Προσεχώς στο Δελφινάριο

Προσεχώς στο Δελφινάριο

25 Οκτωβρίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:443
Μοίρασέ το

 

Ο χώρος της επιθεώρησης είναι αθάνατος. Ακόμα κι όταν αποτυγχάνει στα θέατρα διασώζεται στην πολιτική

Με μια σάπια ως το μεδούλι της πλειοψηφία της ανθελληνικής κοινωνίας, δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν τον ψηφίσουν και… βοηθήσει φυσικά και η εβραία SINGULAR LOGIC…
Κι ας έλεγε ο κορυφαίος των φιλοσόφων, Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, πως: “Ο ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΑΙΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΔΕΛΥΡΟΣ, ΑΙΣΧΡΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΣ”…
ΤΟΣΟΙ ΚΙΝΑΙΔΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΟΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑΣ, ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ…
ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΖΟΜΠΟΠΟΙΗΣΗ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Δώστε ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ στον λαό… ως εναλλακτική στο σανό…
ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ…

Είμεθα υπερήφανοι. Διατί να το κρύψομεν, άλλωστε; Πολλές από τις πολιτικές μαντεψιές μας επαληθεύονται σε μεγάλο βαθμό.

 

Μεγάλο στοίχημα του «Περί Πωλητικής» ήταν η πρόβλεψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μαζί με τον Τάιλερ Μακμπέθ και τον σκυλάκο τους θα κατόρθωναν να διαλύσουν συμπούρμπουλο τον κυρίαρχο φορέα της άκρας Αριστεράς.

 

Η στήλη, άμα τη εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, έπλεξε τον ύμνο του νέου αρχηγού (στο φύλλο της 25ης Σεπτεμβρίου 2023) σημειώνοντας: «Μαζί με τον Τσίπρα καταφέρνει έναν άθλο που δεν θα μπορούσαν να τον διανοηθούν ούτε οι μαχητές των εθνικών οργανώσεων κατά τα έτη 1944-1949: διαλύει, ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ, την ελληνόφωνη άκρα Αριστερά». Αυτός είναι ένας άθλος που, ομολογουμένως, δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί εύκολα.

 

Ο χώρος της Δεξιάς, της άκρας Δεξιάς, οι παραδοσιοκράτες, οι εθνικιστές, οι μετριοπαθείς συντηρητικοί, οι εν Ελλάδι τραμπικοί, λεπενιστές και ορμπανίζοντες, οι εν εξάλλω ευρισκόμενοι δεξιίζοντες, οι βασιλόφρονες, ακόμα και οι φιλελεύθεροι – νεοφιλελεύθεροι κουλόφρονες θα ήθελαν να δουν να διασύρεται ένας χώρος, όπως αυτός της άκρας Αριστεράς.

 

Πέρα από τη μη λειτουργικότητα και το παράλογον των ακροαριστερών ιδεών, που πωλούνται χονδρική και λιανική σε εύπιστους αδαείς, σε οικομανιακούς αντισπισιστές, σε ορθοπολιτικούς, σε καλοπροαίρετους απολιτίκ ή σε ντιπ καταντίπ βαρεμένους, υπήρχε κι αυτός ο αφόρητος σνομπισμός της «ανωτερότητος» της ροζ Αριστεράς.

Τίποτε απ’ όσα προτείνουν δεν εφαρμόζεται, οι θεωρίες τους έχουν καταρριφθεί από την ίδια την πραγματικότητα και, παρά ταύτα, όλους τους πολιτικούς και ιδεολογικούς αντιπάλους τους τούς αντιμετωπίζουν σαν γραφικούς, σαν παρακατιανούς (πλην του απολιθωμένου ΚΚΕ, που παίζει τον ρόλο του άκαμπτου, πλην συμπαθούς και σοφού, «παππού»).

Τώρα, που ο Κασσελάκης μπούκαρε στο κόμμα, αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς σαν ταύρος εν υαλοπωλείω, καγχάζουν όλοι οι απέναντι.

Πάντως, πέρα από τα χωρατά και την επιπλέον μία επιβεβαίωση της στήλης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει νούμερο σε επιθεώρηση (βλ. στιγμιότυπο από τη χθεσινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, όπου το εκφράζει με ανησυχία ο διαγραφείς Πάνος Σκουρλέτης), αιωρείται και κάτι άλλο στην ατμόσφαιρα.

 

Στο «Περί Πωλητικής» της 25ης Σεπτεμβρίου 2023 διατυπωνόταν η εκτίμηση ότι ο Κασσελάκης μπορεί να πρωθυπουργεύσει: «Ο,τι κι αν γίνει στις ήδη προβληματικές σχέσεις του με τον ακροαριστερό, εξαρχειακό και ταβλαδοριανό ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει τόση ογκώδη άγνοια της ελληνικής γλώσσης ώστε είμεθα σχεδόν βέβαιοι ότι θα γίνει πρωθυπουργός!».

 

 

Πηγή

Προβολές : 443


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα