ΠΑΣΧΑ … ή ΜΗΠΩΣ ΛΑΜΠΡΗ;... Διαβάστε  και ακούστε τον πολύ προσεκτικά...(βίντεο)

ΠΑΣΧΑ … ή ΜΗΠΩΣ ΛΑΜΠΡΗ;... Διαβάστε και ακούστε τον πολύ προσεκτικά...(βίντεο)

13 Απριλίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:668
Μοίρασέ το

 

Επειδή τα πάθη, ο σταυρικός θάνατος και η Ανάσταση Του συνέπεσαν χρονικά με την γιορτή του Ιουδαϊκού Πέσαχ, οι «γνωστοί – άγνωστοι» στο πλαίσιο της γνώριμης πρακτικής τους (και διαστρέβλωσης), μερίμνησαν ώστε αυτές οι ημέρες να ονομασθούν Πάσχα.

 

 

 

 

Έχω γράψει πολλάκις, πως ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΗ… ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΖΑΡΕΙΩΝ ΛΕΠΡΩΝ…

Ο Ιωάννης Πέτρου, είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους, που το ήθος, η εντιμότητα και οι γνώσεις του, είναι όαση ανθρωπιάς και πηγή γνώσης…

Διαβάστε τον και ακούστε τον προσεκτικά… και με ανοιχτά μυαλά…

Και ΚΑΛΗ ΛΑΜΠΡΗ, σε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

(Απόσπασμα από παλιό άρθρο μου με τίτλο «ΠΑΣΧΑ … ή ΜΗΠΩΣ ΛΑΜΠΡΗ; ΓΙΑΤΙ ΣΟΥΒΛΙΖΟΥΜΕ ΑΡΝΙ; – Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» στην τότε ενεργή ιστοσελίδα μου «apokalypsis.gr»)
Αιγυπτιακό «Πισάχ», εβραϊκό «Πέσαχ», ελληνικό «Πάσχα» … ουσιαστικά ίδια η ονομασία της γιορτής, αλλά τελείως διαφορετικό το νόημα της κάθε μιας από τις άλλες…….
TO ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ «ΠΙΣΑΧ»
Γιορτή των αρχαίων Αιγυπτίων η οποία σχετιζόταν με την εαρινή ισημερία. Λεγόταν «Πισάχ» και σήμαινε το «πέρασμα» του ήλιου από τον Ισημερινό, όταν η μέρα άρχιζε να γίνεται μεγαλύτερη από τη νύχτα. Ήταν γιορτή της ζωής και του φωτός, κατά του σκότους.
► ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ «ΠΕΣΑΧ»
Ζώντας επί αιώνες οι Εβραίοι υπό τον ζυγό των Φαραώ, διατήρησαν την γιορτή με μία μικρή παραλλαγή της ονομασίας της, και η οποία μετά από κάποια χρονική στιγμή, απέκτησε γι΄ αυτούς διαφορετικό νόημα.
Έτσι το αιγυπτιακό «Πισάχ» μετατράπηκε στο εβραϊκό «Πέσαχ» («διάβαση», «πέρασμα») που αποτελεί μεγάλη εορτή του Ιουδαϊσμού, σε ανάμνηση της εξόδου (διαφυγής) των Εβραίων από την Αίγυπτο και της διάβασης μέσω της Ερυθράς Θάλασσας προς την «Γη της Επαγγελίας» … ανάμνηση δηλαδή, για το «προσπέρασμα» των εβραϊκών σπιτιών από τον άγγελο του θανάτου, αλλά και το «πέρασμα» προς την ελευθερία.
► ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΠΑΣΧΑ»
Κατά το ελληνικό «Πάσχα» (ή «Πασχαλιά»), που αποτελεί ελληνοποιημένη απόδοση του «Πέσαχ» γιορτάζεται η σταύρωση και Ανάσταση του Ιησού Χριστού.
Επειδή τα πάθη, ο σταυρικός θάνατος και η Ανάσταση Του συνέπεσαν χρονικά με την γιορτή του Ιουδαϊκού Πέσαχ, οι «γνωστοί – άγνωστοι» στο πλαίσιο της γνώριμης πρακτικής τους (και διαστρέβλωσης), μερίμνησαν ώστε αυτές οι ημέρες να ονομασθούν Πάσχα
Η αντίστοιχη λέξη για την «Κυριακή του Πάσχα» στην νεοελληνική γλώσσα, είναι η «Λαμπρή Κυριακή» (ή απλά «Λαμπρή») … και βέβαια είναι περιττό να αναρωτηθούμε για την πραγματική αιτία της μετονομασία της …
● ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1
Η «επίσημη» εξήγηση από πλευράς εκκλησίας, είναι γιατί πρόκειται για το «πέρασμα» του Ιησού Χριστού από την γήινη ζωή στον ουράνιο Πατέρα του, για το πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή μέσω της Ανάστασης, αλλά και γιατί όπως οι Εβραίοι γιορτάζουν την απελευθέρωσή τους από τον Φαραώ, οι Χριστιανοί γιορτάζουν την απελευθέρωσή τους από την αμαρτία και τον θάνατο)
● ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2
Προ 3ετίας, δημοσίευσα ένα προσωπικό μου 4λεπτο video (που ήδη έχουν δει οι περισσότεροι φίλοι/ες) με τίτλο «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΑΝΕΣΤΗ!» στο οποίο … ίσως σε παγκόσμια πρώτη, εξηγώ γιατί θεωρώ ότι το «Χριστός ανέστη» θα είναι σωστότερο να «αντικατασταθεί» με το … «Ιησούς ανέστη»
● ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3
Φίλες/οι που τυχόν «δυσανασχετούν» ιδεολογικά για τις κατά καιρούς τοποθετήσεις μου σχετικά με τον Χριστό, αν κάνουν τον κόπο να μελετήσουν σοβαρά σε βάθος το θέμα και με ανοιχτό μυαλό, θα καταλάβουν το ευφυέστατο σχέδιο των «γνωστών αγνώστων», που καπηλευόμενοι το όνομά Του δημιούργησαν ένα σαθρό οικοδόμημα, με το οποίο διαστρέβλωσαν πολλά, αλλά και κατάφεραν να ελέγχουν πολλά και να τραυματίσουν σοβαρά τον προαιώνιο εχθρό τους … τον Ελληνισμό.
(Θεωρώντας ότι ο χώρος δεν ενδείκνυται για «θρησκευτικές» αντιπαραθέσεις αφού αν μη τι άλλο δεν είναι δυνατές με ολιγόλογα μηνύματα, επιτρέψτε μου να μην απαντήσω σε τυχόν σχετικά σχόλια, ανεξαρτήτως θετικού η αρνητικού περιεχομένου)


Πηγή

πηγή βίντεο

Προβολές : 668


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα