Νομίζει πως απευθύνεται σε χαχόλους η “εικαστικός” με την ροζ σημαία που προσβάλει το ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ!!!

Νομίζει πως απευθύνεται σε χαχόλους η “εικαστικός” με την ροζ σημαία που προσβάλει το ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ!!!

21 Δεκεμβρίου, 2023 15 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:739
Μοίρασέ το

 

Γεωργία Λαλέ για τον σάλο που προκάλεσε η ροζ σημαία: «Δεν είναι η ελληνική σημαία! Είναι ένα εθνικό σύμβολο»

«Όταν μέλη της Βουλής κάνουν ονομαστική επίθεση εναντίον μου, αυτό με εκθέτει σε κινδύνους»

Βγήκε σαν τον λαδωμένο ποντικό, με τα πεταχτά αυτιά που εμένα με παραπέμπουν σε άλλη γονιδιακή καταγωγή, να μας πει τί;;;
“Ακραία πλευρά του κοινοβουλίου, που δεν αντιπροσωπεύουν το κράτος μας”!!!
Τι λες μαρή χαχόλα;;; Μας αρέσει δεν μας αρέσει, κάποιοι πολίτες τους ψήφισαν…
Αν δεν γουστάρεις, στη χώρα σου… όχι εδώ…
Αλλά τι να σου κάνω, που βγήκες στον Λιάγκα και ερώτηση σωστή δημοσιογραφική δεν θα σου γίνει… πέραν πως στήθηκε μια προβοκατόρικη εκπομπή…
Ρε, δεν πάτε στον… διάολο, που θα κάνετε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ροζουλί πανιά;
Τη σημαία του γισραέλι, γιατί δεν την έκανες;;; Εκεί δεν βιάζουν γυναίκες Παλαιστίνιες και παιδιά;;;
Τη Γερμανική σημαία, γιατί δεν την έκανες; Εκεί, δεν βιάζουν γυναίκες, παιδιά, ζώα;;;

«Δεν είναι η ελληνική σημαία! Είναι ένα εθνικό σύμβολο» λέει το “λαδωμένο ποντίκι”… ανάθεμα και καταλαβαίνει τι λέει…

Ρε, άη σαπέρα, που θα μας πεις πως αυτή λέγεται … “τέχνη”…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Δώσε διεύθυνση, να σου στείλω μερικές κούτες σαμπουάν…

Ένα από τα θέματα των ημερών που έχει προκαλέσει και ποικίλες αντιδράσεις είναι η ροζ σημαία που έφτιαξε η εικαστικός Γεωργία Λαλέ. Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάστηκε στη νέα της έκθεσής στο ελληνικό Γενικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, αλλά αποσύρθηκε βάση εντολή του υπουργείου Εξωτερικών και του κ. Γεραπετρίτη, καθώς θεωρήθηκε προσβλητικό για για το εθνικό μας σύμβολο.

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε η Γεωργία Λαλέ στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη, Θανάση Τσίτσα, και η συνέντευξή της προβλήθηκε στο Πρωινό.

«Το έργο είναι ένας φόρος τιμής στις γυναίκες, θύματα των γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας. Αυτές οι γυναίκες είναι οι ηρωίδες του έθνους μας και κάθε έθνους. Δέχτηκα πολλά μηνύματα από γυναίκες που έχουν περάσει ενδοοικογενειακή βία, θύματα βιασμού, φίλες γυναικών που σκοτώθηκαν από τους άνδρες τους το 22. Το έργο δεν είναι η ελληνική σημαία, λέγεται σημαία, έχει τετράγωνα και παραλληλόγραμμα που αναφέρονται στην ελληνική σημαία. Δεν είναι η ελληνική σημαία. Είναι ένα εθνικό σύμβολο και σε ένα εθνικό σύμβολο που αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες» είπε η Γεωργία Λαλέ.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Με στενοχώρησαν που θεώρησαν ότι ένα έργο μου προσβάλλει το εθνικό μας σύμβολο. Στενοχωρήθηκα που το Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε να κατέβει το έργο μου από το προξενείο. Σαν καλλιτέχνης και σαν γυναίκα νιώθω ότι η σημαία αποσύρθηκε γιατί μία μειονότητα του κράτους μας ήθελε να σιωπήσει τις γυναίκες και εμένα κατ’ επέκταση και να μην μιλήσουμε γι’ αυτά τα θέματα. Θεωρώ ότι το λάθος είναι από τη διαχείριση που έγινε από το Υπουργείο Εξωτερικών. Η έκθεση ήταν εγκεκριμένη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε βάση σε μία ακραία πλευρά του Ελληνικού Κοινοβουλίου που δεν αντιπροσωπεύει τη χώρα μας και ζήτησαν να κατέβει το έργο μου γι’ αυτόν τον λόγο. Είναι πολλά τα συγγνώμη που πρέπει να ζητηθούν. Πρέπει να ζητηθούν συγγνώμη από τις γυναίκες που χρειάζονται υποστήριξη και δεν υπάρχουν οι κοινωνικές βάσεις να τις υποστηρίξουν».

«Όταν μέλη της Βουλής κάνουν ονομαστική επίθεση εναντίον μου, αυτό με εκθέτει σε κινδύνους. Θα έλεγα στον κ. Γεραπετρίτη ότι κατεβάζοντας ένα έργο από μία έκθεση, στην ουσία το ανεβάζεις πιο ψηλά» κατέληξε η Γεωργία Λαλέ.

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 739


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα