Ο ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ τον ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟ Αλεβιζάτο επόμενο πρωθυπουργό, ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΟΡΟΣ...!!!!!!!!!! ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΛΑ;;;

Ο ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ τον ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟ Αλεβιζάτο επόμενο πρωθυπουργό, ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΟΡΟΣ...!!!!!!!!!! ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΛΑ;;;

19 Μαρτίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:948
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω…

Κυοφορείται κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Νικόλαο Αλιβιζάτο!

Πρώτη επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν την ΝΔ κινούμενη σε ποσοστά 27-29%, πολύ μακριά από την αυτοδυναμία

Βρε βρε τι διαβάζουν τα ματάκια μου!!!!!!!!!!!!
Ο ένας ΧΑΖΑΡΟΣ, προτείνει τον έτερο ΧΑΖΑΡΟ, ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΩΝ!!!!!!!!!!!!
Προτείνει δηλαδή, το μέλος του SOLIDARITY NOW, ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΜΚΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ!!!!!!!!!!!!!!
Που να τους πάρει ο διάολος στην Κόλασή του, πότε θα γλυτώσουμε απ’ αυτά τα ΛΑΖΑΡΕΙΑ ΕΡΠΕΤΑ;;;
Πότε θα ελευθερωθεί η Πατρίδα μας απ’ αυτή τη ΣΑΤΑΝΙΛΑ;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Ποτέ δεν θεώρησα τον ρόλο του Κοττάκη στην Εστία ως … διαυγή…
Μισές αλήθειες λέει …
Γιατί Μανωλάτσι μου δεν γράφεις τι εστί Αλεβιζάτος;;;
Δεν σου επιτρέπει το… λαγούμι της Αγγλίτσας;;;
Έλα όμως που το φωτογραφικό αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, έχει … πράμα που σαλεύει και σας εκθέτει ΟΥΛΟΥΣ…
Υ.Γ.2. Όταν βλέπω τη φάτσα του…. Τσουτσούνι, σιχαίνομαι το αντρικό φύλλο…
Καπνίζει και πουρο ο … Porky…!!!!!!!!!!!!

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και οι επιπτώσεις του στην εκλογική επιρροή των κομμάτων αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό στην πατρίδα μας.

Η μελέτη των ποιοτικών ευρημάτων των δημοσκοπήσεων που κάνει για λογαριασμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και εκλογολόγος Θοδωρής Λιβάνιος δείχνει ότι τόσο οι κεντρώοι όσο όμως (αυτό παρατηρείται για πρώτη φορά) και μεγάλη μερίδα δεξιών νοικοκυραίων ψηφοφόρων δείχνουν αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν τη ΝΔ για μικρότερα κόμματα της ψήφου διαμαρτυρίας, για την αποχή ακόμη και για το άκυρο.

 

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Δε λείπουν και αυτοί (είναι όμως απειροελάχιστοι) που «απειλούν» να τιμωρήσουν τον κύριο Μητσοτάκη ψηφίζοντας… απευθείας ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεωρούν ότι είναι η μόνη επιλογή που τον πονάει.

 

Το εύρημα των ποιοτικών μετρήσεων που τέθηκε υπόψιν του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι αυτή η κατηγορία πολιτών που ήταν ανεκτική απέναντι στην κυβέρνηση παρά τα λάθη της και θα την ξαναψήφιζε έστω και με αμφιθυμία στην κάλπη για να της δώσει δεύτερη ευκαιρία μετά τα Τέμπη, πείστηκε ότι αυτό που θεωρούσε ως άψογο επιτελικό κράτος ήταν τελικά  ένα «πασάλειμμα». Μία βιτρίνα εκ του προχείρου που κατέρρευσε στον Κάμπο.

Τα σημάδια υπήρχαν ήδη και ήταν ορατά στις κρίσεις με τις φωτιές στην Εύβοια, με τον χιονιά του 2020 στα βόρεια προάστια και την πολυήμερη διακοπή ρεύματος λόγω ζημιών στο δίκτυο, με το φιάσκο του εγκλωβισμού χιλιάδων πολιτών στην Αττική Οδό σε συνθήκες ψύχους. Ωστόσο επειδή τότε ο Θεός βοήθησε, δεν υπήρχαν ανθρώπινες απώλειες και η  κυβέρνηση κατάφερε να ξεπεράσει την πρόσκαιρη φθορά.

 

Σήμερα μετά τα Τέμπη η φθορά δείχνει μονιμότερη και προσλαμβάνει άλλου είδους χαρακτηριστικά. Η ΝΔ χάνει την ανοχή που είχε από συγγενείς ιδεολογικούς χώρους ή και άλλους και  της επέτρεπε την απρόσκοπτη διακυβέρνηση. Απόρρητα ευρήματα δημοσκόπησης από αυτές που διενεργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες αλλά δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν επιθυμίας του εντολέως της δείχνουν ότι η ΝΔ προηγείται πλέον με οκτώ μονάδες στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα σας στενοχωρούσε αν κέρδιζε τις εκλογές έστω και με μία ψήφο διαφορά». Οκτώ μονάδες!

 

Μεταβολή που γίνεται ευκρινέστερη από την απάντηση των πολιτών στο ερώτημα της  Metron Analysis «συνέχεια ή αλλαγή»: To 32% επέλεξε την συνέχεια και το 63% την αλλαγή. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον επίσης το εύρημα ότι οι νέοι σε ποσοστό 15% στο σύνολο του εκλογικού σώματος ζητούν χωρίς να μπορούν να το προσδιορίσουν επακριβώς «κάτι άλλο» όταν ερωτώνται αν επιθυμούν αυτοδυναμία ή κυβερνήσεις συνεργασίας.

 

Γενικότερα από την μελέτη ειδικότερων ερωτημάτων όλων των μετρήσεων που έγιναν το προηγούμενο δεκαήμερο φαίνεται ότι η ΝΔ κινείται στο 27% με οροφή το 32% υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις. 27% της έδωσε στην πρόθεση ψήφου η MRB, 27% ζητούν αυτοδυναμία σύμφωνα με την Public Issue, 27% είναι ικανοποιημένοι από την διαχείριση που έκανε ο πρωθυπουργός μετά τα Τέμπη.

 

Έχοντας λοιπόν ως δεδομένο αυτό και με τους αναποφάσιστους να έχουν καθαρά αντισυστημικό προφίλ, στο κυβερνών κόμμα εξετάζουν σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο (χωρίς να έχουν ρίξει ακόμη λευκή πετσέτα για την  αυτοδυναμία) της αναγκαιότητας συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας ειδικού σκοπού.

 

Μεγάλη κινητικότητα στο παρασκήνιο

 

Ο κύριος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να «πιάσει» ένα ποσοστό που θα του επιτρέπει να προτείνει τον εαυτό του αυτοδικαίως ως πρωθυπουργό εφόσον ηγείται του πρώτου κόμματος, αλλά γνωρίζοντας ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες όλοι κάνουν δεύτερες σκέψεις. Ακόμη και η αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών, η οποία στήριξε στην πρώτη φάση της κρίσης ανοικτά τον κύριο Μητσοτάκη.

 

Ο πρέσβης Τσούνης επανέλαβε αυτολεξεί σε δηλώσεις του το τσιτάτο του διαγγέλματος του πρωθυπουργού για την ανάγκη «να μην οδηγηθούμε σε νέο διχασμό». Ωστόσο ως ρεαλιστής που είναι οφείλει να εκπονεί εναλλακτικά σενάρια για την παρακολούθηση της ελληνικής κρίσης όπως  δικομματική κυβέρνηση συνεργασίας ή και  τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας.

Καπνίζοντας το πούρο του ο κύριος πρέσβης είτε στην οικία του, όπου με πλείστες αφορμές καλεί εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου που δέχονται τις προσκλήσεις του (μόνο ένας αρνήθηκε) είτε στο αγαπημένο του bar Alexander της «Μεγάλης Βρεττανίας» όπου θεάται τακτικώς τελευταία, ιχνηλατεί με προσοχή και μεθοδικότητα το νέο τοπίο.

Η σχηματιζόμενη σταδιακά εντύπωση ότι οδεύουμε μετά μεγάλης πιθανότητας σε συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας αυξάνει την κινητικότητα στο παρασκήνιο.

Αυτοί που ξέρουν λένε ότι ο κύριος Μητσοτάκης θα επέλεγε να προτείνει τον Κωστή Χατζηδάκη για μεταβατικό πρωθυπουργό σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ως άλλο Τζαννή Τζαννετάκη με στόχο να ανακάμψει μέχρι τις ευρωεκλογές και να προκαλέσει  νέες κάλπες όπως ο πατέρας του το 1990.

 

Νέο τοπίο αστάθειας

 

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα σήμερα όμως και με βασικό σενάριο ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα (το αντίθετο μπορεί να συμβεί μόνο αν η συσπείρωση της συνεχίσει να πέφτει σε σημείο που να καταγράφει εκλογική δύναμη μικρότερη του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον απίθανο), το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη θα καταστεί ο κρίσιμος ρυθμιστής των εξελίξεων για την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας από την πρώτη κάλπη.

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που έλαβε την δημόσια στήριξη του Κώστα Σημίτη στην συνέντευξη που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός στην «Οικονομική Επιθεώρηση» επιτιθέμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη (την κατηγόρησε για αφελληνισμό των ελληνικών επιχειρήσεων) ήδη προετοιμάζεται εντατικά, περνώντας μάλιστα τον περισσότερο χρόνο του στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που τέθηκαν υπόψιν της εφημερίδας «Εστίας» ο κύριος Ανδρουλάκης μελετά την πιθανότητα να προτείνει στον κύριο Μητσοτάκη ένα οικείο σε αυτόν πρόσωπο για το αξίωμα του μεταβατικού πρωθυπουργού: Τον ομότιμο καθηγητή Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πολιτικό φίλο του κυρίου Σημίτη Νίκο Αλιβιζάτο.

Ο κύριος Μητσοτάκης μάλλον αυτόν προτιμά ή κάποιον με αυτό το προφίλ αν τα πράγματα βεβαίως φθάσουν μέχρις εκεί παρά τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ιωάννη Στουρνάρα με τον οποίο έχει ανταγωνιστική σχέση.

 

Μια τέτοια επιλογή θα «σημιτοποιούσε» πλήρως βεβαίως την ΝΔ και θα άνοιγε το δρόμο σε χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης να την εγκαταλείψουν για «κάτι άλλο» όπως λένε οι δημοσκοπήσεις αλλά αυτό είναι κάτι που θα κριθεί στην ώρα του. Είναι νωρίς για τέτοιες υποθέσεις εργασίας. Ήδη πάντως κάποιοι δεν περιμένουν τις εκλογές και προεξοφλούν το νέο τοπίο της αστάθειας σπεύδοντας να λάβουν θέση από τώρα.

Στο παιχνίδι και ο Βελόπουλος

 

Βιαστικός και αγχωμένος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε μέσα από την φιλόξενη σε αυτόν συχνότητα του ΣΚΑΪ κατά συναδέλφων του δημοφιλών Υπουργών με την κατηγορία ότι αυτοί σε σύγκριση με εκείνον απέφυγαν να υπερασπίσουν την κυβέρνηση στα κανάλια.

Αν και ο τρόπος που την «υπεράσπισε» ο κύριος Γεωργιάδης είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση του από αυτά με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, εντούτοις το θέμα δεν είναι αυτό. Το μέγα ζήτημα είναι ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διαβάζοντας το αποτέλεσμα προκαταβολικά παίρνει θέση για την επόμενη μέρα ακαίρως. Με άγχος. Δίνοντας τροφή στην αντιπολίτευση (δηλώσεις Γιάννη Ραγκούση στον Real Fm) για σχόλια περί… διαδοχής και ότι επιτίθεται στους κατά πολύ δημοφιλέστερους από αυτόν Υπουργούς κύριους Δένδια και Πιερρακάκη.

 

Στο παιχνίδι των διεργασιών είναι και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σε περίπτωση που του ζητείτο να συνεργαστεί κοινοβουλευτικά με μία κυβέρνηση η οποία θα είχε επικεφαλής άλλο πρόσωπο από τον κύριο Μητσοτάκη. Προχθές ο κύριος Βελόπουλος επιτέθηκε με σφοδρότητα σε εκδότη εφημερίδας ο οποίος σε μια προσπάθεια να απαξιώσει την ψήφο προς την Ελληνική Λύση την έδειξε σε δημοσκόπηση να κινείται στο 3%, υπολειπόμενη του κόμματος Βαρουφάκη.

Τελευταίο αλλά όχι έλασσον στοιχείο της εξίσωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ: Μέσα σε ένα γενικότερο αντιπολιτικό κλίμα η αξιωματική αντιπολίτευση παρέμεινε στάσιμη, δεν κέρδισε ούτε μία ψήφο. Δεν έχασε όμως. Το «διαχρονικές ευθύνες για τα Τέμπη» δεν μείωσε τα ποσοστά της.

 

Επιμύθιον: Η Ελλάς εισέρχεται εκ νέου σε τροχιά αστάθειας. Κάθε αποτέλεσμα ακόμη και η αυτοδυναμία με πλειοψηφία  μία έδρα παράγει αστάθεια.

Το κρίσιμο είναι ότι πρώτον  η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον την ανοχή του εκλογικού σώματος πέρα από τα ιδεολογικά της όρια δεύτερον ότι οι κορυφαίοι την επόμενη μέρα των εκλογών θα αρχίσουν τους διαπληκτισμούς με το βλέμμα στην επόμενη μέρα τρίτον οι ολιγάρχες θα εφορμήσουν να ελέγξουν κρίσιμους τομείς του κρατικού μηχανισμού όπως τα Σώματα Ασφαλείας και ότι  τέταρτον σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο «όποιος δεχθεί να μετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας από την αρχή θα έχει στο μυαλό του πως θα βγει από αυτήν»…

 

Πηγή

Προβολές : 948


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα