“Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου” στην ΕΥΠ! H “μια δίνει την άλλη” για να γλιτώσουν από τις κακουργηματικές διώξεις που θα ασκηθούν.

“Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου” στην ΕΥΠ! H “μια δίνει την άλλη” για να γλιτώσουν από τις κακουργηματικές διώξεις που θα ασκηθούν.

9 Αυγούστου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,414
Μοίρασέ το

 

 

Τα μαχαίρια έχουν βγει ανάμεσα στα μεγαλοστελέχη της που βλέπουν να ασκούνται αργά ή γρήγορα κακουργηματικές διώξεις σε βάρος τους, για την εμπλοκή που είχαν στις παράνομες παρακολουθήσεις.

 

Εκεί στην Κατεχάκη, κτυπάει υποτίθεται η καρδιά της ασφάλειας της χώρας μας…

Λάθος τα ξέρετε…

Εκεί στην Κατεχάκη, έχει στηθεί απ’ όλα τα κόμματα εξουσίας, ένα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, με άτομα που διαπλέκονται με εγκληματικές συμμορίες, άτομα που καταβροχθίζουν τα μυστικά κονδύλια, για προσωπικό όφελος και αντί να φροντίζουν για την ασφάλεια της χώρας και του ελληνικού λαού, βγάζουν τα μάτια τους…

Εκεί στο ψηλό κτίριο της Κατεχάκη, δεν υπάρχει μια ΕΥΠ… υπάρχουν ΕΝΔΕΚΑ!!! ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ…

Τους πραγματικούς πατριώτες, φρόντισαν να τους στείλουν … αδιάβαστους…

Πολύ καλά τα έγραψε ο ΔΙΗΝΕΚΗΣ στην ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ (εδώ) 

Ήταν να μην ανοίξει το καπάκι του βόθρου… τώρα τα λήμματα, δεν μαζεύονται με τίποτα και η μπόχα μας πνίγει…

Μια μικρή γεύση, πάρτε από τα θέματα που ακολουθούν… και ΑΡΧΗΣΤΕ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΩΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Παρακολουθούσαν το ανδρουλάτσι… ο ένας χασίδης, παρακολουθούσε τον άλλον…

ΤΣΙ ΠΟΥΤΑΝΑΣ!!!

 

 

Η “Μαρία” των μυστικών κονδυλίων της ΕΥΠ που γνωρίζει όσους περνούν από “μαύρο ταμείο”! Η Πειραιώτισσα που είναι 33 χρόνια στην ίδια καρέκλα και τους “κρατάει” όλους… με αποδείξεις.

Το χασάπικο της Οικογένειας τα ταξίδια στο εξωτερικό η αγάπη της στα Swarovski και το “καλωσόρισμα” των διοικητών με έναν “φουσκωμένο” φάκελο για τα πρώτα τους έξοδα!

 

Του Άρη Σπίνου
 

Είναι σίγουρο ότι θα αποτελεί μοναδικό φαινόμενο σε μια δημόσια υπηρεσία όπου μια υπάλληλος θα υπηρετεί επί 33 χρόνια στην ίδια καρέκλα!

Η “Μαρία” διορίστηκε το 1989 όταν ο Τομέας Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ (υπήρχε τέτοιος) έλυνε και έδενε.
Η φυσική ιδιαιτερότητα που είχε και έχει (και για τον λόγο αυτό της έχουν προσδώσει ένα επίθετο ενός θηλαστικού θαλάσσης) η νέο – διορισθείσα “Μαρία” της επέτρεπε να την έχουν στα ώπα – ώπα οι συνάδελφοι της και να μην την κουράζουν πολύ.
Τοποθετήθηκε ως απλή υπάλληλος στο τμήμα απόρρητων δαπανών όπου παραμένει μέχρι και σήμερα.
32 ολόκληρα χρόνια χωρίς να έχει μετακινηθεί ούτε στο απέναντι γραφείο.
Εξ’ άλλου το τμήμα της δεν βρίσκεται στο κεντρικό κτήριο αλλά σε ένα μικρό 3οροφο που ενώνεται με την κεντρική υπηρεσία. Όλες οι απόρρητες δαπάνες, ακόμη και η αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, περνάνε από αυτήν.
Η εξουσία που έχει είναι τόσο μεγάλη που ακόμη και ο σημερινός διευθυντής που έχει το όνομα γνωστού εφοπλιστή, γνωρίζει πως η “Μαρία” κάνει κουμάντο αν και είναι ιεραρχικά ανώτερος.
Πολλά ταξίδια στο εξωτερικό με αγάπη στις αγορές των Swarovski όπως είπαν στο edolio5 αρκετοί συνάδελφοι της που έχουν ταξιδέψει μαζί της.
Μια από τις συνήθειες που πλέον είναι καθιερωμένες στην ΕΥΠ είναι το καλωσόρισμα του εκάστοτε με ένα παχύ φάκελο για τα πρώτα έξοδα που του πηγαίνει η Μαρία στο γραφείο.
Η οικογενειακή επιχείρηση, εμπορίας κρεάτων πέριξ του Πειραιά, ίσως να της δίνει την δυνατότητα να κινείται με μεγάλη οικονομική άνεση όπως και κάνει.
Όσες φορές έχουν γίνει προαγωγές υπαλλήλων η “Μαρία” ζητά να μην προαχθεί αν και έχει τα προσόντα αφού είναι πτυχιούχος ΑΕΙ. Μια λεπτομέρεια!
Ένα πάρει προαγωγή θα πρέπει να φύγει από την θέση που έχει.
Η “Μαρία” συμμετέχει στην επιτροπή καταστροφής των αποδείξεων που υπογράφει ο κάθε λαμβάνων χρήματα από τα μυστικά κονδύλια.
Γνωρίζει τους πάντες και τα πάντα.
Ακόμα και αυτούς που τρέμουν στην ιδέα να δημοσιευτεί το όνομα τους ή το όνομα του “χειριστή” τους, που έχουν πάρει χρήματα από την ΕΥΠ και παριστάνουν τους αντικειμενικούς δημοσιογράφους!  
Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό.
Αυτές οι “γνώσεις” που έχει την κρατούν στην καρέκλα αυτή ; 

 

Πηγή

 

Η “άγνωστη” επίσκεψη της Βασιλικής Βλάχου στα Γιάννενα και… η τρύπα στο νερό!

Πράκτορες της ΕΥΠ έστελναν τα απόρρητα σήματα για παρακολουθήσεις πολιτών από τα κινητά τους σε δημοσιογράφους και… ενημερώθηκαν 2 μέρες πριν ότι έρχεται εισαγγελέας!

 

Του Άρη Σπίνου
 

 

Η υπόθεση κατά ένα μέρος της είναι γνωστή!

Εν μέσω πανδημίας η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να συγκεντρώσει πληροφορίες και να παρακολουθήσει τη δραστηριότητα αντιεμβολιαστών, αλλά και πολιτών που δραστηριοποιούταν σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.


Ειδικότερα, από τον Ιούλιο του 2020 –όπως φαίνεται από αδιάσειστα στοιχεία, αναφορές και σήματα της ΕΥΠ που έχει στη διάθεσή του το edolio5 και με τις πρώτες συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα κατά των μέτρων για τους ανεμβολίαστους ζητήθηκε από τη διοίκηση της ΕΥΠ να καταγράφονται όλες οι συγκεντρώσεις, οι πρωταγωνιστές τους και το «ιδεολογικό τους υπόβαθρο» που συνήθως γίνονταν στην περιοχή των Ιωαννίνων αλλά και σε άλλες περιοχές.
Έτσι, σε κάθε συγκέντρωση ανά την επικράτεια βρέθηκαν υπάλληλοι της υπηρεσίας προκειμένου να ενημερώνεται το Μαξίμου σε καθημερινή βάση.
Σε μηδέν χρόνο οι αναφορές αυτές μοιράστηκαν σε δημοσιογράφους αφού και οι ίδιοι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας κατάλαβαν ότι οι διαταγές που έπαιρναν ήταν παράνομες.
Όταν έγιναν οι διαρροές των εγγράφων η διοίκηση της ΕΥΠ ζήτησε από την εποπτεύουσα εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου να πάει στα Ιωάννινα και να ερευνήσει το πως έγιναν οι διαρροές.
Σε μηδέν χρόνο όλοι γνώριζαν ότι η Βασιλική Βλάχου ξεκίνησε από την Αθήνα για να πάει να βρει την αλήθεια που βεβαίως δεν έμαθε ποτέ αφού όλοι πλέον οι υπάλληλοι κυκλοφορούσαν με τα τηλέφωνα των παιδιών τους και των μανάδων τους!

Αυτό το γεγονός ήταν η αρχή για να καταλάβουν ότι η Β. Βλάχου θα ήταν για αυτούς μια “εύκολη υπόθεση”.

 

Πηγή

 

Ο π. πράκτορας και αρχισυνδικαλιστής της ΕΥΠ Βαγγέλης Σπυράκης! Αυτός ενημέρωσε τον Νίκο Ανδρουλάκη για το “μπλοκάρισμα” του κινητού του!

Τον έδιωξε η κυβέρνηση από την Κατεχάκη ως “ανεπιθύμητο”, πήγε στην ΕΛΑΣ και πήρε μετάθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Η εμπλοκή του με την υπόθεση της “απαγωγής των Πακιστανών” και το βούλευμα πως τον αθώωσε.

 

Του Άρη Σπίνου


Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου είναι σημαντική και πρέπει να ερευνηθεί.

Για το θέμα αυτό που αφορά τους “μολυσμένους ιούς” που εστάλησαν σε τηλέφωνα πολιτικών – δημοσιογράφων και άλλων ιδιωτών ήδη το edolio5 έχει υποβάλει μηνυτήρια αναφορά αφού ανάμεσα στα “οχήματα” που χρησιμοποιήθηκαν για αποστολή e-mail με μεταφορά ιού παρακολούθησης ήταν και το όνομα του ιστολογίου μας όπως ήδη έχουμε γράψει με σχετικό ρεπορτάζ.
Με πρόσφατο νόμο μετατέθηκαν από την ΕΥΠ 80 άτομα σε διάφορες οργανικές θέσεις του υπουργείου δημοσίας τάξεως.

Είχε προηγηθεί και άλλο “κύμα” αποχωρήσεων. 

 
 Ήταν ένα ξεκαθάρισμα, στην πλειοψηφία του, για όσους δεν ήταν αρεστοί στην σημερινή κυβέρνηση.
Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο π. συνδικαλιστής της ΕΥΠ Βαγγέλης Σπυράκης που μια περίοδο είχε διατελέσει και ΓΓ στο σωματείο των εργαζομένων της ΕΥΠ επί προεδρίας Σπατιώτη.
Ο Β. Σπυράκης διορίστηκε το 2020 στην ΕΥΠ με “περιπετειώδη” τρόπο που απασχόλησε και τα Ελληνικά δικαστήρια.
Όταν έφυγε από την Κατεχάκη (με τις αναγκαστικές μετατάξεις) πήγε σε αστυνομικό τμήμα. Όπως όλοι. 
Γρήγορα όμως  πήρε απόσπαση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Η αδερφή του είναι φίλη με τον Νίκο Ανδρουλάκη που φρόντισε για να συμβεί αυτό.
Η εμπλοκή του Βαγγέλη Σπυράκη μαζί με άλλα στελέχη της ΕΥΠ στην πασίγνωστη υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών είχε απασχολήσει τα πρωτοσέλιδα του τύπου και κυρίως της Εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”.
Το δικαστικό βούλευμα που ακολούθησε όμως τους απάλλαξε από κάθε εμπλοκή. 
 
 Η εμπειρία του σε επιχειρησιακά πόστα στην ΕΥΠ είναι αδιαμφισβήτητη.
Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και φυσικά και τους τρόπους που γίνονται οι “τεχνικές” και οι “φυσικές” παρακολουθήσεις.
Ο ίδιος έχει υπηρετήσει επί πολλά χρόνια σε τμήματα παρακολουθήσεων τηλεφώνων στην Γ’ διεύθυνση της ΕΥΠ. 
Είναι αυτονόητο ότι οι γνώσεις αυτές δεν “παροπλίστηκαν” αλλά θα τέθηκαν στην διάθεση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς πάσα προφύλαξη!
Όπως μας πληροφόρησαν εκ των 80 υπαλλήλων της ΕΥΠ που έφυγαν για οργανικές θέσεις στην ΕΛΑΣ ουδείς άλλος έχει πάρει απόσπαση σε άλλη υπηρεσία, πλην ακόμα μιας υπαλλήλου που υπηρετεί σε πολιτικό γραφείο υπουργού. 
 
 Ποιος ενημέρωσε τον Ανδρουλάκη για όσα κατήγγειλε;
Ο ίδιος είπε πως του τα έμαθε από μια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Είναι προφανές ότι δεν ήθελε να καρφώσει την πηγή του που δεν ήταν άλλη από τον Βαγγέλη Σπυράκη.

Εξ’ άλλου ο πρώην συνδικαλιστής της ΕΥΠ δεν έκανε κάτι παράνομο.

*Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από το πρόσφατο Gay Pride όπου το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε με περίπτερο και φυλλάδια υποστήριξης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ τα οποία μεταξύ άλλων μοίραζε και ο Σπυράκης φορώντας την σχετική μπλούζα.

 

 

Πηγή

 

“Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου” στην ΕΥΠ!

H “μια δίνει την άλλη” για να γλιτώσουν από τις κακουργηματικές διώξεις που θα ασκηθούν.

Η “Εύη”, η “Βαγγελίτσα” η “Έλενα” και οι άκρες με τους σκληρούς του υποκόσμου. Τα ραντεβού με δημοσιογράφο για να “περάσουν γραμμή”.

Ο βίος και η πολιτεία των “άτακτων κοριτσιών” και το “φόρτωμα” όλων των ευθυνών για τις υποκλοπές στην “κολλητή” του Δημητριάδη.

 

Του Άρη Σπίνου
 

Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στην ΕΥΠ είναι μια πραγματικότητα.

Τα μαχαίρια έχουν βγει ανάμεσα στα μεγαλοστελέχη της που βλέπουν να ασκούνται αργά ή γρήγορα κακουργηματικές διώξεις σε βάρος τους, για την εμπλοκή που είχαν στις παράνομες παρακολουθήσεις.
Παρά τις διαβεβαιώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα τους αγγίξει ο εισαγγελέας δεν πιστεύουν πλέον κανέναν.

Μερικοί εξ αυτών προστρέχουν πλέον σε πανίσχυρους επιχειρηματίες που τους έχουν στην “δούλεψη” τους μήπως και σωθούν.

Ένα ανώτερο στέλεχος μαζί με 2 γυναίκες, προς το παρόν παραμένουν φίλες με ειδικό ρόλο στο τμήμα των παρακολουθήσεων τις τελευταίες ημέρες έχουν αναλωθεί σε ραντεβού με  δημοσιογράφους προκειμένου να “περάσουν γραμμή” για τις ευθύνες που πρέπει να ρίξουν.

Το edolio5 είναι σε θέση να γνωρίζει, πέρα πάσης αμφιβολίας, πως  σχετικά βίντεο και ι φωτογραφίες δείχνουν τις συναντήσεις αυτές.
Αυτό ειδικά που αποτελεί τρανταχτή απόδειξη είναι τα δύο ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία, ένας εκ των 3 υποδιοικητών ακούγεται να διαβεβαιώνει συνομιλητές του που είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το μέλλον κάποιων υπαλλήλων της Γ΄ υποδιεύθυνσης που έπαιξαν κορώνα γράμματα την καριέρα τους υπακούοντας τις παράνομες εντολές του Μεγάρου Μαξίμου ότι «δεν πρόκειται να πάνε πουθενά!», ενώ ήδη έγινε η πρώτη “σφαγή”, όπως αποκάλυψε το edolio5 με την μετακίνηση της γνωστής Βαγγελίτσας όπου ξαναγύρισε στην ΕΛΑΣ μετά από πολλά χρόνια, στην θέση προϊσταμένης στο τμήμα αναζητήσεων εκκρεμών ενταλμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 οι συναντήσεις στελεχών της ΕΥΠ με δημοσιογράφους ρίχνουν τις ευθύνες στην συγκεκριμένη κυρία που ήταν άλλωστε και η εκλεκτή του Γρηγόρη Δημητριάδη και που έδινε αναφορά μόνο σε εκείνον.

 
Η σταυροφορία που ξεκίνησε η Διοίκηση Κοντολέοντα, απολύτου εμπιστοσύνης και επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν δικαιολογείται από προσωπικά βιώματα του ιδίου του πρωθυπουργού.
Δεν υπήρξαν ποτέ σκάνδαλα, στα οποία να είχε εμπλακεί η Υπηρεσία Πληροφοριών και να αφορούσαν την οικογένεια Μητσοτάκη ή το στενό κύκλο αυτής.

Συνεπώς, αυτή η μανία καταδίωξης υπαλλήλων και εν γένει απαξίωσης της ΕΥΠ, δεν είναι απόρροια μιας καλής εννοούμενης απόπειρας ελέγχου των απορρήτων του Κράτους αλλά αποτέλεσμα εσωτερικού ξεκαθαρίσματος και ενδουπηρεσιακού ανταγωνισμού.

Από τους πρώτους ήδη μήνες που η Διοίκηση της ΕΥΠ άλλαξε, διεφάνη πως ο  Κοντολέων και η παρέα του δεν είχαν σκοπό να ασχοληθούν με την ΕΥΠ.

Οι αρμοδιότητες μεταβιβάσθηκαν βολικώς στους υπηρεσιακούς διευθυντές, οι οποίοι παρέμειναν στις θέσεις που τους είχε διορίσει η προηγούμενη Διοίκηση, με την εξαίρεση της “Λένας”, η οποία, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές στο edolio5, ήταν η πρώτη που πέρασε την πόρτα του Π. Κοντολέοντα και η μοναδική που διορίσθηκε από τον ίδιο επικεφαλής της Διεύθυνσης που, σε εκείνη τη χρονική περίοδο, ασχολείτο με την Ανάλυση Πληροφοριών.
Σχολιάζεται πως εκείνη τη μέρα, η φιλόδοξη υπάλληλος εξήλθε κατηφής από το γραφείο του Διοικητή και αυτό διότι, δεν είχε κατορθώσει να τον πείσει να αναλάβει την ζηλευτή  επιχειρησιακή διεύθυνση, αυτή της Συλλογής Πληροφοριών που επιθυμούσε πολύ.

Φυσικά όλες οι αναθέσεις σε πόστα που έγιναν είχαν “δελτίο” από το Μέγαρο Μαξίμου προς τον νέο διοικητή αφού αυτός δεν γνώριζε ούτε που είναι η τουαλέτα του γραφείο του.

Η περίπτωση όμως της “Λένας” με  καταγωγή από το Καματερό, που για πολλά χρόνια απέκρυβε θεωρώντας την ταπεινή, κόρη ιδιοκτήτη φούρνου, κάτι για το οποίο ομοίως ντρέπεται, σπούδασε Νομική.

Παρά τη φτωχή γνώση Αγγλικής, αλλά ανήκουσα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, εισήλθε στην Υπηρεσία και επί σειρά ετών ασχολήθηκε με την Ανάλυση, έχοντας ως μέντορα-και όχι μόνον, όπως μαρτυρούν οι καλά γνωρίζοντες-τον τότε Διευθυντή, Γιώργο Δημητρίου, υπεύθυνο διαφώτισης στρατοπέδου επί χούντας και μετά πασόκου και μετά νεοδημοκράτη, τον οποίο αντέγραψε πλήρως.

Επί διοικήσεως Κωνσταντίνου Μπίκα, της δόθηκε αιφνιδίως η ευκαιρία να μετακινηθεί στη Διεύθυνση Συλλογής Πληροφοριών (τότε Γ Δνση) ως υποδιευθύντρια Αντικατασκοπείας, γεγονός που είχε προκαλέσει σχόλια διότι η προϋπηρεσία της στον επιχειρησιακό Τομέα ήταν ανύπαρκτη.

Και πράγματι, δεν άργησε να φανεί η ανεπάρκειά της.

Δημοσιεύματα που ανάγονται στο 2012 έκαναν λόγο για φιάσκο από την άμεση εμπλοκή της στην υπόθεση της συζύγου του τότε Γενικού Προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή, στο Κολονάκι ενώ η ανασφάλειά της, ελλείψει επιχειρησιακών ικανοτήτων, είχε ως αποτέλεσμα να μποϋκοτάρει υπαλλήλους-χειριστές πηγών, υποβαθμίζοντας τις πληροφορίες τους και τελικά, η συνδρομή της ως υποδιευθύντριας να περιορίζεται σε παρεμβάσεις υφολογικού χαρακτήρα σε σοβαρά υπηρεσιακά έγγραφα.

Επί Διοικήσεως Θεόδωρου Δραβίλλα, η κυρά “Λένα”, πέτυχε να πάρει τη θέση του τότε Διευθυντή της Γ Διεύθυνσης, με περίεργες μεθόδους, αλλά η βασιλεία της διήρκεσε μέχρι την αλλαγή διοικήσεως, οπότε και υποβιβάσθηκε σε απλή επιτελικό στέλεχος σε γραφείο Ανάλυσης.

Εκεί, επί 4 ολόκληρα έτη, η “Λένα” δεν ασχολήθηκε καθόλου με την Υπηρεσία.

Εκμεταλλεύθηκε πλήρως τις δυνατότητες που αυτή της έδινε για να εκπονήσει ένα μεταπτυχιακό, εν ώρα υπηρεσίας και ανενόχλητη, καθώς επίσης και την ελευθερία χρόνου προκειμένου να δικτυωθεί –ως διωχθείσα πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ παρότι κολλητή των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ- σε γραφεία Βουλευτών της ΝΔ και δη του Γιώργου Κουμουτσάκου ενώ όπως διαδίδει η ίδια “παίζει” με τον καθηγητή – υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη, τον καθηγητή – υφυπουργό Άγγελο Συρίγο και τον τέως ΣΕΑ ναύαρχο Αλέξανδρο Διακόπουλο.

Και όταν, η Διοίκηση άλλαξε και ο Παναγιώτης Κοντολέων ανέλαβε επικεφαλής της ΕΥΠ, η ώρα της κεφαλαιοποίησης των επαφών της Κυρά-Λένας είχε φθάσει.

Δυστυχώς όμως, το όνειρό της να αναλάβει και πάλι τη θέση της διευθύντριας στην Συλλογή Πληροφοριών Αντικατασκοπίας – Αντιτρομοκρατίας δεν ευοδώθηκε αλλά κατάφερε να γίνει διευθύντρια στην διεύθυνση Συλλογής Πληροφοριών από το εξωτερικό (Κατασκοπία).
Η “Λένα” όμως δεν σταμάτησε εκεί.

Με όπλο της την προσωπική επαφή που είχε διατηρήσει με την Ε.Ε, ιδιαιτέρα  ενός π. διοικητή της ΕΥΠ και δίδυμη αδελφή της επίσης ιδιαιτέρας διοικητή ΕΥΠ  με αυξημένες αρμοδιότητες όπως και η Ειρήνη ( θα γράψουμε εκτενώς άλλο ρεπορτάζ για εκείνη) η οποία έχει τοποθετηθεί στο Μαξίμου, ξεκίνησε μια επιχείρηση επηρεασμού του Διοικητή της Υπηρεσίας προκειμένου να προβεί σε “δομικές” αλλαγές στην ΕΥΠ, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της θέσης και της διεύθυνσης της “Λένας” και ουδόλως, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Εθνικής Υπηρεσίας.

Με το βλέμμα στραμμένο πάντα στην Διεύθυνση Συλλογής Πληροφοριών (Αντικατασκοπίας – Αντιτρομοκρατίας), φρόντισε μεθοδικά για την σταδιακή αποψίλωσή της από αρμοδιότητες και προσωπικό, ενώ όπως τονίζουν υπηρεσιακοί παράγοντες, επανέφερε το Δελτίο του Πρωθυπουργού, που αποτελούσε ουσιαστικά μια καθυστερημένη χρονικά συρραφή πληροφοριών από ανοικτές πηγές, για τη σύνταξη του οποίου απασχολεί το προσωπικό καθ’ όλο το ωράριό του.

Την ίδια στιγμή, προώθησε σε θέσεις ευθύνης υπαλλήλους που δεν ένιωθε πως την απειλούν υπηρεσιακά, είτε μετρίους ή και ανεπαρκείς.

Τον Ιούλιο 2021, το σχέδιο της  τέθηκε σε εφαρμογή.

Μία νέα υποδιεύθυνση, με δήθεν αντικείμενο τη Συλλογή και Ανάλυση Πληροφοριών Ανοικτών Πηγών είχε στηθεί.
Η νέα δομή δημιουργήθηκε ως ΄Γ υποδιεύθυνση στην έτερη επιχειρησιακή Διεύθυνση από αυτή της “Λένας”, προφανώς για ευνόητους λόγους. 
 
Το ανάθεμα για όσα θα επακολουθούσαν θα βάρυνε την αντίζηλό της διευθύντρια που είχε πετύχει να περιορίσει όχι όμως και να αφανίσει. Με την διάσπαση αυτή είχαμε πλέον 2 τμήματα που μπορούσαν να κάνουν και τα 2 υποκλοπές!

Στον ανηλεή πόλεμο που ήδη έχει ξεκινήσει για να σωθούν όσοι προλάβουν, οι εμπλεκόμενοι δηλώνουν έτοιμοι για όλα. Ντοκουμέντα, ηχητικά και οπτικά έχουν αρχίσει και διακινούνται. 

Έγκυρες πληροφορίες στο edolio5 κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, ακόμη και για φερόμενη συναλλαγή της Κυρα-Λένας και των βοηθών της με άτομα των κύκλων του οργανωμένου εγκλήματος, μέσω αστυνομικού που υπηρετούσε στο γραφείο υψηλόβαθμου διοικητικού στελέχους και τον χρησημοποιούσαν ως σύνδεσμο με τους σκληρούς της νύχτας.
Τις επόμενες μέρες, καθώς πολλοί υπάλληλοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, είτε έχουν αποστείλει επιστολές  σε Επιτροπές της Βουλής που θα ασχοληθούν με το θέμα των υποκλοπών, ο πόλεμος θα κορυφώνεται.Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

 

Πηγή

 

“Έπεσε” το πρώτο κεφάλι! Ξήλωσαν σήμερα το “N2” του τμήματος των υποκλοπών στην ΕΥΠ!

Η αστυνομική υποδιευθύντρια Ε.Γ, “κολλητή” του Γρηγόρη Δημητριάδη “εξαφανισμένη” για 8 μήνες την “πλήρωσε” για να την γλιτώσουν άλλοι.

Του Άρη Σπίνου

Ήταν αυτονόητο ότι σήμερα ή αύριο θα γινόταν!

Ότι ακουμπάει πλέον τον άλλοτε ισχυρό του Μαξίμου Γρηγόρη Δημητριάδη έχει την τύχη του.

Η υποδιευθύντρια στο ευαίσθητο τμήμα της ΕΥΠ που ασχολείται με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, αστυνομική υποδιευθύντρια στον βαθμό Ε.Γ. δεν έχει πλέον την καρέκλα που είχε.
Η αλήθεια είναι πως όλοι νόμιζαν πως είχε αναρρωτική άδεια αφού έλειπε επί πολλούς μήνες από το γραφείο της.
Ευτυχώς η γυναίκα από ότι μάθαμε είναι καλά.
Ίσως επισκεπτόταν το παράρτημα της υπηρεσίας στην Αγιά Παρασκευή!
Σημασία έχει ότι ο “αποκεφαλισμός” της είναι ο πρώτος για την υπόθεση αυτή και όπως φαίνεται ακολουθούν και άλλοι.
Το γεγονός όμως ότι φεύγει υποδιευθύντρια και όχι η διευθύντρια δημιουργεί ένα ερωτηματικό που η απάντηση του θα πρέπει να δοθεί… πολύ σύντομα!
Όπως μαθαίνουμε στην θέση της επανέρχεται μετά από πολλά χρόνια βολέματος στο εξωτερικό ένας ‘”γνωστός” που είχε δημιουργηθεί θόρυβος κατά τον διορισμό του το 2000 εξαιτίας των “προσόντων” του.

 

Πηγή

 

Τα ένστολα “παιδιά” της ΕΥΠ και τα “τιμολόγια” για την παρακολούθηση τηλεφώνου!

Τα “μεροκάματα” των USB για ίδιον όφελος, των διαδόχων του “Σάκη με τα μεγάλα αυτιά”!

Ο “Νούλης”, ο “Λαδιάρης”, ο “Λάκης της Ε” η “Ελενάρα” και ο “Κωστάκης” που κάνει τα ραντεβού στον Ωρωπό.

Του Άρη Σπίνου

Κάθε φορά που οι επιχειρηματίες, που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν για να μάθουν τι λένε οι ανταγωνιστές τους, όταν συνομιλούν μεταξύ τους το ερώτημα που θέτει ο ένας στον άλλον είναι συγκεκριμένο. “Έχεις κανένα παιδί στην ΕΥΠ να ακούσει τι λέει αυτός ;

” Το σύστημα με τα “παιδιά” είναι παλιό και καθιερώθηκε με την ανοχή ενός διοικητή που πήρε γρήγορα χαμπάρι τι γίνεται στο μαγαζί της Κατεχάκη και ζητούσε το 30% από κάθε κασέτα που έβγαινε προς τα έξω.

Πρέπει να γίνει γνωστό ότι μέχρι το 2000 δεν υπήρχε εισαγγελέας που να υπογράφει τις εντολές παρακολούθησης.
Αυτό ήταν αρμοδιότητα μόνο του διοικητή.
Μιλάμε για χιλιάδες παρακολουθήσεις χωρίς κανένας να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Το κόλπο είναι παλιό και οι διάδοχοι αυτού του συστήματος που καθιέρωσαν κυρίως αποσπασμένοι αστυνομικοί στην ΕΥΠ συνεχίζεται χωρίς διακοπή.
Δεν είναι τυχαίο ότι πρώην διοικητής της υπηρεσίας εκτελεί σήμερα χρέη συμβούλου σε πασίγνωστο Έλληνα Ολιγάρχη.
Παραιτήθηκε μάλιστα από ζηλευτή θέση – καριέρας που είχε για να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο.
Αλλά στελέχη διοίκησης σήμερα βρίσκονται στις “αυλές” πασίγνωστων επιχειρηματιών αφού φρόντιζαν από τότε που είχαν την εξουσία να τους κάνουν τα χατίρια.
Ο π. διοικητής της ΕΥΠ, Πρέσβης Κοραντής είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής ένα ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας αυτής ως “Λαδιάρη” εξαιτίας της δράσης του γύρω από τα μεροκάματα των κασετών που πουλούσε.
Ο μέντορας αυτού του συστήματος είναι ο “Σάκης με τα μεγάλα αυτιά”, όπως έχει μείνει το παρατσούκλι του.
Σήμερα δεν υπηρετεί εκεί αλλά έχει αφήσει ως διάδοχο του, σε υψηλόβαθμη θέση, στενό συγγενικό του πρόσωπο.
Όλοι γνωρίζουν την σακούλα με τα απόρρητα κονδύλια και πως με διάφορες δικαιολογίες κάθε φορά λείπουν δεσμίδες με 500ευρα από αυτήν.
Ο ένας ξέρει για τον άλλον και όλοι μαζί ξέρουν για όλους. Η δράση του “Πακ μαν” είναι γνωστή και τα ραντεβού που έκανε σε γνωστό ξενοδοχείο της πλατείας συντάγματος προκειμένου να δώσει usb στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου για αντίπαλα συμφέροντα που εξέφραζε επίσης πασίγνωστος επιχειρηματίας είναι γνωστά στους παροικούντες της Ιερουσαλήμ.
Όποιος περνάει από την περιβόητη 5η διεύθυνση φροντίζει να γίνεται απαραίτητος προκειμένου να τακτοποιήσει το δικό του μέλλον αλλά και των παιδιών του.
Ο τιμοκατάλογος που ακούγεται στην πιάτσα ξεκινάει από 5.000 ευρώ τον μήνα (αφορά παρακολούθηση 2 – 3 ημερών) και φτάνει τις 60.000 ευρώ που αφορά όλο τον μήνα.
Την δυνατότητα για την είσπραξη αυτή την έχουν 6 – 7 άτομα, που φυσικά πρέπει να έχουν και τους ανάλογους πελάτες. Συνήθως η συντριπτική πλειοψηφία αφορά ένστολους που βρίσκονται στην υπηρεσία.
Ακόμη και όταν φύγουν με σύνταξη συστήνουν στον διάδοχο τους τον πελάτη και παίρνουν και αυτοί το κάτι τις ως μόνιμο ποσοστό. 
Η φήμη και η δράση της “Ελενάρας” που δούλευε για πασίγνωστο εφοπλιστή ήταν τόσο μεγάλη που την πήραν χαμπάρι και αναγκάστηκε να διακόψει την δραστηριότητα της με μια μετάθεση στην Κύπρο όπου φρόντισε και πήγε μαζί με τον εραστή της ο οποίος είχε μετατεθεί εκεί 1 χρόνο πριν.
Σήμερα ο “Κωστάκης” γρανάζι και του προηγούμενου συστήματος και από ότι φαίνεται και του επόμενου φροντίζει να εξυπηρετεί πάσα ενδιαφερόμενο που συναντά στο εξοχικό του στον Ωρωπό.
Αν όλα αυτά γίνονται γνωστά με το ρεπορτάζ αναρωτιέται κανείς πόσο δύσκολο είναι να αποκαλυφθούν με μια εισαγγελική έρευνα… σε βάθος.  

 

Πηγή

 

Quiz N2! Σε ποια διευθύντρια της ΕΥΠ αγόρασε Mercedes A Class με τα απόρρητα κονδύλια π. διοικητής ;

Ποιος ο ρόλος της στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ; Ποιοι την φοβούνται και “αγοράζουν” την σιωπή της;

 
Του Άρη Σπίνου
 

Είπαμε και εμείς καλοκαιριάτικα μιας και το έφεραν οι καιροί να θυμηθούμε πολλά και διάφορα που συμβαίνουν στο αμαρτωλό πολυώροφο κτήριο της Κατεχάκη.

Όταν θα γίνει με το καλό (λέτε να μην γίνει;) η δίκη για τα σεξουαλικά της υπηρεσίας, η μήνυση εκκρεμεί στην προανάκριση, θα ακουστούν σημεία και τέρατα για μια ακόμη φορά για τις Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, όπως είχε γίνει και με την πολύκροτη υπόθεση του Τμηματάρχη της αντικατασκοπίας Κ.Α.
Μια δίκη που παρέλασαν ανώτατα στελέχη της ΕΥΠ με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα.
Την υπόθεση φυσικά και αυτήν την είχε καλύψει το edolio5 ως ένα εκ των ελαχίστων ΜΜΕ.
Θυμηθήκαμε ότι ένα πρωί μια κυρία που έστειλε το παιδί της στο καλύτερο πανεπιστήμιο της Αμερικής όπως ήδη γράψαμε σε σχετικό ρεπορτάζ – Quiz, εμφανίστηκε στην υπηρεσία της με μια Mercedes A Class.
Όλοι έμαθαν, γιατί το είπε ο ίδιος, ότι ήταν δώρο του διοικητή της υπηρεσίας. Όχι του προχθεσινού που έφυγε!
Η πλάκα είναι ότι υπάρχουν τόσες λεπτομέρειες για την αγορά αυτού του αυτοκινήτου που εάν ένας εισαγγελέας ρωτήσει (θα το κάνει άραγε η κυρία Βλάχου 😉 που βρήκε τα λεφτά και το αγόρασε μάλλον θα ξεροκαταπιεί η διευθύντρια! 

 

Πηγή

 

Το “παράρτημα” της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή (Γραβιάς 4) και το Predator! Η διεύθυνση που ελέγχει τον κυβερνοχώρο και κάνει και άλλες “δουλειές”!

Τι λέει στο edolio5 “τεχνικός” μεγάλης πρεσβείας για τις παρακολουθήσεις και τους “άτσαλους” χειριστές του!

 

Του Άρη Σπίνου

Είναι αλήθεια ότι πλην ελαχίστων που γράφουν και ξανά γράφουν για την υπόθεση των υποκλοπών που αργά ή γρήγορα θα γκρεμίσει το καθεστώς Μητσοτάκη, γνωρίζουν βασικά πράγματα για τον τρόπο που λειτουργούν οι παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών από την ΕΥΠ και τις άλλες αρχές που έχουν δυνατότητα για αυτόν τον σκοπό.

Το edolio5 μίλησε με χειριστή παρόμοιων συστημάτων ξένης χώρας. 

“Το predator δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.
Είναι ένα “επιπλέον σύστημα” παρακολούθησης για παράνομες επισυνδέσεις και μόνο που μπορεί να χρησημοποιηθεί μόνο από κρατική αρχή και άκρως εξειδικευμένους υπαλλήλους. Πως έγινε η αγορά του από την Ελλάδα ;
Πάνω στη νόμιμη αγορά του ιταλικού συστήματος, που προμηθεύτηκε νόμιμα η ΕΥΠ “κόλλησαν” και την αγορά του predator. Αν δεν το έκαναν έτσι (μέσω του απορρήτου προϋπολογισμού) το έκαναν σίγουρα μέσω του παραρτήματος της ΕΥΠ που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή και ο ρόλος του είναι να προστατεύει τον κυβερνοχώρο της Ελλάδος. Θεωρώ πιθανό ότι η διαχείριση του predator γίνεται από την Αγία Παρασκευή διότι το σχέδιο μετεγκατάστασης εκεί της Διεύθυνσης Κυβερνοχώρου ξαφνικά αναβλήθηκε για δύο χρόνια και συνεχώς γινόντουσαν καλωδιακές εργασίες”

 

Στο ερώτημα μας γιατί χρειάζεται το Predator όταν υπάρχει η νόμιμη διαδικασία της επισύνδεσης, μας απάντησε:

” Η νόμιμη παρακολούθηση ταυτοποίηση κινητού-άρση απορρήτου δεν μπορεί να γίνει για περισσότερο από  2-3 μήνες για να αποκαλυφθούν και άλλα άτομα ενδιαφέροντος.

 

Όταν εντοπιστούν τα πρόσωπα  που μιλούσαν με τον στόχο, στη συνέχεια γίνεται η παγίδευσής τους με το predator που διατηρείται όσα χρόνια θέλει ο παγιδευτής.

Όσοι τσίμπησαν και άνοιξαν τα λινκς μολύνθηκαν. Όσοι ήταν υποψιασμένοι όπως ο Ανδρουλάκης, και δεν κατέστη δυνατόν να τους παρακολουθούν με το predator, συνεχίστηκε η παρακολούθησή τους μέσω των επισυνδέσεων.

Δηλαδή οι εμπνευστές της αγοράς του Predator έφτιαξαν ένα συμπληρωματικό μοτίβο:άρση απορρήτου-επισύνδεση-μετά predator.

Όσοι δεν μολύνθηκαν με predator συνέχισαν να παρακολουθούνται με επισύνδεση. Και προσωπικά, θεωρώ ότι πρόκειται για εκατοντάδες άτομα.”

 

Πηγή

 

Quiz N1! Ποιο ανώτερο στέλεχος της ΕΥΠ έχει διαλέξει για την κόρη του το καλύτερο πανεπιστήμιο της Αμερικής με 80.000 ευρώ δίδακτρα τον χρόνο ;

Ποιος τα πληρώνει ;

Συνήθως η CIA κάνει τέτοια δώρα!

  

 Του Άρη Σπίνου

Είπαμε ότι πάντα για τα παιδιά μας διαλέγουμε τα καλύτερα.

Από το καλύτερο φαγητό μέχρι το καλύτερο πανεπιστήμιο.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, και επειδή βρίσκεται στην επικαιρότητα ένα ανώτερο στέλεχος της ΕΥΠ, θυμηθήκαμε το κέρασμα που έκανε σε φίλους και συναδέλφους όταν έγινε δεκτό το αίτημα της κόρης της να εισαχθεί σε ένα πανάκριβο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ!
Όσοι ρωτούσαν αλλά και όσοι έψαχναν για τα δίδακτρα αυτού του πανεπιστημίου μάθαιναν ότι στοιχίζουν 80.000 ευρώ τον χρόνο!
Ποιος τα πληρώνει είναι ένα ερώτημα.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι αρκετές φορές μεγάλες υπερδυνάμεις, δια των υπηρεσιών τους, κάνουν τέτοια δώρα σε στελέχη χωρών – αποικιών τους!

 

Πηγή

 

Μετά απ΄αυτή την… χορταστική ανάρτηση, έχετε κάθε δικαίωμα, όχι μόνον ν’ αναρωτιέστε τι σόι μπουρδελομάγαζο είναι η ΕΥΠ, αλλά και ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΘΡΟΥΣ;;;

Μην  ανησυχείτε… με τόσους εγχώριους εχθρούς, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, πάνε ολοταχώς στον διάολο…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Προβολές : 1,414


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα