Ρεπορτάζ που τσακίζει κόκκαλα!!! Οικογένεια Μητσοτάκη: Ο ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ;;;;

Ρεπορτάζ που τσακίζει κόκκαλα!!! Οικογένεια Μητσοτάκη: Ο ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ;;;;

6 Αυγούστου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,946
Μοίρασέ το

 

 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: Ιδιώνυμος κόμβος της εξουσίας.  Το «επιτελικό κράτος» άρχιζε και τέλειωνε σ’ αυτόν. Περισσότερο από τον νεποτισμό που εκπροσωπεί.

Η Οικογένεια Μητσοτάκη έχει εγκαταστήσει ομόκεντρους κύκλους εξουσίας στη χώρα- δια των οποίων επιχειρεί να τη θέσει υπό έλεγχο με τους μηχανισμούς του χρήματος και της πληροφορίας.

Αυτή η μεθόδευση εμφανίζεται ως πολιτική ιδιωτικοποιήσεων. Αλλά στην πράξη σημαίνει εκποίηση του πλούτου της χώρας, διοχέτευση κοινοτικών, εθνικών και τραπεζικών πόρων σε ημετέρους και αναδιανομή εισοδήματος, με τον έλεγχο της εργασίας και της αγοράς, μέσω της υπερσυγκέντρωσης στα καρτέλ.

Ενέργεια, τράπεζες, τηλεφωνία, εκπαίδευση, ασφάλιση, υγεία, εμπόριο,  μεταφορές, τρόφιμα δημοσία εργα, κρατικές προμήθειες εξοπλισμοί, ενημέρωση τίθενται στην υπηρεσία της  πολιτικής επικράτησης Μητσοτάκη   με συναλλαγές πάσης φύσεως: από το νομοθετικό  έργο της Βουλής και τη δραστηριότητα του κράτους, ως τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα.

 

Το …ελληνικό Watergate!!!

Από τον πρώην αμερικανό πρόεδρο ΝΙΞΟΝ, ως τον Μητσοτάκη, οι παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, στοιχίζουν ακριβά…

Ο Νίξον, παραιτήθηκε πριν συμπληρωθεί εβδομάδα από την αποκάλυψη των υποκλοπων… ο Μητσοτάκης, θα παραιτηθεί;;;

Δεν το νομίζω… είναι τόσο αγκιστρωμένο το Μητσοτακαίικο από την εξουσία, που μόνο αν θέλουν τ’ νεοταξίτικα σιωνιστικά αφεντικά του, θα αναγκαστεί να παραιτηθεί…

Στην Ελλάδα της πιο σάπιας πολιτικής οικογενειακής μαφίας, δημοσιογράφος που δεν είναι δικός τους, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ…

Οι αποκαλύψεις των υποκλοπών, εν γνώσει μάλιστα του πρωθυπουργεύοντος Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί ηχηρό χαστούκι στην αλαζονεία που επιδεικνύει η Οικογένεια Μητσοτάκη…

Οι δημοσκοπήσεις που την δείχνουν να προηγείται των άλλων κομμάτων, είναι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ…

Στην ουσία, είναι το αποτέλεσμα των συνεχών χρηματοδοτήσεων στο μιντιακό σύστημα και στα επιχειρηματικά συμφέροντα…

Η Οικογένεια Μητσοτάκη, νόμιζε πως έχει την πολιτική παντοδυναμία… πως είναι άτρωτη…

ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΗΞΕΙ Η ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΣΤΗΣΑΝ… και σύντομα θα αποτελούν παρελθόν, αλλά και σελίδα με τα πιο μελανά χρώματα στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδος.

Και μπορεί επιφανειακά οι δεκάδες νεκροί εμβολιασμένοι, η ενεργειακή κρίση και ακρίβεια να μετατοπιστούν από το επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και τη θέση της θα πάρουν οι εξελίξεις για τους «κοριούς», ο λαός όμως βράζει… και τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα γκρεμίσουν την εβραϊκή Βαβέλ της χαζάρικης οικογένειας…

Μέσα από ένα διαδικτυακό σερφάρισμα, παραθέτω τις πιο σημαντικές αναρτήσεις για το ελληνικό Watergate.

Ετοιμαστείτε για δυνατούς κλυδωνισμούς…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Αναρωτηθείτε ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΣΚΑΣΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ… και συνδέστε το με την ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ…

Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΕΙ ΑΠ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ… ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ…

ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΤΟ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ… ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ…

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ…

 

Υ.Γ.2.  Να υποθέσω πως το ίδιο συμβαίνει και με το δικό μου τηλέφωνο;;;

Παρακολουθείται;;;

 

Οι αποκαλυπτικές «διαρροές» εκθέτουν το Μαξίμου

 
Οι αποκαλυπτικές «διαρροές» εκθέτουν το Μαξίμου

Πολιτικός πυρετός επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας από το βράδυ της Πέμπτης.

Από την στιγμή δηλαδή που ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε επίσημα από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) πως είχε διαταχθεί με εισαγγελική εντολή η άρση απορρήτου του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η Εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΠ, η Βασιλική Βλάχου είχε υπογράψει το 2021 την σχετική διάταξη.

Όπως επισημαίνεται και στο άρθρο της «Καθημερινής» της 6ης Αυγούστου, αυτός είναι και ο λόγος που η κυρία Βασιλική Βλάχου επισκέφθηκε την Παρασκευή τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκο προκειμένου να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις.

Με λίγα λόγια τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν πώς η παρακολούθηση του τότε Ευρωβουλευτή και σήμερα προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένου αιτήματος που υπεβλήθη από την ΕΥΠ σύμφωνα με το ισχύον τυπικό.

Μόνον που στην Πολιτική και μάλιστα όταν ξεσπά πολιτικό σκάνδαλο δεν επαρκεί η επίκληση τυπικών διαδικασιών.  

Η Εισαγγελέας λοιπόν συναίνεσε στην παρακολούθηση μέσω ενός συγκεκριμένου λογισμικού, του Predator, σε υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ενός εκλεγμένου Ευρωβουλευτή. Γιατί άραγε;

Το ρεπορτάζ που διεξάγεται από την Παρασκευή το πρωί, οπότε και οι συνέπειες αυτής της υπόθεσης πυροδότησαν την πολιτική κρίση που βιώνει το σύστημα Μαξίμου, οδηγήθηκε αναπόφευκτα στην συλλογή «διαρροών» τις οποίες διοχέτευσε το ίδιο το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με αυτές τις διαρροές  το αίτημα παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Νίκου Ανδρουλάκη κατατέθηκε από ξένες κυβερνήσεις. Δύο είναι οι εκδοχές που συμπεριλαμβάνονται στις διαρροές.

1η εκδοχή: Το αίτημα υπεβλήθη από τις κυβερνήσεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας

2η εκδοχή: Το αίτημα υπεβλήθη από τους Αμερικανούς διότι ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να διατηρούσε επαφές με Κινέζους.

Το πράγμα αρχίζει και γίνεται ενδιαφέρον.

Η εποπτεύουσα της Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών , Εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου κατά το ρεπορτάζ υπογράφει διάταξη παρακολούθησης ενός Έλληνα πολιτικού επειδή κατά τις διαρροές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον οι οποίες βασίζονται προφανώς σε πληροφορίες που διοχέτευσε ο ίδιος ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, το ζήτησαν τρεις ξένες κυβερνήσεις κατά μόνας ή και οι τρεις μαζί.

Είναι προφανές πώς τίθεται ένα μείζον νομικό και πολιτικό ζήτημα. Πόσο νόμιμο και συνταγματικά αποδεκτό είναι ένα τέτοιο αίτημα όταν υποβάλλεται από ξένες κυβερνήσεις;

Πόσο πειστικό είναι ένα επιχείρημα του τύπου «Διατηρεί επαφές με Κινέζους. Παρακολουθήστε τον.».

Από πότε η ΕΥΠ αναλαμβάνει εργολαβικά παρακολουθήσεις για την …Ουκρανία και την… Αρμενία;

Πρόκειται για αμείλικτα ερωτήματα. Όμως οι απορίες αυξάνονται όσο περιπλέκεται η αφηγηματική διαδικασία.

Κατά το ρεπορτάζ και τις εκούσιες διαρροές από το Μαξίμου, ο καθ’ ύλη αρμόδιος για την εποπτεία της ΕΥΠ στο Μαξίμου , δηλαδή ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης , ο επιτελάρχης του πρωθυπουργού, ανιψιός του και  εξ απορρήτων συνεργάτης του, φέρεται να αγνοούσε τις δραστηριότητες των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα την εκτέλεση «εργολαβιών» για τρίτες χώρες. Εδώ τα πράγματα ξεφεύγουν. Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή.

 

Ο «πήχης»  της ΕΥΠ και ο εκλεκτός του πρωθυπουργού

 

Μετά τις εκλογές του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει να τοποθετήσει Διοικητή της ΕΥΠ έναν πολύ δικό του άνθρωπο. Τον Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Όμως ο κ. Κοντολέων δεν διαθέτει τα απαραίτητα και θεσπισμένα προσόντα τα οποία προβλέπονται από τον νόμο. Έτσι με νέο νόμο παρεμβαίνει και αλλάζει τα κριτήρια επιλογής Διοικητή της ΕΥΠ (προς τα κάτω) ενώ αλλάζει και το καθεστώς εποπτείας θέτοντας την Υπηρεσία υπό τον αυστηρό έλεγχο του πρωθυπουργού.

Με απόφαση λοιπόν του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη η λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ελέγχεται πλέον από τον πρωθυπουργό και επικεφαλής του τοποθετείται ένα πρόσωπο που δεν διαθέτει μεν τα προσόντα αλλά τυγχάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν, αυτός ο έμπιστος άνθρωπός να μην πληροφορεί τον άλλον έμπιστο άνθρωπό του πρωθυπουργού, τον Γρηγόρη Δημητριάδη πώς παρακολουθείται ένας Έλληνας πολιτικός, που είναι Ευρωβουλευτής κατόπιν αιτήματος ξένης κυβέρνησης ή κυβερνήσεων; Λογικά δεν είναι δυνατόν.

Εκτός εάν οι δύο έμπιστοί άνθρωποι του πρωθυπουργού «έκαναν δουλειές» εν αγνοία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ούτε αυτή η εκδοχή πείθει.

Αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση και εκδοχή, ο πρωθυπουργός της χώρας φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη από την στιγμή που ανέλαβε προσωπικά τον έλεγχο των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

 

Γιατί παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη;

 

Κατόπιν όλων τούτων τίθεται πλέον ένα ξεκάθαρο ερώτημα. Πώς η εποπτεύουσα την ΕΥΠ Εισαγγελέας επείσθη για την νομιμότητα και την ορθότητα των αιτημάτων παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και μάλιστα σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους και υπέγραψε την σχετική διάταξη  – εντολή;  Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιον κατάσκοπο ή κάποιον υπόδικο ολιγάρχη ή έστω με υποψίες που αφορούν σοβαρό ζήτημα ασφαλείας της χώρας. Έχουμε να κάνουμε με αιτήματα τρίτων χωρών δύο εκ των οποίων δεν είναι καν στο ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επαναλαμβάνουμε. Το ρεπορτάζ ακολουθεί διαρροές που διοχετεύθηκαν από το ίδιο το πρωθυπουργικό περιβάλλον και δημοσιεύονται σε κατεξοχήν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ (Καθημερινή).

Αν λοιπόν η Εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου είχε συνταγματικά κατοχυρωμένους λόγους να διατάξει παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη τότε η ΕΥΠ, το Μαξίμου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ας ενημερώσουν τον ελληνικό λαό περί τίνος πρόκειται. Η υπόθεση αφορά έναν Έλληνα πολιτικό, πρόεδρο κόμματος και ευρωβουλευτή.

Αν ωστόσο οι κ.κ. Δημητριάδης και Κοντολέων υπό την κάλυψη της Δικαιοσύνης προχώρησαν σε δραστηριότητες που δεν συνάδουν με το Σύνταγμα και τους Νόμους τότε το ζήτημα εισέρχεται σε περιβάλλον μείζονος σκανδάλου, ενός “MaximouGate”, όπου ο πρωθυπουργός φέρει την απόλυτη θεσμική ευθύνη και άρα θα υποστεί τις πολιτικές συνέπειες παρά τις παραιτήσεις των εμπίστων στελεχών του οι οποίες κατά κοινή ομολογία υποβλήθηκαν για να λειτουργήσουν ως βαλβίδα εκτόνωσης των πιέσεων στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Πηγή

 

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στο καναβάτσο Μητσοτάκης και κυβέρνηση, ψάχνουν δρόμους για «κουκούλωμα»

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στο καναβάτσο Μητσοτάκης και κυβέρνηση, ψάχνουν δρόμους για «κουκούλωμα»

Μεγάλο πλήγμα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελούν οι παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέων καθώς το σκάνδαλο των υποκλοπών μόλις τώρα άρχισε να ξεδιπλώνεται με συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Η σοβούσα κυβερνητική κρίση αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου καθώς το πρωθυπουργικό σύστημα Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή που ήρθε στα πράγματα προδιέγραψε το προς τα πού θα κινηθούν οι εξελίξεις. Από τις παρεμβάσεις στις Ανεξάρτητες Αρχές και στον Ποινικό Κώδικα, μέχρι τις διώξεις εναντίον εισαγγελέων Διαφθοράς και δημοσιογράφων, ενώ κορύφωση αυτών των μεθοδεύσεων είναι οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, όπως τουλάχιστον έχει αποκαλυφθεί έως σήμερα.

 

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε σύγχυση και πανικό, μετά το σφυροκόπημα από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέων οι οποίες αποτελούν την παραδοχή εγκλήματος για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Γιάννης Οικονόμου επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τον πανικό ανακοίνωσε ότι θα γίνει εξεταστική επιτροπή μόνο αν «τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας», σε μια εμφανή προσπάθεια της κυβέρνησης να κουκουλώσει όσο μπορεί τα πράγματα και να μετριάσει τις δυσάρεστες εντυπώσεις για την κυβέρνηση των… αρίστων (στις υποκλοπές!).

 

Από την άλλη, αίσθηση και ερωτήματα προκάλεσε το γεγονός ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου γνωστοποίησε πως ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, έχει αναλάβει προσωπικά την ποινική προκαταρκτική εξέταση με σκοπό να διερευνηθεί, όχι η ουσία των καταγγελιών για παρακολούθηση αλλά … το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία, που εμπεριέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα, τα οποία εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια άρσεως απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των παρακολουθούμενων για θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια.

 

Εξετάζεται με δύο λόγια ο τρόπος με τον οποίον διέρρευσαν τα στοιχεία με αποτέλεσμα να γνωστοποιηθεί στους παρακολουθούμενους πως παρακολουθούνται και όχι όπως θα περίμενε κανείς ποιος, με ποιόν τρόπο και για ποιόν λόγο παρακολουθούσε τα τηλέφωνα. Φαίνεται λοιπόν να μπαίνουν στο στόχαστρο οι παρακολουθούμενοι και όχι αυτοί που τους παρακολουθούσαν.

 

Πηγή

 

Ο… Παναθηναϊκάκιας…

Δηλαδή, τι διαφορετικό περιμένατε απ’ αυτόν;;;

Μα γι αυτό και τον διόρισε εισαγγελέα του Αρείου Πάγκου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη… για να καλύψει τις πομπές της…

Ας θυμηθούμε την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, τον Μπαλτάκο και τον…Παναθηναϊκάκια…

Διαβάστε κι εδώ για να τα θυμηθείτε…

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ – ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ – ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΘΑ ΨΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ!

 

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, θα διενεργήσει προσωπικά ποινική προκαταρκτική έρευνα, όχι για την ουσία των καταγγελιών που αφορούν τα κακουργήματα των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ του προέδρου του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουρτάκη αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση!

Συγκεκριμένα θα διερευνήσει «ποιος και πώς αποκάλυψε το έγκλημα και έφεραν στην δημοσιότητα τα στοιχεία διάπραξή του γιατί «αυτό απαγορεύεται»!

Δηλαδή ξεκινά μια προσπάθεια να διωχθούν οι καταγγέλλοντες και «να βγουν λάδι» οι καταγγελλόμενοι κυβερνητικοί που διέπραξαν τα εγκλήματα!

Ετσι η Εισαγγελία του Άρειου Πάγου θα επιχειρήσει να τιμωρήσει αυτούς που αποκάλυψαν την αλήθεια και να «θαφτεί» η υπόθεση, που σοβαροί νομικοί κύκλοι της χώρας εκφράζουν βεβαιότητα ότι αν δεν συγκαλυφθεί, οδηγεί στην φυλακή τους υπευθύνους.

Και πρώτο απ’όλους τον διοικητή της ΕΥΠ, αλλά και την εισαγγελέα που υπέγραφε να γίνουν οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.

Δηλαδή η έρευνα θα διενεργηθεί από τον κ. Ντογιάκο για να αποκαλυφθεί από ποιόν ή ποίους διέρρευσε εκτός ΕΥΠ το υλικό των παρακολουθήσεων που φέρεται ότι έγιναν τόσο στον στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη, όσο και δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Και να κλείσει η υπόθεση με την διαρροή του αυτού που έκανε την διαρροή.

Διευκρινίζεται ότι απαγορεύεται υλικό που υπάρχει στην ΕΥΠ να γνωστοποιηθεί σε τρίτα πρόσωπα, αλλά αυτό ισχύει για το παράνομα κτηθέν υλικό;

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή του κ. Ντογιάκου είναι δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον ίδιο τον Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, που άπτεται, όπως διευκρίνιζαν ανώτατες εισαγγελικές πηγές, θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη καταγγελίες για παρακολούθηση έχουν υποβληθεί και από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη οι οποίες επίσης θα ερευνηθούν για τη διαρροή των στοιχείων σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ έρευνες για την ουσία των παρακολουθήσεων ήδη διενεργούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το βέβαιο είναι ότι και πολλά άλλα τηλέφωνα, εκατοντάδες για την ακρίβεια παρακολουθούνται. Κι έρχονται πολλές αποκαλύψεις…

 

Πηγή

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΕΖΙΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΗΣ…

 

Στα «μανταλάκια» όλου του κόσμου η Ελλάδα για το «Μαξίμου-Gate»

Στα «μανταλάκια» κρέμασε την Ελλάδα ο διεθνής Τύπος για το σκάνδαλο Μαξίμου-Gate και τις παραιτήσεις Δημητριάδη-Κοντολέων…

Politico, Bloomberg, Reuters, Deutsche Welle, ABC News, AlJazeera, TRT World, Le Figaro, France 24, Il Mondo και Euronews, φιλοξένησαν το θέμα γράφοντας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Το France 24 για τις μηνύσεις Δημητριάδη

Οι ερευνητικές ιστοσελίδες Reporters United και Inside Story κατηγόρησαν τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ότι συνδέεται με τα φερόμενα σκάνδαλα κατασκοπείας, που εμπλέκουν τον Ανδρουλάκη και τον Έλληνα οικονομικό δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, έγραψε το France 24.

Ο Δημητριάδης, την ημέρα της παραίτησής του, μήνυσε την Reporters United και την ΕΦΣΥΝ με αγωγή ύψους 150.000 ευρώ για το δημοσίευμα με τίτλο: «Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator».

Επίσης, κατέθεσε αγωγή και κατά του Θανάση Κουκάκη, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος με tweet του στον προσωπικό του λογαριασμό.

Πηγή

 

Η πλέον σημαντική απόδειξη στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων…

Μαξίμου-Gate: Ο Γιώργος Λακόπουλος γράφει για τους μέχρι στιγμής πρωταγωνιστές του

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος γράφει στην ιστοσελίδα του ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, για το Μαξίμου-Gate και τους μέχρι στιγμής πρωταγωνιστές του…

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ποιος είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης και τι ήθελε από εμάς; Οποια κυβερνητική πέτρα κι αν σηκωθεί, βρισκόταν από κάτω.

«Το είπε ο Γρηγόρης». «Να ρωτήσουμε τον Γρήγορη». «Είναι εντολή του Γρηγόρη». » Το κανόνισε ο Γρηγόρης», ψιθυρίζουν  κυβερνητικά στελέχη.Τίποτε δεν  μπορούσε να συμβεί στη χώρα -στο βαθμό  που περνάει από την κυβέρνηση- αν δεν το εγκρίνει ο  βιονικός Γρηγοριάδης: η δραστηριότητα των υπουργών, οι «δουλειές» στην πιάτσα,  οι διεργασίες στο παρασκήνιο,  οι κατάλογοι με ανεπιθύμητους και ημετέρους, οι επιδοτήσεις, η κίνηση του χρηματος  και η διαχείριση  των πληροφοριών.  .

Στο οργανόγραμμα του Μεγάρου Μαξίμου, ο 43χρονος  δικηγόρος και ανεψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφερόταν  με τον τίτλο Γενικός  Γραμματέας της Κυβέρνησης με ρόλο-κομμένο ειδικά γι’ αυτόν.

Στην πράξη ήταν Πρωθυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ. Με  εξουσίες που ενίοτε ασκούσε στο ημίφως και στην περιοχή της φαιάς πολιτικής.

Όλοι οι πρωθυπουργοί είχαν κάποιον έμπιστο. Ο Λιβάνης, ο Θέμελης, ο Ρουσόπουλος, ο Παππάς, ο Τσουκάτος, λειτουργούσαν ως ενδιάμεσοι. «Είπε ο Πρόεδρος».

Ο Δημητριάδης, έλεγε ο ίδιος. Ήταν ιδιώνυμος κόμβος της εξουσίας.  Το «επιτελικό κράτος» άρχιζε και τέλειωνε σ’ αυτόν. Περισσότερο από τον νεποτισμό που εκπροσωπεί.

Οι υπόλοιποι κάθονταν σούζα- ακόμη και ο Σκέρτσος με τον Γεραπετρίτη,  που έχουν υπουργικό στάτους.

Ενώ έλεγχε τους πάντες και τα πάντα στην πολιτική και την οικονομία,   κανείς δεν ξέρει ποιος έλεγχε τον ίδιο. Σε ποιον λογοδοτούσε;

Οι παγιδεύσεις τηλέφωνων με παράνομα λογισμικά γέννησαν στα ΜΜΕ  υπόνοιες ότι είναι ο «ιθύνων νους». Το διάψευσε, αλλά η δημοσιογραφική έρευνα ανακάλυψε συνδέσεις με πρόσωπα που φέρονται να χρησιμοποιούν στην Ελλάδα το  Predator.

 Το χαρακτηρίζει «προσπάθεια  διαστρέβλωσης της πραγματικότητας»:  «Η νόμιμη επενδυτική μου δραστηριότητα δεν συνδέεται με κανένα απολύτως παράνομο σκοπό, ούτε βέβαια και με συνδέει με περαιτέρω πρόσωπα, πλην αυτών με τα οποία συναλλάχθηκα».

Εδώ πέρασε θηλειά στο λαιμό του μόνος του. Τι ακριβώς σημαίνει «επενδυτική δραστηριότητα» για κάποιον με απεριόριστη εξουσία στο  Μέγαρο Μαξίμου;

Πώς είναι δυνατόν να κάνει μπίζνες  ως «επενδυτής» ο Νο2  Εκτελεστικής εξουσίας – και  για πολλούς Νο1 της παραεξουσίας;

 

Ένας επενδυτής στο  Μέγαρο Μαξίμου

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν,  με την επικράτηση της ΝΔ, ο Γρηγόρης Δημητριάδης  σύστησε εταιρία – (Eledyn)- η οποία αγόρασε  με 1000 ευρώ μία άλλη (Canalis), για να στήσει φωτοβολταϊκά πάρκα.

Αφού υπέβαλε » δήλωση ετοιμότητας» στον ΔΕΔΔΗΕ για σύνδεση  φωτοβολταϊκών σταθμών , την  πούλησε 155 φορές περισσότερο από την αγορά. Όντας γενικός γραμματέας της κυβέρνησης!

Οι πληροφορίες δείχνουν ωσμώσεις με αμφιλεγόμενα προσωπα και  επιχειρηματικές συναλλαγές με  εταιρίες που ελέγχονται για παγιδεύσεις.  Σίγουρα δεν είναι δραστηριότητες  που αρμόζουν σε κάποιον που κρατάει στη χούφτα του την  κυβέρνηση.

Το αποτέλεσμα με τις διαδοχικές παραιτήσεις Δημητριάδη Κοντολέοντος δείχνει ότι σε αυτό το μέτωπο το «σύστημα Μητσοτάκη» κατέρρευσε.

Θα μάθουμε πολλά στις επόμενες μέρες, ίσως και αναμείξεις ξένων- στα πλαίσια της ευκολίας Μητσοτάκη να διαχειρίζεται τη χώρα σαν προσωπική του επιχείρηση.

Μια από τις  άμεσες κοινοβουλευτικές προτεραιότητες  του ΣΥΡΙΖΑ ,  είναι να ξεψαχνίσει τον » Γρηγόρη».  Όχι στα ΜΜΕ και με ανακοινώσεις αλλά στη Βουλή.

Όχι μόνο για την υπόθεση του  Predator. Αλλά για την εξόχως αντικοινοβουλευτική συσσώρευση ισχύος σε ένα προσωπο που δεν ελέγχεται από κανέναν, καθώς ο έλεγχος από τον .. θείο του, μόνο  θεσμική διαδικασία λογοδοσίας δεν συνιστά.

 

Ο ιστός της αράχνης

Η υπόθεση αποκεφαλισμού Δημητριάδη -Κοντολέοντος, είναι  το πρώτο μεγάλο πλήγμα της παρακυβέρνησης Μητσοτάκη.  Ο ίδιος «προσπαθεί να  ακρωτηριάσει ένα άκρο αυτού του συστήματος για το σώσει»- όπως λέει διακεκριμένος  καθηγητής της Ιατρικής.

Ο έλεγχος στη Βουλή θα αποδείξει ότι η Οικογένεια  Μητσοτάκη έχει εγκαταστήσει ομόκεντρους κύκλους εξουσίας στη χώρα- δια των οποίων επιχειρεί να τη θέσει υπό έλεγχο με τους μηχανισμούς του χρήματος και της πληροφορίας.

Αυτή η μεθόδευση εμφανίζεται ως πολιτική ιδιωτικοποιήσεων. Αλλά στην πράξη σημαίνει εκποίηση του πλούτου της χώρας,  διοχέτευση κοινοτικών, εθνικών και τραπεζικών πόρων σε ημετέρους και αναδιανομή εισοδήματος,  με τον έλεγχο της εργασίας και  της αγοράς, μέσω της υπερσυγκέντρωσης στα καρτέλ.

Ενέργεια, τράπεζες, τηλεφωνία, εκπαίδευση, ασφάλιση, υγεία, εμπόριο,  μεταφορές, τρόφιμα δημοσία εργα, κρατικές προμήθειες εξοπλισμοί, ενημέρωση τίθενται στην υπηρεσία της  πολιτικής επικράτησης Μητσοτάκη   με συναλλαγές πάσης φύσεως: από το νομοθετικό  έργο της Βουλής και τη δραστηριότητα του κράτους, ως τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα.

Οι δικτυώσεις με τα επιμέρους επιτελεία αυτων των κλάδων οδηγεί σε μοντέλο μιας κοινωνίας του ενός τρίτου που θα ελέγχει τα πάντα και θα συνδέεται οργανικά με το πολιτικό σύστημα της οικογενείας και τα δυο τρίτα  θα εξαθλιώνονται,  έχοντας στη διάθεσή τους μόνο απαρχαιωμένες δομές, πενιχρά εισοδήματα και ελάχιστες ευκαιρίες.

Αυτός ο ιστός της αράχνης θα αποκαλυφθεί με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αν ο Αλέξης Τσίπρας, ως εν δυνάμει πρωθυπουργός, δεν αρκεστεί στην ευκολία της διαχείρισης  των δύσκολων καταστάσεων που αντιμετωπίζει ο Μητσοτάκης, αλλα οργανώσει πολιτικά την έρευνα στους  μηχανισμός διείσδυσης του καθεστώτος σε όλες τις δραστηριότητες της χώρας, υπέρ των ολίγων και σε βάρος των πολλών.

Με τη συστηματική πολιτική δράση και την κινητοποίηση της κοινωνίας εν όψει των εκλογών.

 

Πηγή

 

Αγωγή στους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν τον ρόλο του;;;

Έκανε αγωγή στο Reporters United και ζητά 150.000 ευρώ

Λίγη ώρα μετά την παραίτησή του, που έγινε δεκτή με συνοπτικές διαδικασίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρώην πλέον γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, ζητά 150.000 ευρώ από το Reporters United και τους δημοσιογράφους Νικόλα Λεοντόπουλο και τον Θοδωρή Χονδρόγιαννο, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Facebook ο δημοσιογράφος Χριστόφορος Κάσδαγλης.

Η έρευνα τους ήταν εκείνη η οποία έφερε στο φως νέα στοιχεία για τις στενές επαφές του με τον αναπληρωτή διαχειριστή της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator – με το οποίο παγιδεύτηκε το κινητό του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη και έγινε απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κιν.Αλ., Νίκου Ανδρουλάκη.

Δείτε την ανάρτηση:

 

Πηγή

 

Και το κερασάκι στην τούρτα, που δείχνει πως ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

 

Πλήγμα και από Βρυξέλλες για την κυβέρνηση: Κόβεται η δεύτερη δόση του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης

Μπορεί στην Ελλάδα να μη μας το έλεγαν αλλά η απόφαση δεν θα είναι έκπληξη αφού είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε τους συμφωνημένους στόχους που είχαν τεθεί .
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην τελετή ορκωμοσίας των σπουδαστών της 28ης εκπαιδευτικής σειράς, κατά την επίσκεψή του στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔι) & στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ/CIEEL), στη Θεσσαλονίκη, Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022. Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά την επίσκεψή του σε παραγωγική μονάδα στη Νέα Μηχανιώνα, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε ομιλία στην τελετή ορκωμοσίας των σπουδαστών της 28ης εκπαιδευτικής σειράς Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. Επίσης, θα επιθεωρήσει την πρόοδο των μεγάλων έργων και θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Την ώρα που η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει την πολιτική θύελλα με τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, νέο πλήγμα από τις Βρυξέλλες με πληροφορίες να αναφέρουν ότι κόπηκε η  δεύτερη δόση από τα χρήματα του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης .

Η δόση  είναι  προγραμματισμένη να εκταμιευτεί στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες.

Μπορεί στην Ελλάδα να μη μας το έλεγαν αλλά η απόφαση δεν θα είναι έκπληξη αφού είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε τους συμφωνημένους στόχους που είχαν τεθεί .

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες έχει δοθεί προθεσμία μέχρι τα τέλη Αυγούστου να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων που είχε θέσει η ΕΕ με προτεραιότητα τις μεταρρυθμίσεις στο Κράτος Δικαίου.

 

Πηγή

 

Μετά από όλο αυτό το … χορταστικό ρεπορτάζ, γίνεται αντιληπτό πως ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων που θα συνταράξει την ελληνική κοινωνία, ο Μητσοτάκης, είτε θα πάει σε προκήρυξη εκλογών.

Με δεδομένο ότι όλα τα κόμματα της βουλής είναι μαριονέτες των παγκοσμιοποιητών, ας σκεφθεί πολύ ο ελληνικός λαός, αν πρέπει να συμμετέχει σε μια ΣΤΗΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ή ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ .

 

Καλλιόπη Σουφλή

Προβολές : 1,946


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα