Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, αλλά... θα φύγουν την Τετάρτη το πρωί... ΡΟΒΟΛΑ ΤΑ ΡΟΒΟΛΑ ΤΑ... ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, αλλά... θα φύγουν την Τετάρτη το πρωί... ΡΟΒΟΛΑ ΤΑ ΡΟΒΟΛΑ ΤΑ... ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

20 Φεβρουαρίου, 2024 18 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,319
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και … ξερνάω…

Που είναι τα γίδια και τα πρόβατα ρε, να τ’ αφήσετε να ροβολάνε έξω από το μπουρδέλο;;;

 

Οι συνάδελφοί σας στο εξωτερικό πάνε γαμιώντας τους πολιτικούς κι εσείς … έχετε κλείσει και την επιστροφή σας;;;

ΝΤΡΟΠΗ ΩΡΕ!!!

 

Τα τρακτέρ μπροστά από τη Βουλή – Συνεχίζουν να φτάνουν στην Αθήνα οι αγρότες

Ωχ Παναγιά μου τι γλιέπουν τα μάτια μ’…

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροι, πετάχτηκε από το μνήμα του ο Ξυλούρης κι άρπαξε τη λύρα, και όλα για το θεαθήναι…(εδώ)

ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ… ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΠΩΣ … ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ!!!!!!!!!!

 

Καλλιόπη  Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Τώρα εμένα, βλεποντας αυτόν τον χαβαλέ… αυτό το πανηγύρι στο Σύνταγμα, γιατί μου ήρθε η παρακάτω φωτογραφία στο μυαλό;;;

Υ.Γ. Στους …θαρραλέους αγρότες μας που ήρθαν για να φύγουν με άδεια χέρια, αφιερώνω το παρακάτω δημώδες άσμα…

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης –  Γιώργος Στογιάννος
Βίντεο/Φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης – Νίκος Χριστοφάκης

Στην Ομόνοια και την πλατεία Καραϊσκάκη συγκεντρώνονται τα τρακτέρ που φτάνουν στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Ήδη τα πρώτα τρακτέρ παρατάχθηκαν στο Σύνταγμα, απέναντι από τη Βουλή και περιμένουν και τους άλλους αγρότες με τα υπόλοιπα αγροτικά μηχανήματα, τα οποία φτάνουν στο κέντρο της Αθήνας.

Προηγουμένως, με σημαίες και κόρνες έφτασαν στην Αθήνα από το Κάστρο της Βοιωτίας και άλλες περιοχές.

Περίπου στις 12:00 πέρασαν τα διόδια των Αφιδνών, με προορισμό το κέντρο της Αθήνας για το απογευματινό συλλαλητήριο στις 18:30 στο Σύνταγμα, ενώ κάποια που προπορεύονταν πέρασαν από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης.

Την ίδια στιγμή οι συνάδελφοί τους από διάφορα σημεία της χώρας συνεχίζουν το ταξίδι τους είτε με λεωφορεία, είτε με ΙΧ αυτοκίνητα με στόχο να φτάσουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο. Ειδικότερα, λεωφορεία ξεκινούν από τον θεσσαλικό κάμπο, 7 λεωφορεία ξεκινούν από την Φθιώτιδα και το Δομοκό, 5 λεωφορεία από την Εύβοια, ενώ πολλοί αγρότες από Φθιώτιδα και Βοιωτία κινούνται για την Αθήνα με ΙΧ.

 

Εικόνα από την πλατεία Συντάγματος

Στιγμιότυπα από το Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή

 

 

Τα πρώτα τρακτέρ στην Ομόνοια

 

Η άφιξη των τρακτέρ στην Αθήνα

Σύμφωνα με τους αγρότες, θα φτάσουν στην Αθήνα περισσότερα από 150 τρακτέρ. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τα τρακτέρ που έχουν προστεθεί στο κομβόι που κατευθύνεται για την Αθήνα από την περιοχή του Κάστρου της Βοιωτίας αναμένεται να προστεθούν τρακτέρ στη Θήβα και το Σχηματάρι αλλά και άλλες περιοχές ενώ το μεσημέρι, γύρω στις 12, το κομβόι θα φτάσει στα διόδια των Αφιδνών όπου θα υπάρξουν και οι τελευταίες συνεννοήσεις με την αστυνομία για την πορεία τους μέσα στην πρωτεύουσα.

Να σημειωθεί πως ακόμα και από την Ημαθία και τον Έβρο, αγρότες φόρτωσαν τα τρακτέρ σε φορτηγά και νταλίκες, έτσι ώστε να έχουν συμβολική παρουσία στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Χθες μετά τις 7 μ.μ. έφτασαν στον κόμβο του Κάστρου τα πρώτα τρακτέρ και μέχρι αργά το βράδυ συνεχίστηκαν οι συζητήσεις μεταξύ των μελών των επιτροπών των αγροτών για τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι αγρότες στο σύνολό τους μιλούν για ένα κομβικό συλλαλητήριο καθώς, όπως λένε, τα προβλήματα ξεχειλίζουν.

«Αν στην κυβέρνηση νομίζουν ότι φτάνει η ώρα να ξεμπερδέψουν από τα τρακτέρ κάνουν μεγάλο λάθος. Θα ήταν προτιμότερο να σκύψουν πάνω στα προβλήματα και να δουν τι μπορούν να κάνουν για να συνεχιστεί η παραγωγή στην ύπαιθρο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος των αγροτών του Κάστρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιάννης Βάγγος και συμπλήρωσε: «Καλούμε όλο τον κόσμο στο συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα», τονίζοντας πως «αυτό το συλλαλητήριο έχει κομβική σημασία». «Μετά την Αθήνα θα επιστρέψουμε στα μπλόκα και εκεί θα πάρουμε αποφάσεις», ανέφερε ο Γιάννης Βάγγος.

Δημογλίδου: Μετά τις 12:00 ξεκινούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε στην ΕΡΤ για τα μέτρα της αστυνομίας, τονίζοντας ότι η είσοδος των αγροτών στην Αθήνα αναμένεται μετά τις 12:00.

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα μέχρι και αύριο το μεσημέρι που αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αποχώρηση των αγροτών από το κέντρο της Αθήνας για τους πολίτες που θέλουν να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Γι αυτό και υπήρξαν ανακοινώσεις από εχθές από την Ελληνική Αστυνομία και από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν για την έλευση των αγροτών. Μετά το μεσημέρι πρόκειται να ξεκινήσουν αυτές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα φτάσουν στο Λεκανοπέδιο οι αγρότες», τόνισε η κα Δημογλίδου και πρόσθεσε:

«Πολύ μετά τις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες, από τη λεωφόρο Κηφισού, Αθηνών και στη συνέχεια στην Αχιλλέως, Ομόνοια, μέχρι να φτάσουν στην Πανεπιστημίου που θα σταθμεύσουν οι αγρότες, έως φυσικά και τη λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα, που θα είναι και τα τελευταία γεωργικά μηχανήματα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 το απόγευμα και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας».

 

Η κα Δημογλίδου αναφέρθηκε και στον χάρτη που δημιούργησε η ΕΛΑΣ και έχει δοθεί σε όλα τα Μέσα για να κατανοήσουν τη διαδρομή των αγροτών οι πολίτες. Στη συνέχεια βέβαια, η κυκλοφορία πέριξ της πλατείας Ομονοίας και στη διαδρομή που έχουν ακολουθήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αγρότες θα δοθεί στην κυκλοφορία κανονικά. Εκτός κι αν υπάρχει κάποια έκτακτη ανάγκη και πρέπει κάποιος δρόμος για κάποια λεπτά να ξανακλείσει, σημείωσε η ίδια.

Η κα Δημογλίδου εξήγησε ότι δεν πρόκειται να κλείσει το μετρό, εκτός κι αν υπάρχουν έκτακτοι λόγοι ασφάλειας που θα αναγκάσουν τις Αρχές να κλείσουν κάποια στάση του μετρό.

Μέτρα θα υπάρξουν και το πρωί της Τετάρτης όταν και θα αποχωρήσουν οι αγρότες. “Θα υπάρχει και πάλι έντονη παρουσία της Τροχαίας, ώστε να διευκολύνει όντως την κίνηση των πολιτών αλλά και των ίδιων των αγροτών, οι οποίοι φυσικά θα συνοδευτούν και στην αποχώρησή τους από το Λεκανοπέδιο. Από τις πρωινές ώρες αναμένεται να ξεκινήσει αυτή η αποχώρηση και φανταζόμαστε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί. Θα υπάρχει όμως έντονη παρουσία της Τροχαίας για να διευκολύνει τον κόσμο” τόνισε.

Σε ερώτηση για τη Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και για το ενδεχόμενο επέμβασης της αστυνομίας, η κα Δημογλίδου τόνισε ότι “η επέμβαση της ΕΛΑΣ γίνεται κατόπιν πάντα συνεννόησης και με τις πρυτανικές αρχές και με την Κοσμητεία, αλλά φυσικά και με ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα. Εάν χρειαστεί και αν ενημερωθεί η αστυνομία ότι πρέπει να επέμβει εκ νέου για να αποχωρήσουν κάποια άτομα, φυσικά και θα το κάνει, φυσικά με ασφάλεια και για τους ίδιους τους αστυνομικούς αλλά και για τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα αυτή τη στιγμή στη σχολή“.

Όσον αφορά στην επίθεση απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, η ίδια σημείωσε ότι αναμένεται η ανάληψη ευθύνης. “Στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα υπήρξε κάποια σχετική ανάληψη ευθύνης. Νομίζω ότι η έρευνα θα δικαιώσει τους αστυνομικούς που εργάζονται για αυτές τις υποθέσεις“.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τρίτη (20/02) στην Αθήνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

-Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

-Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

-Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

-Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι δρόμοι που πρέπει να αποφύγουν οι οδηγοί της Αθήνας

Σε δηλώσεις προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης (20/2), ο Προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.), Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου, σχετικά με τους δρόμους που πρέπει να αποφύγουν οι οδηγοί της Αθήνας, ώστε να μην «πέσουν» πάνω στα μπλόκα των αγροτών.

Συγκεκριμένα, είπε: «Λόγω των τροχονομικών μέτρων που λαμβάνουμε σήμερα, με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

 Όπως σας έχουμε ήδη ανακοινώσει η κίνηση των αγροτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της Λεωφόρου Κηφισού ώστε να εισέλθουν με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στη Λεωφόρο Αθηνών με προορισμό το Σύνταγμα.

 Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν κατά περίπτωση διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της κίνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες σε περίπτωση ύπαρξης εξαιρετικού λόγου μετακίνησης μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη λήψη οδηγιών».

Παράλληλα, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, συμπλήρωσε:

«Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων».

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,319


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα