Μπαράζ προθύμων για «Πρέσπες του Αιγαίου» και μυστική διπλωματία ερήμην του λαού!!!

Μπαράζ προθύμων για «Πρέσπες του Αιγαίου» και μυστική διπλωματία ερήμην του λαού!!!

2 Μαΐου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:257
Μοίρασέ το

 

Νέο «χτύπημα» στα εθνικά συμφέροντα με άρθρο στην Deutsche Welle από το «πουλέν» του ΕΛΙΑΜΕΠ Ρόναλντ Μαϊνάρντους

Δεν μας έφταναν οι εσωτερικοί ΠΡΟΔΟΤΕΣ, έχουμε και τον γερμαναρά ΝΑΖΙΣΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ, να μας επιβάλει το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ…
Άκου ρε γερμανοσιωνιστή κασκολάκια… ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ…
ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ… ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Δεν νομίζετε πως πρέπει να τελειώνουμε με τη σφηκοφωλιά του Σόρος και του Ροκφέλλερ, το ΕΛΙΑΜΕΠ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ;;;

Με αργά, αλλά σταθερά βήματα οι δήθεν σύμμαχοί και οι ντόπιοι εθνομηδενιστές μάς προετοιμάζουν για τη νέα προδοσία -με διακομματική συναίνεση, όπως φαίνεται, τις «Πρέσπες του Αιγαίου»- μετά την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με τη γνωστή ρητορική τους κέντρα που έχουν πρωτοστατήσει στις θεωρίες της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου από την Ελλάδα και την Τουρκία, όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ, αλλά και με αρθρογραφία σε ΜΜΕ του εξωτερικού, προωθούν τα σχέδιά τους, που, με πρόσχημα μια επίπλαστη ηρεμία στα σύνορά μας, προετοιμάζουν ακόμα μία υποχώρηση από τις «κόκκινες» γραμμές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Αυτή τη φορά, το νέο «χτύπημα» στα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας έχει τη μορφή άρθρου, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Deutsche Welle και προαναγγέλλει ότι η Δύση έχει στα σκαριά νέα διαμεσολάβηση στα Ελληνοτουρκικά.

Το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι ο άνθρωπος που έγραψε το άρθρο στο γερμανικό μέσο ενημέρωσης είναι ο Ρόναλντ Μαϊνάρντους, ο οποίος είναι πολιτικός αναλυτής, σχολιαστής και κύριος ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Στο συγκεκριμένο άρθρο ο πολιτικός αναλυτής ουσιαστικά θεωρεί σίγουρη την παρέμβαση των συμμάχων προκειμένου να τα βρούμε με την Τουρκία, αλλά απομένει να συμφωνήσουν για την πρωτοβουλία διαμεσολάβησης και οι κυβερνήσεις που θα προκύψουν από τις εκλογικές αναμετρήσεις στις δύο χώρες.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία σε Ελλάδα και Τουρκία είναι ήδη ενήμερα και αν έχουν συμφωνήσει να δεχθούν τη μεσολάβηση των συμμάχων μας, κι αν ναι, σε ποια βάση είναι αυτή η συμφωνία.

Στο άρθρο του Ρόναλντ Μαϊνάρντους, μεταξύ άλλων, αναφέρονται οι τελευταίες εξελίξεις αλλά και οι δηλώσεις που έγιναν στο Φόρουμ των Δελφών, οι οποίες, σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου, συνηγορούν προς την αλλαγή κλίματος μεταξύ των δύο χωρών:

«Μετά τις εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα θα υπάρξει μια διεθνώς συντονισμένη νέα προσπάθεια επίλυσης των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών. Ενώ πέρυσι γινόταν λόγος για τον κίνδυνο κλιμάκωσης, τώρα κορυφαίοι δυτικοί διπλωμάτες κάνουν συντονισμένα λόγο για “παράθυρο ευκαιρίας”. ΗΠΑ και Γερμανία επιθυμούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη νέα δυτική πρωτοβουλία. Ο επιμερισμός των καθηκόντων μεταξύ Βερολίνου και Ουάσινγκτον έγινε ήδη ορατός, όταν τον περασμένο Δεκέμβριο οι Γερμανοί έφεραν στο τραπέζι των συνομιλιών κορυφαίους διπλωμάτες από τις δύο χώρες στις Βρυξέλλες ύστερα από μήνες χωρίς άμεση ελληνοτουρκική επικοινωνία. Η μυστική διπλωματία του Βερολίνου έθεσε τις βάσεις για τη λεγόμενη “διπλωματία των σεισμών”, που δρομολογήθηκε αμέσως μετά τη φυσική καταστροφή στην Τουρκία στις αρχές Φεβρουαρίου». 

Επομένως, επιβεβαιώνονται τόσο η μυστική διπλωματία (ερήμην του λαού και της Βουλής) όσο και ο… γερμανικός δάκτυλος!

 

 

Πηγή

Προβολές : 257


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα