Νομοσχέδιο φιάσκο – Το ΣτΕ θα ακυρώσει το νόμο για τα ΑΕΙ, η απόφαση θα αργήσει επίτηδες έως την αναθεώρηση του άρθρου 16!!! (ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ;;;Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...)

Νομοσχέδιο φιάσκο – Το ΣτΕ θα ακυρώσει το νόμο για τα ΑΕΙ, η απόφαση θα αργήσει επίτηδες έως την αναθεώρηση του άρθρου 16!!! (ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ;;;Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...)

9 Μαρτίου, 2024 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:903
Μοίρασέ το

 

 

«Όλα είναι μία ζαριά» θα πει πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ θεωρώντας ότι το ΣτΕ θα βγάλει άκυρο το νόμο όμως θα καθυστερήσει η απόφαση και εν τω μεταξύ θα έχει περάσει και η συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16, η οποία αναμένεται να γίνει το 2027 μετά τις εθνικές εκλογές.

Νομοσχέδιο φιάσκο – Το ΣτΕ θα ακυρώσει το νόμο για τα ΑΕΙ, η απόφαση θα αργήσει επίτηδες έως την αναθεώρηση του άρθρου 16
Έχουμε ΧΟΥΝΤΑ… αλλά δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε, γιατί θα πρέπει ν’ αντισταθούμε… κι αυτό είναι δύσκολο… πως να ξεβολευτείς από τον καναπέ σου…
Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει μετατρέψει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ σε αιδοιοπανο… όπως ακριβώς το είχε μετατρέψει και η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, το 2015 με το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΙΝΑΣ…
Όσο για το ΣτΕ… αναμένω να ισοπεδοθεί από έναν θεϊκό κεραυνό, εν ώρα εργασίας…
ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Καλέ, το ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΗΣ…  Ο ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ ΝΤΕ…
Μπρε, λέτε να τον δούμε λιαν συντόμως στο ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ;;; Συγνώμη νέας δικτατορίας Μητσοτάκη, ήθελα να πω… 
Λέτε να του υποσχέθηκαν πως αν ψηφίσει το ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ δεν θα τον τιμωρήσουν όπως θα τιμωρήσουν τους άλλους Σπαρτιάτες;;;
Πηγές με τις οποίες μίλησε το ΒΝ θεωρούν ότι το πιθανότερο είναι ότι το νομοσχέδιο θα το βγάλει το Συμβούλιο της Επικρατείας αντισυνταγματικό αλλά η απόφαση θα πάρει πολύ καιρό

Η ΝΔ μπορεί να πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και να πιστώνεται ότι για πρώτη φορά θα μπορούν να δημιουργηθούν στην Ελλάδα ιδρύματα – παραρτήματα του εξωτερικού, όμως, στις τάξεις του κόμματος αλλά και κυβερνητικών κύκλων υπάρχει μαζεμένη δυσπιστία για τη συνταγματικότητα του νόμου.

 

Γιατί θα αργήσει η απόφαση;

 

Μάλιστα, πηγές με τις οποίες μίλησε το ΒΝ θεωρούν ότι το πιθανότερο είναι ότι το νομοσχέδιο θα το βγάλει το Συμβούλιο της Επικρατείας αντισυνταγματικό αλλά η απόφαση θα πάρει πολύ καιρό.

 

Γιατί; Πρώτα απ’ όλα διότι το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλάζει κτήριο για να ανακαινιστεί το Μέγαρο Αρσακείου και ήδη πηγές του υπ. Δικαιοσύνης θεωρούν ότι όλες οι αποφάσεις θα καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο.

 

Επίσης, η νέα πρόεδρος του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα, θεωρείται πρόσωπο με μικρή επιρροή στο Σώμα οπότε σίγουρα δεν θα μπορέσει να βοηθήσει να είναι η απόφαση θετική.

 

Μάλιστα, κάποιοι θεωρούν ότι έπρεπε να μείνει στο ΣτΕ η Μαίρη Σαρπ η οποία έχει επιρροή στο Σώμα και θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα υπέρ της κυβέρνησης.

 

 

Αβέβαιος και ο Βενιζέλος για το ΣτΕ

 

Επίσης, σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές που μίλησε το ΒΝ, για το νομοσχέδιο έχουν πολλές αμφιβολίες ακόμα και όσοι συνταγματολόγοι έχουν αναφερθεί υπέρ του νομοσχεδίου.

 

Για παράδειγμα, ναι μεν ο Βενιζέλος έχει στείλει τις γνωμοδοτήσεις του πάνω στις οποίες συντάχθηκαν πολλά άρθρα όμως, και εκείνος έχει παραδεχτεί ότι φοβάται πολύ τα ζητήματα ερμηνείας που θα δώσουν οι ανώτεροι δικαστές του ΣτΕ. Το ίδιο πάνω κάτω έχουν αναφέρει και άλλοι συνταγματολόγοι που είναι υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων.

 

Για παράδειγμα, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης σύμφωνα με τις ασφαλείς μας πληροφορίες, είδε πριν καταθέσει το νόμο αρκετούς συνταγματολόγους και συνεργάστηκε με πολλούς.
Είδε και τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θεώρησε (και τού το είπε) ότι το νομοσχέδιο θα έχει πρόβλημα στο ΣτΕ.

Επίσης, η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής έχει αποφανθεί ότι το νομοσχέδιο θα κριθεί στην Δικαιοσύνη αναφέροντας τα δύσκολα σημεία του νομοσχεδίου.

 

Όλα παίζονται τι θα κάνει με το άρθρο 16 το ΠΑΣΟΚ

«Όλα είναι μία ζαριά» θα πει πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ θεωρώντας ότι το ΣτΕ θα βγάλει άκυρο το νόμο όμως θα καθυστερήσει η απόφαση και εν τω μεταξύ θα έχει περάσει και η συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16, η οποία αναμένεται να γίνει το 2027 μετά τις εθνικές εκλογές.

 

Όμως, υπάρχει και το πρόβλημα τι θα κάνει πλέον το ΠΑΣΟΚ στην αναθεώρηση του άρθρου 16.

 

Ο Μητσοτάκης ήταν πολύ σκληρός απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη και τώρα μπορεί να μην μαζέψει τους 180 που χρειάζεται για την πρώτη αναθεώρηση του άρθρου.

 

Μηδαμινή αξία το νομοσχέδιο

Μπροστά σε αυτό το κλίμα και ενώ σε λίγες μέρες θα κατατεθούν προσφυγές κατά του νομοσχεδίου στο ΣτΕ, κανένα μα κανένα σοβαρό πανεπιστήμιο μεγάλης κλάσης δεν πρόκειται να επενδύσει στην Ελλάδα. Μόνο εάν πραγματοποιηθεί η συνταγματική αναθεώρηση και δεν επικρέμεται η ακύρωση του νόμου από το ΣτΕ θα έρθει κάποιο σοβαρό πανεπιστήμιο.

 

Υπό αυτή την έννοια, το νομοσχέδιο έχει μηδαμινή αξία, έχει την αξία μόνο του να γίνουν κάποια παραρτήματα τριτοδεύτερων ξένων πανεπιστημίων το Σεπτέμβριο του 2025.
Αυτά τα τμήματα θα είναι τύποις νόμιμα αφού το ΣτΕ δεν θα έχει πάρει αποφάσεις.
Μόνο η τελική αναθεώρηση του άρθρου 16 θα δώσει πλήρη νομιμοποίηση σε αυτά τα πτυχία. Και μόνο τότε θα έρθουν σοβαρά πανεπιστήμια.

 

 

Μαξιμιλιανός

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 903


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα