Μου πήρε μερικά λεπτά για να συνειδητοποιήσω το δούλεμα που «τρώει» εκεί έξω από το μαγαζί η πανελλήνια πλέμπα που και αυτή διασκέδαζε τότε αμέριμνη στα στέκια της ή κοιμόταν σε… οριζόντια θέση, λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Μου πήρε μερικά λεπτά για να συνειδητοποιήσω το δούλεμα που «τρώει» εκεί έξω από το μαγαζί η πανελλήνια πλέμπα που και αυτή διασκέδαζε τότε αμέριμνη στα στέκια της ή κοιμόταν σε… οριζόντια θέση, λόγω του προχωρημένου της ώρας.

12 Οκτωβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:521
Μοίρασέ το

Σ’ εκείνο το πριβέ πάρτι της παραλιακής όταν πράσινοι και γαλάζιοι «είχαν γίνει ένα»…

Αυτομάτως αισθάνθηκα μια αηδία για τον κομματισμό, διέγραψα από το μυαλό μου πολιτικές θέσεις, ιδεολογίες και προσηλώσεις.

 

 

Όπου και να κοιτάξεις, ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ… ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ…

 

ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ … ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ…

 

Όποιος έχει παρακολουθήσει επισταμένα δημοτικά συμβούλια, θα διαπιστώσει πως δημοτική εξουσία και αντιπολίτευση, είναι … φιλαράκια…

Το δικό μου μάθημα το έλαβα όταν είχα την εφημερίδα μου… που παρακολουθούσα στα δημοτικά συμβούλια τι έπαιζε…

Σκοτώνονταν μεταξύ τους οι δημοτικές παρατάξεις, έβγαζαν σκάνδαλα επί  σκανδάλων, κάποια ήταν τεράστια, αλλά ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΣΤΕΛΝΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…

Όσο για την κεντρική πολιτική σκηνή… εκεί να δείτε αλλαξοκωλιές…

ΑΗΔΙΑ… ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΗΨΗ…

ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Του Κώστα Πρώιμου

Δε θα ξεχάσω ποτέ, κατά την περίοδο της νιότης μου, είκοσι τρία χρόνια πίσω. Την εποχή που όλοι νόμιζαν ότι έγιναν πλούσιοι σε τούτο τον ντουνιά. Εργαζόμουν μέρα και νύχτα μια εποχή. Εκείνο το καλοκαίρι, το βραδάκι με έβρισκε σε γνωστό παραλιακό μαγαζί της Βούλας, να κάνω δημόσιες σχέσεις για λογαριασμό της ταμπέλας. Για όσους θυμούνται τα υπεραυτοκίνητα ήταν περισσότερα και από τα παπάκια. Γκλαμουριά, ανάπτυξη, πρόοδος και ευημερία διά χειρός κυβέρνησης Σημίτη. Έρχονταν και οι Ολυμπιακοί αγώνες και ποιος μας έπιανε.

Μια μέρα μας ειδοποίησε ο υπεύθυνος πως το μαγαζί «κλείστηκε» αποκλειστικά για το πάρτι που διοργάνωνε μια μεγαλοπερσόνα της τιβί. Καλεσμένη όλη η «καλή κενωνία» των Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Η είσοδος αυστηρώς μόνο για το προσωπικό. Φωτογράφοι, κάμερες και «δημοσιογράφοι» ξεροστάλιαζαν απέξω μέχρι πρωίας καθώς οι εντολές ήταν σκληρές. Να μην πατήσει μέσα κανείς από τους παπαράτσι ούτε για κατούρημα!

Θα μπορούσα να μην είχα πάει εκείνη τη βραδιά αλλά από περιέργεια κυρίως τους είπα ότι θα έρθω για να περιφέρομαι παρατηρώντας τους εκφραστές του πολιτισμού μας, της παιδείας και της οικονομικής μας άνθησης.

Αυτά τα θλιβερά που αντίκρισα επιβεβαίωναν απολύτως όσα υποψιάζονται οι θαμώνες των καφενείων αλλά και οι πάσης φύσεως καχύποπτοι. Νταβατζήδες, αεριτζήδες, υπόδικοι, δήθεν ευυπόληπτοι και πετυχημένοι μεγαλοεπιχειρηματίες, να χαριεντίζονται καθήμενοι στο ίδιο τραπέζι αν και αντίθετοι πολιτικά με βουλευτές, υπουργούς και Κρατικούς Λειτουργούς της πρώτης γραμμής! Σύζυγοι, γκόμενες μετρέσες, αλαφροΐσκιωτοι σταρ του σινεμά και της πλάκας. Εκφραστές του «κενού και του τίποτα» να αυτοαποθεώνονται.

Ωστόσο δε θα ξεχάσω πότε μια σκηνή που εκτυλίχτηκε μπροστά στα μάτια και πραγματικά με συγκλόνισε. Πολύ γνωστός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εναγκαλιζόταν και «χαχάνιζε» με γνωστό «γαλαζοβράκη» δημοσιογράφο και παρουσιαστή – ξέρετε από αυτούς τους έγκριτους – άκριτους. Και καλά όλα μέχρι εδώ, Θα μου πείτε και πού το περίεργο; Έλα που εκείνη την χρονική περίοδο σκοτώνονταν δημοσίως και είχαν ανοίξει «άγρια» πολιτική βεντέτα.

 

Ομολογώ πως μου πήρε μερικά λεπτά για να συνειδητοποιήσω το δούλεμα που «τρώει» εκεί έξω από το μαγαζί η πανελλήνια πλέμπα που και αυτή διασκέδαζε τότε αμέριμνη στα στέκια της ή κοιμόταν σε… οριζόντια θέση, λόγω του προχωρημένου της ώρας.

 

Αυτομάτως αισθάνθηκα μια αηδία για τον κομματισμό, διέγραψα από το μυαλό μου πολιτικές θέσεις, ιδεολογίες και προσηλώσεις.

Η τηλεπερσόνα χάθηκε από το προσκήνιο, σήμερα δεν υπάρχει πλέον πουθενά κάποιοι από τους πνευματικούς και πολιτικούς εκείνης της μακρινής βραδιάς δεν είναι εν ζωή. Ορισμένες επιχειρηματικές οικογένειες ως ατόφιες δυναστείες ακόμη μεσουρανούν. Προφανώς κάποιοι έχουν γερό στομάχι και εξακολουθούν να χαριεντίζονται ακόμη και με πολιτικούς εχθρούς τους σε κλειστές κοινωνικές εκδηλώσεις ή πριβέ πάρτι που δε θα μάθουμε ποτέ. Τα πράγματα έκτοτε έχουν αλλάξει άρδην για τον λαουτζίκο που τα βράδια μένει σπίτι με κομμένα τα φτερά και απλώς μετράει τις λιγοστές δεκάρες του…

 

 

Πηγή

Προβολές : 521


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα