ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΘΕΕ;;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΟΥ;;; ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥΣ;;;

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΘΕΕ;;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΟΥ;;; ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥΣ;;;

14 Ιουνίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:530
Μοίρασέ το

 

Απίστευτος Κυριάκος Μητσοτάκης! Σε επίσημα δικόγραφα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υποστηρίζει ότι τα 103 θύματα στο Μάτι “αυτοκτόνησαν”γιατί δεν ακολούθησαν τις σωστές οδηγίες του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί κατοικούσαν σε…νόμιμα αυθαίρετα!!!

 

Το ίδιο και οι ηθικοί δολοφόνοι που καλύπτουν τους δολοφόνους…
Η δικαιοσύνη Του Θεού… και η συμπαντική δικαιοσύνη, καθυστερούν… ή τουλάχιστον εμείς οι άνθρωποι, επιθυμώντας την απόδοση δικαιοσύνης, δεν την έχουμε δει ακόμα…
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ;;;
Καλλιόπη Σουφλή

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

23 Ιουλίου 2018.

Ξέσπασε στο Μάτι Αττικής μια πυρκαϊά ,η οποία κατέβηκε σε χρόνο αφύσικα γρήγορο στην κατοικημένη περιοχή στο Μάτι, εγκλώβισε τον πληθυσμό που βρισκόταν εκεί και 103 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο.

Μεταξύ αυτών παιδάκια μηνών ή 7-9 ετών,ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρία που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρχηγός της Αντιπολίτευσης και αμέσως μετά τον τραγικό απολογισμό κάνει δηλώσεις και καταλογίζει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πλήρεις πολιτικές,ποινικές και ασττικές ευθύνες διότι:

-δεν κατάφεραν να ειδοποιήσουν και να μετακινήσουν τις δυνάμεις των σωμάτων ασφαλείας για έγκαιρη επέμβαση σωτηρίας του κόσμου.

-διότι δεν είχαν σχέδιο δράσης για τέτοια έκτακτη ανάγκη,

-διότι δεν είχαν προειδοποιήσει τον κόσμο για επικίνδυνες συνθήκες πυρκαϊάς,

-διότι η παρέμβαση που τελικά έγινε από την Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα δεν ήταν η σωστή και δεν κατάφερε να σώσει τον κόσμο.

Ιδού οι δηλώσεις Μητσοτάκη αμέσως μετά τον τραγικό απολογισμό νεκρών και τραυματιών και χαμένων περιουσιών,στις οποίες μάλιστα κατονόμασε και πέντε πρόσωπα απο τα πολλά που έχουν την ευθύνη της τραγωδίας,όπως είπε:

“…Πώς ασκούν τα καθήκοντά τους και σήμερα αυτοί οι άνθρωποι; Ο Τόσκας, ο Σκουρλέτης, η Δούριου, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ; Αυτοί μπορεί να κληθούν να διχειριστούν και άλλη πυρκαγιά. Ποιός έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς να διαχειριστούν μια ακόμα καταστροφή;…

-…Προφανώς υπάρχουν και σε άλλους ευθύνες αλλά ως πρωτεραιοποίηση οι ευθύνες είναι στα πέντε πρόσωπα που σας είπα».

…ας διαχωρίσουμε τα προβλήματα δομησης απο την άθλια διαχείριση της κρίσης και την πιο άθλια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης για συγκάλυψη όσων δεν έγιναν…

-…Σε ένα βαθμό μπορώ να δεχθώ ανικανότητα. Δεν συμβιβάζομαι όμως. Δεν συμβιβάζομαι ότι απο το πρόσωπο τους λείπει το στοιχείο της συντριβής. Δεν έχει ειπωθεί ένα συγγνώμη…

…οι Έλληνες έχουν τυπωμένη την αίσθηση απο το σοου στο συντονιστικό της Δευτέρας. Ολοι είχαμε την εικόνα ότι έχουμε καταστροφή και ο πρωθυπουργός έδινε την εικόνα άνεσης. Οι πολίτες δεν χρεώνουν στον Τσίπρα μόνο ανικανότητα αλλά και πρωτοφανή κυνισμό και θράσος. Η διαχείριση της κρίσης απο την κυβέρνηση με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχει προσπάθεια όχι μόνο επικοινωνιακής αντιμετώπισης αλλά και της συγκάλυψης ευθυνών…

…Δεν συμβιβάζομαι με τη λογική των λιγότερων νεκρών. Στον Καναδά εκκενώθηκε πόλη. Δεν συμβιβάζομαι. Αναγνωρίζω την δύσκολη επιχειρησιακή κατάσταση. Αλλά δεν συμβιβάζομαι με την λογική των λιγότερων θανάτων. Επισκέφθηκα το Λύρειο Ίδρυμα. Τρεις ηλικιωμένες καλόγριες εκκένωσαν αμέσως και χωρίς απώλειες το κτήριο. Δεν έπρεπε να θρηνήσουμε θύματα. Δεν θα την ελέγχαμε τη φωτιά απο τη στιγμή που μπήκε στον οικισμό. Ομως δεν συμβιβάζομαι με την λογική των λιγότερων νεκρών…

…Ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν στο 4 για πρώτη φορά. Τι έκαναν; Ηταν απλά μια γραφειοκρατική καταγραφή…”

Αυτά το 2018 με τους νεκρούς ακόμα άταφους.Ολη την ευθύνη η κρατική μηχανή κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα το 2020 έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που έφτιαξε η “ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ” της Νέας Δημοκρατίας και στο οποίο παρουσιάζει την ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τους νεκρούς και τραυματίες και τις χαμένες περιουσίες και είχε τίτλο ‘”ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ”

Οπως τώρα στα Τέμπη κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και ΟΛΑ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης την ευθύνη την είχε και την έχει η Κυβέρνηση διότι δεν είχε λάβει τα μέτρα ,ώστε να μην μπουν τρένα με αντίθετη κίνηση στην ίδια γραμμή,αφενός και χωρίς σηματα να ειδοποιούν τα τρένα για την αντίθετη κίνηση στη γραμμή τους.

Φυσικά οι πολίτες-θύματα δια των συγγενών και όσων επιβίωσαν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για την τραγωδία στο Μάτι.

Οι δίκες προσδιορίστηκαν να γίνουν το 2022.Συγγενείς εναντίον του Ελληνικού Κράτους,το οποίο κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κοινή λογική φυσικά,είχε τις ευθύνες για ατ αναγκαία μέτρα.Και κάποιες  δίκες έγιναν παρά την προσπάθεια του ελληνικού κράτους να τις αναβάλλει.

Σε μία απο αυτές βρήκαμε τον δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρο αγανακτισμένο και να προσπαθεί με τους συνεργάτες του να συνεφέρουν μια αξιοπρεπέστατη κυρία,αλλά ψυχικό ράκος.Ερείπιο.

Πλησιάσαμε.

Ο Βασίλης Καπερνάρος μας είπε αγανακτισμένος ότι η κυρία που έχασε συζυο και δυο παιδιά στην τραγωδία δεν μπορέι να διαχειριστεί ψυχικά και πνευματικά την απάνθρωπη στάση του ελληνικού κράτους,το οποίο φυσικά στις δίκες εκπροσωπείται από την κυβέρνηση δια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Γιατί απάνθρωπη;

Μας απάντησε ότι στις δίκες το Κράτος υποστηρίζει τα αντίθετα ακριβώς από αυτά που έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Υποστηρίζει ότι την απόλυτη ευθύνη,δηλαδή σε ποσοστό 95% την έχουν τα θύματα και όχι το κράτος.

Το Κράτος μας  σήμερα εκπροσωπείται από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε.Παρόλα αυτά στις τηλεοπτικές εκπομπές με τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο είπαμε τον περασμένο Ιανουάριο ότι κατά τον Βασίλη Καπερνάρο μεταφέρουμε την πληροφορία ότι υποστηρίζει το δημόσιο δηλαδή η Κυβέρνηση την απόλυτη των θυμάτων και όχι του κρατικού μηχανισμού και ζητούσαμε από την Κυβέρνηση και να διαψεύσει και αν ήταν ακριβής η πληροφορία να αλλάξει την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ στάση της στο δικαστήριο με βάση τα λεχθέντα απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διότι εάν υποστηρίζει ότι την απόλυτη ευθύνη έχουν τα θύματα τότε πρέπει να δεχθούμε ότι μικρά παιδάκια ,ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ παραβιάζοντας τα ΥΠΑΡΚΤΑ μέτρα της τότε κυβέρνησης και ΑΓΝΟΗΣΑΝ τις προειδοποιήσεις να φύγουν οι ίδιοι και οι συγγενείς τους.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε το ντοκουμέντο το οποίο δυστυχώς επιβεβαίωνει πλήρως όσα είχαμε αποκαλύψει τότε.

Το ντοκουμέντο είναι ΤΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,δηλαδή του ΝΟΜΙΚΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,δηλαδή ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στο δικαστήριο και εκεί γράφει κατα λέξη και τα εξής μεταξύ πολλών άλλων:

“…Στην υπο κρίση περίπτωση (σ.σ. εννοεί την πυρκαϊά στο Μάτι),όπως προκύπτει απο τα πραγματικά περιστατικά που βεβαιώνονται στο υπ αριθμ 67489Φ.109.1/26-10/2022 έγγραφο απόψεων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος,συντρέχει περίπτωση συνπαιτιότητας της αποβιωσάσης συγγενούς των αντιδίκων σε ποσοστό 95%.”

ΠΡΟΣΟΧΗ!Το έγγραφο που επικαλούνται είναι της απολύτως ελεγχόμενης απο την εκάστοτε κυβέρνηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ξαναδείτε την ημερομηνία:Το έγγραφο το συνέταξε το πυροσβεστικό Σώμα τον Οκτώβριο του 2022!Δεν είναι δηλαδή έγγραφο που συνέταξε το πυροσβεστικό την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως είναι γνωστό τοις πάσι,το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους υπάγεται απολύτως στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον Υπουργό Οικονομικών και είναι τόσο ελεγχόμενο όσο δείχνει το γεγονός ότι σε μερικές δίκες παίρνει εντολή να παραστεί και να υποστηρίξει όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση,σε άλλες δεν παρίσταται καθόλου.

Σε πολλές δίκες το Νομικ΄ό δυμβούλιο του Κράτους,όχι μόνο δεν μένει μακριά απο τους μάρτυρες που μπορεί να είναιε δημόσιοι υπάλληλοι,αλλά τους καθοδηγεί και τι θα υποστηρίξουν στο δικαστήριο και αυτό το έχουμε καταγράψει και σε υπόθεση,όπου υπήρχε καταγγελία για ευθύνη των μαρτύρων που συγκαλύφθηκε και μετατράπηκαν σε κατήγορους,τόσο προκλητικά,ώστε αυτό που γράφουμε να έχει καταγνωσθεί με ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!

Απλά δεν είναι του παρόντος…

Στις δίκες για το Μάτι λοιπόν το ΚΡΑΤΟΣ υποστηρίζει τα ακριβώς αντίθετα από όσα έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στις δηλώσεις του και στο βίντεο με την ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Γράφει μεταξύ άλλων ότι τα θύματα έχουν την απόλυτη(αυτό σημαίνει 95% συνυπαιτιότητα)τα θύματα διότι:

–“…την παραμονή της τραγικής πυρκαϊάς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (σ.σ. δηλαδή το ΚΡΑΤΟΣ,η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!)είχε συντάξει και δημοσιεύσει δελτίο τύπου με τίτλο “πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαϊάς(κατηγορία κινδύνου 4)για αύριο Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 στο οποίο ενημέρωνε τους φορείς και τους πολίτες για το ποιές περιοχές στις 23 ιουλίου 2018 θα αντιμετώπιζαν μεγάλο κίνδυνο πυρκαϊάς και για τα μέτρα που θα έπρεπε να λάβουν παραπέμποντάς τους για πιο εξειδικευμένη πληροφόρηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας(www.civilprotection.gr)

…το γεγονός ότι η αποβιώσσα διένυσε μια κατηφορική απόσταση ενός χιλιομέτρου σε 20 λετπά αντί των 5 λεπτών που χρειάζονται αποδεικνύει το ανεφάρμοστο του ισχυρισμού περί εκκένωσης,ήτοι η εκκένωση της περιοχής δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια αλλά αντιθέτως θα προκαλούσε περισσότερα θύματα…”!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!Αυτά τα γράφει η κυβέρνηση η σημερινή.Του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ξαναδιαβάστε τι έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2018 στην αρχή αυτού του ρεπορτάζ.Τα αντίθετα ακριβώς!Χαρακτηρίστε τα μόνοι σας.Και σκεφτείτε μόνοι σας τι θα πουν για τα θύματα των Τεμπών,το οποίο ΟΛΟΙ σήμερα χαρακτηρίζουν ΕΓΚΛΗΜΑ!

Στα-κατά τη νομική και ανθρώπινη άποψή μας-κατάπτυστα δικόγραφα με τους  ισχυρισμούς της σημερινής κυβέρνησης για τα τραγικά θύματα αναφέρονται κι άλλα,όπως:

“…το σπίτι ήταν εκτός σχεδίου πόλη,όπως προκύπτει από το έγγραφο 20690/7/0κτωβρίου 2022 της υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Μαραθώνα…”

ΠΡΟΣΟΧΗ!Τα γράφουν για ένα παλαιό σπίτι δεκαετιών,όπως και τα ίδια ισχύουν και για τα άλλα σπίτια της περιοχής.Ολα είναι παμπάλαια.

Πότε λοιπόν ανακάλυψαν ευθύνες για τέτοια εκτός σχεδίου δόμηση;Τον Οκτώβρη του 2022;Μήπως θα ζητήσουν και αποζημίωση απ-ό τους συγγενείς των θυμάτων διότι είχαν σπίτια εκτός σχεδίου και προκάλεσαν κινδύνους και θα εννούν σπίτια στα οποία ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ έδωσε φως νερό τηλέφωνο έφτιαξέ δ΄ρομους και εισέπραττε απο αυτά ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ;

Ω υποκρίτές και φαρισσαίοι δεν έχει όριο η υποκρισία και η εγκληματική στάση;

Γράφουν ακόμα:

“…Συνεπώς εφόσον δεν είχε διαταχθεί η εκκένωση της περιοχής…θα έπρεπε να ακολουθήσει τις οδηγίες που ήδη είχε δώσει η Γενική γραμματεία Πολιτικής προστασίας,… να παραμείνει εντός της οικίας …όσοι παρέμειναν εντός κτιστής οικίας διασώθηκαν και η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων συνέβησαν σε εξωτερικούς χώρους…”

Αυτά γράφει το Ελληνικό Κράτος στα διόγραφά του το 2022 και το 2023.

Κυβέρνηση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο ίδιος που βεβαίωνε το 2018 ότι την απόλυτη ευθύνη για τους θανάτους την είχε και την έχει η τότε κυβέρνηση με τον κρατικό μηχανισμό της και κατονόμαζε 5 πρόσωπα ενόχους.

Είτε τότε έλεγε εγκληματικά ψέμματα για να ξεγελάσει τους πολίτες και να πάρει την εξουσία,είτε στα δικόγραφα λέει τώρα ψέμματα για να μην πληρώσει το κράτος αποζημιώσεις στα θύματα.

ΕΥΤΥΧΩΣ δυο δικαστήρια ως τώρα έβγαλαν αποφάσεις και δίνουν αποζημίωση το ένα 3000 χιλιάδες ευρώ σε συγγενείς και το δεύτερο 150 χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ίδια η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επικρίνει τη στάση της Κυβέρνσηςη Μητσοτάκη σε άρθρα της και γράφει ότι δεν έχει ενσυναίσθηση και υποστηρίζει ευθύνη των θυμάτων στα δικαστήρια.

Φανταστείτε τι θα έγραφε αν είχε και τα ντοκουμέντα-αποδείξεις εγκληματικής στάσης(τότε ή τώρα) που σας παρουσιάζουμε σήμερα….

 

 

Πηγή

Προβολές : 530


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα