Οφειλόμενη απάντηση στο Δίκτυο Ελληνισμού περί συλλογής υπογραφών

Οφειλόμενη απάντηση στο Δίκτυο Ελληνισμού περί συλλογής υπογραφών

31 Μαΐου, 2021 78 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Οφειλόμενη απάντηση στο Δίκτυο Ελληνισμού περί συλλογής υπογραφών

 

 

Θα παρακαλέσω δημόσια τον κ. Παύλο και τους τεχνικούς του συνεργάτες, να διαβάσουν προσεκτικά τα σημαντικά λάθη που καθιστούν το όλο εγχείρημα συγκέντρωσης υπογραφών όχι μόνον αναποτελεσματικό αλλά προχειροφτιαγμένο και διάτρητο.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Οφειλόμενη απάντηση στο Δίκτυο Ελληνισμού περί συλλογής υπογραφών

 

Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή

 

Όλα ξεκίνησαν από ένα σχόλιο που έλαβα λίγες μέρες πριν σε μια ανάρτηση εδώ

Κάποιος ανώνυμος σχολιαστής, θεώρησε καλό είτε να παίξει μαζί μου, είτε να μου ανοίξει τα μάτια με το προκλητικό του σχόλιο, με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, μου έγραφε πως υπέγραψε για λογαριασμό μου στην πλατφόρμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, στην οποία συγκεντρώνονται υπογραφές, προκειμένου να κινηθούν νομικές διαδικασίες κατά της απάτης του covid-19…

Μετά την πρώτη δυσάρεστη έκπληξη και αφού επιβεβαίωσα πως το ενεργό λινκ που είχε βάλει στο σχόλιό του ο ανώνυμος σχολιαστής,  όντως εμφάνιζε το όνομά μου στην λίστα υπογραφών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, επισκέφθηκα το ίδιο το ΔΙΚΤΥΟ, προκειμένου να διαπιστώσω τι ακριβώς γινόταν.

Δεδομένου ότι δεν έχω την δυνατότητα να παρακολουθώ τις πολύωρες εκπομπές του Δικτύου εν ώρα αναρτήσεων στο ιστολόγιό μου, δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα μ’ αυτό.

Όπως έγραψα και στην ανάρτηση με τίτλο: “Ποιός πλαστογράφησε την υπογραφή μου στο προσκλητήριο του Δικτύου Ελληνισμού; Ποιός είναι ο ρόλος του Δικτύου Ελληνισμού”, ήμουν σαφής σε ότι έγραψα, ενώ αναφέρθηκα και στους πιθανούς στόχους του ανώνυμου σχολιαστή – πλαστογράφου:

 1. Να καταστήσει ενδεχομένως, διάτρητη την συγκέντρωση συμμετοχής – υπογραφών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και
 2. Να με υποχρεώσει εκ των πραγμάτων να υπερασπιστώ δημοσίως την προσωπικότητά μου.

Ο δεύτερος στόχος, επετεύχθη και έκανα την παραπάνω ανάρτηση.

Ο πρώτος στόχος όμως, έπρεπε να τεκμηριωθεί τεχνικά.

Το θέμα ανέλαβε ο τεχνικός μου σύμβουλος, ο οποίος μου έστειλε και την παρακάτω έκθεση.

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, το θέμα της ανάρτησής μου, απασχόλησε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, και την τηλεδιάσκεψη στις 21 Μαϊου 2021, στο παρακάτω βίντεο.

Το λινκ του βίντεο, εδώ

Στο άρθρο που ακολουθεί, και το οποίο μας αφορά όλους, αναλύονται αφενός μεν οι δικές μου απαντήσεις προς τον υπεύθυνο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Καθηγητή κ. Γιώργο Παύλο και τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, και αφετέρου, παρατίθεται τεχνική περιγραφή, η οποία αφορά στην συγκέντρωση των υπογραφών με … λανθασμένο τρόπο που εγείρει ερωτηματικά.

Οφείλω κατ’ αρχήν, να ευχαριστήσω και τον κ. Γιώργο Παύλο και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, διότι πολλάκις όπως πληροφορούμαι, έχουν αναδείξει  σημαντικά δημοσιεύματα των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, και να επισημάνω πως το κείμενο που ακολουθεί, κινείται στην βάση σκληρής αλλά δίκαιης κριτικής προς διόρθωση των λαθών που έχουν γίνει στην συγκέντρωση των υπογραφών.

Στο βίντεο που ακολουθεί, και στο 0:37:00 και μέχρι το 0:41:10, ο κ. Γιώργος Παύλος, αναφέρεται στο δικό μου δημοσίευμα περί της πλαστογραφίας της υπογραφής μου όπως αναφέρεται ο παραπάνω σύνδεσμος.

Σ’ αυτά τα λεπτά του βίντεο, ο κ. Παύλος κάνει λόγο για «περίεργο δημοσίευμα από έγκριτο δημοσιογράφο, ότι πλαστογραφήθηκε η υπογραφή της και εμμέσως ότι το Δίκτυο πλαστογράφησε την υπογραφή της. …Προσπαθούν να αποδυναμώσουν την προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, αλλά όσο και να θέλει να καλυφθεί ο διάβολος, η ουρίτσα του θα φανεί»…

Κατ΄ αρχήν να ξεκαθαρίσω στον κ. Γιώργο Παύλο, πως έγκριτος δημοσιογράφος και «ουρά διαβόλου», δεν ταυτίζονται.

Ή είναι έγκριτος ένας δημοσιογράφος, ή δεν είναι και όταν δεν είναι έχει πιάσει δουλειά ο… διάβολος.

Γιατί δεν μπορεί αφενός μεν στο ίδιο βίντεο να αναρτάται άρθρο από τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, να χαρακτηρίζομαι από τον ίδιο τον κ. Παύλο, ως έγκριτη δημοσιογράφος που κάνει πολύ σοβαρή δουλειά, και αφετέρου στο ίδιο βίντεο, να  μιλάει για «την ουρά του διαβόλου»…

Θα παρακαλέσω δημόσια τον κ. Παύλο και τους τεχνικούς του συνεργάτες, να διαβάσουν προσεκτικά την ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ που ακολουθεί, γραμμένη από τον ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, εξαίρετο γνώστη όχι μόνον της πληροφορικής, αλλά και της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις συγκέντρωσης υπογραφών, ώστε να μην δημιουργούνται «παρατράγουδα» και υποψίες από ανθρώπους που ΔΕΝ ανήκουν στη μάζα των προβάτων που ψάχνουν για “σωτήρες”.

Κυρίως όμως να διαβάσει προσεκτικά τα σημαντικά λάθη που καθιστούν το όλο εγχείρημα συγκέντρωσης υπογραφών όχι μόνον αναποτελεσματικό και προχειροφτιαγμένο, αλλά και διάτρητο.

«Κατηγορούμαστε από την κ. Σουφλή, ότι το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, πλαστογράφησε το όνομά της. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει. Η κυρία Σουφλή, δεν βλέπει τον αγώνα που κάνει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ», λέει ο κ. Παύλου στο 1.20.40’ έως το 1:28:21’ στο παραπάνω βίντεο.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να επισημάνω ότι προσωπικά ήμουν σαφής.

ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Κύριε Παύλο, απ’ όσο έχω αντιληφθεί, έχετε πρωταρχικό  και πρωταγωνιστικό ρόλο στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

Αυτό, από τη μια πλευρά σας προσδίδει κύρος, αλλά από την άλλη και τεράστιες ευθύνες.

Παράλληλα και εκ των πραγμάτων, είστε το πρόσωπο που θα δεχθεί κριτική, άλλοτε καλοπροαίρετη και άλλοτε κακοπροαίρετη.

Σε ότι με αφορά, η κριτική μου και ολόκληρο το παρόν άρθρο, είναι καλοπροαίρετο, έστω κι αν σε κάποια σημεία του είναι σκληρό.

Και θα σας εξηγήσω τι εννοώ;

Αν και δεν έχω τον χρόνο να παρακολουθώ βίντεο γενικώς και στην συγκεκριμένη περίπτωση και τα βίντεο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ενώ παράλληλα κάνω αναρτήσεις στο ιστολόγιό μου ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, κάποιες φορές διαπίστωσα πως στις τηλεδιασκέψεις σας, προσκαλείτε και αναδεικνύετε πρόσωπα τα οποία παρασύρουν τους θεατές σας σε επικίνδυνους ατραπούς.

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή με κάποιον … Παναγιώτη  Αποστολόπουλο, με την περιβόητη “ΙΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120” του Συντάγματος, η οποία έχει προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μέσα από τις δικές σας εκπομπές στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, και πολλοί αφελείς έτρεξαν να την υπογράψουν, επειδή ΕΣΕΙΣ προσδώσατε κύρος σε έναν άνθρωπο και σε μια δήλωση, που είναι όχι για γέλια και για κλάματα, αλλά για … ΦΥΛΑΚΗ, καθώς η δήλωση καθ’ αυτή, έχει σοβαρές ποινικές ευθύνες για όσους την υπογράψουν.

Σας υπενθυμίζω, πως ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου κύριος Κωνσταντίνος Βαθιώτης, τόσο στην εκπομπή στην οποία υποτίθεται πως ήταν καλεσμένος για να τιμηθεί για το θάρρος του να παραιτηθεί από την Πανεπιστημιακή του Έδρα, όσο και με άρθρο στην σελίδα του, το οποίο ανάρτησαν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, τεκμηριώνει το γελοίο αλλά και το επικίνδυνο αυτής της δήλωσης που μεταφέρει από τόπο σε τόπο και από διαδικτυακό γυαλί σε διαδικτυακό γυαλί, ο απίθανος Αποστολόπουλος, ένας ακόμα «σωτήρας μπατριώτης» από τους πολλούς που εμφανίστηκαν στα χρόνια του κορονοϊού.

Παραθέτω τους παρακάτω συνδέσμους που αποδεικνύουν την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΟ της… “Ιερής Δήλωσης του άρθρου 12”, όπως έχει διατυπωθεί από έναν άσχετο στην καλλίτερη των περιπτώσεων πολίτη, τον ρόλο του οποίου οφείλω να ψάξω λιαν συντόμως.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Βαθιώτης, “τελειώνει” …κυβέρνηση, δικαστές και “ιερή δήλωση του άρθρου 120” μέσα από λίγες γραμμές.

Πάψτε επιτέλους να παραμυθιάζετε τον ελληνικό λαό, με την ηλιθιότητα της “ιερής δήλωσης του άρθρου 120” και το πλυντήριο των ανομιών με τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας! ΕΛΕΟΣ! (βίντεο)

Παρ’ όλα αυτά, κύριε Παύλο, συνεχίζατε να επί μακρόν να προσκαλείτε στις εκπομπές σας τον Παναγιώτη Αποστολόπουλο και να προωθείτε την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ “ΙΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120”, και φέρετε τεράστιες ευθύνες γι αυτό, τις οποίες ευελπιστώ να αναλάβετε προσωπικά, όπως θα έκανε κάθε έντιμος άνθρωπος.

Όταν μετά από καιρό και μάλλον πρόσφατα, αντιληφθήκατε πως επρόκειτο για “ΠΑΓΙΔΑ”, (ενδεχομένως να διαβάσατε και τις σχετικές αναρτήσεις μου στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ), αποσύρατε τον Παναγιώτη Αποστολόπουλο, ΑΛΛΑ Η ΖΗΜΙΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ και μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζω αν έχετε προβεί έστω και σε μια ανάληψη ευθύνης για την προβολή του και δημόσια διορθωτική κριτική ή και αυτοκριτική…

Αυτή, είναι η πρώτη μου απάντηση για τον τίτλο του δημοσιεύματός μου στο δεύτερο ερώτημα “ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ. ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;”

Πληροφορούμαι, πως ο Παναγιώτης Αποστολόπουλος, συνεργάζεται και ενδεχομένως κατεβαίνει στις εκλογές, μαζί με τον Σταύρο Βιτάλη και τον Αθανάσιο Κολυβά.

Μια διαδικτυακή έρευνα με τα ονόματα των προαναφερομένων στο ιστολόγιό μου, θα καταστήσει σαφές “το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του Ελληνικού λαού” με τον πολυκερματισμό του αποκαλούμενου … πατριωτικού χώρου,  από  κάποια πρόσωπα που έχουν ένα “περίεργο πολιτικό παρελθόν”, ενδεχομένως και παρόν.

Δεν νομίζετε κύριε Παύλο, πως πολλοί… “σωτήρες”, έχουν μαζευτεί να σώσουν τον ελληνικό λαό;;;

Να υποθέσω κύριε Γιώργο Παύλο, πως δεν γνωρίζετε πως “δουλεύει ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ”, για να παγιδεύσει τον ελληνικό λαό σε διάφορα κομματικά και πολιτικά μαντριά, προκειμένου αφενός μεν να διασπάσει το πατριωτικό μέτωπο και αφετέρου να διασπείρει αντιδικίες, επιτυγχάνοντας το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ”;

Μήπως θα ήταν σημαντικό να γνωρίζουν οι ακροατές – θεατές του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ότι ένα πρόσωπο που έτυχε από εσάς τεράστιας προβολής, απέρριψε έμπρακτα την πολιτική σας πρόταση, και προσδέθηκε στο άρμα του Αθανάσιου Κολυβά;

Ή μήπως αγνοείτε ΕΣΕΙΣ, ένας Καθηγητής Πανεπιστημίου με τόση βαθιά γνώση και φιλοσοφική σκέψη, αλλά και εμπειρίες δεκαετιών, τις “βρωμιές του Συστήματος”;

Μήπως λοιπόν κάνατε “ήρωα” ένα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ  “γρανάζι του  Συστήματος”, ώστε να επιτευχθεί μια ακόμη διάσπαση του γνήσιου πατριωτικού χώρου;;;

Και προχωρώ στο δεύτερο σκέλος του σκεπτικού μου.

Στο 4:04:00 του παραπάνω βίντεο, η κ. Εύη Καγιά, αναφέρεται στον κ. Ανδρέα Μπαρδάκη, συνήγορο των ΑΜΕΑ, ο οποίος με πολύ σταχυολογημένο και σαφή λόγο, επισημαίνει τους προβληματισμούς του για την συγκέντρωση υπογραφών από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, προσπαθώντας να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην διαδικασία που τηρείτε.

 

Αντί να υπάρξει περίσκεψη σ’ αυτή την πολύ τεκμηριωμένη άποψη του κ. Μπαρδάκη, ο Αντώνης Πουλτρουτζίδης, με το εκρηκτικό του ταπεραμέντο, σωστό κάποιες φορές, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση επιεικώς απαράδεκτο και άδικο, εξαπέλυσε έναν οχετό ύβρεων και προσβολών σε βάρος του κ. Μπαρδάκη.

Οφείλω όμως παράλληλα, να συμφωνήσω με τον σχολιαστή, ο οποίος αναφερόμενος στον κ. Μπαρδάκη, γράφει πως “κανείς δεν ενόχλησε τον Ν. Αντωνιάδη, όταν συγκέντρωνε υπογραφές” και να επισημάνω πως χρωστώ στους αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, ένα άρθρο σχετικά με την συγκέντρωση των υπογραφών.

Ο κ. Μπαρδάκης δεν τοποθετήθηκε σε βάρος της συγκέντρωσης υπογραφών, αλλά στον τρόπο της συγκέντρωσης.

Και αντί να απαντηθούν τα εύλογα ερωτήματά του, του έγινε αήθης επίθεση εναντίον του από τον Α. Πολτρουτζίδη και δόθηκαν απαντήσεις εκτός θέματος.

Αυτό αγγίζει πρακτικές πληρωμένων τρολ, που εκτρέπουν την συζήτηση και την προσοχή, μετατρέπουν την τηλεδιάσκεψη σε “χάβρα Ιουδαίων” και σε επίπεδο καφενείου όπου “οι καφενόβιοι”, αγνοούν εντελώς το νομικό και τεχνικό σκέλος της συγκέντρωσης υπογραφών.

Και στο σημείο αυτό, είναι τεράστια η προσωπική σας ευθύνη κ. Γιώργο Παύλο, που ως διαχειριστής της τηλεδιάσκεψης, επιτρέψατε επί μακρόν την χυδαιότητα του Αντώνη Πουλτρουτζίδη.

Και λυπάμαι, αλλά “ΔΕΝ ΤΟ ΣΩΣΑΤΕ”, δηλώνοντας στο τέλος της χυδαίας έκρηξης του Πουλτρουτζίδη, πως εσείς δεν φέρετε καμία ευθύνη.

ΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, κύριε Παύλο, ως άνθρωπος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και επιβαρύνατε τα μέγιστα την ευθύνη σας, όταν επιτρέψατε και σε κάποια άλλα πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, να παρεκτραπούν σε σημείο παράνοιας και ανεγκέφαλης διατύπωσης των απόψεών τους, μέχρι το τέλος του ανωτέρω βίντεο.

Την ίδια παρεκτροπή έκαναν και πολλοί σχολιαστές που παρακολουθούσαν το βίντεο και τα αήθη σχόλιά τους, είτε εναντίον του κ. Μπαρδάκη, είτε και εναντίον μου, και αυτό ήταν εν γνώσει όλων των συμμετεχόντων, κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Κάποια “Ανθή Αγγελακοπούλου”, σχολιάζει πως έκανα επίθεση στον Δερμετζή!!!

Ολόκληρα αποδεικτικά και αποκαλυπτικά άρθρα για τα ψεύδη του Δεμερτζή και τις ροζ σελίδες του, δεν τα είδε η … “κυρία”

Κάποια “Κατερίνα Kat”, ρωτάει “πόσα της δώσανε της Καλλιόπης”;;;

Πόσο χαμηλό επίπεδο “ανθρώπου” ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥ…

Η κατηγορία, έτοιμη στο στόμα, χωρίς ίχνος σκέψης…

Όπως “τα πρόβατα στο μαντρί”…

 

Και δίπλα στο χυδαίο ξέσπασμα του Αντώνη Πουλτρουτζίδη, “τα πρόβατα παραληρούν”.

Τέτοια σχόλια παραληρήματος, θα έπρεπε να διαγράφονται γενικώς, κύριε Παύλο.

Αλλά και στο παρόν βίντεο εδώ, υπάρχουν σχόλια επιεικώς απαράδεκτα σε βάρος μου, και ως διαχειριστές, οφείλατε να τα σβήσετε.

 

 

 

 

Βέβαια απάντηση, δεν πήρα…

Και στο σχόλιο του vagelis lazaridis, που άφηνε αιχμές, δόθηκαν απαντήσεις.

Και στο σημείο αυτό, σε κάθε σώφρονα άνθρωπο,  γεννώνται πολλά ερωτηματικά πλέον και για τον δικό σας ρόλο κύριε Γιώργο Παύλο, ή την ικανότητά σας πλέον να διευθύνετε αρμονικά το ιδεολογικό δημιούργημά σας, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, τα οποία δικαιολογούν απόλυτα το προληπτικό ερώτημά μου στον τίτλο της ανάρτησής μου για την πλαστογράφηση της υπογραφής μου.

Τελειώνοντας επισημαίνω τα κάτωθι και ας προβληματιστούμε άπαντες:

Το 2001, ο μακαριστός Χριστόδουλος, ξεσήκωσε τον ελληνικό λαό και με λάβαρα και Ευαγγέλια στο Σύνταγμα, εξαπέλυσε δριμύ ΚΑΤΗΓΟΡΩ στην κυβέρνηση Σημίτη για την απόφασή της να αφαιρέσει το ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ από τις ταυτότητες.

Να σας θυμίσω τι ισχυριζόταν τότε ο μακαριστός Χριστόδουλος;

“ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ”!!!

Να σας θυμίσω πως συγκέντρωσε 3.000.000 υπογραφές, μέσα σε λίγες μέρες;

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η: ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΣΟΥΦΛΗ: ΝΑΙ.

 

Ερώτηση 2η: ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΤΑ 3.000.000 ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ; ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ… ΓΝΩΣΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΣΟΥΦΛΗ:  Ο καθένας, ας προβληματιστεί , αν επρόκειτο για το μεγαλύτερο ΦΑΚΕΛΩΜΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

 

Ο κ. Γιώργος Παύλος, ομιλεί και στο παρόν βίντεο και σε άλλα βίντεο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, για νομικούς αγώνες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΜΕ ΠΟΙΑ “δικαιοσύνη”, όταν ο ίδιος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αλλά και άλλοι εισαγγελείς, εξαπολύουν εγκυκλίους συλλήψεων σε όσους εναντιώνονται στις μάσκες και στα τέστ (προς το παρόν, γιατί πιστεύω πως σύντομα θα δούμε και δικαστικές εγκυκλίους για την επιβολή των εμβολίων του θανάτου) και μάλιστα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΕΣΤ;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΣΟΥΦΛΗ: Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ (με ελάχιστες εξαιρέσεις), ΠΟΥ Η ΚΑΘΑΡΣΗ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.

 

Ο Συνταγματολόγος κ. Γιώργος Κασιμάτης, στην τηλεδιάσκεψη του Φεβρουαρίου, (εδώ και εδώ) στην οποία ήταν προσκεκλημένος ως τιμώμενο πρόσωπο ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης, ο οποίος είχε το πρωτάκουστο για τα ελληνικά δεδομένα ΘΑΡΡΟΣ, να παραιτηθεί από την Καθηγητική του έδρα, αρνούμενος να υπηρετήσει σε ένα χώρο υποταγμένο στο ΣΥΣΤΗΜΑ, είχε πει:

“Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ”.

Μια αντίσταση, για την οποία γράφω εδώ και έντεκα χρόνια, σε χιλιάδες αναρτήσεις μου.

Και συμπληρώνω την πρότασή μου για ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ…

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ (Δικαστές, δημοσιογράφοι, Ιεράρχες, Ηγεσίες Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων κ.λ.π.)

Είναι η μόνη λύση, αλλά θέλει κότσια.

Θέλει ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ και όχι πειθήνιες μάζες.

ΑΝΤΕΧΕΤΕ;

ΑΝ ΝΑΙ, ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ, ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΥΛΟ.

ΑΝ ΟΧΙ, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΦΙΑΛΤΗ.

ΤΟΛΜΑΤΕ να συζητήσετε εκτενώς δημόσια κάτι τέτοιο, κύριε Παύλο και συμμετέχοντες στις πολύωρες τηλεδιασκέψεις στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;

Τολμήστε το κυρίες και κύριοι.

Όλα τα άλλα, λυπάμαι, αλλά με την κατάσταση που επικρατεί στην “δικαιοσύνη”, φοβάμαι πως δεν θα έχουν μέλλον και είναι χρονοβόρα... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ.

Κατόπιν των όσων αναφέρω ανωτέρω και μετά και  την ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ που ακολουθεί, λυπάμαι, αλλά οι ενέργειές σας για συγκέντρωση υπογραφών, δεν με πείθουν.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ1. Το ερώτημα του Καθηγητή Ποινικού Δικαίου κ. Κωνσταντίνου Βαθιώτη, για τον αριθμό των 200.000 υπογραφών, το έχω κι εγώ και πολλοί άλλοι…

 

Υ.Γ.2. Γνωρίζω πως έκανα κι άλλους εχθρούς, μ’ αυτή μου την ανάρτηση, αλλά για μένα προέχει Η ΠΑΤΡΙΔΑ, Η ΠΙΣΤΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.

================

Τεχνικό Συμπέρασμα Υλοποίησης δικτύου Ελληνισμού.

Συνοπτική Έκδοση.

Αυτή η αναφορά, δεν είναι πλήρης αξιολόγηση από απόψεως ασφαλείας , αξιοπιστίας ακτιβιστικής χρήσης πλατφόρμας ή διαθεσιμότητας και δικτύωσης μέσω μηχανών αναζήτησης (S.E.O).

Οι βασικές προβληματικές τεχνικές κινήσεις και παραλείψεις δίνονται παρακάτω και είναι διεθνώς αδιαμφισβήτητες και τεκμηριωμένες.

Η τεχνική πρόταση υλοποίησης συλλογής υπογραφών είναι όντως πολύπλευρα προβληματική. Δυστυχώς, συνδυάζεται και με ρητή υποβάθμιση της εθνικής και διεθνούς απαίτησης για εναρμόνιση με το νομοθετικό πλαίσιο.

1) ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΧΥΠΟΨΙΩΝ

Η ευθύνη τόσο για το τεχνολογικό όσο και για το νομικό λάθος στην υλοποίηση, βαραίνει και τους ευρύτερα ενεργά συμμετέχοντες και όλους όσους έχοντας προηγούμενη γνώση ή πείρα, έστω και σαν συμμετέχοντες σε παρόμοιες διαμαρτυρίες.
Τον έλεγχο και την έγκριση στην υλοποίηση την έχουν οι χρήστες και όχι οι τεχνικοί.

2) ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ

Διάφοροι αναλυτές του φαινομένου διαμαρτυρίας δια υπογραφών, διεθνώς, αναφέρουν ότι κάποιες κυβερνήσεις φτάνουν στο σημείο να ζητήσουν σοβαρού επιπέδου πιστοποίηση. βλ. Pros and cons,

https://en.wikipedia.org/wiki/Online_petition

Μια πρόσφατη μαζική προσπάθεια διακήρυξης χιλιάδων επιστημόνων το περασμένο φθινόπωρο, ενάντια στα παράλογα μέτρα κλεισίματος της παγκόσμιας οικονομίας, καθυστέρησε σημαντικά στην πλήρη δημοσιοποίηση των ονομάτων επιστημονικού κύρους. Ο λόγος ήταν η παραδοχή ότι χρειάζεται επιπλέον επιπρόσθετη πιστοποίηση συμμετοχής, λόγω ενός μικρού ποσοστού πρακτόρων, τρολλ κ.τ.λ που είχαν μπει στη λίστα.
https://gbdeclaration.org/view-signatures/

3) ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Δεν έλαβα ποτέ κάποιο μήνυμα με σύνδεσμο για πιστοποίηση με κλικ, αλλά διαπίστωσα Ότι τουλάχιστον, σύμφωνα πάντα με τα λόγια των ιθυνόντων του δικτύου ελληνισμού, θα έπρεπε να λάβω μια ειδοποίηση εγγραφής. Δυστυχώς δεν έλαβα τίποτα!

4) ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΟΡΘΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΗΛ.ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ
Εντοπίστηκε κακή ρύθμιση των παραμέτρων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικτύου ελληνισμού (DMARC).
https://mxtoolbox.com/emailhealth/diktyoellinismou.gr/

Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας σημαντικής παράλειψης είναι το σαφές μεγαλύτερο ποσοστό απόρριψης και φιλτραρίσματος των λαμβανομένων email.
Επίσης, η  ελληνική εταιρεία φιλοξενίας θα έπρεπε να ενημερώσει το δίκτυο, με βάση την απαίτηση των πολλών χιλιάδων υπογραφών που ανέμενε. Σε μια ώρα αιχμής για παράδειγμα, θα μπορούσαν να υπογράψουν περισσότεροι απο 500 άνθρωποι. Οι επιπλέον δεν θα μπορούσαν να λάβουν ταχυδρομείο, λόγω του περιορισμού στους server υποδομής στην γνωστή εταιρεία hetzner (βλ. 4. MASS EMAILS: ).
https://www.hetzner.com/rechtliches/webhosting/

5) ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Υπάρχει θέμα τεχνικής αρχιτεκτονικής και επιλογής του βέλτιστου υποσυστήματος για την περίσταση.
Το πρόσθετο λειτουργίας “gravity forms” δεν παρέχεται η απαιτούμενη λειτουργία αποστολής του δεοντολογικά και νομικά επιβεβλημένου επιβεβαιωτικού ταχυδρομείου. Υπήρχε για παράδειγμα ένα πολύ πιο εξειδικευμένο πρόσθετο υποσύστημα προς χρήση.

https://wordpress.org/support/topic/disable-email-verification-2/
Επιπρόσθετα, θα μπορούσαν να ρωτήσουν για παράδειγμα τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, για το πρόσθετο που χρησιμοποιείται για την συμμετοχή σε λίστα ειδοποιήσεων.

6) Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ.

Παρομοίως και η μεγαλύτερη σχετική διεθνή πλατφόρμα, το change.org, στέλνει ταχυδρομείο ζητώντας επιβεβαίωση, στην οποία επίσης υπέγραψα παρόμοια διακήρυξη για τον Καναδά.

https://www.change.org/p/justin-trudeau-no-mandatory-covid-19-vaccine-in-canada

7) ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ.
Ένας ικανός αριθμός υπογραφών σύμφωνα με το καταστατικό, θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον εκπρόσωπο του κινήματος, να εκφέρει δημόσια ομιλία στην Ευρωβουλή.

https://www.europarl.europa.eu/petitions/el/faq

============ΠΛΗΡΗ ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεχνικό Συμπέρασμα Συλλογής Υπογραφών και Ανάλυση μαζικής συμπεριφοράς άρνησης βελτιωτικών προτάσεων.

 

Αγαπητή κα. Σουφλή, 

Εξετάστηκε λεπτομερώς τεχνικά, από εξωτερική πρόσβαση, η διαδικασία συλλογής υπογράφων της ιντερνετικής αίτησης και διαμαρτυρίας περί των ιατρικών πράξεων στο δίκτυο Ελληνισμού.

Αυτή η αναφορά, δεν είναι πλήρης αξιολόγηση από απόψεως ασφαλείας , αξιοπιστίας ακτιβιστικής χρήσης πλατφόρμας ή διαθεσιμότητας και δικτύωσης μέσω μηχανών αναζήτησης (S.E.O).

Κρίνοντας δε από το δικό σας ιστολόγιο και τον τεράστιο αριθμό καθημερινών επιθέσεων, μια έντιμη και καθαρή συλλογική προσπάθεια του δικτύου, με δυνητικούς εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες στο μέλλον, γρήγορα θα προσελκύσει εξελιγμένους κυβερνοστρατούς ανώτατου επιπέδου.

Δεν αποκλείονται  μέχρι και πιθανές πολιτικές ενδοεταιρικές πιέσεις στο αρμόδιο τμήμα της εταιρείας, το οποίο ακούγεται ότι είναι πλέον αυστηρό και ανένδοτο στο κλείσιμο λογαριασμών.

Χωρίς ειδικές συμφωνίες, ίσως να μην είναι και η καλύτερη μακροχρόνια λύση φιλοξενίας.

Η ανεύρεση ιδεολογικών υπερασπιστών της ελευθερίας του λόγου πλέον, δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια και ανάγκες αξιολόγησης στην ανεύρεση συνεργατών υποδομών.

Επιπρόσθετα, προς ικανοποίηση κάθε ηθικής δεοντολογίας, λήφθηκε δε υπόψη όλη η λεκτική επεξήγηση του κ. Παύλου και άλλων σχετικών συντελεστών για το θέμα που δημιουργήθηκε.

Το τεχνικό συμπέρασμα περί της προβληματικής διαδικασίας παραμένει το ίδιο, όπως επικοινωνήθηκε σε σας τηλεφωνικά, εδώ και αρκετές ημέρες. Οι βασικές προβληματικές τεχνικές κινήσεις και παραλείψεις δίνονται παρακάτω και είναι διεθνώς αδιαμφισβήτητες και τεκμηριωμένες.

Δεν μπορώ να αμφισβητήσω σαφώς την αρχική καλή πρόθεση της κίνησης εκ μέρους της διεύθυνσης του Δικτύου Ελληνισμού, υπό το καθεστώς πίεσης χρόνου και κατάστασης. Είναι σαφές όμως ότι δόθηκαν λάθος συμβουλές και διαβεβαιώσεις από τους καθ‘ ύλην αρμόδιους που ανέλαβαν την περαίωση.

Η ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Η τεχνική πρόταση υλοποίησης συλλογής υπογραφών είναι όντως πολύπλευρα προβληματική. Δυστυχώς, συνδυάζεται και με ρητή υποβάθμιση της εθνικής και διεθνούς απαίτησης για εναρμόνιση με το νομοθετικό πλαίσιο, όπως άριστα ανέδειξε ο πρόεδρος της κοινότητας των Α.Μ.ΕΑ. Κος Μπαρδάκης και συμφωνούν αμέτρητοι ειδικοί τεχνολογίας και νόμων.

https://youtu.be/yr27-2NLgQs?t=14884

Ο συνδυασμός μάλιστα της μετέπειτα άστοχης και απαράδεκτης αντιμετώπισης των ζητημάτων, που έθεσε στην παρέμβαση του με τα παραπάνω, δημιουργεί εύλογα και ποικιλόμορφα ερωτηματικά, που δεν είναι της παρούσης αναφοράς να αναλυθούν με πληρότητα. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για το θέμα της συλλογής υπογραφών, αλλά γίνεται επεκτατικά εμφανές ως προς την συνολική ειλικρινή πρόθεση μιας επιτυχημένης υλοποίησης της ανάλογης ιδεολογικής πρότασης.

Το να κατηγορούνται κυβερνώντες και αρχές για αυταρχισμό από ανθρώπους που δυστυχώς δείχνουν, έμπρακτα, παρόμοια τάση σε υποδείξεις και άλλες έγκριτες και τεκμηριωμένες γνώμες, αχρηστεύει το ηθικό πλεονέκτημα επί της δημοκρατικής επίκλησης.

Χείριστη εντύπωση δε, προκαλεί ο τρόπος της κατασυκοφάντησης και της προκλητικότητας, όπου δείχνεται ακόμα και ο δρόμος της εξόδου στους διαφωνούντες, με επιμέρους θέματα και λάθος υλοποιήσεις.

Τα ψευτοδιλήμματα του τύπου ή μαζί μας ή με τους άλλους, λες και επικαρπώνονται την αποκλειστικότητα της συλλογής υπογραφών, συλλογικότητας της αντίστασης κ.τ.λ είναι απαράδεκτες δημαγωγίες.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ.

Εξίσου κατάπτυστες απόψεις εμπαθούς κριτικής είναι η αστήρικτη και αυθαίρετη προσπάθεια δαιμονοποίησης των τεκμηριωμένα διαφωνούντων, από ανθρώπους με εμφανή στέρηση απαιτούμενης επαρκούς γνώσης, ρητορικής και ικανοτήτων για την περίσταση. Το θράσος ορισμένων θερμοκέφαλων συμμετεχόντων να επιχειρούν να “ακυρώνουν” θρασύτατα την καλή πρόθεση σε επώνυμους ανθρώπους, με αποδεδειγμένη πείρα και ιστορία, με απλές δηλωτικές μονοκοντυλιές, απλά δείχνει το απύθμενο μέγεθος του εγωισμού και ασέβειας που κυριαρχεί.

Εδώ ισχύει το αγιογραφικό περί αφαίρεσης δοκαριών από το δικό μας μάτι πρώτα. Και μια που είπαμε για ματάκια, δεν είδαμε να γίνεται καμιά αναφορά ή λεκτικό έστω φιλτράρισμα στην γνωστή προδρομική του αντίχριστου δομή, που για πολλές δεκαετίες διάβρωσε την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, πολιτείας και διοικούσας εκκλησίας, με υπόγεια κανάλια και ποικιλόμορφες σκοταδιστικές στοές.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΧΥΠΟΨΙΩΝ

Η ευθύνη τόσο για το τεχνολογικό όσο και για το νομικό λάθος στην υλοποίηση, βαραίνει και τους ευρύτερα ενεργά συμμετέχοντες και όλους όσους έχοντας προηγούμενη γνώση ή πείρα, έστω και σαν συμμετέχοντες σε παρόμοιες διαμαρτυρίες. Διότι δεν απαίτησαν από την τεχνική πλευρά την πληρέστερη κάλυψη των κακόβουλων περιπτώσεων, του λάθους ή της απερισκεψίας. Και τον έλεγχο και την έγκριση στην υλοποίηση την έχουν οι χρήστες και όχι οι τεχνικοί.

Δεν έθεσαν οι εθελοντές διοικητικοί και επικοινωνιακοί πρωτεργάτες το ερώτημα της βασικής έστω πρακτικής πιστοποίησης, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς αλλά και την αρχή της διαφάνειας. Αυτές οι παραλείψεις λοιπόν θέτουν σε σαφή κίνδυνο καταρχάς την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος.

Ενισχύουν δε απολύτως δικαιολογημένα και τους αμφισβητίες κάθε είδους περί της αξιοπιστίας της λίστας, την υπεύθυνη διαχείριση της την νομιμότητα και την αποδεικτικότητα προς τρίτους για την εγκυρότητα της λίστας συμμετεχόντων ως προς υποστήριξη για νόμιμες ενέργειες.

Η απαίτηση για το καλύτερο δυνατόν στην αντίσταση προς την φασιστική υποχρεωτικότητα ιατρικών πράξεων, δεν είναι σημάδι προδοσίας ή “συστημικών” “βαλτών”, όπως άστοχα αναφέρθηκε στην δημόσια συζήτηση του επίμαχου βίντεο.

Ισχύει το αντίθετο σαφώς και με βάση την ιστορική πολυδιάσπαση του εθνικιστικού χώρου.

Όσοι αρνούνται , δολίως ή αφελώς, την απαίτηση για διαφάνεια και νομιμοποίηση, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα πατήματα της εξουσίας για την χρήση σε λεγόμενα και ως νομικά τερτίπια και σε τυχών σαθρές δικαιολογίες σε μελλοντικά νομικά και πολιτικά σκεπτικά, συμμετέχουν, ηθελημένα ή μη, σε προδιαγραμμένη πορεία αποτυχίας της προσπάθειας, ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούν.

Η επίκληση της, υπαρκτής ή μη, απειλής κάποιου, επειδή είναι γιατρός που εναντιώνεται κ.τ.λ δεν αποτελεί επ’ ουδενί σοβαρό λόγο παράβλεψης της νομικής και δεοντολογικής απαίτησης.

Ίσα ίσα ενισχύει την καχυποψία περί στησίματος εκ των έσω ή των έξω , μέσω κυρίως της τακτικής εισχώρησης εγκάθετων και ανεπαρκών, που εξισώνονται αναξιοκρατικά με όλους. Χρειάζεται και η επίλυση δια της ψηφοφορίας μετά από ισότιμη προβολή των σοβαρών επιχειρημάτων κάθε άποψης.

Κυρίως χρειάζεται οργάνωση και θέσπιση διαδικασιών και εξελιγμένων τεχνικών πλατφορμών και διαδικασιών επίλυσης διαφορών και προβλημάτων. Κάτι, που οι συζητήσεις δια του λόγου και μόνο, αδυνατούν να επιτύχουν στον απαιτούμενο βαθμό.

Η στρογγυλή ιντερνετική τράπεζα αποφάσεων δια της συναινέσεως, που ονειρεύεται ατυχώς η πολύ καλή ιδεολογική πολιτική πρόταση του κ. Παύλου, είναι το εμφανέστερο αδύνατο σημείο της επί της πρακτικής εφαρμογής. Το εκκλησιαστικό πολίτευμα άλλωστε έχει τάξη και συγκεκριμένες διαδικασίες που εξετάζουν ρυθμιστικά το βάθος της ανθρώπινης συμπεριφοράς, σκέψης και της ουσίας, έμπροσθεν σε όποιες προϋποθέσεις έγκυρης οικονομίας και υποχωρητικής συναίνεσης.

ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ

Διάφοροι αναλυτές του φαινομένου διαμαρτυρίας δια υπογραφών, διεθνώς, αναφέρουν ότι κάποιες κυβερνήσεις φτάνουν στο σημείο να ζητήσουν σοβαρού επιπέδου πιστοποίηση. βλ. Pros and cons,

https://en.wikipedia.org/wiki/Online_petition

Στις ΗΠΑ με το διαδεδομένο λόμπυ ως ευρύτερη νόμιμη πρακτική, κάποιοι ισχυρίζονται ότι γενικολογίες σε προσπάθειες επικοινωνιακής προδιάθεσης αλλαγών δια υπογραφής, με μη σαφή πλάνα δράσης, κατά κανόνα αποτυγχάνουν να ληφθούν σοβαρά υπόψιν και γιαυτό ζητούν και χρήματα για οργανωμένη προσπάθεια.

https://www.lobbyists4good.org/single-post/2018/06/07/Why-Online-Petitions-Do-Not-Work

Μια πρόσφατη μαζική προσπάθεια διακήρυξης χιλιάδων επιστημόνων το περασμένο φθινόπωρο, ενάντια στα παράλογα μέτρα κλεισίματος της παγκόσμιας οικονομίας, καθυστέρησε σημαντικά στην πλήρη δημοσιοποίηση των ονομάτων επιστημονικού κύρους. Ο λόγος ήταν η παραδοχή ότι χρειάζεται επιπλέον επιπρόσθετη πιστοποίηση συμμετοχής, λόγω ενός μικρού ποσοστού πρακτόρων, τρολλ κ.τ.λ που είχαν μπει στη λίστα. 

https://gbdeclaration.org/view-signatures/

ΑΡΝΗΣΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΜΕ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Απορώ δε, πώς μετά από δεκάδες χιλιάδες υπογραφές και ενώ “χρειάστηκε” μια απαράδεκτη ενέργεια ενάντια στην ρητή συναίνεση σας, αφελής ή εσκεμμένη, εντούτοις αυτή αδυνατεί να θεωρηθεί ως σαφή υπόδειξη προβλήματος περί της διαδικασίας μαζικής και αληθούς συναίνεσης. Εφόσον και ταυτόχρονα υποδείχνει αποτυχία του επιλεγμένου υποσυστήματος λογισμικού.

Είναι πασίγνωστο ότι καμία εταιρεία στον κόσμο και κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο και χρειάζεται πάντα αναβάθμιση. Οι χρήστες είναι πάντα οι καλύτεροι οδηγοί προς βελτίωση, όπως γνωρίζει καλά η βιομηχανία λογισμικού.

Κα Σουφλή, η ιδιόμορφη κριτική στάση σας, για πολλά χρόνια, ενάντια σε εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς, σε ύποπτες παρελθοντικές πράξεις και αμετανόητες ενέργειες δημοσίων προσώπων είναι πασίγνωστη. Η διάφανη και αληθινή κριτική προς όλους είναι άλλωστε ο πυλώνας της προόδου και της αριστείας.

Παρόλο που εσείς έχετε την σχετική πείρα, με λύπη όμως διαπίστωσα ακρότητες και καχυποψίες από μερίδα του κόσμου προς εσάς, όταν η πρόθεση σας ήταν σαφώς να υποδείξετε την ατέλεια και να απαιτήσετε διάφανες απαντήσεις.

Για να μην το κάνουν αργότερα οι ποικιλόμορφοι εχθροί και μάλιστα όταν είναι πλέον πολύ αργά. Δυστυχώς, με αφορμή το τεχνικό θέμα, διαφάνηκε μια οργανωτική παθογένεια που υποδείχνει την διαφορά μιας καλής θεωρητικής προσέγγισης και του χάσματος της ορθής πράξης και σωστής υλοποίησης.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Προσωπικά και μετά το γεγονός της διαμαρτυρίας σας, εφόσον άλλωστε συμφωνούσα και με το περιεχόμενο της διακήρυξης του δικτύου, υπέγραψα δηλώνοντας τα στοιχεία μου με αριθμό τηλεφώνου και με ταχυδρομείου.

Δεν περίμενα βέβαια να μπω άμεσα σε διαδικασία πιστοποίησης του αριθμού τηλεφώνου που δήλωσα,  με ένα μοναδικό κωδικό κ.τ.λ . λόγω του μαζικού κόστους μηνυμάτων σε μια πλατφόρμα όπως το twillio,  λαμβάνοντας υπόψιν μια πιθανή  υποχρηματοδότηση της νεοφανούς προσπάθειας.  Ούτε φυσικά εμπλοκή και χρονοβόρα διαδικασία μέσω εξειδικευμένης εταιρείας που πιστοποιεί τον δηλωμένο αριθμό δημοσίου εγγράφου όπως η ταυτότητα.   

Ανέμενα όμως, ως ελάχιστο, να λάβω ταχυδρομείο για να πιστοποιήσω με ένα πρόσθετο κλικ, ότι είμαι κάτοχος αυτού που δήλωσα. Είναι το λεγόμενο  double-opt-in που ισχύει στην Ε.Ε.   

Όχι μόνο δεν έλαβα ποτέ κάποιο μήνυμα με σύνδεσμο για πιστοποίηση με κλικ, αλλά διαπίστωσα Ότι τουλάχιστον, σύμφωνα πάντα με τα λόγια των ιθυνόντων του δικτύου ελληνισμού, θα έπρεπε να λάβω μια ειδοποίηση εγγραφής. Δυστυχώς δεν έλαβα τίποτα στο …@yahoo.com και αποφάσισα να κοιτάξω βαθύτερα.

ΥΠΟΠΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΟΡΘΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΗΛ.ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Το βασικό πρόβλημα οφείλεται καταρχάς σε κακή ρύθμιση των παραμέτρων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικτύου ελληνισμού.

Επιπρόσθετα, το κοινό IP με πλήθος άλλων ιστοσελίδων, δημιουργεί επιπρόσθετο πρόβλημα στην παράδοση των email. Δημιουργεί δε και μεγαλύτερη έκθεση ασφαλείας, εφόσον οι επίδοξοι χάκερ θα μπορούσαν να απειλήσουν περισσότερο, χακάροντας κάποιο από τα ~290 ιστολόγια, πριν επιτεθούν στο κρίσιμο αγωνιστικό ιστολόγιο.

Διάφορα εξωτερικά εργαλεία σε τεχνικές ιστοσελίδες πιστοποιούν το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας σημαντικής παράλειψης είναι το σαφές μεγαλύτερο ποσοστό απόρριψης και φιλτραρίσματος των λαμβανομένων email από διάφορες υπηρεσίες.

https://mxtoolbox.com/emailhealth/diktyoellinismou.gr/

Βρίσκοντας περισσότερα για την υποφαινόμενη εταιρία που φιλοξενεί την ιστοσελίδα του δικτύου και που δεν γνωρίζω εάν έχει ασχοληθεί με την υλοποίησή της και σε ποιο βαθμό, παρατήρησα ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα (DMARC) δεν ισχύει για την ηλεκτρονική ταχυδρομική διεύθυνση της εταιρείας φιλοξενίας. Συνεπώς γεννάται καταρχάς το βασικό ερώτημα γιατί, ενώ κάποιος εμπλεκόμενος φορέας γνωρίζει να το κάνει σωστά, αυτό δεν έγινε.

Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι οι τεχνικοί που εμπλέκονται, θα μπορούσαν να ρωτήσουν την εταιρία φιλοξενίας για την κρίσιμη λεπτομέρεια και όχι απλά να δηλώνουν δημόσια την πείρα τους σε άλλες υλοποιήσεις ως απάντηση και διαβεβαίωση προς το δίκτυο ελληνισμού και με τελικό αποδέκτη την κα. Σουφλή και τους αναγνώστες.

Αλλά και η ίδια η ελληνική εταιρεία φιλοξενίας θα έπρεπε να ενημερώσει το δίκτυο, με βάση την απαίτηση των πολλών χιλιάδων υπογραφών που ανέμενε. Σε μια ώρα αιχμής για παράδειγμα, θα μπορούσαν να υπογράψουν περισσότεροι απο 500 άνθρωποι. Οι επιπλέον δεν θα μπορούσαν να λάβουν ταχυδρομείο, λόγω του περιορισμού στους server υποδομής στην γνωστή εταιρεία hetzner (βλ. 4. MASS EMAILS: ).

https://www.hetzner.com/rechtliches/webhosting/

Ακόμη χειρότερα, μια ανεξέλεγχτη παραβίαση θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα μέχρι και κλείσιμο λογαριασμών πολλών ιστοσελίδων. Θα έπρεπε να συναφθεί ειδική συμφωνία ή να αναζητηθεί λύση εξωτερικής πλατφόρμας διαχείρισης μαζικού ταχυδρομείου.

Δεν υπάρχει άλλωστε αλάνθαστος φορέας η άνθρωπος, ούτε μια επιτυχημένη προηγούμενη πορεία είναι η απόλυτη εγγύηση μιας μελλοντικής επιτυχίας. Ο κριτικός έλεγχος είναι απαραίτητος ρυθμιστής αυτής και ορισμένοι άνθρωποι που εντοπίζουν την ουσία και τις δυσλειτουργίες δεν σημαίνει ότι αμφισβητούν την υπόλοιπη συνολική υπόσταση και ιστορία του αντικειμένου ή υποκειμένου.

ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Κατά δεύτερον, ακόμα και να δούλευε άρτια το προηγούμενο, υπάρχει ένα σοβαρότερο θέμα τεχνικής αρχιτεκτονικής και επιλογής του βέλτιστου υποσυστήματος για την περίσταση.

Ο εκάστοτε τεχνικός διευθυντής σε παρόμοιες προσπάθειες διεθνώς, πολλές φορές βλάπτει την τεχνολογική αρτιότητα ενός συστήματος από τις περιορισμένες επιλογές του και την υποτίμηση της ανάγκης στην αναζήτηση διαφορετικών Ιδεών, γνωμών και επιβεβαιωτικών κινήσεων.

 Στην προκειμένη περίπτωση η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το πρόσθετο λειτουργίας “gravity forms”,  πιθανόν στην περιορισμένη δωρεάν ή φτηνή έκδοση του. Σε αυτή την περίπτωση δεν παρέχεται η απαιτούμενη λειτουργία αποστολής του δεοντολογικά και νομικά επιβεβλημένου επιβεβαιωτικού ταχυδρομείου.

Η πρόσθετη αυτή λειτουργία “υπογραφών” (ορθότερα “εκδήλωσης προσωπικής συναίνεσης”) που επιλέχτηκε, είναι μέσω παραμετροποίησης ενός σχεδιαστικού εργαλείου φόρμας γενικής χρήσεως. Δεν είναι η καλύτερη για την εξεταζόμενη περίπτωση χρήσης.

Υπήρχε για παράδειγμα ένα πολύ πιο εξειδικευμένο πρόσθετο υποσύστημα προς χρήση με λογική χρέωση και δυνατότητα είσπραξης δωρεών για τον αγώνα. Ο κατασκευαστής του δε, ρητά δηλώνει ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει καν η σκέψη να απενεργοποιηθεί η βασική εξεταζόμενη λειτουργία της επιβεβαίωσης μέσω email.

https://wordpress.org/support/topic/disable-email-verification-2/

Επιπρόσθετα, θα μπορούσαν να ρωτήσουν για παράδειγμα τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ,  για το πρόσθετο που χρησιμοποιείται για την συμμετοχή σε λίστα ειδοποιήσεων και που περιέχει την ανάλογη δυνατότητα συλλογής ονομάτων και επιβεβαιωτικών email στην δωρεάν έκδοση του.

ΥΠΌΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ.

Παρομοίως και η μεγαλύτερη σχετική διεθνή πλατφόρμα, το change.org, 

https://www.change.org/p/justin-trudeau-no-mandatory-covid-19-vaccine-in-canada

 στην οποία επίσης υπέγραψα παρόμοια διακήρυξη για τον Καναδά. 

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι για να κρατηθεί το όνομα του υπογράφοντος κρυφό από την δημόσια θέα, θα πρέπει κάποιος να τσεκάρει επιπλέον κουτάκι.   

 

ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ.

Ως συμπλήρωση της εποικοδομητικής κριτικής, δηλώνω ότι υπάρχει η δυνατότητα παράλληλης συγκέντρωσης υπογράφων διαμαρτυρίας στον εξυπηρέτη της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένας ικανός αριθμός υπογραφών σύμφωνα με το καταστατικό, θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον εκπρόσωπο του κινήματος, να εκφέρει δημόσια ομιλία στην Ευρωβουλή.

https://www.europarl.europa.eu/petitions/el/faq

Αυτό θα έδινε ακόμη περισσότερη δημοσιότητα και θα ασκούσε περαιτέρω πίεση, όπως σωστά εξήγησε ο κ. Παύλος.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΗ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΘΕΜΙΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Αγαπητή κα. Σουφλή και αγαπητοί συναγωνιστές ενάντια στην δαιμονοκρατία και τον φασισμό κάθε είδους:

A) Tο ταπεινό φρόνημα και η εξυπηρέτηση της αλήθειας προϋποθέτουν παραδοχή των λαθών και των παραλείψεων και σοβαρή αντιμετώπιση τους. Διαφορετικά δημιουργούνται εκατέρωθεν μαζικές καχυποψίες πού βλάπτουν σοβαρά την ουσία του θέματος. 

B|) Δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα και κανέναν δεδομένο, καθώς ο κάθε άνθρωπος και η κάθε περίπτωση έχουν μοναδικότητα. Όταν λοιπόν έγκριτοι εραστές της αλήθειας και του δικαίου, όπως ο κ.Κ.Βαθιώτης για παράδειγμα, βλέπουν σχετική αδιαφάνεια, τάση υποβάθμισης προς συγκάλυψη παραλείψεων και κακή συνεννόηση με παραβίαση των ρητών συναινέσεων , ειδικά σημαντικών ανθρώπων που εκθέτονται δημόσια και θυσιάζονται ποικιλοτρόπως για το γενικό καλό, είναι εύλογο να κρατούν σαφείς αποστάσεις μέχρι τουλάχιστον ικανοποιητικής διευθετήσεως.

Γ) Δυστυχώς συναγωνιστές ή και εγκάθετοι, με ρηχή πάντως σχετική γνώση και κρίση της συνολικής κατάστασης , έφτασαν στο σημείο, υπό συναισθηματική φόρτιση, να εκτραπούν ραγδαία και μηδενιστικά ως προς την καλοπροαίρετη κριτική προσφορά των αναφερόμενων εδώ δημοσίων προσώπων.

Με τιμή,

O Τεχνικός Σας σύμβουλος για τα Αττικά Νέα.

=================

Όλα λοιπόν δείχνουν μια … προχειροδουλειά.

Η ομάδα  του Δικτύου Ελληνισμού, παρ’ όλες ενδεχομένως τις καλές της προθέσεις, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι η συγκέντρωση των υπογραφών, απεδείχθη ελλιπής… θα έλεγα επικίνδυνα ελλιπής.

Η συγκέντρωση υπογραφών, δεν είναι κάτι απλό.

Πρέπει να διασφαλίζεται το απόρρητό της, σύμφωνα με την GDPR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ας δούμε μαζί τι αναφέρει αυτή η περιβόητη GDPR.

Το Δίκτυο Ελληνισμού αναγνωρίζει και σέβεται το δικαίωμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 («Κανονισμός»), τον Ν. 4624/2019 και τον Ν. 3471/2006.

Το παρόν κείμενο πολιτικής περιγράφει τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων των χρηστών κατά την επίσκεψη ή χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών του παρόντος Ιστοχώρου.

Ο επισκέπτης του Ιστοχώρου μας ή/και χρήστης των υπηρεσιών μας οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις προστασίας των προσωπικών του πληροφοριών που αναφέρονται εδώ.

Υπεύθυνος επεξεργασίας

Υπεύθυνος επεξεργασίας είναι το Δίκτυο Ελληνισμού (ΔΕ) με e-mail: info@diktyoellinismou.gr και τηλέφωνο: (+30) 6947252433

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων

Το ΔΕ έχει ορίσει Υπεύθυνο προστασίας δεδομένων, ο οποίος είναι υπεύθυνος να παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τον Κανονισμό, να συνεργάζεται με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα («Αρχή») και να αποτελεί σημείο επικοινωνίας με την Αρχή, καθώς και με τα υποκείμενα των δεδομένων. Τα στοιχεία επικοινωνίας του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων είναι τα εξής: Email: info@diktyoellinismou.gr και τηλέφωνο: (+30) 6947252433

Τι είναι δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα

Σύμφωνα με τον νόμο, είναι κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»), όπως είναι ονοματεπώνυμο, ηλεκτρονική διεύθυνση, ΑΦΜ κ.ά. Ως ταυτοποιήσιμο ορίζεται το φυσικό πρόσωπο εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας (διεύθυνση ΙΡ, e-mail κλπ.) ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητά του.

Τι είναι επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, διάρθρωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, διαβίβαση σε τρίτους, διάδοση, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και καταστροφή προσωπικών δεδομένων.

Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε και για ποιο σκοπό

Κατά την επίσκεψη και πλοήγηση στον Ιστοχώρο του ΔΕ δεν συλλέγουμε άλλα δεδομένα, παρά μόνο αυτόματα γίνεται καταγραφή της διεύθυνσης δικτυακού πρωτοκόλλου του χρήστη και δεδομένα σύνδεσης, μέσω των οποίων, όμως δεν αποκαλύπτονται αναγνωρίσιµα στοιχεία της φυσικής ταυτότητας του χρήστη, αλλά αυτά χρησιµοποιούνται για την εγγραφή νέων μελών του ΔΕ και την επικοινωνία μαζί τους, για στατιστικούς λόγους επισκεψιµότητας στη δικτυακή παρουσίασή µας.

Νόμιμη βάση επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων 

H νόμιμη βάση επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων είναι το άρθρο 6 παρ. 1 στοιχ. στ΄ του Κανονισμού, καθώς τα δεδομένα αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστοχώρου μας, αλλά και για τη βελτιστοποίησή του και τη διασφάλιση της ασφάλειας των πληροφοριακών μας συστημάτων.

Αποδέκτες των δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών ή/και χρηστών των υπηρεσιών του Ιστοχώρου μας δεν διαβιβάζονται σε τρίτους αποδέκτες.

Χρόνος διατήρησης των δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα που αφορούν τους επισκέπτες του Ιστοχώρου ή/και χρήστες των ηλεκτρονικών μας υπηρεσιών συλλέγονται και διατηρούνται για τις ανάγκες επικοινωνίας των μελών.

Ασφάλεια δεδομένων 

Για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών και επισκεπτών του Ιστοχώρου μας χρησιμοποιούμε ασφαλή σύνδεση (https://) και μέτρα ασφαλείας δεδομένων για την αποτροπή του κινδύνου απώλειας, κακής χρήσης, μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και κοινοποίησης των προσωπικών σας πληροφοριών. 

Τα δικαιώματα σας

Όσον αφορά την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, έχετε τα εξής δικαιώματα:

 • δικαίωμα πρόσβασης, δηλ. το δικαίωμα να πληροφορηθείτε εάν προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία,

 • δικαίωμα διόρθωσης, δηλ. το δικαίωμα να απαιτήσετε τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,

 • δικαίωμα διαγραφής, δηλ. το δικαίωμα να ζητήσετε να διαγραφούν τα προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν,

 • δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας όταν η ακρίβεια των δεδομένων αμφισβητείται, είναι παράνομη ή για άλλους λόγους

 • δικαίωμα φορητότητας, δηλ. το δικαίωμα να ζητήσετε να λάβετε τα δεδομένα που σας αφορούν σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και να διαβιβασθούν τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας και

 • δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, εκτός αν υφίστανται επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας.

  Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθυνθείτε – χωρίς χρέωση – στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του Δικτύου Ελληνισμού, αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλ. διεύθυνση: info@diktyoellinismou.gr.

Δικαίωμα καταγγελίας

Σύμφωνα με τον Κανονισμό αριθ. 679/2016, έχετε το δικαίωμα, εάν θεωρείτε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά σας όσον αφορά την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας info@diktyoellinismou.gr και τηλέφωνο: (+30) 6947252433. 

 

Προβολές : 4,584


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα