Πρώην αναλυτής της CIA: Όλα είναι σκηνοθετημένα, ο Πούτιν ενορχήστρωσε το πραξικόπημα Βάγκνερ μαζί με τον Πριγκόζιν (ΚΙ ΟΜΩΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ)

Πρώην αναλυτής της CIA: Όλα είναι σκηνοθετημένα, ο Πούτιν ενορχήστρωσε το πραξικόπημα Βάγκνερ μαζί με τον Πριγκόζιν (ΚΙ ΟΜΩΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ)

27 Ιουνίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:618
Μοίρασέ το

 

“Το πραξικόπημα οργανώθηκε ως ένας τρόπος για τον Ρώσο ηγέτη να ενισχύσει την πολιτική του ισχύ.”

 

 

Κι όμως ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ο Πούτιν, σύμφωνα με πολύ καλές πηγές των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, αντιμετώπιζε αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα των στρατιωτικών, για την πλατιάζουσα επίθεση στην Ουκρανία.

ΕΣΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΟΖΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ, ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ…

Ο ΠΟΥΤΙΝ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟΝΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΙΚΑΣ… ΚΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Ένας πρώην αναλυτής της CIA ισχυρίστηκε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «ενορχήστρωσε» το πραξικόπημα με τον αρχηγό μισθοφόρων Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζι, σε μια  «κλασική ψεύτικη σημαία» για να προσπαθήσει να κάνει τη Δύση να πιστέψει ότι ο στρατός του είχε αποδυναμωθεί.
Η Ρεμπέκα Κόφλερ είπε στο Fox News: «Το πραξικόπημα οργανώθηκε ως ένας τρόπος για τον Ρώσο ηγέτη να ενισχύσει την πολιτική του ισχύ και τελικά «θα αποκτήσει δυναμική, θα κινητοποιήσει επιπλέον προσωπικό και θα ενεργοποιήσει εκ νέου την επίθεσή του στην Ουκρανία».
Οι δυνάμεις του Πριγκόζιν μετακινήθηκαν από τα στρατόπεδά τους στην Ουκρανία στη Ρωσία την Παρασκευή και ανέλαβαν μια περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση στη νότια πόλη Ροστόφ-ον-Ντον, πριν προχωρήσουν προς τη Μόσχα.
Εξίσου ξαφνικά, η προέλαση ακυρώθηκε το Σάββατο και τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα στρατεύματα Wagner θα επέστρεφαν στην Ουκρανία ενώ ο Prigozhin θα καταφύγει στη γειτονική Λευκορωσία.
Και πάλι, τι άλλαξε από αυτό τις τελευταίες ώρες; Ξαφνικά αποφάσισε να γυρίσει τα στρατεύματά του και έκανε αυτή τη συμφωνία; Όχι, όλα αυτά είναι σκηνοθετημένα», είπε ο Koffler, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν θέλει να πιστέψουμε ότι είναι αδύναμος. 
«Ο Πούτιν θέλει να πιστεύουμε ότι είναι αδύναμος, ότι υπάρχει συνεχής απειλή για στρατιωτική εξέγερση», ισχυρίστηκε ο Κόφλερ.
Ενώ τα διαπιστευτήρια του Koffler είναι καλόπιστα, δεν είναι σαφές γιατί ο Πούτιν θα το άφηνε να πάει τόσο μακριά.
Και συνέχισε: «Αυτό λοιπόν είναι ένα πρόσχημα για να κηρύξει στρατιωτικό νόμο, κάτι που έχει ήδη κάνει ο Πούτιν. Έκανε σήμερα τροπολογία ότι όποιος παραβιάζει τον στρατιωτικό νόμο θα φυλακιστεί για 30 ημέρες. Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό σημείο είναι ότι ο Πούτιν μόλις εξουσιοδότησε ότι άνδρες με ποινικό μητρώο μπορούν να ενταχθούν στο στρατό».
«Αυτό λοιπόν είναι μια δικαιολογία για επιπλέον κινητοποίηση των ρωσικών δυνάμεων για να τους στείλουν στο μύλο κρέατος στην Ουκρανία. Είναι επίσης για να δείξουμε στον Πρόεδρο Μπάιντεν ότι, όχι, η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή. Η Ρωσία στην πραγματικότητα ξέρετε, εμπλέκεται στη δική της εσωτερική αναταραχή. Αλλά όλο αυτό είναι ένας κλασικός αντιπερισπασμός και είναι ο κλασικός Πούτιν», είπε.
«Ο Πριγκόζιν δεν είναι ηλίθιος άντρας. Είναι ένας πολύ έξυπνος πρώην κατάδικος. Μετέτρεψε τη ζωή του από κρατούμενος σε ιδιοκτήτη χοτ-ντογκ, σε ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης catering πολλών εκατομμυρίων που εξυπηρετούσε το Κρεμλίνο, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Πούτιν ».
Το Κρεμλίνο αντιμετωπίζει μια «βαθιά ασταθή» κατάσταση μετά την εξέγερση του Βάγκνερ που «εξέθεσε την αδυναμία του καθεστώτος», προειδοποιούν οι αναλυτές.

 

 

Πηγή

Προβολές : 618


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα