Οι Καλύτερες Πλατφόρμες Κοινωνικής Δικτύωσης Που Τιμούν Την Ελευθερία Του Λόγου Και Το Απόρρητο Των Χρηστών

Οι Καλύτερες Πλατφόρμες Κοινωνικής Δικτύωσης Που Τιμούν Την Ελευθερία Του Λόγου Και Το Απόρρητο Των Χρηστών

25 Σεπτεμβρίου, 2022 15 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,541
Μοίρασέ το

 

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν ενεργά πιο φιλικές προς τον χρήστη πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που τιμούν την Ελευθερία του Λόγου και την ιδιωτικότητα των χρηστών περισσότερο από ό,τι οι μεγάλοι αδελφοί τεχνολογικοί γίγαντες. Ακολουθούν ορισμένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν ακριβώς αυτό.

Οι μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, το Facebook και το YouTube, θεσμοθετούν όλο και περισσότερο την τεχνητή σκιώδη απαγόρευση, τη λογοκρισία, την απαγόρευση, το μπλοκάρισμα και την ακύρωση οτιδήποτε και οποιουδήποτε τολμά να αμφισβητήσει τις “επίσημες” αφηγήσεις τους. Συλλέγουν επίσης όλο και περισσότερο και συσκευάζουν δεδομένα χρηστών προς πώληση σε διαφημιστές και άλλους τρίτους.

Έτσι, πολλοί άνθρωποι αναζητούν ενεργά πιο φιλικές προς τον χρήστη πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που τιμούν την Ελευθερία του Λόγου και την ιδιωτικότητα των χρηστών περισσότερο από ό,τι οι μεγάλοι αδελφοί τεχνολογικοί γίγαντες. Ακολουθούν ορισμένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν ακριβώς αυτό.

Το Minds είναι παρόμοιο με το Facebook με ομάδες, συζητήσεις και ένα κρυπτογραφικό νόμισμα. Απευθύνεται σε παραγωγούς περιεχομένου που επιθυμούν να κερδίζουν κρυπτογραφικά από τις αναρτήσεις τους. Διαθέτει ένα ενσωματωμένο πορτοφόλι με κρυπτογραφικά κουπόνια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τις αναρτήσεις και να στείλει ή να λάβει κουπόνια ανταμοιβής. Οι λογαριασμοί Minds+ μπορούν να κερδίζουν μάρκες για τη δημοσίευση δημοφιλούς περιεχομένου. Το Minds μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας του ή της εφαρμογής Apple/Google.

Η Gab  είναι σαν ένας συνδυασμός του Facebook και του YouTube. Το κύριο τμήμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι παρόμοιο με το Facebook και περιλαμβάνει ομάδες και συζητήσεις. Το περιλαμβανόμενο GabTV είναι παρόμοιο με το YouTube και περιλαμβάνει κανάλια και συνδρομές αγαπημένου περιεχομένου. Το Gab τιμά επίσης την ελευθερία του λόγου. Έχουν διαφημίσεις με χορηγούς, αλλά δεν είναι τόσο παρεμβατικές όσο οι διαφημίσεις στο Facebook. Η Gab έχει επίσης διαθέσιμο το δικό της πρόγραμμα περιήγησης που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής με την ονομασία Dissenter και έχουν δημιουργήσει τη δική τους υποδομή, ώστε να μην μπορούν να ακυρωθούν από την τεχνολογία του μεγάλου αδελφού. Η πρόσβαση στο Gab γίνεται μόνο από τον ιστότοπο. Δεν διαθέτουν εφαρμογή ώστε η Apple/Google να μην μπορούν να το λογοκρίνουν ή να το απαγορεύσουν.

Το MeWe είναι παρόμοιο με το Facebook, αλλά χωρίς τα ζητήματα λογοκρισίας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Αυτοαποκαλούνται ως το αντι-Facebook. Το MeWe πιστεύει στην ελευθερία του λόγου και τιμά την ιδιωτική ζωή των χρηστών. Δεν έχουν διαφημίσεις και χρηματοδοτούν τον ιστότοπο μέσω αναβαθμίσεων σε premium λογαριασμούς και πρόσθετα στον βασικό δωρεάν λογαριασμό χρήστη. Το MeWe διαθέτει συζητήσεις, ομάδες, σελίδες και εκδηλώσεις, Το MeWe ξεκίνησε το 2016 και έχει περίπου 15,5 εκατομμύρια χρήστες με πρωτοφανή ανάπτυξη διπλασιάζοντας το καθένα από τα τρία τελευταία χρόνια. Το MeWe μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας του ή της εφαρμογής Apple/Google.

Το Gettr είναι η νεότερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με ελεύθερη έκφραση, την οποία διευθύνει ο Jason Miller, πρώην ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Trump. Το Gettr είναι παρόμοιο με το Twitter χωρίς τη λογοκρισία ή το όριο χαρακτήρων, οπότε μοιάζει περισσότερο με το Parler παρά με το Twitter. Το Gettr μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής Apple/Google.

Το FreeTalk 45  είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται το  OANOne America News Network. Το FreeTalk είναι επίσης παρόμοιο με τις άλλες εναλλακτικές λύσεις ελεύθερης έκφρασης του Twitter ή του Facebook. Διαθέτει όριο χαρακτήρων δημοσίευσης παρόμοιο με το Twitter. Οι αναρτήσεις του FreeTalk 45 περιορίζονται σε 260 χαρακτήρες, οι οποίοι είναι λίγο πολύ σύντομοι σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες ελεύθερου λόγου. Διαθέτει επίσης σελίδες, ομάδες και εκδηλώσεις όπως το Facebook. Το FreeTalk 45 μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής Apple/Google.

Το Telegram είναι μια κρυπτογραφημένη πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων ελεύθερης ομιλίας που πολλοί έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ως εναλλακτική λύση στο Twitter. Υποστηρίζει ομάδες, κανάλια και συνδρομές. Το Telegram έχει γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη πρόσφατα. Το Telegram μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του ιστότοπου, της εφαρμογής για την επιφάνεια εργασίας σε πολλά λειτουργικά συστήματα ή της εφαρμογής Apple/Google.

Το Bit Chute είναι μια άλλη πλατφόρμα ροής βίντεο ελεύθερης ομιλίας, εναλλακτική του YouTube. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κοινή χρήση βίντεο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τη λογοκρισία του YouTube. Ως εκ τούτου, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου που κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ενοχλητικό. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί για την ανάρτηση βίντεο και την ενσωμάτωσή τους σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο ή τη διαμοίρασή τους σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.***

***Σημ.: Το Bit Chute όμως τελευταία φαίνεται να έχει υποκύψει στις επιταγές της (Α)ελιτ για ανελέητη λογοκρισία.

Το Rumble είναι μια εναλλακτική πλατφόρμα ροής βίντεο με ελεύθερο λόγο στο YouTube. Υποστηρίζει ζωντανές ροές, κανάλια και συνδρομές, καθώς και τη νομισματοποίηση των βίντεό σας. Με το Rumble μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από βίντεο που δεν πληρούν τα νέα εμπόδια του YouTube για τους δημιουργούς. Το Rumble μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας του ή των εφαρμογών Apple/Google.

Το Parler  είναι παρόμοιο με το Twitter χωρίς την πολιτική λογοκρισία. Οι αναρτήσεις του Parler, που ονομάζονται Parlays, έχουν πολύ υψηλότερο όριο χαρακτήρων, 1000 χαρακτήρες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας ή της ειδικής εφαρμογής Parler. Η εφαρμογή μπορεί να έχει περισσότερη λογοκρισία για να παραμείνει στις τεχνολογικές πλατφόρμες του μεγάλου αδελφού της Apple/Google. Το Parler έκλεισε προσωρινά όταν όλοι οι μεγάλοι αδελφοί τεχνολογικοί τιτάνες συνωμότησαν όλοι μαζί για να διώξουν τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή τους για την ελευθερία του λόγου εκείνη την εποχή εκτός σύνδεσης. Το Parler ξαναχτίστηκε σε νέους παρόχους φιλοξενίας και έχει νέα εφαρμογή.

 ***********

Δικτυογραφία

Best Social Media Platforms That Honor Freedom of Speech and User Privacy

https://revealedeye.substack.com/p/social-media-platforms-for-freedom-of-speech

 

Πηγή και μετάφραση,ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 1,541


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα