Οι Τούρκοι ανακοίνωσαν επιχείρηση έρευνας-διάσωσης στις Κυκλάδες!!! Τι συμβαίνει στο Αιγαίο και δε μας το λένε;

13 Ιουλίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι πολλά και θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις:

  Έγινε αντιληπτή η πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου;

– Zητήθηκε άδεια από τις ελληνικές αρχές για την πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου;

  Πως βρέθηκε το τουρκικό αλιευτικό στις Κυκλάδες;

 

Φλώρε, θυμήσου τον όρκο σου…

Γιατί κάτι πληροφορίες που μου έρχονται, λένε για κάποια νησιά μας, που θα τα… πάρουν οι Τούρκοι…

Ή που θα αφήσετε μαζί με την σάπια πολιτική εξουσία, να χαθούν…

Κάτι ακούγεται από τις… κακές γλώσσες, για ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΙΚΑΡΙΑ…

ΒΡΕΙΤΕ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΘΕΙΤΕ ΑΝ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ…

Αν και πιστεύω πως υπάρχουν ακόμα ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Ο χάρτης Μπαχτσελί, ο καιρός που δεν είναι κατάλληλος να μιλάμε για την Τουρκία και η επικίνδυνη αμεριμνησία των Αθηνών που συζητά για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο, όταν οι Τούρκοι ανακοινώνουν έρευνα-διάσωση ….στις Κυκλάδες!!!

ΤηνΠέμπτη 30 Ιουνίου η τουρκική Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών (ΔΑΑ) με ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της (https://www.sg.gov.tr) και ειδικότερα στο τμήμα όπου αναρτά καθημερινά κατηγορεί την Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις,γνωστοποίησε την διεξαγωγή επιχείρησης Έρευνας – Διάσωσης (SAR), στο Αιγαίο πέλαγος εντός της Ελληνικής περιοχής Ε-Δ(η οποία συμπίπτει με τα όρια του FIR Aθηνών).

Το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει: «Στις 29 Ιουνίου 2022, στις 19:55, λάβαμε την πληροφορία ότι απαιτείται εκκένωση ενός ατόμου με την υποψία καρδιακής προσβολής από αλιευτικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση 75 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της περιφέρειας Σεφεριχισάρ της επαρχίας Σμύρνης, στα δυτικά σύνορα της θαλάσσιας ζώνης έρευνας και διάσωσης που υπάγεται στην τουρκική δικαιοδοσία. Απεστάλησαν αμέσως ελικόπτερο και 1 σκάφος της Διοίκησης. Ο πολίτης μας απομακρύνθηκε από το πλοίο με τη συνδρομή του ελικοπτέρου μας καιμεταφέρθηκε ζωντανός και έχοντας τις αισθήσεις του στις 21:10 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Αιγαίου στη Σμύρνη».

Η ανακοίνωση συνοδεύεται και από βίντεο στα οποία ευκρινώς διακρίνεται το τουρκικό αλιευτικό σκάφος, καθώς επίσης ο διασώστης, ο υποτιθέμενος «ασθενής» (θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί), ενώ περιλαμβάνονται και λήψεις για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους.

 

Στο κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι η επιχείρηση διεξήχθη «σε απόσταση 75 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της περιφέρειας Σεφεριχισάρ της επαρχίας Σμύρνης, στα δυτικά σύνορα της θαλάσσιας ζώνης έρευνας και διάσωσης που υπάγεται στην τουρκική δικαιοδοσία».

Που όμως είναι αυτή η περιοχή ;

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται τα πιθανά σημεία (με τις κίτρινες κουκίδες), τα οποία απέχουν 75 ν.μ. από την πόλη Σεφεριχισάρ στα τουρκικά παράλια. Όπως βλέπετε τα πιθανά σημεία περιλαμβάνουν τις θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών Τήνου, Μυκόνου, και της Νάξου.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, τα όρια της υποτιθέμενης περιοχής Ε-Δ υπό τουρκική δικαιοδοσία είναι παρόμοια με τα όρια του χάρτη που πρόσφεραν πρόσφατα οι Γκρίζοι Λύκοι στον συγκυβερνήτη του Ερντογάν και πρόεδρο του κόμματος MHP Mπαχτσελί, καθώς επίσης και με τον χάρτη που η τουρκική Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών προβάλλει στην ιστοσελίδα της.

Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι πολλά και θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις:

–Έγινε αντιληπτή η πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου;

– Zητήθηκε άδεια από τις ελληνικές αρχές για την πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου;

–Πως βρέθηκε το τουρκικό αλιευτικό στις Κυκλάδες;

Πλέον των παραπάνω και από την ανάλυση του βίντεο προκύπτει ότι υπάρχει η πιθανότητα “στησίματος» της επιχείρησης για να εξυπηρετηθεί η προπαγάνδα της Τουρκίας, διότι:

– Διαπιστώνεται ιδιαίτερη σπουδή στην δημιουργία του οπτικού υλικού από τις τουρκικές αρχές.

– Η εικόνα του υποτιθέμενου «ασθενή» δεν παραπέμπει σε άνθρωπο που αισθάνεται πόνους στην καρδιά.

– Ο υποτιθέμενος «ασθενής» βρίσκεται μόνος του στο κατάστρωμα του αλιευτικού, ενώ η όλη αμφίεση του δεν παραπέμπει σε μέλος πληρώματος αλιευτικού σκάφους.

Άραγε υπάρχουν ακόμα κάποιοι που ισχυρίζονται ότι δεν είναι καλή εποχή να μιλάμε για την Τουρκία;

Η ανακοίνωση της τουρκικής Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών εδώ:https://www.sg.gov.tr/izmir-aciklarinda-1-sahsin-tibbi-tahliyesi-gerceklestirilmistir-30-6-22

Ο χάρτης της περιοχής ευθύνης της τουρκικής Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών εδώ: https://en.sg.gov.tr/mission

 

Πηγή

Προβολές : 515


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα