Οι Τρομοκράτες του Κλίματος: Η Μεγάλη Απάτη με τους Πάγους της Αρκτικής

Οι Τρομοκράτες του Κλίματος: Η Μεγάλη Απάτη με τους Πάγους της Αρκτικής

27 Σεπτεμβρίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:400
Μοίρασέ το

Οι επιστήμονες του κλίματος που έχουν να πλασάρουν μια ατζέντα, πήδηξαν στο άρμα και προέβλεψαν ότι οι πάγοι θα συνεχίσουν να λιώνουν. Ωστόσο, αγνόησαν το μάθημα της ιστορίας.

Ο Ατλαντικός Ωκεανός περνά τακτικά από τέτοια κυκλικά γεγονότα, με ψυχρές και θερμές φάσεις που διαρκούν περίπου 50 έως 60 χρόνια.

Ο κύκλος ονομάζεται Atlantic Multidecadal Oscillation (Πολυδεκαδακτυλική Ταλάντωση του Ατλαντικού), ή AMO, και είναι γνωστό ότι συμβαίνει τουλάχιστον τα τελευταία 1.000 χρόνια.

 

 

 

Δεν μιλάμε για επιστήμονες, αλλά για πληρωμένους κομπογιαννήτες από τους ΡΟΤΣΙΛΝΤ -ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ – ΣΟΡΟΣ – ΓΚΕΙΤΣ και λοιπή συμμορία ψυχοπαθών Καμπαλιστών…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Για χρόνια οι “ειδικοί” μας έλεγαν ότι η Αρκτική σύντομα θα είναι ελεύθερη από πάγους το καλοκαίρι.

Ο Al Gore διαβόητα μας προειδοποίησε το 2009 ότι : “υπάρχει 75% πιθανότητα ολόκληρο το βόρειο πολικό κάλυμμα πάγου, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, να είναι εντελώς ελεύθερο πάγου μέσα σε πέντε έως επτά χρόνια”.

Ήταν, φυσικά, απλώς ένας πολιτικός.

Αλλά μια ολόκληρη σειρά από υποτιθέμενους επιστήμονες της Αρκτικής ήταν όλοι απασχολημένοι με την έκδοση παρόμοιων προειδοποιήσεων εκείνη την εποχή.

Το 2007, για παράδειγμα, ο καθηγητής Wieslaw Maslowski μας είπε ότι τα βόρεια πολικά ύδατα θα μπορούσαν να είναι ελεύθερα πάγου τα καλοκαίρια μέσα σε μόλις πέντε έως έξι χρόνια.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ο Jay Zwally της Nasa συμφώνησε, δίνοντας στους πάγους χρόνο μέχρι το 2012. Ένα χρόνο αργότερα, το 2008, ο καθηγητής David Barber προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι οι πάγοι θα εξαφανίζονταν όλοι εκείνο το καλοκαίρι.

Για την απόλυτη επιμονή του να κάνει λάθος, ωστόσο, το βραβείο πρέπει να πάει στον Peter Wadhams, καθηγητή και επικεφαλής της Ομάδας Φυσικής των Πολικών Ωκεανών στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Cambridge:

· – Το 2012, προέβλεψε ότι η Αρκτική θα ήταν ελεύθερη από πάγους μέχρι το 2015/16.

· – Το 2014, πίστευε ότι μπορεί να διαρκέσει μέχρι το 2020.

· – Το 2016, προέβλεψε με σιγουριά ότι η Αρκτική θα ήταν ελεύθερη από πάγους εκείνο το καλοκαίρι (αν και περιέργως τώρα όριζε ως “ελεύθερη από πάγους” λιγότερο από 1 εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα).

Όλες αυτές οι δηλώσεις είχαν σχεδιαστεί για σκοπούς πολιτικής προπαγάνδας, όχι για επιστημονικούς λόγους, και διαδόθηκαν ευρέως από τα αφελή μέσα ενημέρωσης.

Για παράδειγμα, σε ένα άρθρο στην εφημερίδα  Independent τον Ιούνιο του 2016 (συνοδευόμενο από φωτογραφίες μιας χαριτωμένης πολικής αρκούδας πάνω σε ένα κομμάτι πάγου που λιώνει), ο Wadhams υποστήριξε με αυτοπεποίθηση:

Δυστυχώς για τον καθηγητή Wadhams, οι θαλάσσιοι πάγοι δεν λιώνουν όπως έχει οριστεί. Αντιθέτως, υπήρξαν εντυπωσιακά ανθεκτικοί.

Ο θαλάσσιος πάγος της Αρκτικής έφτασε την ελάχιστη έκταση αυτή την εβδομάδα, όπως ακριβώς συμβαίνει πάντα τον Σεπτέμβριο, και τα προσωρινά στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν ακόμα 4,7 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Όπως φαίνεται από το παρακάτω διάγραμμα, φέτος και πέρυσι είχαμε τη μεγαλύτερη έκταση από το 2013 και το 2014, και φέτος υπάρχει σημαντικά περισσότερος πάγος από ό,τι το 2007 και το 2008.

https://nsidc.org/data/seaice_index/data-and-image-archive

Υπήρξε μια κλιματική αλλαγή στην Αρκτική το 2007, όταν θερμά νερά του Ατλαντικού εισήλθαν στην αρκτική λεκάνη και τα ωκεάνια ρεύματα έσπρωξαν πολλούς από τους παχύτερους πολυετείς πάγους έξω από το στενό Fram, που βρίσκεται μεταξύ της Γροιλανδίας και του Σβάλμπαρντ, στον ανοιχτό Ατλαντικό Ωκεανό, όπου όπως ήταν αναμενόμενο έλιωσαν.

Από το 2007, μεγάλο μέρος του πάγου είναι συνεπώς λεπτότερος, νέος πάγος, ο οποίος φυσικά τείνει να λιώνει το καλοκαίρι.

Οι επιστήμονες του κλίματος που έχουν να πλασάρουν μια ατζέντα πήδηξαν στο άρμα και προέβλεψαν ότι οι πάγοι θα συνεχίσουν να λιώνουν. Ωστόσο, αγνόησαν το μάθημα της ιστορίας.

Ο Ατλαντικός Ωκεανός περνά τακτικά από τέτοια κυκλικά γεγονότα, με ψυχρές και θερμές φάσεις που διαρκούν περίπου 50 έως 60 χρόνια. Ο κύκλος ονομάζεται Atlantic Multidecadal Oscillation (Πολυδεκαδακτυλική Ταλάντωση του Ατλαντικού), ή AMO, και είναι γνωστό ότι συμβαίνει τουλάχιστον τα τελευταία 1.000 χρόνια.

Στη δεκαετία του 1970, οι επιστήμονες του κλίματος ανησυχούσαν έντονα για την αύξηση των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική, η οποία εμφανιζόταν κατά τη διάρκεια της ψυχρής φάσης της ΑΜΟ. Ο κορυφαίος κλιματολόγος της εποχής του, ο H H Lamb, έγραψε το 1982:

Η δορυφορική παρακολούθηση των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής άρχισε το 1979, στο βάθος της ψυχρής περιόδου. Η κλιματική μαφία χρησιμοποιεί πάντα αυτή την περίοδο ως βάση, προσποιούμενη ότι ήταν ο “κανόνας”.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να προσπαθήσουν να ξεγελάσουν το κοινό ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στην Αρκτική και η απώλεια των πάγων από τότε οφείλεται στην ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το εκπληκτικό είναι ότι αυτοί οι καραγκιόζηδες εξακολουθούν να εργάζονται και να ζουν από τους φορολογούμενους. Σε οποιονδήποτε άλλο επιστημονικό τομέα, το να είναι κανείς τόσο σταθερά λάθος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα είχε οδηγήσει γρήγορα στην καλοπληρωμένη λήθη.

***********

Δικτυογραφία

The Climate Scaremongers: The Great Arctic Sea Ice Scam – Climate Change Dispatch

https://climatechangedispatch.com/the-climate-scaremongers-the-great-arctic-sea-ice-scam/

 

Πηγή και μετάφραση, ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 400


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα