Πώς η υπόθεση της 12χρονης συνδέεται με τη Greek Police Mafia

Πώς η υπόθεση της 12χρονης συνδέεται με τη Greek Police Mafia

12 Νοεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:694
Μοίρασέ το

 

 

Το Reporters United αποκαλύπτει σοβαρά τεκμήρια που συνδέουν τον οίκο ανοχής στον οποίο εκδιδόταν η 12χρονη με την υπόθεση της Greek Mafia.

Η φερόμενη ως ιδιοκτήτρια συνέλεγε την περίοδο 2015-2016, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΥΠ βάσει του οποίου παραπέμφθηκε σε δίκη, τα χρήματα της «προστασίας» οίκων ανοχής, προστασία την οποία παρείχε αστυνομικός διευθυντής, πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής.

Όσο για το «studio», η αστυνομία το άφηνε να λειτουργεί παράνομα, ενώ είχε σφραγιστεί από τον Ιανουάριο του 2020.

 

 

 

Υποθέτω πως διαβάζοντας το παρακάτω αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, θα νοιώσετε την ίδια οργή και αηδία μ’ εμένα, για τον ρόλο της αστυνομίας και δικηγόρων στο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ…

Ίσως να είναι κι αυτός ένας λόγος, που δεν συλλαμβάνονται τα μεγάλα ψάρια στο σκάνδαλο του παιδοβιασμού της 12χρονης…

Είναι τρομακτικό να νομίζεις πως η αστυνομία έχει χρέος την πάταξη του εγκλήματος και την ασφάλεια των πολιτών και καθημερινά να διαπιστώνεις πως πρόκειται για… ΑΡΧΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Εικονογράφηση: Spoovio.
27 Οκτωβρίου 2022

Στις 17 Οκτωβρίου, το 12χρονο κορίτσι της υπόθεσης του Κολωνού έδωσε την τρίτη του κατάθεση. Σε αυτήν ανέφερε πως ο Ηλίας Μίχος την οδηγούσε σε οίκο ανοχής κι ότι μετά από επαφή με τον ίδιο είχε σεξουαλικές επαφές και με άλλα άτομα. Ο οίκος ανοχής στον οποίο το παιδί βιάστηκε ταυτοποιήθηκε από τις αρχές: Πρόκειται για studio στην οδό Κασσάνδρας 6, στον Βοτανικό. 

Το Reporters United αποκαλύπτει μια σειρά από τεκμήρια που αφορούν την εμπλοκή του συγκεκριμένου οίκου ανοχής στην υπόθεση της 12χρονης και τη συνδέουν με την υπόθεση της Greek Mafia και τη δίκη που εκτυλίσσεται αυτή την περίοδο. 

Η «Μαρίνα» κατηγορούμενη στη δίκη της Greek Mafia

Μια  εβδομηντάχρονη γυναίκα με το ψευδώνυμο «Μαρίνα», με το οποίο ήταν γνωστή ως εκδιδόμενη, φέρεται να είναι η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής της οδού Κασσάνδρας 6.

Δημοσιεύματα (Το Βήμα & Mega) ανέφεραν πως η συγκεκριμένη γυναίκα είναι η ιδιοκτήτρια του studio και πως είναι κατηγορούμενη σε «μια μεγάλη υπόθεση που είχε ερευνήσει το 2017-2018 η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών», χωρίς όμως να δίνουν πληροφορίες για την ουσία της υπόθεσης.

Πρόκειται για τη δίκη της Greek Mafia, του κυκλώματος προστασίας με τη συμμετοχή ανθρώπων της νύχτας, δικηγόρων αλλά και υψηλόβαθμων αστυνομικών.  Σύμφωνα με έγγραφο του Οικονομικού Εισαγγελέα που δημοσιοποίησε προ ημερών το Reporters United πρόκειται για «εγκληματική οργάνωση, στην κορυφή της οποίας ευρίσκοντο κυρίως εν ενεργεία καθώς & απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ».

Το έγγραφο του Οικονομικού Εισαγγελέα το οποίο περιγράφεται η εγκληματική οργάνωση.

Σύνδεση της «Μαρίνας» με τον οίκο ανοχής της οδού Κασσάνδρας (αρ. 6) στον Κεραμεικό δείχνουν και τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, καθώς στο παρελθόν δήλωνε έδρα ατομικής επιχείρησης στη διεύθυνση αυτή. 

To studio που σφραγίστηκε αλλά λειτουργούσε

 

Στις 12 Οκτωβρίου, προσήλθε στην Ευελπίδων για να καταθέσει η Κωνσταντίνα Καρατζιώτη, δηλώνοντας αρχικά στα ΜΜΕ ότι είναι δικός της ο οίκος ανοχής της οδού Κασσάνδρας 6 – κάτι που όμως διέψευσε η ίδια με την κατάθεσή της. Η Καρατζιώτη στην κατάθεσή της είπε ότι είχε δει τον Μίχο να βγαίνει από το studio και μετά από λίγο να βγαίνει και η ανήλικη κοπέλα. Ως προς την ιδιοκτησία του οίκου ανοχής αναφέρει: «Είμαι μισθώτρια του χώρου, τον οποίον εδώ και έξι χρόνια εκμεταλλεύεται ένα άτομο με το όνομα Βασίλης, ο οποίος και το διαχειρίζεται». 

Μία Μολδαβή υπήκοος που εργάζεται στο ίδιο  studio ανέφερε στην κατάθεσή της ότι ο «κύριος Βασίλης» την προσέλαβε. 

Ενώ, όμως, η Καρατζιώτη στην κατάθεσή της δηλώνει μισθώτρια του χώρου και δύο μαρτυρίες – η δική της και της Μολδαβής σεξεργάτριας – δείχνουν ότι τη διαχείριση έχει ο «Βασίλης», κατηγορούμενες βρίσκονται δύο ξένες γυναίκες, μια Ρουμάνα υπήκοος που αναφέρεται σε έγγραφο της ΕΛΑΣ ως μισθώτρια-εκμεταλλεύτρια του χώρου και μια Βουλγάρα υπήκοος ως υπεκμισθώτρια. (Το έγγραφο της ΕΛΑΣ, με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου αναφέρει πως καμία από τις δύο δεν έχει συλληφθεί.) 

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο της ΕΛΑΣ στο οποίο απέκτησε πρόσβαση το Reporters United, το studio της οδού Κασσάνδρας 6 είχε σφραγιστεί από το δήμο της Αθήνας στις 8.1.2020 αλλά παρόλα αυτά λειτουργούσε παράνομα, χωρίς να έχει ιδέα η… αστυνομία. Η λειτουργία του δεν αποτελούσε φυσικά μυστικό. Ο οίκος ανοχής διέθετε και ιστοσελίδα (η οποία λειτουργεί ακόμα) με τίτλο «Kassandras 6, Votanikos». 

Το Reporters United επικοινώνησε τόσο με την κ. Καρατζιώτη όσο και με την «Μαρίνα» αλλά τα κινητά τους τηλέφωνα ήταν κλειστά.

 

Το κύκλωμα «προστασίας»

 

Το κύκλωμα στο οποίο συμμετείχε και είναι κατηγορούμενη η «Μαρίνα», το είχε εντοπίσει η ΕΥΠ μέσω τηλεφωνικών αλλά και φυσικών παρακολουθήσεων την περίοδο 2015-2016.

Η εγκληματική οργάνωση αποκόμιζε περί το ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα από την προστασία σε οίκους ανοχής, χαρτοπαικτικές λέσχες, παράνομα καζίνα κ.α. «Αρχιταμίας» ήταν ο Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019. 

Με την υπόθεση σχετιζόταν και ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, ο οποίος τελούσε υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ καθώς διατηρούσε σχέσεις με τον Μάλαμα και με άλλα μέλη του κυκλώματος και ο οποίος, πριν δολοφονηθεί κι εκείνος, είχε κάνει σαφή αναφορά στις πιθανότητες κάποιες από τις δολοφονίες στο χώρο της εγχώριας μαφίας να είχαν πραγματοποιηθεί από (παρα)κρατικές υπηρεσίες.

Συλλέκτρια των εισπράξεων

 

Στο πόρισμα 70 σελίδων που είχε συντάξει η ΕΥΠ για την υπόθεση, η «Μαρίνα» εμφανιζόταν αφενός ως ιδιοκτήτρια οίκων ανοχής και αφετέρου ως το άτομο που συγκέντρωνε για λογαριασμό του κυκλώματος τα λεφτά της προστασίας από όλα τα Studio του Βοτανικού και της Καλλιθέας.

Απόσπασμα από το πόρισμα της ΕΥΠ το οποίο αναφέρεται στον ρόλο της «Μαρίνας» (ψευδώνυμο της ιδιοκτήτριας του οίκου ανοχής).

Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2015, η «Μαρίνα» αναφέρει σε δικηγόρο, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση, ότι «έπιασαν τα μαγαζιά» και αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν η αστυνομική επιχείρηση στους οίκους ανοχής να έγινε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος & Εμπορίας Ανθρώπων.

Λίγη ώρα αργότερα, ο δικηγόρος την καλεί και της επιβεβαιώνει ότι ήταν το «Οργανωμένο» που εισέβαλε στους οίκους ανοχής.

Απόσπασμα από το πόρισμα της ΕΥΠ το οποίο αναφέρεται στον διάλογο μεταξύ της «Μαρίνας» (ψευδώνυμο της ιδιοκτήτριας του οίκου ανοχής) και δικηγόρου που είναι επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση.

 

Ο διάλογος που ακολουθεί μεταξύ τους είναι αποκαλυπτικός: 

Μαρίνα: Τι έγινε, άλλαξαν εκεί πέρα, άλλαξε ο διοικητής; Τι έγινε;

Δικηγόρος: Όχι, τίποτα δεν έχει αλλάξει, ίσα ίσα από τότε που άλλαξε ο διοικητής δεν τις πηγαίνουν (σ.σ. τις ξένες κοπέλες που εργάζονται στους οίκους ανοχής) στο αλλοδαπών. Έχει καιρό που άλλαξε, και μάλιστα προς το καλύτερο για μας. Αλλά αυτό γιατί; Συνήθως ήξερα ότι πάνε κάπου που δεν ήταν συνεπείς, κι εσύ δε νομίζω να μην είσαι;

Μαρίνα: Βέβαια είμαι, βρε… 

Η ΕΥΠ ρητά αναφέρει στο πόρισμά της ότι ως συνέπεια εννοούν «τα χρήματα που δίνουν για την κάλυψη».

Την περίοδο εκείνη, προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων ήταν ένα πρόσωπο που είχε προαχθεί σε Αστυνομικό Διευθυντή το 2014, και το οποίο επίσης τελούσε υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Είχε υπηρετήσει επί χρόνια στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και είχε, ως αξιωματικός, ενεργό ρόλο στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.

Διατηρούσε δε σχέσεις με έναν άλλον συνάδελφό του από τα χρόνια που ήταν στην Αντιτρομοκρατική, απόστρατο πλέον το 2016, τον οποίο φωτογραφίες της ΕΥΠ εμφανίζουν να παίρνει φακέλους με χρήματα από τον «αρχιταμία» Δημήτρη Μάλαμα και σήμερα είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Η ΕΥΠ είχε καταγράψει ένα μοτίβο συναντήσεων των δύο πρώην συναδέλφων, κάθε φορά που ο απόστρατος συναντιόταν με τον Μάλαμα για την παραλαβή φακέλων.

Σε μία από αυτές είχε προηγηθεί τηλεφωνική τους επικοινωνία προκειμένου να συναντηθούν στο roof garden γνωστού ξενοδοχείου της Αθήνας, προκειμένου να πάρουν «σουβλάκι με σως».

Στο γεύμα εκείνο παρευρέθη και ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και ΕΚΑΜίτης, Σπύρος Παπαχρήστου, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2018 έξω από την ταβέρνα «Κρητικός» στην Παλλήνη.  

Ο Παπαχρήστου εθεωρείτο ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον κόσμο της βαριάς παρανομίας και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Να επισημάνουμε ότι ήταν μέτοχος σε εταιρεία security που έπαιρνε «μεγάλες» δουλειές, ενώ ήταν και υπεύθυνος ασφαλείας του ομίλου Λάτση. 

Όταν δολοφονήθηκε, τα δύο κινητά του τηλέφωνα παρέμειναν στα συρτάρια της Κατεχάκη «δύο χρόνια, δύο μήνες και τρεις ημέρες» μέχρι να σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. 

Σε ό,τι αφορά άμεσα την υπόθεση της 12χρονης, να σημειώσουμε ότι επί του παρόντος φέρεται να εμπλέκεται ένας αστυνομικός για τον οποίο διατάχθηκε ΕΔΕ, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Κολοκυθιά με τις «εκθέσεις απομαγνητοφώνησης»

 

Το Reporters United παρακολουθεί συστηματικά τη δίκη της Greek Police Mafia που διεξάγεται στο Εφετείο της Αθήνας και αφορά τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα όπως εμπορία επιρροής, παράβαση καθήκοντος, δωροδοκία υπαλλήλου κ.α.. Για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και της δωροληψίας αναμένεται να υπάρξει άλλη δίκη.

Στη δίκη παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις, καθώς η έδρα έχει ζητήσει επανειλημμένα από την Εισαγγελία Εφετών να αποστείλει τις λεγόμενες «εκθέσεις απομαγνητοφώνησης», που αφορούν τις συνομιλίες του 2016 στις οποίες στηρίχθηκε η δικογραφία. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης θέτουν ζήτημα απαλλαγής των κατηγορουμένων εάν αυτές δεν προσκομιστούν, ενώ αναφορά ότι η υπόθεση βρίσκεται «προ αδιεξόδου» έκανε και ο εισαγγελέας της έδρας.

Στοιχεία και πληροφορίες δείχνουν ότι η σύνταξη των εν λόγω εκθέσεων ανατέθηκε στην Οικονομική Αστυνομία τον Φεβρουάριο του 2019 και ότι τον Μάρτιο του 2020 η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί.

Μετά από σχετικό ερώτημα, η Οικονομική Αστυνομία απάντησε στο Reporters United ότι «όταν ολοκληρώνεται η έρευνα, το σύνολο των εγγράφων και των ανακριτικών εκθέσεων υποβάλλεται στον Παραγγέλοντα Εισαγγελέα και ουδένα στοιχείο τηρείται στο αρχείο της Υπηρεσίας μας». 

Η Εισαγγελία Εφετών δεν απάντησε σε ερώτημά μας αν αυτές παραδόθηκαν από την Οικονομική Αστυνομία και πότε.

 

Πηγή

Προβολές : 694


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα