ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ – ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

5 Αυγούστου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από κάτω θα βρεις μια οβραίικη έχιδνα…

Και οι… έχιδνες συνεργάζονται, σε βάρος των ενοχλητικών…

Όχι το ανδρουλάτσι, δεν είναι ενοχλητικό… στην παρέα είναι κι αυτός, αλλά έπρεπε να στηθεί το θεατρικό σκηνικό, για να πάμε σε εκλογές…

Μιλάμε για ΜΠΟΧΑ…

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΩΝ ΟΒΡΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΥΠ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. “Βόρεια Μακεδονία”, κύριε αρθρογράφε;

ΝΤΡΟΠΗ!!!

 

Υ.Γ.2. Κάτι μου λέει πως στην ΔΕΘ, το μητσο-τάκι, θα προκηρύξει εκλογές…

 

dimitriadhs

 

 Του Γιάννη Γιαννόπουλου

Η κυβέρνηση Κούλη, για να παρακολουθεί τους «αντιπάλους» της, συναλλάσσεται μ’ ένα συνονθύλευμα Εβραίων τυχοδιωκτών-πρώην πρακτόρων, Σκοπιανών εμπόρων όπλων και πάσης είδους κατακαθιών του Αθηναϊκού υπόκοσμου [τύπου Καπέ], για να κάνει που και που και κανένα συμβόλαιο θανάτου όπως η φονική ενέδρα στον Στέφανο Χίο στα Βριλήσσια.

Το «μάτι» του  Κούλη είναι το αγαπημένο του ανιψάκι και διευθυντής του πρωθυπουργικού του γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης, ενώ το «αυτί» είναι φέρεται να είναι ο αγαπημένος Έλληνας έμπορος όπλων της οικογένειας, Γιάννης Λαβράνος! Ο επιχειρηματίας-φάντασμα που προσεγγίζουν όσοι θέλουν να κάνουν δουλειές με την κυβέρνηση.

Η φιλία του με τον «σκιώδη πρωθυπουργό» Γρηγόρη Δημητριάδη, τον έχει κάνει πανίσχυρο αφού περιστοιχίζεται με αποσπασμένους πράκτορες της ΕΥΠ  για το καλό του …

 

Είναι αργά για δάκρυα Ανδρουλάκη!!!

 

Σε συνεργασία με τον αμφιλεγόμενο Εβραίο πρώην διεφθαρμένο πράκτορα Tal Dilian, ο προσωρινός ένοικος του Μαξίμου, παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα και στήνει αναχώματα στην προσπάθειά του να περιφρουρήσει όχι τα εθνικά συμφέροντα της χώρας αλλά τις τελευταίες χρυσές μπίζνες της οικογένειας [βλέπε Τέρνα, αιολικά πάρκα κτλ].

Στα πλαίσια αυτά αποκαλύφθηκε και η παρακολούθηση του τηλεφώνου του Ανδρουλάκη, προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που ανακάλυψε ότι ο «σύντεχνος» υιός Μητσοτάκης του είχε φυτέψει κοριούς για να βλέπει τι συμμαχίες στήνονται.

Και το «μαξικαλάκι» … επαναστάτησε και πήρε τον κατήφορο της Λ. Αλεξάνδρας για να βρει το δίκιο του απ’ τον τιτάνα της δικαιοσύνης Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης προσήλθε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, αφότου είχε εντοπίσει στο κινητό του λογισμικό παρακολούθησης. Συγκεκριμένα αυτού που είναι γνωστό ως Predator the Thief. Δηλαδή, ο "Θηρευτής, ο κλέφτης". Δέκα μήνες νωρίτερα η Google είχε επιβεβαιώσει πως το Predator είχε πουληθεί σε κρατικούς φορείς χωρών, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και η Ελλάδα. Ποτέ όμως δεν διευκρινίστηκε ποιες ελληνικές κρατικές υπηρεσίες αγόρασαν το εν λόγω λογισμικό και για ποιους λόγους.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης προσήλθε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, αφότου είχε εντοπίσει στο κινητό του λογισμικό παρακολούθησης. Συγκεκριμένα αυτού που είναι γνωστό ως Predator the Thief. Δηλαδή, ο “Θηρευτής, ο κλέφτης”.Δέκα μήνες νωρίτερα η Google είχε επιβεβαιώσει πως το Predator είχε πουληθεί σε κρατικούς φορείς χωρών, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και η Ελλάδα. Ποτέ όμως δεν διευκρινίστηκε ποιες ελληνικές κρατικές υπηρεσίες αγόρασαν το εν λόγω λογισμικό και για ποιους λόγους. 

Ο Εβραίος Tal Dilian ξεκίνησε με ορμητήριο την Κύπρο

 

Το “απόλυτο spyware”, όπως είχε χαρακτηριστεί, είχε πουληθεί σε διάφορες κυβερνήσεις.

Μεταξύ τους και αυτή της Ελλάδας.

Η … μυστική εταιρεία Intellexa, έχει για επικεφαλής τον Tal Dilian, ο οποίος ζούσε για χρόνια στην Κύπρο ως πρώην διοικητής των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (Israel Defense Forces-IDF).

Από όταν αποστρατεύτηκε όμως (προηγήθηκε παραπομπή για οικονομικές ατασθαλίες), συνέχισε να ασχολείται με την τεχνολογία πληροφοριών στη βιομηχανία του κυβερνοχώρου «να ανοίγει νέες εταιρίες σε διάφορες περιοχές και να εφαρμόζει αμφίβολες συμφωνίες, όπως να προσπαθεί να γίνει πιο πλούσιος».

Στοιχεία δείχνουν πως η εταιρία λειτουργεί και στην Ελλάδα (Intellexa S.A.), χώρα που αναφέρεται στο LinkedIn ως έδρα του Dilian.

Το κατάμαυρο βαν του Εβραίου πράκτορα Tal Dilian, από «παρουσίασή» του στην Κύπρο
Το κατάμαυρο βαν του Εβραίου πράκτορα Tal Dilian, από «παρουσίασή» του στην Κύπρο

 

Ο «φιλάνθρωπος» πράκτορας  

 

Παρεμπιπτόντως, συστήνεται ως επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και ιδιοκτήτης επιχείρησης.

«Η αποστολή μου είναι να εκπαιδεύσω και να βοηθήσω άλλους να γίνουν οικονομικά ελεύθεροι και να ζήσουν έναν μεγαλύτερο, πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Προσφέρω ευκαιρίες στους ανθρώπους, εκτός από την προστασία και τη διασφάλιση της σωματικής τους ασφάλειας».

Κατά το Forbes ο Dilian ήταν αυτός που έσωσε την Cytrox από τον αφανισμό, με εξαγορά που πλησίασε στα 5.000.000 ευρώ.

Ο Dilian μάλιστα είχε το θράσος να παρουσιάσει στους δημοσιογράφους στην Κύπρο, ένα μαύρο βαν με εξοπλισμό του που μπορούσε να κάνει δικό του το περιεχόμενο όσων smartphones υπήρχαν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, μόλις με το πάτημα ενός κουμπιού.

Όταν οι δημοσιογράφοι σχολίασαν πως αυτό δεν ήταν κάτι που τιμούσε τα προσωπικά δεδομένα ή τα ανθρώπινα δικαιώματα, είχε απαντήσει το εξής: “Δεν είμαστε οι αστυνομικοί ή οι κριτές του κόσμου. Δουλεύουμε με τα καλά παιδιά. Και μερικές φορές τα καλά παιδιά δεν συμπεριφέρονται καλά”.

 

Το συγκεκριμένο περιεχόμενο είχε υποκινήσει υποτυπώδη έρευνα των κυπριακών αρχών, που είχε ως κατάληψη την επιβολή προστίμου 925.000 ευρώ σε άλλη εταιρία, την WiSpear, που ανήκει στον Dilian.

Τώρα η WiSpear λειτουργεί με την επωνυμία Passitora και με διευθύνοντα σύμβουλο κάποιον Ivo Malinkovski, ο πατέρας του οποίου [Ilija] υπήρξε αφεντικό  επιχείρησης «για τα όπλα και την ασφάλεια»), κάτι δηλαδή σαν τον δικό μας Λαβράνο.

Το κατάμαυρο βαν του Εβραίου πράκτορα Tal Dilian, από «παρουσίασή» του στην Κύπρο
Το κατάμαυρο βαν του Εβραίου πράκτορα Tal Dilian, από «παρουσίασή» του στην Κύπρο

 

Η μαμά εταιρεία ακούει στο όνομα Cytrox

 

Η Cytrox έγινε ευρέως γνωστή το Δεκέμβριο του 2021, όταν εκτεταμένη έρευνα είχε αναδείξει πως ο εξόριστος Αιγύπτιος πολιτικός Ayman Nour (πρώην υποψήφιος για την προεδρία και επικριτής του Αιγύπτιου ηγέτη Abdel Fattah al-Sisi) και ένας Αιγύπτιος δημοσιογράφος είχαν χακαριστεί από το Predator -με ένα link που είχε σταλεί στο WhatsApp.

Η παραβίαση έγινε αντιληπτή, όταν η συσκευή ανέβαζε διαρκώς θερμοκρασία και ο κάτοχος της την πήγε για έλεγχο.

Μετά το σκανάρισμα στους servers αποκαλύφθηκε ότι η Cytrox είχε πελάτες στην Ελλάδα, την Αρμενία, την Αίγυπτο, την Ινδονησία, τη Μαδαγασκάρη, το Ομάν, τη Σαουδική Αραβία και τη Σερβία.

Η έρευνα αποκάλυψε πως η μαμά εταιρεία Cytrox είχε από την αρχή ως πλάνο να αναπτύξει λογισμικό παρακολούθησης «κυρίως για χρήση από την αστυνομία και τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας».

Ώσπου ανακάλυψε μια πιο επικερδή αγορά, με θύματα όποιον επιλέγουν οι πελάτες της, ο Κούλης, το ανιψάκι του και τ’ άλλα καλόπαιδα..

 

Η παγίδα του «Κυνηγού»

 

Το λογισμικό επιμόλυνσης (malware) δεν αφορούσε μόνο τα iPhone, αλλά και τα Android.

Όπως εξηγεί προγραμματιστής λογισμικού «δεν χρειάζεται να γίνουν πολλά για να ενεργοποιηθεί το λογισμικό κατασκοπείας.

Αρκεί να στείλετε στον στόχο ένα iMessage, ένα μήνυμα με ειδικό gif.

Αμέσως οι χάκερ αποκτούν πρόσβαση στη συσκευή του ατόμου».

Χρησιμοποιούν μια «τρύπα» ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου και εγκαθιστούν το δικό τους λογισμικό, για την παρακολούθηση του στόχου, χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης.

Mε περισσότερα λόγια, ο κωδικός πρόσβασης και trojan (εκ του Trojan Horse, δηλαδή του Δούρειου Ίππου, γίνεται με ένα click σε link που μας πείθει πως αφορά κάτι που μας ενδιαφέρει, επιτρέπουμε την είσοδο κακόβουλου προγράμματος που εγκαθιστά στη συσκευή μας άλλα κακόβουλα προγράμματα) που κλέβει δεδομένα, ανακαλύφθηκε και έκανε θραύση, μέσω του YouTube.

 

Η λήψη συνδέσμων τους ανοίγει το δρόμο

Αν κάνουμε λήψη των συνδέσμων, ανοίγει ένα αρχείο zip που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης.

Έχει όνομα License.exe.

Εγκαθιστά και εκτελέσει τον trojan, με τον Predator the Τhief να μπορεί να κλέψει διάφορους τύπους πληροφοριών και κωδικών πρόσβασης της συσκευής, όλα τα αρχεία και το υλικό του μικροφώνου και της κάμερας.

Ο «θηρευτής» μπορεί να ακούει live όσα λέει ο … στόχος στο κινητό του τηλέφωνο, σε κάθε κλήση.

 

Στα Σκόπια η φωλιά του κοριού

Το Predator the Thief είναι προϊόν start up με όνομα Cytrox και έδρα στη Βόρεια Μακεδονία.

Ανασκόπηση των εγγράφων εταιρικού μητρώου δείχνει ότι ιδρύθηκε το 2017 από πέντε Ισραηλινούς και έναν Ούγγρο και είχε εταιρική παρουσία στο Ισραήλ και την Ουγγαρία.

Το 2020 η ιδιοκτησία πέρασε στη Cytrox Holding με έδρα την Ουγγαρία.

Αρχεία αναφέρουν ως πραγματικό ιδιοκτήτη της εταιρείας τον 70χρονο Ισραηλινό επιχειρηματία και βετεράνο της πολεμικής αεροπορίας, Meir Shamir. 

Επιβεβαιωμένα υπάρχουν οντότητες της Cytrox που δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία και το Ισραήλ.

Η πρώτη είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη λογισμικού και η δεύτερη για τη διαχείριση των πωλήσεων.

 

 Υψηλό το brand «συλλογής» κατασκόπων και εταιρείες «μπαμπούσκες»

Στην εγγραφή της επιχείρησης στα Σκόπια αναφέρεται ότι απασχολεί 16 άτομα και το εισόδημα φτάνει κοντά στο 1.500.000 ευρώ.

Μαζί με έναν εκ των ιδρυτών της εταιρίας, τον Abraham Rubinstein είναι μέτοχοι του ομίλου Aliaada, τα προϊόντα της οποίας κυκλοφορούν υπό το brand “Intellexa”.

Είναι ο κύριος ανταγωνιστικής του NSO Group.

Σε περίπτωση που δεν θυμόμαστε, το NSO Group είναι η ισραηλινή εταιρία που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου που αποκαλύφθηκε πριν ένα χρόνο, με την παρακολούθηση δημοσιογράφων κορυφαίων μέσων του πλανήτη, πολιτικών, ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιωματούχων σε επιχειρήσεις, μέσω του λογισμικού κατασκοπείας με το όνομα Pegasus.

 

Ρεπορτάζ εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

 

Πηγή

Προβολές : 895


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα