Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν τους δικούς τους αμάχους, λέει το Kibbutz Survivor

Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν τους δικούς τους αμάχους, λέει το Kibbutz Survivor

17 Οκτωβρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:302
Μοίρασέ το

 

Συνέβη όταν οι ισραηλινές δυνάμεις συμμετείχαν σε σκληρές μάχες με τους Παλαιστίνιους μαχητές, και πυροβόλησαν αδιάκριτα τόσο εναντίον των μαχητών όσο και εναντίον των Ισραηλινών αιχμαλώτων τους.

«Εξολόθρευσαν τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των ομήρων», είπε στο ισραηλινό ραδιόφωνο. «Υπήρχαν πολύ, πολύ σφοδρά διασταυρούμενα πυρά» ακόμη και βομβαρδισμοί τανκ.

Αυτό που κάνουν οι ΧΑΖΑΡΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ που κυβερνούν το ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ Ισραήλ, είναι να αφανίζουν εκτός από τους Παλαιστίνιους, και τους ίδιους τους εβραίους πολίτες.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!! ΕΝΑΣ ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ, ΘΥΜΑΤΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Η Electronic Intifada (EI) είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα με έδρα το Σικάγο. Δημοσίευση που καλύπτει την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση. Περιγράφει τον εαυτό της ως μη κερδοσκοπικό, ανεξάρτητο και παρέχει μια παλαιστινιακή προοπτική.

Η είδηση ​​που αναφέρουμε είναι εξαιρετικά λεπτομερής και ακριβής στις λεπτομέρειες, επομένως πιστεύουμε ότι η μαρτυρία μπορεί να είναι αυθεντική ακόμα κι αν δεν είμαστε σε θέση να την επαληθεύσουμε.

Δεδομένης της συνάφειάς του, πιστεύουμε ότι είναι σωστό να το δημοσιεύσουμε ακόμη κι αν προέρχεται από μια ανοιχτά φιλοπαλαιστινιακή πηγή ειδήσεων.

Όλοι οι σύνδεσμοι σε προηγούμενες έρευνες Gospa News έχουν προστεθεί μετά από τους δεσμούς με τα θέματα που επισημαίνονται 


Αρχικά δημοσιεύτηκε από τον Ali Abunimah και τον David Sheen  στο The Electronic Intifada, 16 Οκτωβρίου 2023

Μια Ισραηλινή γυναίκα που επέζησε από την επίθεση της Χαμάς σε οικισμούς κοντά στα σύνορα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου λέει ότι Ισραηλινοί άμαχοι «αναμφίβολα» σκοτώθηκαν από τις δικές τους δυνάμεις ασφαλείας.

Συνέβη όταν οι ισραηλινές δυνάμεις συμμετείχαν σε σφοδρές μάχες με Παλαιστίνιους μαχητές στο Κιμπούτζ Μπεέρι και πυροβόλησαν αδιάκριτα τόσο εναντίον των μαχητών όσο και εναντίον των Ισραηλινών αιχμαλώτων τους.

«Εξολόθρευσαν τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των ομήρων», είπε στο ισραηλινό ραδιόφωνο. «Υπήρχαν πολύ, πολύ σφοδρά διασταυρούμενα πυρά» ακόμη και βομβαρδισμοί τανκ.

 

Η γυναίκα, η 44χρονη μητέρα τριών παιδιών Γιασμίν Ποράτ, είπε ότι πριν από αυτό, αυτή και άλλοι πολίτες κρατούνταν από τους Παλαιστίνιους για αρκετές ώρες και τους φέρονταν «ανθρώπινα». Είχε φύγει από το κοντινό ρέιβ «Nova».

Μια ηχογράφηση της συνέντευξής της, από το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Haboker Hazeh (“This Morning”) με παρουσιαστή τον Aryeh Golan στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Kan, κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συνέντευξη έχει μεταφραστεί από την Electronic Intifada. Μπορείτε να το ακούσετε με αγγλικούς υπότιτλους σε αυτό το βίντεο και μια μεταγραφή βρίσκεται στο τέλος αυτού του άρθρου:

Σημειωτέον, η συνέντευξη δεν περιλαμβάνεται στην ηλεκτρονική έκδοση του Haboker Hazeh για τις 15 Οκτωβρίου, το επεισόδιο στο οποίο προφανώς προβλήθηκε.
Μπορεί κάλλιστα να έχει λογοκριθεί λόγω της εκρηκτικής φύσης του.

Ο Ποράτ, ο οποίος κατάγεται από το Κάμπρι, έναν οικισμό κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, αναμφίβολα βίωσε τρομερά πράγματα και είδε πολλούς μη μάχιμους να σκοτώνονται. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο σύντροφός της, Ταλ Κατς.

 

Ωστόσο, ο λογαριασμός της υπονομεύει την επίσημη ιστορία του Ισραήλ για σκόπιμη, απρόβλεπτη δολοφονία από τους Παλαιστίνιους μαχητές.

Παρόλο που δεν εμφανίζεται πλέον στον ιστότοπο Kan, δεν υπάρχει αμφιβολία για την αυθεντικότητα της ηχογράφησης.

Τουλάχιστον ένας λογαριασμός στην εβραϊκή γλώσσα δημοσίευσε μέρος της συνέντευξης στο Twitter, που τώρα ονομάζεται επίσημα X, και κατηγόρησε τον Καν ότι λειτουργεί ως «μέσα ενημέρωσης στην υπηρεσία της Χαμάς».

Η Ποράτ έδωσε επίσης τον λογαριασμό της στην ισραηλινή εφημερίδα Maariv.


Αυτή είναι η μετάφραση των τίτλων στα αγγλικά (προστέθηκε από το Gospa News)

Δραματική μαρτυρία από το Nature Party: «Οι τρομοκράτες μου είπαν – ηρέμησε, δεν θα σε σκοτώσουμε»

Η Yasmin Porat, 44, κάτοικος του Kibbutz Kabri στα βόρεια, πέρασε χρόνο με τον σύντροφό της Tal Katz, σε ένα πάρτι Nova στο νότο, κατάφερε να ξεφύγει από την κόλαση, θυμόμενη: «Μας είπαν ότι ήθελαν να μας πάνε στη Γάζα και την επόμενη μέρα θα μας επέστρεφαν».
Alon Hachmon 17:17 09/10/2023 


Ωστόσο, η ιστορία του Maariv, που δημοσιεύτηκε στις 9 Οκτωβρίου, δεν κάνει συγκεκριμένη αναφορά σε αμάχους που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Και σε μια μισή ώρα συνέντευξη στο κανάλι 12 του Ισραήλ την Πέμπτη, ο Πόρατ κάνει λόγο για έντονους πυροβολισμούς μετά την άφιξη των ισραηλινών δυνάμεων. Η ίδια η Ποράτ δέχθηκε μια σφαίρα στον μηρό.

Αντιμετωπίστηκε “ανθρώπινα”

Όχι μόνο λέει η Porat στον Καν ότι οι Ισραηλινοί σκοτώθηκαν στη σφοδρή αντεπίθεση των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, αλλά λέει ότι η ίδια και άλλοι αιχμάλωτοι πολίτες είχαν καλή μεταχείριση από τους Παλαιστίνιους μαχητές.

Ο Πόρατ παρακολουθούσε το ρέιβ «Nova» όταν ξεκίνησε η επίθεση της Χαμάς με πυραύλους και μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα πλαγιάς. Αυτή και ο σύντροφός της Ταλ Κατς δραπέτευσαν με αυτοκίνητο στο κοντινό Kibbutz Be’eri όπου έλαβαν χώρα πολλά από τα γεγονότα που περιγράφει στις συνεντεύξεις της στα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον Porat μιλώντας στο Maariv , αυτή και ο Κατς αρχικά αναζήτησαν καταφύγιο στο σπίτι ενός ζευγαριού που ονομαζόταν Adi και Hadas Dagan. Αφού τους βρήκαν οι Παλαιστίνιοι μαχητές, μεταφέρθηκαν όλοι σε ένα άλλο σπίτι, όπου οκτώ άνθρωποι κρατούνταν ήδη αιχμάλωτοι και ένα άτομο ήταν νεκρό.

 

Ο Πόρατ είπε ότι η σύζυγος του νεκρού «μας είπε ότι όταν [οι μαχητές της Χαμάς] προσπάθησαν να μπουν μέσα, ο τύπος προσπάθησε να τους εμποδίσει να μπουν και άρπαξε την πόρτα. Πυροβόλησαν στην πόρτα και σκοτώθηκε. Δεν τους εκτέλεσαν».

«Δεν μας κακοποίησαν. Μας φέρθηκαν πολύ ανθρώπινα», εξήγησε ο Ποράτ σε έναν έκπληκτο Γκολάν στη ραδιοφωνική συνέντευξη του Καν.

«Με αυτό εννοώ ότι μας φυλάνε», είπε. «Μας δίνουν κάτι να πιούμε εδώ κι εκεί. Όταν βλέπουν ότι είμαστε νευρικοί, μας ηρεμούν. Ήταν πολύ τρομακτικό αλλά κανείς δεν μας φέρθηκε βίαια. Ευτυχώς δεν μου συνέβη τίποτα όπως αυτό που άκουσα στα μέσα ενημέρωσης».

 

«Ήταν πολύ ανθρώπινοι απέναντί ​​μας», είπε η Porat στη συνέντευξή της στο Channel 12. Θυμήθηκε ότι ένας Παλαιστίνιος μαχητής που μιλούσε εβραϊκά, «μου είπε: «Κοίταξέ με καλά, δεν θα σε σκότωνα. Θέλουμε να σε πάμε στη Γάζα. Δεν πρόκειται να σε σκοτώσουμε. Οπότε να είσαι ήρεμος, δεν πρόκειται να πεθάνεις ». Αυτό μου είπε, με αυτά τα λόγια».

«Ήμουν ήρεμη γιατί ήξερα ότι δεν θα μου συνέβαινε τίποτα», πρόσθεσε.

«Μας είπαν ότι δεν θα πεθάνουμε, ότι ήθελαν να μας πάνε στη Γάζα και ότι την επόμενη μέρα θα μας επέστρεφαν στα σύνορα», είπε ο Ποράτ στον Maariv .

 

Στη συνέντευξη στο Channel 12, η ​​Porat εξηγεί ότι, παρόλο που οι Παλαιστίνιοι μαχητές είχαν όλοι γεμίσει όπλα , δεν τους είδε ποτέ να πυροβολούν αιχμαλώτους ή να τους απειλούν με τα όπλα τους.

Εκτός από την παροχή πόσιμου νερού στους αιχμαλώτους, είπε ότι οι μαχητές τους άφησαν να πάνε έξω στο γρασίδι επειδή έκανε ζέστη, ειδικά καθώς είχε κοπεί το ρεύμα.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ

Αρχικά δημοσιεύτηκε από τον Ali Abunimah και τον David Sheen  στο The Electronic Intifada, 16 Οκτωβρίου 2023

Όλοι οι σύνδεσμοι σε προηγούμενες έρευνες Gospa News έχουν προστεθεί μετά από τους δεσμούς με τα θέματα που επισημαίνονται 


ΚΥΡΙΕΣ ΠΗΓΕΣ

GOSPA NEWS – ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΖΩΝΗ

GOSPA NEWS – ΦΑΚΕΛΟΣ ΛΟΜΠΙ ΟΠΛΑ

 

Πηγή

Προβολές : 302


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα