Ο «ολιγάρχης» κάνει δώρο τον Κασιδιάρη στον Κυριάκο;

Ο «ολιγάρχης» κάνει δώρο τον Κασιδιάρη στον Κυριάκο;

1 Απριλίου, 2023 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,610
Μοίρασέ το

 

 

Σανίδα σωτηρίας οι βουλευτές του προφυλακισμένου

email sharing button
Ανώμαλη προσγείωση για τους οπαδούς του Κασιδιάρη η συγκεκριμένη ανάρτηση, αν και νομίζω πως ελάχιστοι απ’ αυτούς, έχουν την ικανότητα να σκεφθούν…
Η ικανότητα σκέψης, προϋποθέτει απουσία παρωπίδων και απουσία προβατοποιημένης κομματικοποίησης…
Μήπως το παιχνίδι είναι στημμένο και η τράπουλα σημαδεμένη από τον … πανεπόπτη οφθαλμό;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Τα ψαράκια ψηφοφόροι, είναι … χάνοι…
Υποθέτω πως γνωρίζετε το ψάρι ΧΑΝΟΣ…

Όσο η Χρυσή Αυγή ήταν στο ελληνικό κοινοβούλιο, διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον συγκεκριμένο ολιγάρχη, ο οποίος επίσης στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτερο προφυλακισμένο κορυφαίο στέλεχος μάλιστα, έλεγε παλαιότερα στους συγκρατούμενούς του ότι «εγώ πήγαινα κάθε μήνα και έπαιρνα έξι χιλιάρικα σε φάκελο από τον [ολιγάρχη]». Παρότι η ΕΥΠ είχε στα χέρια της το συγκεκριμένο υλικό, δεν έκανε καμιά έρευνα για τις σχέσεις του «βαρόνου», με το Εθνικιστικό κόμμα, που όμως έκανε μεγάλες αβάντες και όχι απαραίτητα «πατριωτικές», στον «υποστηρικτή» τους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα λοιπόν εντείνονται οι φήμες για την στήριξη του κόμματος Κασιδιάρη από το ίδιο άτομο, το οποίο μάλιστα διαθέτει ισχυρά ερείσματα στην κυβέρνηση. Τόσο ισχυρά ώστε ο Νίκος Αλιβιζάτος να φτάνει στο σημείο να επιτίθεται στον Γιώργο Γεραπετρίτη καταλογίζοντας του «απραξία» σε βαθμό «δόλου», καθώς επιμένει να αφήνει ορθάνοιχτη μία «κερκόπορτα» για την συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις Εθνικές εκλογές.

 

Το οργανωμένο όπως φαίνεται σχέδιο, μάλλον επιβεβαιώνεται από την αποκάλυψη ότι κατόπιν συλλογικής απόφασης του κόμματος, την οποία επικαλείται το bankingnews.gr φαίνεται πως επικεφαλής του σχηματισμού «Έλληνες» αναλαμβάνει ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Ένα πρόσωπο με ισχυρούς δεσμούς, οικογενειακούς, τόσο με την δικαιοσύνη, όσο και με τον φερόμενο επιχειρηματία – χορηγό του Κασιδιάρη.

Γιατί όμως κάποιος να χρηματοδοτήσει ένα κόμμα το οποίο θα αποτελέσει «παρία» εντός του κοινοβουλίου; Ειδικά όταν αυτό το, ενδέχεται να αφαιρέσει και ψήφους από τον Μητσοτάκη;

Η λογική λοιπόν είναι εξαιρετικά απλή και ενδέχεται να αποδειχτεί και άκρως αποτελεσματική. Ο Κυριάκος βλέπει ότι χάνει εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους με πατριωτικές ευαισθησίες, λόγω της φιλικής του στάσης προς την Τουρκία, την απόφαση του να τιμήσει την Συμφωνία των Πρεσπών, επιτρέποντας ακόμα και την παραβίαση της εις βάρος της Ελλάδας από τους Σκοπιανούς κλπ.

Με δεδομένη την άρνηση του Κυριάκου Βελόπουλου να επιτρέψει στον Μητσοτάκη να παραμείνει πρωθυπουργός, και τον αφανισμό του Τζήμερου, η ενίσχυση του κόμματος Κασιδιάρη μπορεί να λειτουργήσει ως δίχτυ, προκειμένου να μαζέψει τις διαρροές του Μητσοτάκη και έπειτα να τους επαναφέρει στο «μαντρί» μέσω κοινοβουλευτικής συνεργασίας. 

Με απλά λόγια, ο ολιγάρχης αλλά και το Μαξίμου πιστεύουν ότι το κόμμα Κασιδιάρη μπορεί να μαζέψει σαν τα ψάρια τους ψηφοφόρους που φεύγουν από τη Νέα Δημοκρατία, οι ψήφοι αυτοί να μεταφραστούν σε βουλευτές εντός κοινοβουλίου και έπειτα αυτοί οι βουλευτές να συνεργαστούν με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να παραμείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός.

Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σχέδιο εάν ισχύει έτσι όπως το καταλαβαίνω, αλλά και πολυδάπανο. Θα χρειαστεί δηλαδή πολύ χρήμα για να πετύχει. Το χρήμα όμως ποτέ δεν ήταν το ζητούμενο ούτε για τον Κυριάκο, ούτε για τον χορηγό του.

Σίγουρα όμως είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να παραμείνει πρωθυπουργός και να λυτρωθεί από τις ποινικές διώξεις που θα υποστεί για τα πεπραγμένα του. Θα μπορούσε μάλιστα να χαρακτηριστεί ως απονενοημένο διάβημα.

 

Πηγή

Προβολές : 1,610


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα