Οι εβραϊκοί θεσμοί παρατάσσονται πίσω από τον Μακρόν για την υπεράσπιση των «ρεπουμπλικανικών αξιών»

Οι εβραϊκοί θεσμοί παρατάσσονται πίσω από τον Μακρόν για την υπεράσπιση των «ρεπουμπλικανικών αξιών»

13 Απριλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:196
Μοίρασέ το

 

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Εβραϊκής Συνέλευσης Ελίε και ο αρχιραβίνος της Γαλλίας Τσαΐμ Κόρσια κάλεσαν τους Εβραίους να υπερβούν τις πολιτικές διαιρέσεις και να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν «προκειμένου να διασφαλιστεί η διατήρηση των βασικών αρχών της Δημοκρατίας ως ανθρώπινων αξιών που υποστηρίζονται από τον Ιουδαϊσμό», προειδοποιώντας για «νέο κίνδυνο για τη συνοχή του γαλλικού λαού».

Για γέλια, για κλάματα και για να φουντάρεις από την ψηλότερη κορυφή των Ιμαλαϊων…

Μιλούν για … δημοκρατία, οι κουμμουνιστοναζιστές της ανθρωπότητας ενώ οι ίδιοι καθορίζουν ποιός θα είναι στην ηγεσία κάθε κράτους…

Μιλούν για … δημοκρατία, τα αδελφάκια του Ρότσιλντ, που είναι το αφεντικό του Μακρόν… και της Μαρί Λεπέν…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Αυτό το διάστημα, τους είναι προτιμότερος ο Μακρόν… αύριο, μπορεί να τους είναι η Λεπέν…

Και οι δυο, είναι πιόνια του Ρότσιλντ που ελέγχει απόλυτα το πολιτικό παιχνίδι της Γαλλίας, όπως και κάθε χώρας…

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ.

ΜΗΝ ΤΡΕΦΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.

 

Τα πιο εξέχοντα εβραϊκά ιδρύματα στη Γαλλία ζήτησαν να ψηφισθεί ο σημερινός Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον οποίο θα αντιμετωπίσει την ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν, στις 24 Απριλίου, στο όνομα της υπεράσπισης των «ρεπουμπλικανικών αξιών», όπως αναφέρει αραβικό δημοσίευμα.

 

Ο Μακρόν ήταν στην κορυφή των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, την Κυριακή, με 27,85 τοις εκατό των ψήφων, ενώ ακολούθησε η Λεπέν, η οποία κέρδισε το 23,15 τοις εκατό των ψήφων.

Το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Ιδρυμάτων έγραψε σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη ότι «το Εβραϊκό Θρησκευτικό Συμβούλιο στη Γαλλία , υποστηρίζοντας το σύνθημά του «Θρησκεία και Πατρίδα», προτρέπει τους Γάλλους να κινητοποιηθούν μαζικά στις 24 Απριλίου για να εξασφαλίσουν τη νίκη της Γαλλίας που μας ενώνει μέσα από την κάλπη».

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Εβραϊκής Συνέλευσης Ελίε και ο αρχιραβίνος της Γαλλίας Τσαΐμ Κόρσια κάλεσαν τους Εβραίους να υπερβούν τις πολιτικές διαιρέσεις και να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν «προκειμένου να διασφαλιστεί η διατήρηση των βασικών αρχών της Δημοκρατίας ως ανθρώπινων αξιών που υποστηρίζονται από τον Ιουδαϊσμό», προειδοποιώντας για «νέο κίνδυνο για τη συνοχή του γαλλικού λαού».

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Ιδρυμάτων στη Γαλλία (CRIF) ζήτησε «να μπλοκάρει ο δρόμος για τη Μαρίν Λεπέν και να ψηφίσουν μαζικά τον Εμανουέλ Μακρόν».

Το Συμβούλιο πρόσθεσε ότι «υπενθυμίζει τη σθεναρή αντίθεσή του στην Εθνοσυνέλευση, της οποίας η ιστορία και οι θέσεις έρχονται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές αξίες που κατέχουν οι Εβραίοι της Γαλλίας». 

Τόνισε ότι «διακυβεύονται οι ατομικές μας ελευθερίες, η κοινωνική μας πολυμορφία, οι παραδόσεις μας και η σταθερότητα της χώρας μας».

Τα εβραϊκά ιδρύματα αντιτίθενται στην επιθυμία της Μαρίν Λεπέν να απαγορεύσει τη σφαγή ζώων χωρίς ηλεκτροπληξία, με τη μέθοδο σφαγής από τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους (με μαχαίρι).

 Το συμβούλιο έκρινε ότι «για τους Εβραίους πολίτες, όπως και για τους μουσουλμάνους πολίτες, αυτό αποτελεί σοβαρή παραβίαση της δυνατότητας να ασκούν ελεύθερα τις θρησκευτικές τους τελετές, που είναι ένας από τους πυλώνες του συντάγματός μας».

Η Λεπέν σκοπεύει επίσης να απαγορεύσει τη χρήση μαντίλας σε δημόσιους χώρους και να τιμωρήσει τις παραβιάσεις με «πρόστιμο». Από την άλλη, δεν σκοπεύει να απαγορεύσει τη χρήση του εβραϊκού καπό.

 

Sky News Arabia

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

 

Πηγή https://www.echedoros-a.gr/2022/04/blog-post_28.html

Προβολές : 196


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα