί αξίζουν ΠΟΛΛΑ χρήματα (και θα συνεχίσουν να εκτιμώνται εκθετικά για προφανείς λόγους).

Ίσως αυτό εξηγεί γιατί ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει Sars-Cov-2 αντιμετωπίζεται με τόσο ένθερμη λογοκρισία και περιφρόνηση σε σύγκριση με τη φιλική προς τα μικρόβια θεωρία της «διαρροής εργαστηρίου» που έχει πλέον εισχωρήσει στην επικρατούσα αφήγηση , που υποστηρίζεται ακόμη και από εκείνων που βρίσκονται στην πιο εναλλακτική πλευρά.

Είτε αληθές είτε αναληθές, αυτό που πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν να εξετάσουν είναι ο βαθμός στον οποίο αυτή η θεωρία ευνοεί τη φαρμακοβιομηχανία.

Στην πραγματικότητα, όχι μόνο ευνοεί τη Big Pharma, αλλά ευνοεί τους φάρσες του WEF ενισχύοντας την αφήγηση του «θανατηφόρου ιού», ευνοεί τους κατασκευαστές εμβολίων, ευνοεί τους ιολόγους, ευνοεί τις δυτικές δυνάμεις, ευνοεί τους τραπεζίτες, ευνοεί το Χόλιγουντ, ευνοεί το CDC και ευνοεί τον ΠΟΥ!

Η υπόθεση της «διαρροής εργαστηρίου» ευνοεί σχεδόν κάθε οργανισμό ή ομάδα που σχετίζεται με την απάτη του Covid .

Και ας μην ξεχνάμε ότι οι θεωρίες για τους μεταλλαγμένους ιούς που διαφεύγουν από τα εργαστήρια σίγουρα ευνοούν κάθε ερευνητή που θα μπορούσε να επωφεληθεί από τα τεράστια χρηματικά ποσά που χύνονται στα γατάκια των ιατρικών θυρωρών του κόσμου.

 

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι φύλακες που ελέγχουν, κατευθύνουν και χειραγωγούν την ιατρική έρευνα για έλεγχο και κέρδος; Αυτό είναι το κύριο θέμα αυτού του άρθρου.

1. Το ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ (ΗΠΑ)

Σύμφωνα με το healthresearchfunders.org, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης ιατρικής έρευνας στον κόσμο. Το ινστιτούτο ξόδεψε περισσότερα από 26 δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα για την υγεία το 2013.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι ενέσεις mRNA δεν είναι μια νέα τεχνολογία.

Στη δεκαετία του 1980, το NIH χορήγησε επιχορηγήσεις σε ερευνητές του Ινστιτούτου Salk για έρευνα που αφορούσε την τεχνολογία m-volίων mRNA. Στην πραγματικότητα, ήταν η έρευνα που χρηματοδότησε το NIH για τη “διαμολύνση RNA με τη μεσολάβηση κατιονικών λιποσωμάτων” που έθεσε τα θεμέλια για δεκαετίες περαιτέρω εργασίας στην περιοχή.

Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, ότι το NIH υποστηρίζει ένθερμα τις ενέσεις Covid-19 από τότε που κυκλοφόρησαν τα νέα για την ανάπτυξή τους.

Στην πραγματικότητα, το NIH κατέχει το ΗΜΙΣΥ του ΒΑΣΙΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ για το Μ-VOLIO Covid-19 της Moderna, επιτρέποντάς τους να εισπράττουν δικαιώματα για κάθε φιαλίδιο που πωλείται. Τέσσερεις επιστήμονες του NIH κατέθεσαν επίσης το δικό τους δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ισχυριζόμενοι ότι είναι συν-εφευρέτες της τεχνολογίας.

Χωρίς αμφιβολία αναρωτιέστε πώς θα μπορούσε να επιτραπεί να συμβεί μια τέτοια κατάφωρη σύγκρουση συμφερόντων. Αν ναι, μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι οι κανονισμοί του NIH επιτρέπουν στους επιστήμονες να συγκεντρώνουν έως και 150.000 $ σε πληρωμές δικαιωμάτων ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ για Μ-VOLIA που βοήθησαν στην ανάπτυξή τους!

Όπως δήλωσε ο Robert F. Kennedy Junior σε ένα άρθρο για το Children’s Health Defense:

“Το μερίδιο του NIH στο m-volιο μπορεί να εξηγήσει γιατί ο Anthony Fauci μετέφερε το m-volιο της Moderna στην πρώτη γραμμή και άφησε τη Moderna να ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙ τις ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΕ ΖΩΑ παρά την πειραματική τεχνολογία και τους εγγενείς κινδύνους των m-volίων κατά του κορωνοϊού… Μπορεί επίσης να εξηγήσει γιατί ο Anthony Fauci κανόνισε ένα 483 εκατομμύρια δολάρια επιχορήγηση στη Moderna από ένα αδελφό πρακτορείο NIH, τη BARDA, παρά το γεγονός ότι η Moderna δεν έφερε ποτέ ένα προϊόν στην αγορά ούτε πήρε έγκριση.”

Επιπλέον, ήταν ο Δρ Anthony Fauci, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων του NIH (και ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου) μαζί με τον πρώην διευθυντή του NIH, Dr Francis Collins, που συνωμότησαν για να καταστείλουν τις αντίθετες απόψεις για τον Covid-19. μέτρα.

Αυτό αποκαλύφθηκε χάρη σε ένα αίτημα ελευθερίας πληροφοριών που υποβλήθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (AIER) που βρήκε μια κρυφή μνήμη email μεταξύ Fauci και Collins. Οι δυο τους χρησιμοποίησαν τις επαφές τους στα μέσα ενημέρωσης για να καταπνίξουν τις προτάσεις που έγιναν στη Διακήρυξη του Great Barrington, ζητώντας μια λύση “εστιασμένης προστασίας” στην πανδημία του Covid.

Σε ένα άρθρο για το Ινστιτούτο Brownstone, ο Jeffery Tucker αποκαλύπτει τα εργαλεία που χρησιμοποίησε η ηγεσία του NIH για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και να προωθήσει ευνοϊκές αφηγήσεις (ευνοϊκές για αυτούς, δηλαδή).

“Τι μαθαίνουμε από αυτά τα email; Οι επιθέσεις σε δεκάδες χιλιάδες ιατρικούς επαγγελματίες και επιστήμονες ενθαρρύνθηκαν πράγματι από την κορυφή. Η βάση για τις επιθέσεις δεν ήταν επιστημονικά άρθρα. Ήταν έντονα πολιτικά φορτισμένα άρθρα”.

 

2. Το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών

Ναι είναι αλήθεια. Το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της παγκόσμιας έρευνας για την υγεία. Μάλιστα, σύμφωνα με το healthresearchfunders.org, είναι ο 6ος μεγαλύτερος χρηματοδότης, με τις δαπάνες για την έρευνα για την υγεία να ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2013.

Και όταν μιλάμε για το Υπουργείο Άμυνας, μιλάμε πραγματικά για την DARPA, την «Defense Advanced Research Projects Agency» που χρηματοδότησε τη Moderna με ποσό 25 εκατομμυρίων δολαρίων το 2013.

Μαζί με το NIH που αναφέρεται παραπάνω, η DARPA χρηματοδοτεί επίσης την Profusa, μια startup βιοτεχνολογίας που υποστηρίζεται από την Google που αναπτύσσει επί του παρόντος τεχνολογία ενέσιμων βιοαισθητήρων. Σύμφωνα με την Profusa , η τεχνολογία βιοαισθητήρα τους μπορεί

«Μετρά τα επίπεδα οξυγόνου στους ιστούς, παρέχει πιθανούς δείκτες ανθρώπινης απόκρισης σε μόλυνση ή έκθεση σε ασθένειες σε υγιείς εθελοντές»

Το έργο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Imperial College του Λονδίνου, το ίδιο ινστιτούτο που έχει λάβει σημαντική χρηματοδότηση από τον Bill Gates και το ίδιο ινστιτούτο που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή των τρομακτικά ανακριβών επιδημιολογικών μοντέλων που χρησιμοποιήθηκαν για να επηρεάσουν άμεσα την πολιτική δημόσιας υγείας γύρω από τον Covid αφήγημα.

Όπως το NIH, η DARPA υποστηρίζει την τεχνολογία mRNA εδώ και αρκετό καιρό. Στην πραγματικότητα, άρχισαν να επενδύουν στην τεχνολογία το 2011, περίπου την ίδια περίοδο που ο Bill Gates έκανε την πρώτη του επένδυση στη Moderna.

Αλλά το ενδιαφέρον τους για τη γονιδιακή θεραπεία υπερβαίνει τα εμβόλια. Οι επιστήμονες της DARPA εξετάζουν επίσης τρόπους για να χρησιμοποιήσουν τη γονιδιακή θεραπεία για «την ενίσχυση μιας ολόκληρης σειράς λειτουργιών του σώματος αλλάζοντας κυριολεκτικά το DNA ενός ατόμου με ιούς ή χημικές ουσίες». Ωραίος.

Ένα άλλο πρόγραμμα DARPA, που ονομάζεται ECHO , αναπτύσσει «διαγνωστικά τεστ που μετρούν την ανταπόκριση του οργανισμού στην ιογενή λοίμωξη αντί για τον ίδιο τον ιό» και το πρόγραμμα SIGMA+ «αξιολογεί την πιθανή χρήση τεχνολογίας φορητών συσκευών για τον εντοπισμό του COVID-19 και άλλων μολυσματικών ασθενειών. ”

 

3. ΤO WELLCOME TRUST (Ηνωμένο Βασίλειο)

 

Το Wellcome Trust είναι μια επιστημονική φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Λονδίνο που ιδρύθηκε με πόρους του μεγιστάνα της φαρμακευτικής βιομηχανίας, Henry Wallace.

Σύμφωνα με το healthresearchfunders.org, το Wellcome Trust είναι ο 7ος μεγαλύτερος χρηματοδότης της παγκόσμιας έρευνας στον τομέα της υγείας, με σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2013.

Η Wellcome ίδρυσε προηγουμένως έναν από τους μεγαλύτερους φαρμακευτικούς γίγαντες στον κόσμο, τη GlaxoSmithKline, και σήμερα, το καταπίστευμα χρησιμοποιεί τα 25,9 δισεκατομμύρια δολάρια για “φιλανθρωπικούς” σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης κλινικών δοκιμών, ανάπτυξης m-volίων και άλλων ερευνών που σχετίζονται με την υγεία.

Ναι, ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της έρευνας για την υγεία στον κόσμο δεν ιδρύθηκε μόνο με χρήματα της Big Pharma, αλλά ίδρυσε έναν από τους μεγαλύτερους φαρμακευτικούς κολοσσούς στον κόσμο!

Ακόμη πιο ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ είναι ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ του TRUST με τη BRITISH EYGENICS SOCIETY (Βρετανική Επιτροπή ΕΥΓΟΝΙΚΗΣ) (τώρα μετονομάστηκε σε “Ινστιτούτο Galton”). Όχι μόνο η βιβλιοθήκη του Wellcome Trust στεγάζει τα αρχεία της British Eugenics Society, αλλά πολλοί από τους ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ συνεχίζουν να κατέχουν ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ GALTON. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Whitney Webb:

“Πολλές κορυφαίες θέσεις διακυβέρνησης στην πρώην British Eugenics Society, τώρα γνωστό ως Ινστιτούτο Galton, περιλαμβάνουν άτομα που εργάζονταν αρχικά στο Wellcome Trust, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του Ινστιτούτου Galton, Turi King”.

Συνεχίζει γράφοντας ότι,

“Ο ανώτερος ερευνητής γενετικής του Ινστιτούτου Galton, Jess Buxton, ήταν προηγουμένως “ερευνητής γενετικής” στο Wellcome Trust και στη συνέχεια συνέχισε να ΔΙΕΓΑΓΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ WELLCOME.”

Ακόμη και ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ του m-volίου Oxford-Astrazeneca, ο Adrian Hill, ΗΓΕΙΤΑΙ μιας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ στη Wellcome με στόχο την αποκάλυψη γενετικής ευαισθησίας σε μολυσματικές ασθένειες.

Ως ο μεγαλύτερος χρηματοδότης ιολογικής έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο και υποστηρικτής του Ινστιτούτου Έρευνας Εμβολίων Edward Jenner του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (που ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ από την GlaxoSmithKline!), το Wellcome Trust είναι ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΧΛΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ Μ-VOLIΩΝ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Και όπως μπορείτε να φανταστείτε, το Trust δεν είναι χωρίς διαμάχες.

Το 2013, το Wellcome Trust ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ μια κλινική ΔΟΚΙΜΗ για τη δοκιμή ενός ΝΕΟΥ Μ-VOLΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ.  Επτά ΒΡΕΦΗ ΠΕΘΑΝΑΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑ ΤΟΥ Μ-VOLIOY, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΔΕΙΞΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΕ ΖΩΑ.

Οι ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ στη δοκιμή αφού ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, συμπεριλαμβανομένης της δήλωσης ότι το m-volιο “έχει δοκιμαστεί σε ζώα και αποδείχθηκε ασφαλές και αποτελεσματικό”.

Ακόμη χειρότερα, τη στιγμή της δοκιμής, οι επιστήμονες στο Wellcome λάμβαναν ένα οικονομικό μερίδιο από αυτές τις δοκιμές.

Μια έρευνα που διεξήχθη αργότερα από το British Medical Journal έθεσε το πολύ σημαντικό ΕΡΩΤΗΜΑ, εάν ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ (η έμφαση δίνεται) “ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ Ή ΠΡΟΘΥΜΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ”.

Το 2018, το Wellcome Sanger Institute, ένα ερευνητικό κέντρο γονιδιώματος και θυγατρική του Wellcome Trust που συνδέεται με την Eugenics, εκτέθηκε ότι ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΝΑ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟ ΤΣΙΠ ΣΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΠΟΥ ΔΩΡΗΣΑΝ ΤΟ DNA ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ. Η Jantina de Vries, βιοηθικός στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Wellcome Sanger “ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΑΝΗΘΙΚΕΣ. Τελεία.”

 

4. Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΚ) είναι η εκτελεστική εξουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έργο της EC διευθύνεται από ένα υπουργικό συμβούλιο επιτρόπων και διευθύνεται από την Πρόεδρό της, Δρ. Ursula Von der Leyen (στενή σύμμαχο της Angela Merkel).

Σύμφωνα με το healthresearchfunders.org, η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ είναι ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ξοδεύοντας περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνα που σχετίζεται με την υγεία το 2013.

Σε ένα έγγραφο του 2020 με τίτλο “Φαρμακευτική στρατηγική για την Ευρώπη”, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διπλασιάζει την πίστη της στη Big Pharma και στο παράδειγμα της ιατρικής που βασίζεται στα φάρμακα. Αφού επεξηγεί την αποτελεσματικότητα των γονιδιακών θεραπειών και των εμβολίων, η έκθεση συνεχίζει σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ σχεδιάζει να επιταχύνει τη ρυθμιστική έγκριση για φαρμακευτικά προϊόντα. Η διατύπωση είναι χαρακτηριστικά ασαφής, χρησιμοποιώντας την συνήθη γλώσσα.

“Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τις διαδικασίες για τη διερεύνηση νέων προσεγγίσεων για την αξιολόγηση των επιστημονικών στοιχείων για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων ως μέρος της αναθεώρησης της νομοθεσίας και θα επιδιώξει να φέρει τους χρόνους έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ στο ίδιο επίπεδο με εκείνους σε άλλα μέρη του κόσμου. Θα εξετάσει πώς η υποδομή και οι προσαρμοσμένες ρυθμιστικές διαδικασίες θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την ψηφιακή τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη για να υποστηρίξουν τη λήψη ρυθμιστικών αποφάσεων και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα”.

Το πιο ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ είναι η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΑΜΦΙΒΟΛΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, που αναμφίβολα αποτελεί ονείρωξη των μετανθρωπιστών τεχνοκρατών.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η Ursula von der Leyen, η πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, η οποία έχει ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΠΟΠΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Γερμανικό Υπουργείο Άμυνας, ανέθεσε μια σειρά από επικερδείς συμβάσεις σε εξωτερικούς συμβούλους χωρίς την κατάλληλη επίβλεψη. Οι ερευνητές υποψιάστηκαν ότι αυτή και οι υπάλληλοί της ανέθεσαν συμβάσεις με βάση το δίκτυο προσωπικών τους διασυνδέσεων.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, μέσα σε τέσσερα χρόνια από την ανάληψη του Υπουργού Άμυνας της von der Leyen, τα κέρδη της Accenture από τη δουλειά με τον γερμανικό στρατό αυξήθηκαν από 459.000 ευρώ το 2014 σε 20 εκατομμύρια ευρώ το 2018.

Παρόλα αυτά, η Von der Leyen έγινε επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ιδού, η ύποπτη συμπεριφορά της συνεχίστηκε. Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του έπος του Covid, η Von der Leyen διαπραγματεύτηκε “τη μεγαλύτερη σύμβαση που έχει υπογραφεί ποτέ για m-volια COVID-19” με τον επικεφαλής της Pfizer, Albert Bourla, μέσω μηνύματος κειμένου.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η ΕΕ δεσμεύτηκε να αγοράσει 900 εκατομμύρια m-volια Pfizer-BioNTech, με δυνατότητα αγοράς άλλων 900 εκατομμυρίων , αφού η ΕΕ είχε ήδη μεσολαβήσει σε συμφωνία για 600 εκατομμύρια δόσεις στο πλαίσιο δύο προηγούμενων συμβάσεων.

Σε απάντηση σε ένα μεταγενέστερο δημόσιο αίτημα για προβολή των μηνυμάτων, αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε κρατηθεί κανένα αρχείο για την ανταλλαγή. Με άλλα λόγια, η Von der Leyen είχε σκόπιμα διαγράψει τα μηνύματα, υποδεικνύοντας ότι πιθανότατα έκρυβε κάτι.

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο Von der Leyen είπε ότι η ΕΕ πρέπει να εξετάσει τον υποχρεωτικό m-volιασμό ως απάντηση στην “εξαιρετικά μεταδοτική” παραλλαγή Omicron. Εκείνη την εποχή, υπήρχαν συνολικά 59 περιπτώσεις Omicron στην Ευρώπη, τα οποία είτε αφορούσαν “ήπια συμπτώματα” ή ήταν εντελώς ασυμπτωματικά.

Η Ursula Von Der Leyen είναι παντρεμένη με τον Heiko Von der Leyen, απόγονο της γερμανικής οικογένειας ευγενών Von der Leyen. Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Heiko έγινε ο Ιατρικός Διευθυντής για την Orgenesis, μιας νεοφυούς εταιρίας βιοτεχνολογίας με έδρα τις ΗΠΑ “που εργάζεται για να “ξεκλειδώσει” τις δυνατότητες της κυτταρικής και γονιδιακής θεραπείας”.

Η ORGENESIS εργάζεται επί του παρόντος σε μια σειρά από έργα, συμπεριλαμβανομένης της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΚΟΥ ΤΗΣ Μ-VOLΙΟΥ για τον COVID -19!

Το αν η Orgenesis έχει συνδέσμους με την Pfizer και αν η προαγωγή του Heiko σε Ιατρικό Διευθυντή είχε να κάνει με τη σκοτεινή ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου της Ursula Von der Leyen με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Albert Bourla, μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ.

 

5. ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ HOWARD HUGHES (ΗΠΑ)

 

Το Ιατρικό Ινστιτούτο Howard Hughes (HHMI) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ιατρικής έρευνας με έδρα την Αμερική. Ιδρύθηκε το 1953 από τον Howard Hughes, έναν Αμερικανό επιχειρηματία.

Από τις πρώτες ήδη ημέρες, το ινστιτούτο ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ για την τεράστια προσωπική περιουσία του Hughes και τα περισσότερα ΧΡΗΜΑΤΑ για το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ από την ΠΩΛΗΣΗ ΟΠΛΩΝ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Σύμφωνα με το healthresearchfunders.org, το Ιατρικό Ινστιτούτο Howard Hughes είναι ο 11ος μεγαλύτερος χρηματοδότης έρευνας για την υγεία στον κόσμο, ξοδεύοντας περισσότερα από 750 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα για την υγεία το 2013.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ινστιτούτο έχει ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ. Θα ήταν συνετό να θυμηθούμε ότι οι ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΥΓΟΝΙΚΗΣ. ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ επίσης ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΤΟ (γενετικά τροποποιημένων οργανισμών) και ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΓΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ,

“Το [Ιδρυμα] HHMI υποστηρίζει την έρευνα της σχολής Rockefeller που είναι διαπιστευμένη στο HHMI με χρηματοδότηση για μισθούς, προμήθειες, εξοπλισμό και εργαστηριακό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων μεταδιδακτορικών συνεργατών, τεχνικών και διοικητικών βοηθών”.

Το HHMI απασχολεί έναν αριθμό επιστημόνων, που ονομάζονται “ερευνητές” και χρηματοδοτεί νέα έρευνα με τη μορφή εκπαιδευτικών υποτροφιών. Πολλοί από τους ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ του HHMI ΕΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ Μ-VOLIΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 (άρα μια καλή επένδυση) και σε άλλη ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ που περιλαμβάνει την τεχνολογία CRISPR.

Για παράδειγμα, το 2020, η ερευνήτρια του HHMI Jennifer Doudna τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ στη χημεία για το έργο της που πρωτοπορεί σε μια νέα μέθοδο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΟΣ.

Ένας άλλος από τους ερευνητές του HHMI, ο Robert Horvitz, είναι ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ GATES.

Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη σύνδεση που έχει το HHMI με το Ίδρυμα Gates. Το 2017, το HHMI, το ΙΔΡΥΜΑ GATES και το WELLCOME TRUST συνεργάστηκαν για να υποστηρίξουν “41 διεθνείς ερευνητές, επιστήμονες πρώιμης σταδιοδρομίας που είναι έτοιμοι να προωθήσουν τη βιοϊατρική έρευνα σε όλο τον κόσμο”.

Μαζί απένειμαν συνολικά 26,7 εκατομμύρια (!!!!!!) δολάρια σε αυτούς τους ερευνητές σε μια κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα πώς αυτά τα μεγάλα, “ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ” ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ για να ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ και να ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι ο ΣΤΡΑΤΟΣ των ΗΠΑ, το ΙΔΡΥΜΑ GATES, το NIH και το HHMI ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ το MIT Media Lab, το ίδιο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΧΟΤΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΔΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ, JEFFREY EPSTEIN.

Το εργαστήριο MIT Media στεγάζει επίσης τον ROBERT LANGER, τον ΣΥΝΙΔΡΥΤΗ της MODERNA καθώς και τον Kevin Esvelt, τον ηγέτη της “Sculpting Evolution”, μιας ομάδας που ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΠΛΗΥΘΥΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.”

 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ COVID-19: ΜΙΑ ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΓΙΔΑ ΧΡΕΟΥΣ;

Πριν ολοκληρώσουμε, είναι απαραίτητο να επιστήσουμε την προσοχή σε μια σημαντική εξέλιξη στη χρηματοδότηση της υγείας που έχει σημειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Και αυτή είναι η χρηματοδότηση της αγοράς δισεκατομμυρίων ενέσεων Covid-19.

Όπως ίσως μαντέψατε, οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΧΡΕΟΥΣ, ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ. Μόνο η Παγκόσμια Τράπεζα έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει ενέσεις Covid-19 ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με μια έκθεση που συνέταξε η ανθρωπιστική οργάνωση CARE, με τίτλο “Ποιός πληρώνει για να παραδίδει m-volια;”

“Το 86% της χρηματοδότησης σε αυτή την ανάλυση είναι με τη μορφή δανείων. Αυτό δίνει στις χώρες χρέος που μπορεί να αποδυναμώσει τη μελλοντική ετοιμότητα για πανδημία αντί να ενισχύσει τα συστήματα υγείας”.

Αυτό που πραγματικά λένε εδώ είναι ότι τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ Μ-VOLΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ σε τέτοιο βαθμό θα καταλήξουν τα m-volια να αποδυναμώσουν τα συστήματα υγείας τους και όχι να τα ενισχύσουν.

Ποιός θα το φανταζόταν;

Η ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Οι ερευνητές που πληρώνονται για τις προσπάθειές τους είναι καλό, όπως και το να έχουμε διαθέσιμα χρήματα για την περαιτέρω γνώση των ασθενειών και την ανάπτυξη αποτελεσματικών θεραπειών που σώζουν ζωές είναι επίσης καλό.

Ωστόσο, ΟΤΑΝ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ (δηλαδή αυτό που ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ και M-VOLIA) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

ΕΑΝ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΑΡΑΓΕ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΛΟ;

Στην έκθεση που αναφέρθηκε νωρίτερα το παρόν άρθρο με τίτλο “Οι 10 μεγαλύτεροι δημόσιοι και φιλανθρωπικοί χρηματοδότες της έρευνας για την υγεία στον κόσμο: τί χρηματοδοτούν και πώς διανέμουν τα κεφάλαιά τους”, οι ερευνητές αναφέρονται σε αυτό ακριβώς το θέμα.

“Υπάρχει επίσης ανάγκη για περισσότερη συζήτηση σχετικά με το πού πρέπει να έγκειται η εξουσία που αποφασίζει τις προτεραιότητες για δημόσια χρηματοδοτούμενη έρευνα για την υγεία (κοινοβούλια, υπουργεία, οργανισμούς χρηματοδότησης ή ανεξάρτητες επιτροπές εμπειρογνωμόνων). Μια τέτοια συζήτηση είναι απαραίτητη επειδή υπάρχουν πεπερασμένοι πόροι για επενδύσεις στην ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ και, επομένως, πρέπει να τεθούν προτεραιότητες ΔΙΚΑΙΕΣ και ΝΟΜΙΜΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ και χρησιμοποιώντας τα καλύτερα δυνατά στοιχεία”.

Και συνεχίζουν αμφισβητώντας τη βάση των αποφάσεων χρηματοδότησης, δηλώνοντας σωστά τα παρακάτω:

“ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, οι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ της ΕΡΕΥΝΑΣ στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ LOBBYING.”

Έτσι, η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ της ΕΡΕΥΝΑΣ για την υγεία μπορεί να θεωρηθεί ως ένας ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ” ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΑ Μ-VOLIA mRNA ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, ΑΣΦΑΛΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Ή ΗΘΙΚΑ.

Τώρα, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ ΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΡΑΠΕΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΒΙΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΦΡΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ, ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ.

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 383


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα