Πριν καταλήξει αρχηγός κινήματος, ήταν στις ΡΙΖΕΣ του Μπαλτάκου και όχι μόνο... Άντε να τελειώνουμε με τους “πολιτικούς γυρολόγους”...

25 Ιουλίου, 2022 28 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:6179
Μοίρασέ το

 

Ουσιαστικά οι ΡΙΖΕΣ θέλουν να αποτελέσουν τον τρίτο πολιτικό πόλο μεταξύ ΝΔ και Λαϊκού Συνδέσμου και στην προσπάθεια αυτή έχουν συσπειρώσει σημαντικά πρώην στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, ενώ κατ’αρχήν “ευλογούν” την κίνηση ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός.

 

 

“Ο κομματισμός σάπισε τον λαό, είναι γάγγραινα, πληγή πυορρέουσα, κακοφορμισμένη.

Γράφει ο Ελύτης: «Στις κοινωνικές τους σχέσεις, τις οικογενειακές, αλλά και τις επαγγελματικές, συμπεριφέρονται με μιαν ευθύτητα και μια ψυχική ευγένεια που μαρτυρούν κοιτάσματα χρυσού στο προγονικό τους υπέδαφος… Έτσι όμως κι εμπλακούν στα συνθήματα που τους προσφέρουν με τον δικό τους δόλιο τρόπο οι πολιτικές παρατάξεις, η καθαροσύνη αυτή χάνεται». (Ελύτης, «τα δημόσια και ιδιωτικά», εκδ. Ίκαρος, σελ. 21). Τα κόμματα, λοιπόν είναι αυτά που χωρίζουν και περισσότερο η κακή χρήση των κομμάτων.” (εδώ)

 

Τα λόγια αυτά, δεν είναι δικά μου, αν και θα συμφωνήσω απόλυτα με τα γραφέντα και τον γράφοντα…

Ανήκουν στον δάσκαλο κ. Δημήτρη Νατσιό, τον οποίον ως εκπαιδευτικό, οφείλω να επισημάνω πως σέβομαι από τα γραπτά του και τις ομιλίες του.

ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ…

Γιατί αυτά, τα έγραψε ο κ. Νατσιός, το 2011… όταν δεν είχε ασχοληθεί με την πολιτική… μετά την είδε κι αυτός… “σωτήρας”…

Έκτοτε, έγιναν πολλά…

Και μα την αλήθεια, το τελευταίο που θα ασχολούμην τέτοιες μέρες και ώρες, θα ήταν ο Δημήτρης Νατσιός…

Αλλά υπάρχουν κι αυτοί που με κουρδίζουν και το κυριώτερο, έχουν και μεγάλο θράσος όταν τους απαντώ.

Μου στέλνει στο mail μου, τις … “κύριος”, και μου ζητεί την άποψή μου για τον Νατσιό…

Του απαντώ:

“Η άποψή μου για τον κ. Νατσιό, είναι θετική μόνον ως προς το θέμα του εκπαιδευτικού του έργου.

Ως πολιτικό, δεν τον εμπιστεύομαι, καθότι γυρολόγος εδώ και χρόνια.

Πρώτα ίδρυσε με τον αείμνηστο Νίκο Χειλαδάκη πολιτικό φορέα για να κατέλθει στις εκλογές.

Ένα μήνα μετά, εγκατέλειψε τον Νίκο Χειλαδάκη και εντάχθηκε στο κόμμα του Μπαλτάκου, ακολουθώντας τις συμβουλές του “μέντορά του” Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ.

Στη συνέχεια έκανε κάποια περάσματα από άλλα κόμματα…

Τώρα κατέρχεται ως … πρόεδρος κόμματος.

Λυπάμαι… ουδεμία εμπιστοσύνη του έχω.”

 

Απάντηση ακέραια και σαφής.

Μου απαντά ο εν λόγω … κύριος…

“Για το μύνημα που μου στείλατε για τον Δημήτρη Νατσιο και περί πολιτικού γυρολογου, κάνετε μεγάλο λάθος ο Νατσιος την μόνη συνεργασία πού είχε με τον αείμνηστο Νίκο Χειλαδακη ήταν ότι τον είχε καλεσμένο στην εκπομπή του που έκανε στο τηλεοπτικό κανάλι Αχελώος ενώ δεν πειγε ποτέ με τον Μπαλτακο όμως αυτό που γνωρίζω είναι ότι είχε δημιουργήσει ένα φορέα με που λεγόταν Παλιγγενεσία και μπήκαν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που τελικά από το αρχικό σχήμα έφυγαν και δημιουργήθηκε πριν χρόνια η Ελεύθερη Πατρίδα και η οποία έχουν μείνει λίγοι και αυτοί είναι με κάποιους του συστήματος όπως ο Νικολόπουλος και ο Καραχάλιος η ΝΙΚΗ όμως που δημιούργησε ο Νατσιος είναι απολύτως καθαρή όσο και ο Δάσκαλος”.

Για να δούμε λοιπόν, πήγε ή δεν πήγε με τον Μπαλτάκο ο Δημήτρης Νατσιός, και μάλιστα μετά από προτροπή του μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ…

Όχι τίποτε άλλο, αλλά τα μηνύματα του Νατσιού, και τα ερωτήματά μου ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΝΙΚΟ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014, ΤΑ ΕΧΩ ΟΛΑ…

Όπως και τις συζητήσεις μου με τον αείμνηστο ΝΙΚΟ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ, για το θέμα αυτό που με είχε εκπλήξει τότε…

Μην μου την βγαίνετε λοιπόν κάποιοι… αφελείς, γιατί πάντα μιλώ με στοιχεία… και γιατί αν ανοίξω το στόμα μου, κάποιοι θα τρέχουν να κρυφτούν σε λαγούμια…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

ΡΙΖΕΣ: Η ιδρυτική διακήρυξη – Ποιοι στηρίζουν την κίνηση – Στόχος “τα ιμάτια” της ΝΔ

Με αιχμές την Εκκλησία, τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, εκπρόσωποι των οποίων είτε “ευλογούν”, είτε συμμετέχουν στην κίνηση, ο Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός (ΡΙΖΕΣ), υπό την πολιτική καθοδήγηση του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, προχώρησε στην σύνταξη πολιτικής διακήρυξης με ακροατήριο σαφώς συντηρητικό και στόχο την απορρόφηση των διαρροών της ΝΔ που για κάποιο λόγο δεν εκφράζονται από τον Λαϊκο Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή και επιζητούν ένα άλλο πολιτικό σχήμα για να εμπιστευθούν την ψήφο τους.

Δηλαδή στόχος της κίνησης είναι ένα ποσοστό της τάξης του 3-4% το οποίο σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έχει εγκαταλείψει τη ΝΔ, αλλά δεν έχει επιλέξει τον Λαϊκό Σύνδεσμο ως φορέα πολιτικής έκφρασης, ενώ αυτό το ποσοστό αναμένεται να διευρυνθεί κατά ένα επιπλέον 1-2%, αφού η ΝΔ δημοσκοπκά βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Ουσιαστικά οι ΡΙΖΕΣ θέλουν να αποτελέσουν τον τρίτο πολιτικό πόλο μεταξύ ΝΔ και Λαϊκού Συνδέσμου και στην προσπάθεια αυτή έχουν συσπειρώσει σημαντικά πρώην στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, ενώ κατ’αρχήν “ευλογούν” την κίνηση ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός.

Ταυτοχρόνως και πολλά άλλα πρόσωπα της Εκκλησίας θα δώσουν την ευχή τους στην προσπάθεια γυρνώντας την πλάτη στη ΝΔ, η οποία έτσι ή αλλιώς οδεύει προς διάλυση μετά την προδιαγραφόμενη ήττα.

Κατ’αυτόν τον τρόπο μπορεί οι ΡΙΖΕΣ, αν καταφέρουν και αποκτήσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, μετεκλογικά να αποτελέσουν τον επίγονο του κόμματος, τουλάχιστον σε ότι αφορά τoυς συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Αρχές Ιανουαρίου θα κατατεθεί το καταστατικό της κίνησης στον Αρειο Πάγο που θα σηματοδοτήει την μετεξέλιξή του σε κόμμα και το  οποίο θα υπογράφεται από εκατοντάδες προσωπικότητες του δεξιού χώρου.

Ιδού η πολιτική διακήρυξη της κίνησης, η οποία μάλιστα συνοδεύεται από μια φωτογραφία της ελληνικής σημαίας με τον Σταυρό στον ιστό της:

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ

Η Πατρίδα μας βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση, το δε κράτος, κάτω από το βάρος της πίεσης των δανειστών και της πολιτικής του απαξίωσης, αδυνατεί να αντιδράσει για την προάσπιση των δικαίων του Ελληνικού λαού. Για το λόγο αυτό στο όνομα του Ορθοδόξου Γένους μας, διακηρύσσουμε ότι άμεση εθνική ανάγκη είναι:

 1. Να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά τα εθνικά θέματα, χωρίς υποχωρήσεις και με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
 2. Να διακοπεί κάθε σχέση κυριαρχικής εξάρτησης με τους ξένους δανειστές και να τερματισθεί η προσβλητική για την Ελλάδα παρουσία τοποτηρητών (Task Force), έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εθνική κυριαρχία της Πατρίδας μας και η υπερηφάνεια του λαού μας.
 3.  Να καταστεί το χρέος διαχειρίσιμο και να ανασταλεί η αποπληρωμή του, μέχρις ότου επιτευχθούν αναπτυξιακοί ρυθμοί της οικονομίας, που θα επιτρέψουν τη δραστική μείωση της ανεργίας.
 4. Να διακοπεί η απάνθρωπη και εκδικητική  φορολόγηση του λαού μας και να σταματήσει αμέσως η ταπεινωτική εκχώρηση δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή του χρέους.
 5. Να αποδοθούν ευθύνες σε όσους συνετέλεσαν στην οικονομική καταστροφή και στηv συνακόλουθη κατοχή της πατρίδας μας, να καταδειχθεί δε ο συναφής ρόλος των διεθνών φορέων και οργανισμών για τον υπερδανεισμό της χώρας.
 6. Να αντιμετωπισθεί δραστικά η λαθρομετανάστευση και να αναθεωρηθούν οι σχετικές διεθνείς δεσμεύσεις για να σταματήσει η πληθυσμιακή αλλοίωση, η πολιτιστική αλλοτρίωση και η αποχριστιανοποίηση της χώρας μας.
 7. Να δοθεί προτεραιότητα στο δημογραφικό πρόβλημα και να οργανωθεί η Εθνική Παιδεία με βάση την ελληνική παράδοση και την Ορθοδοξία, για να αναστραφεί η πορεία της ηθικής αποσύνθεσης της κοινωνίας μας.
 8. Να καταστεί ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη, χωρίς πολιτικό προϊστάμενο, ώστε η διάκριση των εξουσιών να είναι απόλυτη και η Δημοκρατία κατοχυρωμένη.
 9. Να αποκατασταθεί το ηθικό, το κύρος και η επάρκεια σε σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, παρά τις αντίθετες επιταγές της Τρόικας.
 1. Να καταργηθούν οι ασύμβατες προς τις παραδόσεις μας διατάξεις του «αντιρατσιστικού» νόμου, να ενθαρρυνθούν δε και να επιβοηθηθούν εν γένει η Εκκλησία της Ελλάδος, τα πρεσβυγενή  Πατριαρχεία, το Άγιο Όρος και η Ιερά Μονή Αγ. Αικατερίνης Σινά για την επιτέλεση του κοινωφελούς και πνευματικού τους έργου.

Για την Πατρίδα μας,  για τη Σημαία μας και την Ορθοδοξία

Ασημακόπουλος Σπύρος

Υποστράτηγος ε.α ΕΛ.ΑΣ.

Πρόεδρος  Συνδέσμου  Αποστράτων

Αστυνομικών Αθηνών

Ευσταθίου Παναγιώτης

Αντιναύαρχος ε.α  Π.Ν.

Επίτιμος Αρχηγός Στόλου

Κανελλόπουλος Γεώργιος

πρ. Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ

(Γενική Συνομοσπονδία  Επαγγελματιών– Βιοτεχνών-Εμπόρων  Ελλάδος)

Καπερνάρος Βασίλειος

Μπαλτάκος Παναγιώτης

πρ. Γεν. Γραμματέας της Κυβέρνησης

Νατσιός Δημήτριος

Ρεντζεπέρης Θεόδωρος

Ναύαρχος ε.α Λ.Σ.

Επίτιμος Αρχηγός Λιμενικού Σώματος

Ροζής Βασίλειος

Υποστράτηγος ε.α Ε.Σ.

Αντιπρόεδρος  Ε.Α.Α.Σ

(Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού)

Σαντίκος Αθανάσιος

Αντιπτέραρχος ε.α Π.Α.

πρ. Ειδικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ

Ταμουρίδης Νικόλαος

Αντιστράτηγος ε.α Ε.Σ.

Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

Φαραντάτος Αναστάσιος

Συνταγματάρχης ε.α Ε.Σ.

πρ. Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

Χρηστίδης  Χρήστος

Αντισυνταγματάρχης  ε.α Ε.Σ.

πρ. Πρόεδρος  Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα