Πώς ο Νετανιάχου έγινε μανιακός δολοφόνος;

Πώς ο Νετανιάχου έγινε μανιακός δολοφόνος;

18 Νοεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:394
Μοίρασέ το

 

Daddy’s Disturbed Bibi

ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ…

Πώς ο Νετανιάχου έγινε μανιακός δολοφόνος;

Ο ορισμός του λεξικού της εγκληματικής παραφροσύνης: «Μια ψυχική ασθένεια που καθιστά αδύνατο για έναν κατηγορούμενο να γνωρίζει γιατί διαπράττει ένα έγκλημα ή να καταλάβει ότι οι πράξεις του είναι εσφαλμένες».
Ο ανθρωποκτόνος μανιακός

Μπέντζαμιν Νετανιάχου επιδεικνύει αυτά τα χαρακτηριστικά με κάθε ισραηλινή σφαίρα, βόμβα και πύραυλο που στοχεύουν τους αθώους Παλαιστίνιους πολίτες που ζουν στο υπαίθριο στρατόπεδο συγκέντρωσης γνωστό ως Λωρίδα της Γάζας.

Ένα πανό του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου βρίσκεται πίσω από ένα φράγμα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας υποστηρικτών του Νετανιάχου έξω από την κατοικία του στην Ιερουσαλήμ, Κυριακή, 24 Μαΐου 2020. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατευθυνόταν στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει κατηγορίες διαφθοράς στην πρώτη ποινική δίκη  που έγινε ποτέ εναντίον ενός εν ενεργεία Ισραηλινού ηγέτη. Η εβραϊκή γραφή λέει “Νετανιάχου. ποτέ δεν θα περπατήσεις μόνος”. (AP Photo/Ariel Schalit)

 

 

Του Γκαρσία Ουάιλντ…

 

Μετά τη θεραπεία του τρεις φορές παντρεμένου Benjamin ‘Bibi’ Netanyahu για δέκα χρόνια, ο εξέχων ισραηλινός ψυχίατρος Moshe Yatom αυτοκτόνησε το 2010. Στο σημείωμα αυτοκτονίας του, ο ψυχίατρος κατηγόρησε τον Νετανιάχου για την καταληκτική πράξη του και είπε ότι ο ακροδεξιός πολιτικός του είχε ρουφήξει τη ζωή .

Ο Γιατόμ συνέχισε περιγράφοντας τον έντονα διαταραγμένο και βίαιο χαρακτήρα του ανθρώπου που έχει εκλεγεί τρεις φορές πρωθυπουργός του Ισραήλ. Αναφερόμενος στην προσπάθειά του να εξελίξει τον Μπίμπι Νετανιάχου σε έναν κανονικό άνθρωπο, ο Γιατόμ είπε: «Δεν αντέχω άλλο».

Περιγράφοντας την διαταραγμένη ψυχή του κυρίαρχου πολιτικού του Ισραήλ, ο Γιατόμ ανέφερε πώς αντιλαμβανόταν ο Νετανιάχου τον κόσμο και την πολιτική: «Η ληστεία είναι λύτρωση, το απαρτχάιντ είναι ελευθερία, οι ακτιβιστές της ειρήνης είναι τρομοκράτες, η δολοφονία είναι αυτοάμυνα, η πειρατεία είναι νομιμότητα, η Παλαιστίνη είναι η Ιορδανία και η προσάρτηση απελευθέρωση…» κατέληξε ο Γιατόμ γράφοντας ότι δεν υπάρχει τέλος στις αντιφάσεις του Νετανιάχου και πρόσθεσε: «Αυτός ο τύπος θα μπορούσε να πει ότι ο Γκάντι εφηύρε τις ορειχάλκινες αρθρώσεις».

Διαβάζοντας το σημείωμα αυτοκτονίας του ψυχιάτρου, μπορεί κανείς να καταλάβει τη γενοκτονική συμπεριφορά του ανθρώπου που ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 11.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 4.000 παιδιών στη Γάζα τον περασμένο μήνα.

 

Πώς ο Νετανιάχου έγινε μανιακός δολοφόνος;

Ένα μεγάλο μέρος της κοσμοθεωρίας και της προοπτικής του Νετανιάχου για τη ζωή κληρονόμησε από τον πατέρα του Μπένσιον, ο οποίος ήταν μαθητής του φασίστα-τρομοκράτη Ζέεφ Γιαποτίνσκι. Ο τελευταίος πίστευε στη δημιουργία του «Μεγάλου Ισραήλ» που θα περιλάμβανε όλη την Παλαιστίνη και την Ιορδανία. Το «Μεγάλο Ισραήλ» θα ήταν η αληθινή Γη της Επαγγελίας της Βίβλου, αν και ο Japotinsky και ο Σία ήταν άθεοι. Κατά τη διάρκεια της βρετανικής εντολής στην Παλαιστίνη, ο Japotinsky σχεδίαζε να δημιουργήσει ένα μιλιταριστικό κίνημα και ζήτησε ένα «σιδερένιο τείχος» μεταξύ του Ισραήλ και των Αράβων.

Μετά από χρόνια διάπραξης ποικίλων τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον των αυτόχθονων Αράβων, ο γεννημένος στην Οδησσό Japotinski συνελήφθη τελικά από τη Βρετανική Εντολή και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια σκληρής εργασίας, αλλά λίγο μετά τον απελευθέρωσε ανεξήγητα.

Ο Japotinsky μετακόμισε στις ΗΠΑ με τον Netanyahu Sr.

Εν τω μεταξύ, πίσω στην Παλαιστίνη, οι μαθητές του Japotinsky ίδρυσαν την τρομοκρατική οργάνωση Irgun που σκότωσε Βρετανούς στρατιώτες και εκατοντάδες Άραβες Παλαιστίνιους. Ο τρομοκράτης Menachem Begin, ο οποίος έγινε πρωθυπουργός του Ισραήλ, ήταν βασικός ηγέτης των Irgun.

Ο πατέρας του Bibi δεν πίστευε στην ύπαρξη Παλαιστινιακού λαού. Περιέγραψε την «ουσία» των Αράβων με αυτά τα αναληθή και ρατσιστικά λόγια: «Η τάση τους προς τη σύγκρουση είναι στην ουσία των Αράβων. Είναι εχθρός στην ουσία. Η προσωπικότητά του δεν θα του επιτρέψει κανένα συμβιβασμό ή συμφωνία. Δεν έχει σημασία τι είδους αντίσταση θα συναντήσει, τι τίμημα θα πληρώσει. Η ύπαρξή του είναι μια κατάσταση αιώνιου πολέμου… Η λύση των δύο κρατών δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν δύο λαοί εδώ. Υπάρχει ένας εβραϊκός λαός και ένας αραβικός πληθυσμός».

Ακριβώς όπως ο Netanyahu Sr. κληρονόμησε τις ρατσιστικές-επεκτατικές ιδέες του Japotinsky, έτσι και ο Netanyahu Jr κληρονόμησε τις αντίγραφες εγκληματικές ιδέες από τον πατέρα του. Απηχώντας τον πατέρα του, ο Μπίμπι είπε ότι δεν υπάρχει παλαιστινιακός λαός. Συμφώνησε επίσης με τον πατέρα του που έγραψε: «Δεν υπάρχει λύση παρά μόνο δύναμη και ισχυρή στρατιωτική διακυβέρνηση. Οποιοδήποτε ξέσπασμα θα έφερνε στους Άραβες τεράστια ταλαιπωρία». Ο Benzion Netanyahu θαύμασε επίσης τη χρήση της αγχόνης από τους Οθωμανούς Τούρκους.

Από μικρός ο μικρός Μπίμπι απορρόφησε τις ρατσιστικές-αποικιοκρατικές ιδέες του πατέρα του και τις εφάρμοσε σε όλη την πολιτική του ζωή.

Έτσι, ο πόλεμος του εναντίον των 2,2 εκατομμυρίων πολιτών της Γάζας δεν αποτελεί έκπληξη.

Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής, 11.000 Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τον αδιάκριτο βομβαρδισμό της Ισραηλινής Αμυντικής Δύναμης αφήνει τον Bibi με μια λύπη: ο πατέρας του δεν είναι εκεί (ο Ze’ev πέθανε το 2012) για να συγχαρεί τον γιο του επειδή ήταν μαθητής A+.

Ο ορισμός του λεξικού της εγκληματικής παραφροσύνης: «Μια ψυχική ασθένεια που καθιστά αδύνατο για έναν κατηγορούμενο να γνωρίζει γιατί διαπράττει ένα έγκλημα ή να καταλάβει ότι οι πράξεις του είναι εσφαλμένες».

 

Ο ανθρωποκτόνος μανιακός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επιδεικνύει αυτά τα χαρακτηριστικά με κάθε ισραηλινή σφαίρα, βόμβα και πύραυλο που στοχεύουν τους αθώους Παλαιστίνιους πολίτες που ζουν στο υπαίθριο στρατόπεδο συγκέντρωσης γνωστό ως Λωρίδα της Γάζας.

 

 

Πηγή

Προβολές : 394


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα