Πρωτοφανές σκάνδαλο συγκλονίζει τις ΗΠΑ: Ο δικτάτορας Αλίεφ λάδωνε με τεράστια ποσά Αμερικανούς στρατηγούς... (Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ)

Πρωτοφανές σκάνδαλο συγκλονίζει τις ΗΠΑ: Ο δικτάτορας Αλίεφ λάδωνε με τεράστια ποσά Αμερικανούς στρατηγούς... (Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ)

6 Δεκεμβρίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:662
Μοίρασέ το

 

 

Είναι ακριβώς αυτό που συνέβη και στην Ευρώπη, όπου μέσω οφσόρ ο Αλίεφ διοχέτευσε ιλιγγιώδη ποσά σε ευρωπαίους αξιωματούχους, πιθανότατα και Έλληνες, η υπόθεση όμως ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί από τις ευρωπαϊκές ελεγκτικές αρχές παρά τα συντριπτικά στοιχεία.

 

Και μην μου πείτε τι σχέση έχει η Ελλάδα με ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ, γιατί όχι μόνο έχει σχέση, αλλά και είναι κολλητοί με την ΚΩΛΟ – Οικογένεια Μητσοτάκη και κάνουν και δουλείτσες μαζί…

Μπίζνες βρε παιδί μου… πως το λέτε εσείς στο χωριό σας;;;

Σας έχω παρακατούλια την είδηση… και να δείτε πως κοιτάζονται στα μάτια τα χαλδαίικα ερπετά, να σας πιάνει οργή και αηδία…

Γιατί από την ίδια γαμω-φιδοφάρα είναι… όπως είναι και η συζυγάτα του Βαρδή…

Και μέσα σ΄ όλα κι ο Βαγγέλας… το καράβι απ’ την Περσία… 

Κι ο Αλέξης της ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ…

Ρε, όλοι τους, μια οικογένεια είναι…  από την ίδια φάρα, λέμε…

ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ…(εδώ)

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Ένα πρωτοφανές σκάνδαλο συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς τεκμηριώνεται πως ο δικτάτορας του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ, λάδωνε με ιλιγγιώδη ποσά Αμερικανούς στρατηγούς προκειμένου η αεροπορική εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας του να εξασφαλίζει αμυντικά συμβόλαια από τον στρατό των ΗΠΑ!

Είναι ακριβώς αυτό που συνέβη και στην Ευρώπη, όπου μέσω οφσόρ ο Αλίεφ διοχέτευσε ιλιγγιώδη ποσά σε ευρωπαίους αξιωματούχους, πιθανότατα και Έλληνες, η υπόθεση όμως ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί από τις ευρωπαϊκές ελεγκτικές αρχές παρά τα συντριπτικά στοιχεία.

Στο αποκορύφωμα του πολέμου στο Αφγανιστάν, στρατηγοί των ΗΠΑ συνέρρεαν στο Αζερμπαϊτζάν για να «αγκαλιάσουν» τον πρόεδρό του, Ilham Aliyev, παρά την αναφορά της Πρεσβείας των ΗΠΑ που συνέκρινε τον δικτάτορα του Αζερμπαϊτζάν με τα αφεντικά της μαφίας στο «The Godfather».

Παραμερίζοντας τις ανησυχίες για την κουλτούρα της διαφθοράς του Αζερμπαϊτζάν, αξιωματούχοι του Πενταγώνου έπεισαν τον Αλίεφ να ανοίξει τα σύνορα και τον εναέριο χώρο της χώρας του σε κρίσιμες διαδρομές ανεφοδιασμού των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ προς το Αφγανιστάν. Σε αντάλλαγμα, οι αμερικανοί αξιωματούχοι υποσχέθηκαν μια στενότερη διπλωματική συνεργασία με τον Αλίεφ και κατευθύνουν αμυντικά συμβόλαια 369 εκατομμυρίων δολαρίων με την Silk Way Airlines, έναν μεταφορέα εμπορευμάτων του Αζερμπαϊτζάν που σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές ελέγχεται από την οικογένεια Αλίεφ.

Δύο στρατηγοί της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ — ο Ντάνκαν ΜακΝαμπ και ο Γουίλιαμ Φρέιζερ ΙΙΙ — που επέβλεπαν τις διαδρομές ανεφοδιασμού από το 2008 έως το 2014 προσπάθησαν αργότερα να εξαργυρώσουν τις διασυνδέσεις τους στο Αζερμπαϊτζάν. Μετά την απόσυρσή τους από την ενεργό δράση, οι στρατηγοί τεσσάρων αστέρων διαπραγματεύτηκαν πολύτιμες συμβουλευτικές συμφωνίες με την Silk Way Airlines, που ελέγχεται από τον δικτάτορα Αλίεφ σύμφωνα με έγγραφα που έλαβε η Washington Post βάσει του νόμου περί ελευθερίας της πληροφορίας. Ένας από αυτούς έβγαζε 5.000 δολάρια την ημέρα!!

Το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνήθως ζητούν από τους απόστρατους στρατιωτικούς των ΗΠΑ να εργαστούν για ξένες δυνάμεις ή εταιρείες που ελέγχονται από ξένες κυβερνήσεις, έχοντας εγκρίνει περισσότερο από το 95% των αιτήσεων από το 2015. Αλλά όταν η Πολεμική Αεροπορία έμαθε για τα επιχειρηματικά εγχειρήματα του McNabb και του Fraser στο Αζερμπαϊτζάν, οι αξιωματούχοι τους χαρακτήρισαν ως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, όπως δείχνουν τα έγγραφα που αποκαλύπτει η Washington Post.

Η υπόθεση πυροδότησε μια παρατεταμένη εσωτερική μάχη μεταξύ των απόστρατων στρατηγών και του R. Philip Deavel, νομικού συμβούλου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που φοβόταν ότι οι συγκεκριμένες συμφωνίες των δύο στρατηγών με τον Αλίεφ θα μπορούσαν να προκαλέσουν σκάνδαλο.

Άλλοι αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας προσπάθησαν επανειλημμένα να αποτρέψουν τη δημοσιοποίηση αυτής της εσωτερικής αντιπαράθεσης. Μεταξύ 2016 και 2021, η εφημεριδα The Post υπέβαλε τέσσερα ξεχωριστά αιτήματα που θα έπρεπε να είχαν παράσχει αρχεία σχετικά με την υπόθεση, αλλά η Πολεμική Αεροπορία είτε δεν απάντησε είτε είπε ότι δεν μπορούσε να βρει κανένα έγγραφο.

Εντέλει μετά την πίεση, η Πολεμική Αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες από 400 σελίδες αρχείων — αλλά μόνο αφού η εφημεριδα The Post κατέθεσε μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο και παρουσίασε γραπτή απόδειξη από άλλη υπηρεσία ότι η συμπεριφορά των στρατηγών στο Αζερμπαϊτζάν είχε προκαλέσει έρευνα.

Τα αρχεία παρέχουν μια ασυνήθιστα λεπτομερή ματιά στο πώς δύο υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί διοικητές των ΗΠΑ προσπάθησαν να επωφεληθούν από τις σχέσεις με το εξωτερικό που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου και στους αγώνες του Πενταγώνου να αποτρέψει αυτή τη συμπεριφορά.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι αξιωματούχοι πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας αντιτάχθηκαν στις επιχειρηματικές συμφωνίες του Αζερμπαϊτζάν για λόγους που παραμένουν απόρρητοι. Εν τω μεταξύ, ο Deavel, ο οποίος ως διευθυντής της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν υπεύθυνος για την αναθεώρηση τέτοιων ρυθμίσεων, εξέφρασε ηθικές ανησυχίες επειδή ο στρατός των ΗΠΑ είχε δώσει εκτεταμένες δραστηριότητες στην Silk Way Airlines ενώ ο McNabb και ο Fraser διαχειρίζονταν τις διαδρομές ανεφοδιασμού μέσω του Αζερμπαϊτζάν.

Σε ένα εμπιστευτικό σημείωμα του 2015, ο Deavel προειδοποίησε τους ανωτέρους του ότι «δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα που θα έκανε το Κογκρέσο ή τα μέσα ενημέρωσης να αμφισβητήσουν εάν τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που ρέουν στο Silkway είναι αποκλειστικά για έγκυρες ανάγκες εθνικής ασφάλειας».

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι μπορεί να φαίνεται ότι ο ΜακΝαμπ και ο Φρέιζερ γνώριζαν «ότι η συμφωνία που έδωσαν στο Αζερμπαϊτζάν είναι ουσιαστικά μια προσοδοφόρα σύμβαση για αυτούς από τη Silkway μετά τη συνταξιοδότηση».

Τεκμηριώνεται για άλλη μια φορά ότι ο δικτάτορας Αλίεφ εξαγοράζει την κάλυψη για τα φρικτά εγκλήματα του διοχετεύοντας δισεκατομμύρια βρώμικου χρήματος σε δυτικούς αξιωματούχους, τώρα και στρατηγούς των ΗΠΑ….

 

Πηγή

 

ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

 

 

 

Ποια είναι αυτή η γκομενάρα με το γυμνασμένο κορμί και τις γραμμές μανεκέν διασήμων ντηζάϊνερ και πρόσωπο χολυγουντιανής σταρ, που αιφνιδίασε τους πάντες δίπλα στην κυρία Μαριάνα Βαρδινογιάννη, στο φιλανθρωπικό ίδρυμα για τα καρκινοπαθή παιδιά «Η Ελπίδα».

Την είδαμε την 50χρονη, μητέρα δυο θυγατέρων σε ηλικία τέτοια που άνετα θα την είχαν κάνει γιαγιά εδώ και χρόνια, να βολτάρει και στην Ακρόπολη με τον σύζυγό της, πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν. Από πού ξεφύτρωσε η Μεχριμπάν, το «Λουλούδι της Ανατολής», και τι δουλειά έχει στην Ελλάδα η πρώτη γυναίκα κυβερνήτη ισλαμικού κράτους που πέταξε από το κεφάλι της την μαντήλα;

Μπίζνες. Χοντρές μπίζνες. Το Αζερμπαϊτζάν, που παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, και δεν ξέρει τι να το κάνει, είναι μια χώρα ιδιοκτησίας της οικογένειας Αλιάρ. Πριν από 11 χρόνια πέθανε ο δικτάτορας πεθερός της Μεχριμπάν, ο Χεϊνταρ Αλίεφ, και, δημοκρατικά βέβαια, ανέλαβε ο γιος του Ιλχαμ, που είχε παντρευτεί την οφθαλμίατρο, σήμερα πρέσβειρα καλής θελήσεις της UNESCO.

Η κυρία είναι νούμερο. Το νούμερο «η κυρία των πετρελαίων». Συνεχείς πλαστικές επεμβάσεις σ’ όλο της το σώμα, κοιμάται με τις ενέσεις μπότοξ κάτω από το μαξιλάρι της. Δεν κυκλοφορεί έξω αν δεν έχει τσιτωθεί στη μούρη η μουσουλμάνα που ξοδεύει μακράν τα περισσότερα από κάθε άλλη ομόθρησκη της στα καταστήματα μόδας της δυτικής Ευρώπης.

Ο Αλίεφ και η Αλίεβα, το ζευγάρι που κυβερνάνε με 97% το Αζερμπαϊτζάν έχουν τρελλαθεί γιατί δεν περπατάει η δουλειά του αγωγού του φυσικού αερίου μέχρι την Ελλάδα. Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη δεν ξέρει από πετρέλαια, έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο φιλανθρωπικό της έργο, όμως η Motor Oil δεν αγνοεί στρατηγικά το φυσικό πλούτο του αζέρικου λαού.

Λέγεται ότι το δείπνο στη Γλυφάδα, στο σπίτι του Μητσοτάκη, είχε επιτυχία, με την παρουσία της Μεχριμπάν και Ιλχαμ Αλίεφ. Ντόρα Μπακογιάννη, Βαρδής Βαρδινογιάννης, Βαγγέλης Μαρινάκης στο τραπέζι.

 

Πηγή

 

Η σκοτεινή σχέση της Ντόρας με τον Αλίεφ και οι ισχυρές ρίζες των αζέρικων συμφερόντων – Ένα δείπνο με τον Ιλχάμ και την «Σοφία Λόρεν της Ανατολής» και ποιοι κορυφαίοι επιχειρηματίες συμμετείχαν

Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Ήταν Μάιος του 2013 όταν η Λέσχη της Μαδρίτης διοργάνωνε τη Σύνοδο Κορυφής Νότιου Καυκάσου για τη συμβίωση των κοινωνιών, στην οποία συμμετείχαν 200 προσωπικότητες της πολιτικής, πρώην αρχηγοί και πρώην υπουργοί κρατών.

Ανάμεσα τους και η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν – δικτάτορα τον αποκαλούν άλλοι – Ιλχάμ Αλίεφ αναφορικά με την στρατηγική, την πολιτική και τις ενέργειες της Ελλάδας στο πεδίο της υλοποίησης του αγωγού TAP που μεταφέρει το αζέρικο αέριο στις αγορές της Ευρώπης.

Εκείνη η συνάντηση δεν είχε μείνει εκεί. Δεν ήταν δηλαδή μία απλή συνάντηση χωρίς συνέχεια. Κάθε άλλο. Η συνέχεια είναι αποκαλυπτική των ισχυρών ριζών των αζέρικων συμφερόντων σε τμήματα της ντόπιας πολιτικής, επιχειρηματικής, ακόμη και μιντιακής ελίτ.

Ένα χρόνο μετά, τον Ιούνιο του 2014, ο Αλίεφ επισκέφτηκε στην Αθήνα. Την Κυριακή 15 Ιουνίου εκείνου του έτους, το ζεύγος Ντόρας Μπακογιάννη και Ισίδωρου Κούβελου είχε παραθέσει δείπνο προς τιμήν του προέδρου – δικτάτορα σύμφωνα με άλλους – του Αζερμπαϊτζάν στην οικία του στη Γλυφάδα.

Στον δείπνο δεν είχαν παρευρεθεί μόνο οι οικοδεσπότες, Ντόρα και Ισίδωρος και ο Ιλχάμ με την εντυπωσιακή σύζυγό του, αποκαλούμενη και «Σοφία Λόρεν της Ανατολής», Μεχριμπάν Αλίεβα, αλλά τη λίστα των “υψηλών προσκεκλημένων” συμπλήρωναν:  ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Αζέρος υπουργός Αθλητισμού Αζάντ Ραχίμοφ, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και τα μέλη της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου,ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, οι Βαρδής και Μαριάννα ΒαρδινογιάννηΒαγγέλης ΜαρινάκηςΑγγελική Φράγκου και Ευτύχης Βασιλάκης.

Όλος ο… καλός ο κόσμος δηλαδή. Να σημειωθεί πως το δείπνο είχε προηγηθεί της συνάντησης του Αλίεφ με τον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον τότε αντιπρόεδρο της τότε κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο. Και αυτό έχει ξεχωριστή σημασία.

Εκείνη την εποχή διαρροές προς ΜΜΕ που στήριζαν «σκληρά» τον Αντώνη Σαμαρά έκαναν λόγο για εξωθεσμικού χαρακτήρα απόπειρα της Ντόρας Μπακογιάννη και της «Αγίας Οικογένειας» να ασκήσουν διπλωματία και τι διπλωματία μάλιστα, ενεργειακή.

Εξάλλου τι ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη πέρα από μία απλή βουλευτής, που μάλιστα της είχε κάνει τη χάρη ο Αντώνης Σαμαράς και την έχει βάλει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μετά τη διαγραφή της και την ίδρυση του κομματιδίου της;

Οι γνωρίζοντες τότε έλεγαν ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είχε βάλει πλώρη για το υπουργείο Ενέργειας, πιθανότατα για να προωθήσει τα αζέρικα συμφέροντα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ακόμη σήμερα αντηχούν στους διαδρόμους του υπουργείου Εξωτερικών οι ψίθυροι των διπλωματών που ρωτούσαν ποιος είχε οργανώσει εκείνο το δείπνο και ποιος είχε καθορίσει την παραπάνω σύνθεση.

Διότι, όπως και να το κάνουμε, τότε η Ντόρα Μπακογιάννη είχε γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το πρωτόκολλο και είχε παρακάμψει έναν ολόκληρο πρωθυπουργό, αλλά και κορυφαίους διπλωμάτες.

Ποιος λοιπόν κυβερνά διαχρονικά αυτόν εδώ τον τόπο;

Ξαναδείτε τη σύνθεση εκείνου του δείπνου και μετά προσπαθήστε να λύσετε τις εξής απορίες και να απαντήσετε στα εξής ερωτήματα: Γιατί η Ελλάδα τηρεί ίσες ισορροπίες στο θέμα της σύγκρουσης της Αρμενίας με τον Αζερμπαϊτζάν;

Γιατί το Mega Channel, του κουμπάρου εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη, και ο υπάλληλος Ευαγγελάτος στηρίζουν τα αζέρικα συμφέροντα με ρεπορτάζ της ντροπής κατά της Αρμενίας;

 Ποιο είναι το εγχώριο «ιερατείο του νεοοθωμανισμού» (Εξάλλου ο Ερντογάν στηρίζει ανοιχτά το Αζερμπαϊτζάν); Γιατί πολλά ελληνικά ΜΜΕ και Έλληνες πολιτικοί (Δεξιοί κι Αριστεροί) έχουν βγάλει κυριολεκτικά τον σκασμό στο ζήτημα του Νογκόρνο – Καραμπάχ;

 

Πηγή

Προβολές : 662


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα