«Πυρά» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα αντιαεροπορικά στην Ουκρανία  Αμηχανία στο Μαξίμου

«Πυρά» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα αντιαεροπορικά στην Ουκρανία  Αμηχανία στο Μαξίμου

22 Απριλίου, 2024 19 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:762
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω πως όχι απλα αποστρατικοποιείται η Πατρίδα μας, αλλά ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ Ο ΧΟΥΠΗΣ Ο ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΟΠΛΩΝ, ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥΣ…

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;;;

 

ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!

ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΑΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ…

 

 

 

Oργισμένες ανακοινώσεις από τα κόμματα για μυστική διπλωματία και περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία

Ο εβραιοχάζαρος που έχει την ατυχία να έχει ως πρωθυπουργό η έρμη η Ελλάδα, αφήνει την Ελλάδα χωρίς βασικό οπλισμό… ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ…

ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΕΘΑ ΤΟΝ ΧΟΥΠΗ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΟΠΛΩΝ… 

ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΠ’ Τ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ;;;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ;;;

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΨΥΧΟΠΑΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ;;;

ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ…

ΚΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ ΣΤ΄…….ΔΙΑ ΤΟΥ…  ΚΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ…

ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΣΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. “Αν ήμουν Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, θα πήγαινα στην εισαγγελέα του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΚΙ ΑΣ ΜΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ, ΚΙ ΑΣ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ. ΘΑ ΕΙΧΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ”, μου έλεγε φίλος…και συμφωνώ μαζί του. 

 

 

Υ.Γ.2.  Είναι τραγικό… αντί να σχολιάσουν κάποιοι αναγνώστες  για ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ!!!

 

Σάλο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα-«φωτιά» των Financial Times, που κάνει λόγο για πιέσεις σε Ελλάδα και Ισπανία από την ΕΕ και το NATO, να παραχωρήσουν αντιαεροπορικά συστήματα άμυνας στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι δύο χώρες δέχτηκαν πιέσεις να παραδώσουν Patriot και S-300 στον Ζελένσκι για να αντικρούσει τις επιθέσεις της Ρωσίας, με τη δικαιολογία ότι… οι ανάγκες τους δεν είναι τόσο μεγάλες όσο της Ουκρανίας!

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Ζελένσκι μιλούσε σε αναρτήσεις του για συμφωνίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Οδησσό, με τον ίδιο να διαψεύδει ότι προχώρησε σε οποιαδήποτε κρυφή συμφωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Το δημοσίευμα που έχει προκαλέσει νέο γύρο οργισμένων αντιδράσεων, την ώρα μάλιστα που η Τουρκία έχει αυξήσει επικίνδυνα την προκλητικότητά της και αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου, αναφέρει ότι «οι ευρωπαίοι ηγέτες προέτρεψαν προσωπικά τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Ελλάδας Πέδρο Σάντσες και Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα να δωρίσουν συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία, σύμφωνα με άτομα που ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις».

Σύμφωνα με τους FT: «Στους δύο ηγέτες, των οποίων οι ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν μεταξύ τους περισσότερα από δώδεκα συστήματα Patriot, αλλά και κάποια ακόμη συστήματα, όπως τα S-300, οι ευρωπαίοι ηγέτες τους επισήμαναν ότι οι ανάγκες τους δεν είναι τόσο μεγάλες όσο της Ουκρανίας και ότι δεν αντιμετώπιζαν καμία επικείμενη απειλή». «Όλοι ξέρουμε ποιος τα έχει (σ.σ. τα συστήματα αεράμυνας), όλοι ξέρουμε πού βρίσκονται και όλοι ξέρουμε ποιος τα έχει πραγματικά ανάγκη».

Με ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν εξηγήσεις και κάνουν λόγο για περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία, αλλά και για μυστική διπλωματία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: «Να απαντήσει ο Μητσοτάκης αν δέχτηκε πιέσεις να παραχωρήσει τους S-300 στην Ουκρανία»

«Μετά και τις σημερινές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Μαρινάκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση να απαντήσουν άμεσα για το εάν ισχύει ή όχι το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δέχτηκε πιέσεις στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να παραχωρήσει τα αντιπυραυλικά συστήματα S 300 στην Ουκρανία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει:

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αντιπολίτευσης μιλάει για μυστική διπλωματία και κάνει αναφορά και στις αναρτήσεις του Ζελένσκι περί συμφωνιών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Οι αποκαλύψεις των FT επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μυστικής διπλωματίας από πλευράς της κυβέρνησης όπως και υπό διαμόρφωση κρυφές συμφωνίες για την Ουκρανία τις οποίες μάλιστα είχε αποκαλύψει ο ίδιος κ. Ζελένσκι με αναρτήσεις του στα social media ευχαριστώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία»  τονίζει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις υπεκφυγές»

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, που έρχεται μετά την πρόσφατη ανάρτητη του Ουκρανού Προέδρου για συμφωνίες παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην αεράμυνα της Ουκρανίας εκ μέρους της χώρας μας, υπογραμμίζει την ανάγκη για πλήρη διαφάνεια και αναλυτική ενημέρωση για το σύνολο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας είτε σε διμερές ή πολυμερές επίπεδο» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και τονίζει:

«Είναι, δε, αναγκαίο να επισημανθεί ότι η συνδρομή της Ελλάδας στην αμυνόμενη Ουκρανία έναντι της παράνομης εισβολής της Ρωσίας πρέπει πάντοτε να τελεί υπό τον απαράβατο όρο της μη απομείωσης της αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Μάλιστα, καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει αναλυτικά την εθνική αντιπροσωπεία: «Η Κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει τις υπεκφυγές και να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για τι έχει συμφωνήσει και τι συζητήσεις κάνει σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Το έχουμε ζητήσει ήδη από τις 22 Μαρτίου 2024 όταν καταθέσαμε αίτημα για άμεση σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΚΚΕ: «Μεθοδεύσεις για περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία»

Την ίδια στιγμή, το ΚΚΕ κάνει λόγο για μεθοδεύσεις: «Το δημοσίευμα των Financial Times που αναφέρει την ύπαρξη πιέσεων από τον Ζελένσκι και ηγέτες της ΕΕ προς την ελληνική κυβέρνηση για την αποστολή συστημάτων αεράμυνας Patriot και S-300, αποδεικνύει τις μεθοδεύσεις για περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία» σημειώνει και προσθέτει:

«Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε σχετικό ερώτημα, όχι μόνο επιβεβαιώνει αυτές τις πιέσεις, αλλά – εμμέσως πλην σαφώς – και την ύπαρξη σχετικών διαπραγματεύσεων, αφού αυτό που διέψευσε δεν είναι το ενδεχόμενο αποστολής των οπλικών συστημάτων, αλλά η “διακινδύνευση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας” που μπορεί να προκληθεί από μια τέτοια αποστολή. Επιβεβαιώνεται ότι ενισχύεται η επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη συνενοχή των άλλων κομμάτων που ορκίζονται στην “ιερή συμμαχία του ΝΑΤΟ”».

Αμηχανία από Μαρινάκη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε αμήχανα ότι «δεν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε κίνηση που θα διακινδυνέψει έστω και κατ΄ ελάχιστον την αποτρεπτική ικανότητα ή την αεράμυνα της χώρας».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Μέχρι στιγμής έχουμε δείξει έμπρακτα τη βοήθεια μας στην Ουκρανία και στον ουκρανικό λαό. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε κίνηση -το ξεκαθαρίζω- που θα διακινδυνέψει έστω και κατ’ ελάχιστον την αποτρεπτική ικανότητα ή την αεράμυνα της χώρας. Έχουμε πολλές φορές προβεί σε πολλές διαψεύσεις, σας απαντώ και σήμερα κατηγορηματικά».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για τις πιέσεις προς τον πρωθυπουργό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε λακωνικά ότι… δεν γνωρίζει: «Δεν γνωρίζω για οποιαδήποτε πίεση (προς τον πρωθυπουργό). Μένω στην προηγούμενη τοποθέτησή μου».

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 762


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα