Περίεργη σιωπή Βενιζέλου – Αλιβιζάτου εμπρός στην εξόφθαλμη παραβίαση του Συντάγματος

Περίεργη σιωπή Βενιζέλου – Αλιβιζάτου εμπρός στην εξόφθαλμη παραβίαση του Συντάγματος

26 Μαΐου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:450
Μοίρασέ το

 

Αντί για «ευρεία αποδοχή» λοιπόν (ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ), η κ. Σακελλαροπούλου μαζί δυστυχώς με τον κ. Σαρμά, σχημάτισαν κυβέρνηση της αποκλειστικής αποδοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη…

 

 

 

Αυτά τα στοιχεία, τα κρατάμε αγαπητοί μου συμπατριώτες, και ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, Ή ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΟΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΑΣΧΗΜΗ ΟΒΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ… ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 (αν θυμάμαι καλά) ΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ!!!

ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΡΓΑ…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ!!!

ΤΗΝ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι συνταγματολόγοι, Νίκος Αλιβιζάτος και Βαγγέλης Βενιζέλος, δεν έχουν κάνει την παραμικρή δήλωση για την εξόφθαλμη παραβίαση του Συντάγματος, αναφορικά με τον σχηματισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται για ευθεία καταστρατήγηση του άρθρου 37 παρ. 3 του Συντάγματος, που περιγράφει σαφώς τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει μία υπηρεσιακή κυβέρνηση:

»3. Aν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Kάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Aν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Kυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Kυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Kυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Bουλή».

Αντί για «ευρεία αποδοχή» λοιπόν, η κ. Σακελλαροπούλου μαζί δυστυχώς με τον κ. Σαρμά, σχημάτισαν κυβέρνηση της αποκλειστικής αποδοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη

Φαίνεται όμως ότι η «γάτα του προεδρικού» έφαγε τη γλώσσα του κυρίου Αλιβιζάτου και του κύριου Βενιζέλου…

Ειδικά για τον κύριο Βενιζέλο, φαίνεται ότι κατάφερε να «τετραγωνίσει» ακόμα και τον δικό του «κύκλο».

 

Πηγή

Προβολές : 450


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα