ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΟΚ!!! “ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΝΗ”, “ΒΙΟΛΕΤΙ”. ΜΚΟ δισεκατομμυριούχων και στο βάθος ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!

17 Αυγούστου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Γνωρίστε τους “Bιολετί” Διαδόχους στον Προπαγανδιστικό Θρόνο των Λευκών Κράνων για τη Συρία (και όχι μόνον;)

Όλες αυτές οι ΜΚΟ υποστηρίζονται από ένα ισχυρό σύμπλεγμα δισεκατομμυριούχων και άλλων βασικών παραγόντων των παγκόσμιων δικτύων της ολιγαρχίας.

Οργανώσεις που εργάζονται στις ίδιες περιοχές της Συρίας με τα Λευκά Κράνη και τις Βιολέτες και τις διασυνδέσεις τους με την παγκόσμια εμπορία παιδιών.

Ξεκινώντας να διαβάσω το θέμα που παρεθέτω, δεν είδα κάτι που να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον…

Όσο όμως διάβαζα, τόσο ανακάλυπτα έναν κόσμο ΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ…

Παιδιών, που ο πόλεμος δεν ρήμαξε μόνο την πατρίδα τους, αλλά και τα ίδια…

Ένα κόσμο που ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει να σωθεί ή πρέπει να γκρεμιστεί γιατί δεν αντέχεται τόση φρίκη…

Ένα κόσμο, για τον οποίον οι δυτικές “πολιτισμένες κοινωνίες μας”, σιωπούν…

Ένα ΕΓΚΛΗΜΑ που συνοδεύεται από την σιωπή των αμνών… και οι αμνοί είναι ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, που στα χέρια διεστραμμένων βασανίζονται και δολοφονούνται!!!

Κι εμείς, σωπαίνουμε…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Αλήθεια… στον Έβρο ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ;;; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ;;;

ΠΟΙΕΣ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΜΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ Η ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ;;;

Μετάφραση: Απολλόδωρος

31 Αυγούστου 2020, VANESSA BEELEY Διαβάστε το εδώ

____________

Γνωρίστε την οργάνωση Violet, μια νέα “συριακή” ΜΚΟ που σπρώχτηκε στο προσκήνιο από τα νεοαποικιοκρατικά μέσα ενημέρωσης, η οποία εργάζεται παράλληλα με τα συνδεδεμένα με την τρομοκρατία Λευκά Κράνη και σε περιοχές που έχουν καταληφθεί από θυγατρικές της Αλ Κάιντα και μετονομασίες.

“Το να είσαι μωβ σημαίνει να είσαι προικισμένος, ελπιδοφόρος και θυσιασμένος” – σύνθημα της οργάνωσης Violet

Ενώ ο κόσμος αποσπάται από την κρίση του Covid-19, ελάχιστη προσοχή έχει δοθεί στα γεγονότα στη Συρία. Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διατηρεί έναν άγριο πόλεμο πολλαπλών φάσεων εναντίον της χώρας, αλλά λίγοι γνωρίζουν τα δεινά του συριακού λαού, καθώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ελάχιστα έχουν αναφερθεί στην πείνα, την οικονομική καταστροφή, την πολιτική της καμένης γης και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται άμεσα από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και έμμεσα μέσω των τρομοκρατικών ομάδων-πελατών τους. Όλα αυτά αποτελούν συστατικά στοιχεία της πολιτικής spoiler υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η οποία σχεδιάστηκε για να μειώσει οικονομικά τη Συρία σε ένα αποτυχημένο κράτος, έναν σκοτεινό στόχο που δεν μπόρεσαν να επιτύχουν στρατιωτικά.

–> Η πτώση των Λευκών Κράνων

Για επτά χρόνια του υβριδικού πολέμου που διεξήγαγε ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της Συρίας, τα Λευκά Κράνη ήταν οι εμβληματικοί κατασκευαστές μεγάλου μέρους της προπαγάνδας που αποσκοπούσε στη διατήρηση της ποινικοποίησης του συριακού κράτους, του στρατού του και των συμμάχων του. Ωστόσο, η εικόνα τους για τις δημόσιες σχέσεις, η οποία είναι αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, έχει πρόσφατα υποστεί πλήγμα. Από τη συμμετοχή τους στην απάτη με τα χημικά όπλα της Ντούμα μέχρι τις κατηγορίες ότι δολοφονούν αμάχους και φυτεύουν πτώματα για να χρησιμοποιηθούν ως “σκηνικά” σε εικόνες που χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν τους βομβαρδισμούς της Συρίας από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η οργάνωση Λευκά Κράνη έχει απαξιωθεί πολλές φορές και δεν αποτελεί πλέον μια παρθένα μάρκα.

Ακόμη και πριν από την αποκάλυψη της συνεργασίας τους με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), που και ο ίδιος αποκαλύφθηκε πρόσφατα ως ένας διεφθαρμένος και συμβιβασμένος οργανισμός, τα Λευκά Κράνη αναφέρθηκε ότι συμμετείχαν σε διάφορα τρομοκρατικά εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης αιχμαλώτων πολέμου και αμάχων. Μια μελέτη που διεξήχθη από τον Maxim Grigoriev του Ιδρύματος για τη Μελέτη της Δημοκρατίας έθεσε το ζήτημα της εμπορίας οργάνων και ανθρώπων και της κακοποίησης παιδιών από την ίδια ομάδα. Η θεμελιώδης έρευνα του Grigoriev υποστηρίζεται από μαρτυρίες που έχω επίσης συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια των ετών που ασχολούμαι με το ρεπορτάζ μου σχετικά με αυτή την ομάδα που συνδέεται με την τρομοκρατία.

Οι #WhiteHelmets “χρησιμοποιούν αμάχους, ιδίως παιδιά, ως σκηνικά για τις ταινίες τους. Τι είδους “ανθρωπιστική οργάνωση” κουβαλάει όπλα; Είναι εγκληματίες με πολλά πρόσωπα, πιο επικίνδυνοι από τους τρομοκράτες. WH Κύριοι συνεργάτες στη μαφία του εμπορίου οργάνων της #Idlib”. Dr Zaher Hajjo, Διευθυντής Ιατροδικαστικής

– vanessa beeley (@VanessaBeeley) May 16, 2019

Μια συζήτηση που είχα με έναν ανώτερο αξιωματούχο του ΟΗΕ πριν από δύο χρόνια επιβεβαίωσε ότι πολλοί στα Ηνωμένα Έθνη γνωρίζουν αυτά τα εγκλήματα, αλλά γνωρίζουν ότι δεν θα διερευνηθούν ποτέ, επειδή τα Λευκά Κράνη είναι πολύ “πολιτικοποιημένα” -δηλαδή ότι οι χώρες που τα χρηματοδοτούν δεν θα παραδεχτούν ποτέ ανοιχτά ότι το μέσο πληροφοριών τους στη Συρία ήταν υπεύθυνο για φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον των ίδιων των αμάχων που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται.

Ωστόσο, η ολλανδική κυβέρνηση απέσυρε τη χρηματοδότηση τον Σεπτέμβριο του 2018 μετά από έρευνα που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος τα κεφάλαια που προορίζονταν για τη λεγόμενη ανθρωπιστική οργάνωση να καταλήξουν στα χέρια των διαφόρων ένοπλων ομάδων που κατέχουν και ελέγχουν τα εδάφη όπου εργάζονται αποκλειστικά τα Λευκά Κράνη.

Μετά τον ύποπτο θάνατο του James Le Mesurier, του Βρετανού ιδρυτή των Λευκών Σκελετών από τη βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, στην Κωνσταντινούπολη τον Νοέμβριο του 2019, οι έρευνες αποκάλυψαν την εμπλοκή του σε απάτη και υπεξαίρεση κεφαλαίων που προορίζονταν για τα Λευκά Κράνη. Κατά συνέπεια, η γερμανική κυβέρνηση απαίτησε την επιστροφή 50.000 ευρώ τον Μάρτιο του 2020 σε σχέση με αυτές τις οικονομικές παρατυπίες. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν φυσικά να υποβαθμίσουν τη σοβαρότητα αυτών των ευρημάτων. Μια ξεχωριστή εμπεριστατωμένη έρευνα σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τον συγκαλυμμένο ρόλο του Le Mesurier στη Συρία διεξήχθη από την Ομάδα Εργασίας για τη Συρία, τα μέσα ενημέρωσης και την προπαγάνδα και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Η διαμάχη γύρω από τα Λευκά Κράνη και η απροσεξία των ίδιων των μελών τους να δημοσιεύουν εικόνες τους με όπλα και να συναναστρέφονται με τρομοκρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Αλ Κάιντα, έχει βλάψει τη φήμη τους στη δημόσια συναίνεση. Ωστόσο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξακολουθούν να προστατεύουν αυτή την ομάδα, όπως και οι κύριες κυβερνήσεις που τους χρηματοδοτούν, με το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι ο κυριότερος υπερασπιστής του οικοδομήματος. Ως αποτέλεσμα, φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι τα Λευκά Κράνη θα μπουν σιωπηλά στο ράφι κάποια στιγμή, με την ελπίδα ότι τα εγκλήματά τους θα ξεχαστούν μέσα στο χάος του Covid-19 που έχει πλέον σαρώσει τον κόσμο.

–> Η αντικατάσταση των Λευκών Κράνων

Αν και δεν είναι πρόσφατο ξεκίνημα, μια ομάδα που ακούει στο όνομα Οργάνωση Βιολέτα (Violet Organisation) έχει κερδίσει πρόσφατα μεγαλύτερη προβολή στις αναφορές των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης που καλύπτουν τη συριακή σύγκρουση.  Ο The Guardian, το Middle East Eye, το Al Jazeera, το Al Araby, το TRT World και άλλοι αναφέρονται όλο και περισσότερο στην οργάνωση Violet όταν υποστηρίζουν τις μακροχρόνιες αφηγήσεις τους κατά του συριακού κράτους. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι όλα τα αναφερόμενα μέσα ενημέρωσης έχουν μια διαφανή προκατάληψη προς την “μετριοπαθή” εξτρεμιστική υπόθεση και κατά της συριακής κυβέρνησης και του συριακού στρατού.

Σε αυτές τις πιο πρόσφατες αναφορές, τα Λευκά Κράνη παραγκωνίζονται πλέον τακτικά ως “προσωπικό ασθενοφόρων”, ενώ, πριν από την προφανή πτώση τους από τη χάρη τους, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν δίσταζαν να προωθήσουν έντονα την ομάδα. Αντ’ αυτού, το σύνθημα “η ελπίδα υπάρχει ακόμα” έχει πλέον προσκολληθεί σταθερά στην οργάνωση Violet στη Συρία. Ποια είναι αυτή η ομάδα και από πού προήλθε;

Σε αυτό, το 1ο μέρος μιας σειράς για το Unlimited Hangout, θα δώσω πληροφορίες σχετικά με την προέλευση και τη χορηγία της ομάδας Violet Syria. Θα καταδείξω ότι η ομάδα αυτή είναι μια ακόμη αποκαλούμενη οργάνωση βάσης που δραστηριοποιείται αποκλειστικά σε περιοχές της Συρίας που κυβερνώνται από την τρομοκρατία και η οποία, για άλλη μια φορά, υποστηρίζεται και προωθείται από τις ίδιες κυβερνήσεις και υπηρεσίες που διεξάγουν τον πολυποίκιλο πόλεμο κατά της Συρίας και των συμμάχων της τα τελευταία δέκα χρόνια.

–> Ποιοι είναι οι Βιολέτες;

Η οργάνωση φέρεται να ιδρύθηκε στην πόλη Ιντλίμπ το 2011 ως μια “ανθρωπιστική” εθελοντική ομάδα που διανέμει τρόφιμα και βοήθεια. Η ομάδα είναι πλέον εγγεγραμμένη στην Τουρκία, γεγονός που μπορεί να προσφέρει το πρώτο στοιχείο για τις διασυνδέσεις της στη συριακή σύγκρουση. Μια ματιά στους συνεργάτες και τους χορηγούς της αυξάνει ακόμη περισσότερο την υποψία ότι η ομάδα μπορεί να ακολουθεί τα βήματα του κατασκευάσματος της Λευκής Κράνης ως όργανο του ιμπεριαλισμού που έχει συμμαχήσει με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της οργάνωσης Violet, στόχος της ομάδας είναι η ανοικοδόμηση τμημάτων της βόρειας Συρίας με την ανακαίνιση, τη διακόσμηση και την ανανέωση πάρκων, σχολείων και δημόσιων χώρων στην πόλη Idlib, η οποία ελέγχεται από την Αλ Κάιντα, ή Hayat Tahrir Al Sham (HTS), όπως έχει μετονομαστεί η οργάνωση. Το έργο αυτό ονομάστηκε “Άνοιξη του Ιντλίμπ”, μια αναδρομή στη λεγόμενη Αραβική Άνοιξη, η οποία ενορχηστρώθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και η οποία ξεκίνησε επίσης την εκστρατεία αποσταθεροποίησης του συνασπισμού στη Συρία. Όπως και τα Λευκά Κράνη που προηγήθηκαν, οι Βιολέτες είναι μια οργάνωση που δραστηριοποιείται αποκλειστικά σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τρομοκράτες, ενώ ισχυρίζεται ότι είναι “μια ομάδα καλοπροαίρετων ατόμων που παρακινούνται από την αγάπη και την πίστη για να παρέχουν βοήθεια στους καταπιεσμένους και τους άπορους σε όλο τον κόσμο”.

Ο ιστότοπος της οργάνωσης Violet καταδεικνύει μια ισχυρή σύνδεση με τους προσφυγικούς καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί στη βορειοδυτική Συρία, αλλά και με την πανδημία Covid-19, η οποία έχει αξιοποιηθεί για την περαιτέρω προώθηση των κέντρων αυτής της ομάδας ως προώθηση της υγείας και της εκπαίδευσης των παιδιών στην περιοχή. Εικόνες παιδιών που φορούν μάσκες προσώπου αξιοποιούνται από τις Βιολέτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη συγκέντρωση χρημάτων για την ομάδα.

Οι Βιολέτες καυχιόντουσαν για τον εντυπωσιακό προϋπολογισμό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων το 2015-16, ένα τεράστιο ποσό αν αναλογιστεί κανείς ότι φέρεται να ξεκίνησαν ως μια ταπεινή νεοσύστατη επιχείρηση που αποτελούνταν από λίγους μόνο εθελοντές, μια ιστορία παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιούν τα Λευκά Κράνη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Βιολέτες ισχυρίζονται ότι “προσέγγισαν” 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους, ένας άλλος ενδιαφέρων ισχυρισμός, αν αναλογιστεί κανείς ότι ολόκληρος ο πληθυσμός της Ιντλίμπ εκείνη την περίοδο ήταν μόλις και μετά βίας τόσο μεγάλος και ότι οι Βιολέτες έχουν, το πολύ, 2.000 εθελοντές, σύμφωνα με τον ίδιο τους τον ιστότοπο.

Μια εκτίμηση του 2011 του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ τοποθετούσε τον συνολικό πληθυσμό της Ιντλίμπ σε 1.501.000, αν και ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξήθηκε με την εισροή μελών ένοπλων ομάδων και των οικογενειών τους που μεταφέρθηκαν εκεί μετά την απελευθέρωση εδαφών από τον συριακό στρατό σε άλλα σημεία της Συρίας.

–> Ομάδα διαχείρισης Violet

Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος των Βιολέτων, που διορίστηκε τον Μάιο του 2020, είναι ο  Hisham Dirani. Ο Ντιρανί εδρεύει στο Γκαζιαντέπ. Η προηγούμενη εμπειρία του Dirani ήταν ως ιδρυτής μιας οργάνωσης με την ονομασία Binaa Development, η οποία επικεντρώθηκε στην οικονομική ανάπτυξη και την “εφαρμογή βιώσιμων προγραμμάτων” εντός της Συρίας. Η Binaa είχε στενούς δεσμούς με το Υπουργείο Διεθνούς Ανάπτυξης της βρετανικής κυβέρνησης (DFID), το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) και τη Μονάδα Συντονισμού Βοήθειας (ACU) που συνδέεται με τους εξτρεμιστές. Η Binaa υποστηριζόταν επίσης από την Ερυθρά Ημισέληνο του Κατάρ, η οποία κατηγορήθηκε για διοχέτευση χρημάτων στις ένοπλες ομάδες το 2012 και στη συνέχεια απαγορεύτηκε η είσοδος της στη Συρία από τη συριακή κυβέρνηση. Περιέργως, μόνο οι οικονομικοί λογαριασμοί της Binaa για το 2015 είναι διαθέσιμοι στον ιστότοπό της, καθώς όλοι οι σύνδεσμοι για μεταγενέστερους λογαριασμούς δεν λειτουργούν.

Διευθυντής της ομάδας “παρέμβασης” Violet είναι ο Mamoun Kharbout, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί με τη Συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνο (SARC) το 2012, με έδρα την πόλη Idlib. Είναι ενδιαφέρον ότι η σύνδεση έγινε με την SARC, που ίσως αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια να δοθεί μεγαλύτερη αξιοπιστία στις Βιολέτες, προκειμένου να αποστασιοποιηθούν από την ηγεσία των Λευκών Κράνων με την προκατάληψή τους προς τις βαριά οπλισμένες ομάδες. Η SARC αναγνωρίστηκε από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Γενεύη (ICRC) το 1946. Διαθέτει έδρα στη Δαμασκό και δεκατέσσερα παραρτήματα στις δεκατέσσερις επαρχίες της Συρίας με εβδομήντα πέντε υποπαραρτήματα.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι μου έχουν πει Σύροι πολίτες ότι τα μέλη του SARC που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται σε περιοχές που ελέγχονται από την τρομοκρατία δεν είναι αντίθετα στη συνεργασία με ένοπλες ομάδες και δεν είναι πάντα συμπαθή προς τους πιστούς στη συριακή κυβέρνηση άμαχους πληθυσμούς που ζουν υπό εξτρεμιστική κατοχή. Αν και αυτό είναι ανεπίσημο, αξίζει ωστόσο να αναφερθεί σε αυτό το πλαίσιο. Υπάρχουν επίσης αναφορές για κατάληψη γραφείων της SARC από ένοπλες ομάδες στη βόρεια Συρία, γεγονός που υποδηλώνει μια δυναμική τύπου μαφίας μεταξύ των πολιτοφυλακών και οποιωνδήποτε οργανώσεων που εργάζονται υπό τη δικαιοδοσία τους – οι οργανώσεις μπορεί να εξαναγκάζονται ή να λαμβάνουν κίνητρα για να συνεργαστούν με αυτές τις ένοπλες ομάδες.

Ένα άλλο μέλος της ηγεσίας της Violet είναι ο Fouad Sayed Issa, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ο Issa ήταν ο αρχικός επιτόπιος πράκτορας των Violets στην πόλη Idlib. Η οργάνωση αποτελούνταν αρχικά από τον δεκαεξάχρονο Issa, τον πατέρα του και τρεις φίλους του. Ο Issa ισχυρίζεται τώρα ότι η οργάνωση έχει δύο χιλιάδες μέλη σε όλη τη Συρία, με περίπου χίλια να εδρεύουν στη βορειοδυτική Συρία.

Ο Issa έχει αναφερθεί από συριακά μέσα ενημέρωσης της “αντιπολίτευσης”, όπως το Enab Baladi, περιγράφοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν για να διασφαλιστεί ότι τα μέλη της Violet τηρούν τις “ανθρωπιστικές αρχές, αξίες, ουδετερότητα και αμεροληψία απέναντι στους δικαιούχους”.

Σύμφωνα με τον Issa, το πρόβλημα έγκειται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως συνέβη συχνά και με τα Λευκά Κράνη:

“Το πρόβλημα έγκειται εκτός ωραρίου εργασίας, κυρίως μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι εθελοντές εκφράζουν τις ιδέες τους, τις θρησκευτικές ή πολιτικές τους πεποιθήσεις ή τις προσωπικές τους σκέψεις. Εδώ έρχεται η αποστολή της οργάνωσης να ελέγξει τη μη προσήλωση και την κακοποίηση των άλλων από τους υπαλλήλους της, ειδικά όταν το θέμα βλάπτει την ίδια την οργάνωση, και αυτό δεν είναι εύκολο.” (Η υπογράμμιση δική μου).

Το ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης,  Clarity of Signal, έχει παράσχει ίσως την πιο ολοκληρωμένη κρύπτη εικόνων και δημοσιεύσεων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Λευκής Κράνης που εκθέτουν μεμονωμένα μέλη ως μέλη ένοπλων ομάδων ή συμπαθούντες.

Λαμβάνοντας υπόψη το προηγούμενο και τη δήλωση του Issa, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι τα μέλη της Βιολέτας εργάζονται μαζί με σεχταριστικές εξτρεμιστικές ομάδες που μπορεί να περιλαμβάνουν την Αλ Κάιντα. Ένα μέλος της οργάνωσης White Helmet στη Νταράα, στη νότια Συρία, μου είπε ότι, αν ο ηγέτης μιας ομάδας White Helmet είναι μέλος του Μετώπου Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα), ολόκληρη η ομάδα θα είναι Αλ Κάιντα. Αυτές οι λεγόμενες ανθρωπιστικές οργανώσεις είναι, εκ προοιμίου, θρησκευτικής φύσης. Καμία ομάδα δεν φαίνεται να περιλαμβάνει μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων στη Συρία, αποτελούνται αποκλειστικά από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και φονταμενταλιστικές σουνιτικές μουσουλμανικές παρατάξεις. Ο Issa είναι εκπληκτικά ειλικρινής, ίσως επειδή μιλάει σε ένα συμπαθές μέσο ενημέρωσης, αλλά δίνει μια πολύτιμη εικόνα για τη φύση της οργάνωσης Violet, καθώς αντικατοπτρίζει εκείνη των Λευκών Κράνων, η οποία επίσης περιγράφηκε ως εγγενώς σεχταριστική από τον συνιδρυτή της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών James Le Mesurier.

Ένα πράγμα που οι Violets έχουν σαφώς κοινό με τα Λευκά Κράνη είναι η προτίμηση στις επιδέξιες επαγγελματικές διαφημιστικές καμπάνιες, όπως αποδεικνύεται από το περιεχόμενο του καναλιού τους στο YouTube. Θα αναφερθώ σε μεγαλύτερο βάθος σχετικά με τη σημασία της παρακάτω φωτογραφίας αργότερα σε αυτό το άρθρο, αλλά καταδεικνύει ότι τα Λευκά Κράνη και οι Βιολέτες συνεργάζονται στενά σε περιοχές όπου η Αλ Κάιντα είναι επικεφαλής.

–> Ποιος υποστηρίζει τις Βιολέτες;

Οι Βιολέτες δεν συρρικνώνονται όταν πρόκειται για τους εταίρους τους. Η σειρά τους από εξέχουσες κυβερνητικές οργανώσεις, οργανισμούς του ΟΗΕ και οργανώσεις που έχουν ευθυγραμμιστεί είναι εντυπωσιακή λόγω της ομοιότητας με τους χορηγούς των Λευκών Κράνων. Παρά το γεγονός ότι εργάζονται σε μια χώρα που έχει πληγεί άγρια από τις οικονομικές κυρώσεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με τις πρόσφατα επιβληθείσες κυρώσεις του νόμου Καίσαρα, οι Βιολέτες συγκεντρώνουν δωρεές μέσω της Bank of America, η οποία προφανώς δεν θέτει περιορισμούς στη χρηματοδότηση μιας οργάνωσης που εργάζεται σε περιοχές που ελέγχονται από την Αλ Κάιντα. Οι συνολικές “δημόσιες” δωρεές έχουν ανέλθει σε σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια μέχρι στιγμής φέτος.

Μια επιστολή που εστάλη στον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, το 2016, από το Δίκτυο Φιλανθρωπίας και Ασφάλειας με έδρα την Ουάσινγκτον, δίνει μια ένδειξη του γιατί οι Βιολέτες, τα Λευκά Κράνη, το Ίδρυμα Ασφάρι και άλλες οργανώσεις που συντάσσονται με τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ μπορεί να έχουν εξαιρεθεί από τις κυρώσεις:

“Η εξεύρεση λύσης σε αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών. Είναι απαραίτητο για την υποστήριξη των στόχων της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Πολλοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί εκτελούν έργο που χρηματοδοτείται από την USAID, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον ΟΗΕ Το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να στηρίξει τους κυβερνητικούς στόχους των οργανισμών αυτών προωθώντας ένα περιβάλλον στο οποίο οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους”. (Η υπογράμμιση δική μου)

Με άλλα λόγια, οι οργανισμοί που υποστηρίζουν τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ πρέπει να προστατεύονται από τις οικονομικές πιέσεις που ασκούνται στον λαό του έθνους-στόχου που ισχυρίζονται ότι “σώζουν” προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της αμερικανικής νεοαποικιοκρατίας.

Μαζί με τους εταίρους που εμφανίζονται σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα της Violet, επιπλέον χορηγοί αναφέρονται στο κάτω μέρος της ενότητας “Γίνετε μέλος” της ιστοσελίδας. Έχω τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης αυτών των σημαντικών υποστηρικτών σε περίπτωση που αφαιρεθούν κάποια στιγμή στο μέλλον. Σε αυτούς περιλαμβάνονται το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το DFID του Ηνωμένου Βασιλείου και το Ίδρυμα Asfari. Είναι σημαντικό ότι και τα τρία έχουν επίσης επενδύσει σημαντικά στην οργάνωση Λευκή περικεφαλαία από την ίδρυσή της το 2013. Τα Λευκά Κράνη, σημειωτέον, ιδρύθηκαν επίσης στο Gaziantep της Τουρκίας και στην Ιορδανία.

–> Οι πιο επιδραστικοί χορηγοί και συνεργάτες της Violet: Τι σημαίνει αυτό για τη Συρία;

Ένας από τους χορηγούς της ομάδας Violet που λείπει από τον ιστότοπό της είναι ο δισεκατομμυριούχος του Κουβέιτ σεΐχης Abdullah Alnouri και η φιλανθρωπική του εταιρεία, η οποία υπέγραψε δύο συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας το 2019 μαζί με την Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης και την SPARK για τη “βελτίωση της πρόσβασης των Σύρων προσφύγων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την οικονομική ενδυνάμωση” στη Συρία, την Ιορδανία, τον Λίβανο, την Τουρκία και το Ιράκ.

Ο Al Nouri χρηματοδοτεί ταυτόχρονα τις Βιολέτες στη Συρία. Το Κουβέιτ είναι σύμμαχος του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του συριακού κράτους και έχει υποστηρίξει ενεργά τρομοκρατικές ομάδες που διαπράττουν φρικαλεότητες κατά του συριακού λαού. Παρόλο που το Κουβέιτ προσπάθησε, πιο πρόσφατα, να εξομαλύνει τις σχέσεις του με τη Συρία, η απειλή της επιβολής κυρώσεων του νόμου Καίσαρα εναντίον του φαίνεται ότι εμπόδισε την προώθηση αυτής της στρατηγικής.

Η σύνδεση μεταξύ της εκπαιδευτικής στρατηγικής υπό την ηγεσία της SPARK και των Σύρων προσφύγων που περιορίζονται σε περιοχές που ελέγχονται από την Αλ Κάιντα (και συνδεδεμένες με αυτήν ομάδες) θα εξεταστεί λεπτομερέστερα στο Μέρος 2 αυτής της σειράς.

Οι υπόλοιποι χορηγοί των Βιολετών είναι ένα παρόμοιο σύμπλεγμα οργανισμών και κυβερνήσεων που συνδέονται με το κράτος με εκείνους που χρηματοδότησαν τα Λευκά Κράνη – όλοι έχουν σαφές συμφέρον στην απομάκρυνση της σημερινής συριακής κυβέρνησης και του προέδρου της, Μπασάρ Αλ Άσαντ.

–> Βρετανική κυβέρνηση

Η βρετανική κυβέρνηση, μέσω του DFID, εμπλέκεται για άλλη μια φορά στη χρηματοδότηση αυτού που είναι ουσιαστικά ένα άλλο κατασκεύασμα σκιώδους κράτους, το οποίο λειτουργεί μόνο σε έδαφος που ελέγχεται από την τρομοκρατία και εκκολάπτεται στην Τουρκία. Το γεγονός ότι η Ιντλίμπ ελέγχεται από την Αλ Κάιντα, ενώ η βρετανική κυβέρνηση χρηματοδοτεί μια άλλη οργάνωση που λειτουργεί υπό την καθοδήγηση μιας τρομοκρατικής ομάδας, δεν φαίνεται να απασχολεί:

“Το μεγαλύτερο μέρος της Ιντλίμπ βρίσκεται επί του παρόντος υπό τον έλεγχο της Hayat Tahrir al-Sham (HTS), μιας συμμαχίας μαχόμενων ομάδων που περιλαμβάνει φατρίες οι οποίες είχαν προηγουμένως ευθυγραμμιστεί με την Αλ Κάιντα, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τη βρετανική κυβέρνηση”.

Μάτι της Μέσης Ανατολής

–> Ίδρυμα Asfari

Το Ίδρυμα Asfari Foundation ιδρύθηκε από τον Ayman Asfari, έναν Σύρο μεγιστάνα του πετρελαίου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Asfari είναι διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Petrofac Limited. Αποτελεί αμφιλεγόμενη προσωπικότητα ακόμη και στην Ευρώπη, αφού στο παρελθόν είχε ερευνηθεί από το Serious Fraud Office στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από καταγγελίες για δωροδοκία και διαφθορά στη βιομηχανία φυσικού αερίου και πετρελαίου. Από το 2009, ο Asfari έχει δωρίσει σχεδόν 700.000 στερλίνες στο Συντηρητικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από τότε που ξεκίνησαν σοβαρά οι προσπάθειες αλλαγής καθεστώτος κατά της Συρίας. Είναι μέλος του Leaders Group, ενός “ελίτ κύκλου δωρητών”, οι οποίοι προσκαλούνται τακτικά για γεύμα με παράγοντες επιρροής των Συντηρητικών με αντάλλαγμα την καταβολή 50.000 λιρών ετησίως.

#AymanAsfari  με πετρελαϊκά συμφέροντα στη Συρία που σχετίζονται με τον συν. Petrofac. Έδωσε 50.000 λίρες στην Τερέζα Μέι. “Ανακρίθηκε” από την Ομάδα Σοβαρής Απάτης.#SyriaCampaign incubated by Avaaz/Purpose/MoveOn Harvard/Yale regime change squad. https://t.co/h2Mpr1OCzw pic.twitter.com/17KwMW8rkF

– vanessa beeley (@VanessaBeeley) November 20, 2017

Ο Asfari είναι μέλος των συμβουλευτικών επιτροπών του Chatham House και του Carnegie Endowment for International Peace, δεξαμενών σκέψης που συνδέονται με τις μυστικές υπηρεσίες και επηρεάζουν την κυβερνητική πολιτική στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, αντίστοιχα.

Ο Asfari έχει συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία και τη χρηματοδότηση πολλών οργανώσεων στο πλαίσιο του δισεκατομμυριούχου συμπλέγματος των ΜΚΟ που έχει διεισδύσει στη Συρία από το 2011 μαζί με τις εξτρεμιστικές ομάδες. Πολλές από τις ύποπτες ΜΚΟ εντός αυτού του δικτύου έχουν βασιστεί σε μεγάλο βαθμό από τα δυτικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και τις υπηρεσίες του ΟΗΕ στην προσπάθειά τους να αμαυρώσουν τη φήμη όσων μάχονται την τρομοκρατία στο συριακό έδαφος. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Asfari βρισκόταν πίσω από την ίδρυση της Syria Campaign, η οποία είναι, ουσιαστικά, το πρακτορείο δημοσίων σχέσεων των Λευκών Κράνων και ένα ισχυρό λόμπι στρατιωτικών επεμβάσεων με στόχο τη Συρία.

–> Save the Children

Η οργάνωση Save the Children (SC) φαίνεται να είναι ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες των Violets, καθώς εμφανίζεται συχνά στο Twitter τους. Η Save the Children είναι μια ομάδα που δύσκολα μένει ανεπηρέαστη από αντιπαραθέσεις. Το 2014, απένειμαν στον εγκληματία πολέμου και “υποστηρικτή της παιδοκτονίας” Tony Blair, το Global Legacy Award τους σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά στο ξενοδοχείο Plaza της Νέας Υόρκης. Το 2015, μετά από σημαντική δημόσια και εσωτερική καταδίκη, η SC-UK αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το λάθος της κρίσης της, το οποίο έβλαψε τη φήμη της οργάνωσης παγκοσμίως.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της SC έχουν εμπλακεί στην εκμετάλλευση παιδιών προσφύγων, συμπεριλαμβανομένης της διάπραξης ή της υποκίνησης πράξεων σεξουαλικής βίας, στη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε από ειρηνευτές του ΟΗΕ και περισσότερες από σαράντα συνδεδεμένες με τον ΟΗΕ και ανεξάρτητες υπηρεσίες “βοήθειας”, το 2001. Η Save the Children και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες “ερεύνησαν τους εαυτούς τους” για αυτή την κατάχρηση εξουσίας από τους ίδιους τους υπαλλήλους τους και, ως εκ τούτου, η έρευνα για αυτά τα πρωτοφανή περιστατικά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ανεξάρτητη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Θυμάστε τα αδέρφια Jawad* & Yazan*, που δεν πήγαιναν σχολείο στη #Συρία λόγω των συγκρούσεων και του σκάψιμου των τάφων; 🤔Χάρη στον συνεργάτη μας  @org_violet έχουν επιστρέψει στο σχολείο και ο Jawad* θέλει να γίνει δάσκαλος όταν μεγαλώσει🌟 #StopTheWarOnChildren #EveryLastChild pic.twitter.com/5pDdFHcxPr

– Save the Children Middle East and Eastern Europe (@savechildrenmee) December 19, 2019

Επιπλέον, ο σύζυγος της δολοφονηθείσας Βρετανίδας βουλευτού (βουλευτή) Τζο Κοξ κατηγορήθηκε για “ανάρμοστη συμπεριφορά” ενώ εργαζόταν για τη φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children το 2015. Η Επιτροπή Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων διαπίστωσε “σοβαρές αδυναμίες” στην κουλτούρα του χώρου εργασίας της φιλανθρωπικής οργάνωσης μετά από έρευνα σχετικά με τον χειρισμό καταγγελιών για ανάρμοστη συμπεριφορά και παρενόχληση του προσωπικού μεταξύ 2012 και 2015. Ο διευθύνων σύμβουλος, Justin Forsyth, αντιμετώπισε τρεις καταγγελίες από γυναίκες υπαλλήλους για ανάρμοστη συμπεριφορά, ενώ ο Brendan Cox κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε μια γυναίκα.

Ο Brendan Cox παραιτήθηκε από δύο από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που είχε ιδρύσει στη μνήμη της συζύγου του, το More in Common και το Jo Cox Foundation, αφού οι κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση δεν εξαφανίστηκαν. Αρχικά, η καταγγελία είχε κατατεθεί ως επίθεση και σωματική βλάβη, αλλά η περαιτέρω νομική δράση εναντίον του Cox τελικά εγκαταλείφθηκε. Οι συνδέσεις μεταξύ του Ιδρύματος Jo Cox, των Λευκών Κράνων και των βρετανικών επιχειρήσεων αλλαγής καθεστώτος στη Συρία διερευνήθηκαν από τον συγγραφέα και ιδρυτή του Unlimited Hangout, Whitney Webb, σε μια σειρά τριών τμημάτων, η οποία είναι διαθέσιμη εδώ, εδώ και εδώ.

ΔΕΙΤΕ: Πώς οι εταίροι μας στη βορειοδυτική #Syria @org_violet  προετοιμάζονται για τον #Coronavirus #Covid_19 #ProtectAGeneration pic.twitter.com/XFsMCF6TKm

– Save the Children Global Media (@Save_GlobalNews) April 19, 2020

Εκτός από μια σειρά προηγούμενων σκανδάλων, η πολιτική της SC σχετικά με τη διακρατική υιοθεσία εκτοπισμένων παιδιών υποστηρίζει την αμφισβητήσιμη στρατηγική που αναφέρει ότι “όπου άλλες επιλογές με βάση την οικογένεια δεν είναι δυνατές, η διακρατική υιοθεσία επέτρεψε σε εγκαταλελειμμένα, ορφανά ή παιδιά με αναπηρίες να μεγαλώσουν μέσα σε μια αγαπημένη οικογένεια από άλλη χώρα”. Το ΣΑ αναφέρει ότι “το εμπορικό ή εγκληματικό κέρδος, η απάτη, η εμπορία παιδιών και η εξαπάτηση των βιολογικών γονέων” δεν πρέπει να παίζουν κανένα ρόλο στη διαδικασία υιοθεσίας. Αυτή η πολιτική και η πιθανή υπονόμευσή της από ΜΚΟ όπως η SC και η Violet θα αναλυθεί σε μεγαλύτερο βάθος στα μέρη 2 και 3 αυτής της σειράς.

Η οργάνωση Against Child Trafficking (ACT) είναι μια ΜΚΟ που ιδρύθηκε το 2008 από τη Roelie Post, υπάλληλο της Επιτροπής της ΕΕ, η οποία αποκάλυψε την πώληση δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τη Ρουμανία κατά τη δεκαετία του 1990. Το 2001, η ρουμανική κυβέρνηση έκλεισε αυτές τις επιχειρήσεις “διακρατικής υιοθεσίας”, αλλά το ισχυρό λόμπι που υποστήριζε την πρακτική “άσκησε μέγιστη πίεση στη ρουμανική κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και στην ίδια τη Roelie Post”. Το βιβλίο της Post,  The Untold Story of the Romanian Orphans (Η ανείπωτη ιστορία των ρουμανικών ορφανών) είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε για να κατανοήσετε την ισχυρή τάξη της ελίτ που προστατεύει τα γραφεία διακρατικής υιοθεσίας, ενώ παραμελεί τα δικαιώματα του παιδιού. Η ACT είναι πολύ σαφής σχετικά με το πώς οι διακρατικές υιοθεσίες είναι συχνά μια κάλυψη για κάτι πιο σκοτεινό:

“Από το 2008, η ACT (Against Child Trafficking) παρέχει τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η διακρατική υιοθεσία είναι μια νομιμοποιημένη μορφή εμπορίας παιδιών. Η ACT ασκεί κριτική στη Σύμβαση της Χάγης για την υιοθεσία, καθώς οδηγεί σε μια νομιμοποιημένη αγορά παιδιών (βλ. Διεστραμμένες επιπτώσεις της Σύμβασης της Χάγης)”.

Πρέπει να τεθούν ερωτήματα σχετικά με το ποιος παρακολουθεί τις πολιτικές πρόληψης της κακοποίησης από την SC στο Idlib, όταν τα κέντρα εγκλεισμού παιδιών ή οι καταυλισμοί προσφύγων αστυνομεύονται από οργανώσεις που κατηγορούνται για εμπορία παιδιών και είναι ύποπτες για κακοποίηση παιδιών (Λευκά Κράνη) και οργανώσεις (οι Violets) που συνεργάζονται με τα Λευκά Κράνη και ένοπλες ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Η Ghislaine Maxwell διοργανώνει ένα πάρτι “Save the Children” DISNEY στο σπίτι του Lord & Lady Bath το 1985.

Έχω ακούσει ότι ήταν η ελίτ των προαγωγών παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι που πέθανε ο πατέρας της.

h/t anon#EpsteinIsland #Disney pic.twitter.com/BuKUL2fY96

– Amazing Polly is FREE and will act like it (@99freemind) July 25, 2019

Επιπλέον, λόγω του ιστορικού της SC που αναμειγνύεται με άτομα όπως η Ghislaine Maxwell, η φίλη του Epstein και προαγωγός ανήλικων κοριτσιών για πλούσιους και διάσημους παιδεραστές, το ενδεχόμενο εκμετάλλευσης της θέσης της SC στις κοινότητες των εκτοπισμένων και ευάλωτων παγκοσμίως θα διερευνηθεί επίσης περαιτέρω στο μέρος 3 αυτής της σειράς.

–> Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης

Η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC) είναι ένας άλλος οργανισμός που χρηματοδοτεί τις Βιολέτες και ο οποίος είναι βυθισμένος σε διαμάχες. Το διοικητικό συμβούλιο της IRC αποτελείται από μερικά από τα πιο διαβόητα γεράκια του πολέμου στον κόσμο, όπως η Μαντλίν Ολμπράιτ, η Κοντολίζα Ράις, ο Κόλιν Πάουελ και ο Χένρι Κίσινγκερ, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη μαζική δολοφονία παιδιών παγκοσμίως. Η “φιλανθρωπική οργάνωση” διοικείται από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των Εργατικών του Ηνωμένου Βασιλείου  David Miliband, ο οποίος εντάχθηκε στην οργάνωση το 2013 μετά την αποχώρησή του από τη βρετανική πολιτική.

Η χρηματοδότηση της βρετανικής κυβέρνησης προς το IRC φέρεται να “πάγωσε” το 2018, αφού επίσημη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το IRC “απέκρυψε 37 καταγγελίες για απάτη, σεξουαλική κακοποίηση και δωροδοκία”. Ακριβώς όπως το ΣΚ διερεύνησε τον εαυτό του για τις κατηγορίες περί κακοποίησης παιδιών, το IRC διερεύνησε τις κατηγορίες εναντίον του εαυτού του. Τα “παραπτώματα” είχαν εντοπιστεί για πρώτη φορά από το DFID το 2016, μια χρονιά κατά την οποία το DFID είχε δώσει 92 εκατομμύρια λίρες στην IRC – 64% όλων των δωρεών που έγιναν στην ομάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο εκείνο το έτος. Το 2015, το DFID διοχέτευσε 76 εκατομμύρια στερλίνες στην IRC.

Το DFID και το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθούν να εμφανίζονται στη σελίδα των χρηματοδοτών της IRC στον ιστότοπό της. Τον Μάρτιο του 2020, η IRC δημοσίευσε μια κενή θέση εργασίας για έναν “Ανώτερο Σύμβουλο, Στρατηγικές Συμπράξεις – DFID”, με μισθό 50.000 λίρες ετησίως. Η αγγελία ισχυρίζεται ότι το “DFID είναι ένας μακροχρόνιος και στρατηγικός εταίρος για το IRC. Ο Ανώτερος Σύμβουλος θα ηγηθεί, θα καθοδηγήσει και θα συντονίσει την επικεντρωμένη στη χρηματοδότηση δέσμευση της IRC με το DFID”.

Τι είδους “φιλανθρωπική οργάνωση” είναι η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης με τον David Miliband να κερδίζει 911.000 δολάρια και “οι 12 υψηλόμισθοι υπάλληλοι να τσεπώνουν περισσότερα από 4 εκατομμύρια λίρες μεταξύ τους – μια συλλογική αύξηση 1,1 εκατομμυρίου λιρών σε μόλις 2 χρόνια”;  #Trafficking @VanessaBeeley @_whitneywebb @elleprovocateur @RenieriArts https://t.co/kYWnKC9NzK

– Azra (@PeaceOnEarth222) September 29, 2019

Άρθρο στους Times: “Ο ΟΗΕ γνώριζε για το σκάνδαλο “σεξ για τρόφιμα” σε κορυφαίες φιλανθρωπικές οργανώσεις”, συμπεριλαμβανομένων 15 οργ: #SavetheChildren & #Merlin #MSF #CareInternational #IRC #IFRC  και Norwegian Refugee Council.  @miriwood https://t.co/CNAGMB8WsU pic.twitter.com/bHlYbJX29U

– Azra (@PeaceOnEarth222) November 11, 2018

Η IRC συμμετείχε επίσης στο σκάνδαλο “σεξ για φαγητό” της Δυτικής Αφρικής το 2001 μαζί με τις οργανώσεις Save the Children, MSF και το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (οι βιολετί χορηγοί με έντονη γραφή).

Θα υπεισέλθω σε μεγαλύτερο βάθος όσον αφορά τις πιθανές διασυνδέσεις της IRC με την εμπορία ανθρώπων και τις διασυνδέσεις με τη Μεγάλη Φαρμακοβιομηχανία στο Μέρος 2 αυτής της σειράς. Η Whitney Webb αποκάλυψε πρόσφατα τον ρόλο της IRC στον συντονισμό του πιλοτικού προγράμματος ID2020 για τα νεογέννητα προσφυγόπουλα στη Μιανμάρ. Οι στενοί δεσμοί του Miliband με τον Bill και τη Hillary Clinton, τον George Soros και τον John McCain θα διερευνηθούν επίσης σε επόμενα μέρη αυτής της σειράς.

Επιπλέον, η IRC συμμετέχει επίσης στην ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης των παιδιών σε προσφυγικούς καταυλισμούς και κέντρα. Το 2017, το Ίδρυμα MacArthur έδωσε στο Sesame Workshop και το IRC 100 εκατομμύρια δολάρια για να “εκπαιδεύσουν μικρά παιδιά από εκτοπισμένες συριακές οικογένειες και να τα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το τοξικό στρες”. Η Alison Hawver McDowell, κορυφαία ερευνήτρια της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, έχει περιγράψει το έργο του Sesame Workshop ως εξής:

“Το πρόγραμμα του Sesame Workshop με τους Σύριους πρόσφυγες είναι ένα παράδειγμα του πώς τα ιδρύματα ανοίγουν το δρόμο για την επανεφεύρεση της εκπαίδευσης ως άσκηση στην καθοδηγούμενη από δεδομένα, τροποποίηση συμπεριφοράς. Κατά τη διάρκεια αυτού του πενταετούς προγράμματος, οι τραυματισμένες οικογένειες θα χρησιμοποιηθούν για την τελειοποίηση κλιμακούμενων διαδικτυακών μοντέλων εκπαίδευσης και θεραπείας της συμπεριφοράς που παράγουν δεδομένα και κέρδη για ιδιωτικά συμφέροντα. Οι προσπάθειες αυτές θα επιδοτούνται από ιδρύματα και θα καθίστανται δυνατές με τη βοήθεια συμμέτοχων μη κερδοσκοπικών φορέων. Τα προϊόντα που θα αναπτυχθούν από την ψηφιακή εργασία αυτών των παιδιών θα αναπτυχθούν όχι μόνο σε μελλοντικές “ανθρωπιστικές” προσπάθειες, αλλά και στις αυξανόμενες τάξεις των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες. Τα 100 εκατομμύρια δολάρια δεν ήταν ένα φιλανθρωπικό βραβείο- ήταν μια επιχειρηματική επένδυση”.

–> Ερυθρά Ημισέληνος του Κατάρ

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Ερυθρά Ημισέληνος του Κατάρ φέρεται να απαγορεύτηκε από τη Συρία από τη συριακή κυβέρνηση. Το 2012, διαπιστώθηκε ότι εμπλέκεται σε ανταλλαγές μετρητών έναντι όπλων με εξτρεμιστικές πολιτοφυλακές. Το Κατάρ είναι υπεύθυνο για τη χρηματοδότηση πολλών τρομοκρατικών ομάδων εντός της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της Αλ Κάιντα. Το Κατάρ έχει επίσης εκπαιδεύσει και χρηματοδοτήσει τα Λευκά Κράνη, και έχει ακόμη και αναθέσει δόλιες έρευνες για υποτιθέμενα εγκλήματα της συριακής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της απαξιωμένης έκθεσης Caesar που αποτελεί τη βάση για τις εγκληματικές και άγριες κυρώσεις που χρησιμοποιούνται τώρα για την περαιτέρω συλλογική τιμωρία των Σύρων πολιτών.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της  @SyriaCivilDef (των #WhiteHelmets) και πρώην μέλος της ομάδας Raed al Saleh που συνδέεται με την #alQaeda έλαβε 2 εκατομμύρια δολάρια από το #Qatar Fund For Development pic.twitter.com/hAsSItSXID

– SMM Syria (@smmsyria) 14 Φεβρουαρίου 2019

–> Οι υπόλοιποι χορηγοί και οι διασυνδέσεις τους με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ/του Ηνωμένου Βασιλείου και το σύμπλεγμα δισεκατομμυριούχων για την “αλλαγή καθεστώτος”

Παραπάνω, έχω μηδενίσει σε μερικούς από τους χορηγούς Violet και θα τους καλύψω λεπτομερέστερα σε επόμενες δόσεις αυτής της σειράς για το Unlimited Hangout. Μια γρήγορη ματιά στους υπόλοιπους χορηγούς αποκαλύπτει περαιτέρω τους δεσμούς των Βιολέτων με ένα δίκτυο οργανώσεων που συνδέονται με το σύμπλεγμα των δισεκατομμυριούχων της “αλλαγής καθεστώτος” και με ισχυρούς οργανισμούς του ΟΗΕ, καθώς και με υπηρεσίες πληροφοριών και κυβερνητικά γραφεία χωρών που είναι εχθρικές προς τη συριακή κυβέρνηση.

Shelter Box (SB): Μια ΜΚΟ που παρέχει καταφύγιο έκτακτης ανάγκης για εκτοπισμένους και πρόσφυγες. Η SB συνδέεται άμεσα με την Oxfam (μια άλλη οργάνωση στην οποία εργάζονταν τόσο η Jo όσο και ο Brendan Cox), οι εργαζόμενοι της οποίας συνελήφθησαν να βιάζουν κορίτσια ηλικίας μόλις δώδεκα ετών σε καταυλισμούς προσφύγων στην Αϊτή το 2011. Στους συνεργάτες της SB περιλαμβάνονται το eBay και η Airbnb.

Vision Hope (VH): Μια ΜΚΟ με έδρα τη Γερμανία που “χτίζει βιώσιμες κοινότητες σε περιοχές που μαστίζονται από τον πόλεμο”. Η VH συντονίζεται με δωρητές και οργανισμούς, όπως το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η UNICEF, το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, η EuropeAid, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας.

World Vision (WV): Μια ΜΚΟ που ασχολείται με την “προστασία των παιδιών”, την εκπαίδευση των παιδιών, την οικονομική ανάπτυξη και την ανακούφιση από καταστροφές και ισχυρίζεται ότι επικεντρώνεται στον τερματισμό της παιδικής φτώχειας. Στους εταίρους της περιλαμβάνονται το Παγκόσμιο Ταμείο, το WFP, η UNICEF, το End Violence Against Children, η UNHCR, η Child Health.

Η WV είναι ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές της αφήγησης του Covid-19 στη βόρεια Συρία σε σχέση με το ρόλο των Βιολέτων. Σε ένα άρθρο του, ο WV δήλωσε:

“Συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τους πιο ευάλωτους και καλούμε τους παγκόσμιους ηγέτες να δώσουν προτεραιότητα στην προστασία των παιδιών από τους μετασεισμούς αυτής της πανδημίας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.” (Η υπογράμμιση δική μου)

CARE: “Η CARE εργάζεται σε όλο τον κόσμο για να σώσει ζωές, να νικήσει τη φτώχεια και να επιτύχει κοινωνική δικαιοσύνη”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η CARE συνεργάζεται μεταξύ άλλων με την USAID (πράκτορας της CIA), την UKAID, την Παγκόσμια Τράπεζα, το WFP και τη UNICEF.

OCHA: Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ χρηματοδοτεί άμεσα τις Violets.

Η διασταύρωση μεταξύ των χρηματοδοτούμενων από τον συνασπισμό Λευκών Κράνων και των Βιολέτων αποδεικνύεται περαιτέρω από τη συνεργασία των Βιολέτων με το διαβόητο πλέον βοηθητικό σώμα της Αλ Κάιντα στο πλαίσιο του εθελοντικού σχεδίου Molham-Team, το οποίο φαίνεται επίσης να ενσωματώνει ορισμένες άλλες ΜΚΟ που συνδέονται με τις ΗΠΑ/το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ των υποστηρικτών των Violets υπάρχει μια αξιοσημείωτη εστίαση στην “ευημερία και την εκπαίδευση των παιδιών” σε περιοχές που κυβερνώνται από τους εξτρεμιστές πληρεξούσιους των ίδιων κυβερνήσεων που χρηματοδοτούν τις Violets και τα Λευκά Κράνη. Υπάρχει επίσης το ιστορικό της κακοποίησης των προσφύγων γύρω από ορισμένες από τις πιο ισχυρές οργανώσεις δωρητών που πρέπει να ληφθεί υπόψη, ένα ζήτημα μεγάλης σημασίας, το οποίο θα εξεταστεί περαιτέρω σε επόμενα μέρη αυτής της σειράς.

Σε συνεργασία με την  @org_violet, η SAMS συνεχίζει να διανέμει ψωμί σε ευάλωτες κοινότητες στη βορειοδυτική #Συρία στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας μας “Ένα εκατομμύριο ψωμιά”. Μέχρι στιγμής, έχουμε διανείμει 100.000 ψωμιά σε άτομα που έχουν πληγεί από συγκρούσεις. pic.twitter.com/rdnuDURtfU

– sams_usa (@sams_usa) August 10, 2020

Έχω αναφερθεί εν συντομία στη διαμάχη γύρω από τις διακρατικές υιοθεσίες ή τη “νομιμοποιημένη εμπορία παιδιών” σύμφωνα με την ACT. Τον Ιούνιο του 2020, μια ανοιχτή επιστολή, γραμμένη και υπογεγραμμένη από τον David Miliband (IRC), τον Δρ Jihad Qaddour της Συριακής Αρωγής και Ανάπτυξης που συνδέεται με τα Λευκά Κράνη και την Οργάνωση Violet μέσω των εκστρατειών Molhamteam, τον Δρ Zaher Sahloul της μονάδας “MASH” της Αλ Κάιντα, τη Συριακή Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία (SAMS) που επίσης προφανώς συνεργάζεται με τις Violets (βλ. παραπάνω Tweet), και τον Γενικό Γραμματέα του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων, Jan Egeland, απευθύνθηκε στον ΟΗΕ. Η επιστολή ήταν μια έκκληση για ανοιχτά σύνορα, η οποία θα μπορούσε να εκληφθεί ως διευκόλυνση των διακρατικών υιοθεσιών και τελικά ως διευκόλυνση και της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Τα “ανοιχτά σύνορα” είναι μια πολιτική που υποστηρίζεται από τον ιδρυτή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) Bernard Kouchner, ο οποίος έχει τεκμηριωμένο ρόλο στο διασυνοριακό όργανο του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (UCK) και στην εμπορία ανθρώπων στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου, μετά την επέμβαση του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αν και το έχει αρνηθεί εδώ και καιρό. Ο Whitney Webb και εγώ έχουμε καλύψει αυτή τη σκοτεινή περίοδο στην ιστορία του Κοσσυφοπεδίου και την εμπλοκή του συνιδρυτή της Λευκής Κράνης James Le Mesurier σε ένα άρθρο που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στα μέρη 2 και 3 αυτής της σειράς, θα αναρωτηθώ γιατί τα ονόματα του David Miliband και του Jan Egeland (μαζί με άλλα ονόματα που συνδέονται με τον ΟΗΕ) βρέθηκαν γραμμένα στους τοίχους κτιρίων που ελέγχονται από την Αλ Κάιντα στο Idlib, όχι μακριά από το αρχηγείο του Abu Mohammed Al Jolani, του βάναυσου ηγέτη της Αλ Κάιντα. Ο Egeland είναι επίσης σύμβουλος του ΟΗΕ για τη Συρία, καθώς και γενικός γραμματέας του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων, το οποίο χρηματοδοτεί τις Βιολέτες.

Επιπλέον, ο Egeland είναι Νορβηγός διπλωμάτης και πρώην πολιτικός με καριέρα που περιλαμβάνει τη Διεθνή Αμνηστία, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Διεθνή Ομάδα Κρίσεων (ICG) -όλες οι οργανώσεις που θεωρούνται ότι έχουν σχέση περιστροφικής πόρτας με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες και που έχουν υποστηρίξει και καταστήσει δυνατό τον στρατιωτικό τυχοδιωκτισμό των ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι ώρα κρίσης για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς αναζητά συναίνεση για την ανανέωση μιας κρίσιμης γραμμής ζωής για τη βοήθεια στη  #Syria. Καλούμε όλα τα μέλη να παραμερίσουν την πολιτική και να δώσουν προτεραιότητα στην ανθρωπιά.https://t.co/id8GDtb7UN

– Jan Egeland (@NRC_Egeland) July 8, 2020

Ο Egeland υποστηρίζει την επέκταση των δύο συνοριακών διαβάσεων Τουρκίας-Συρίας για την παράδοση “βοήθειας” στην Ιντλίμπ και καταδίκασε τα κινεζικά και ρωσικά βέτο στις προτάσεις αυτές. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Kelly Craft, επισκέφθηκε το πέρασμα Bab Al Hawa στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία τον Μάρτιο του 2020. Το Bab Al Hawa είναι γνωστό σε τοπικό επίπεδο ότι είναι ένας εμπορικός κόμβος της Αλ Κάιντα, όπου η εισερχόμενη διεθνής “βοήθεια” εμπορεύεται από την τρομοκρατική οργάνωση για να εξασφαλίσει έσοδα για την ομάδα και τις ένοπλες παραστρατιωτικές της οργανώσεις. Η Κραφτ και η συνοδεία της συναντήθηκαν με μια αντιπροσωπεία των Λευκών Κράνων σε μια περιοχή που θα έπρεπε να είναι αυστηρά υπό την εποπτεία της Αλ Κάιντα, αλλά αυτό δεν αναφέρθηκε στις αναφορές των δυτικών μέσων ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Craft  υποσχέθηκε περαιτέρω “βοήθεια” ύψους 108 εκατομμυρίων δολαρίων στο υποτιθέμενο καταφύγιο της Αλ Κάιντα και περιέγραψε τους σταθμούς διέλευσης Bab Al Hawa και Bab Al Salam που διαχειρίζονται οι τρομοκράτες ως “ζωτικής σημασίας ανθρωπιστικές διασυνοριακές γραμμές ζωής στη Συρία”. Για τους Σύρους που ζουν υπό την κατοχή της Αλ Κάιντα, η “γραμμή ζωής” εξυπηρετεί μόνο τις τρομοκρατικές ομάδες-πελάτες των ΗΠΑ, όχι τους αμάχους που ζουν στις περιοχές που ελέγχουν. Είναι αδιανόητο τα μέλη της αντιπροσωπείας να μην προσέξουν την πολιτοφυλακή που ελέγχει τα σημεία ελέγχου. Το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων του Egeland είναι μία από τις ελάχιστες διεθνείς “ΜΚΟ” με παρουσία στη Δαμασκό. Πρέπει να τεθεί το ερώτημα, γιατί ο Egeland δεν αναφέρεται στο ενδεχόμενο η “βοήθεια” να καταληφθεί από τις ένοπλες ομάδες;

Ο Egeland συμμετείχε επίσης στο βίντεο “World Is Watching” save-Idlib με έμφαση σε ένα εκατομμύριο παιδιά. Άλλοι συμμετέχοντες στο βίντεο ήταν η Oxfam, η UNICEF, η Save the Children, η World Vision, η CARE, το Mercy Corps και ο David Miliband – όλοι χορηγοί της οργάνωσης Violet.

Ο συνιδρυτής του Mercy Corps, Ellsworth Culver, κατηγορήθηκε “αξιόπιστα” από την κόρη του για σεξουαλική κακοποίηση κατά συρροή σε διάστημα τεσσάρων ετών. Το Mercy Corps έχει ευθυγραμμιστεί με τις Violets και τα Λευκά Κράνη και την πλειοψηφία των υποστηρικτών τους στην άσκηση πιέσεων για να ματαιωθεί η πλήρης και οριστική απελευθέρωση της Συρίας από την τρομοκρατική κατοχή.

–> Οι συνδέσεις της Violet με τα Λευκά Κράνη και τις ένοπλες ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Συρία.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει τώρα ότι οι τρομοκράτες της  #EasternGhouta απελάθηκαν στην ελεγχόμενη από την Αλ Κάιντα #idlib. Τι κάνουν εκεί τα #Whitehelmets με τους τρομοκράτες της Nusra της al-Qaeda…;! pic.twitter.com/8giKvSuosj

– Fares Shehabi (@ShehabiFares) March 25, 2018

Η συνεργασία μεταξύ των Λευκών Κράνη που συνδέονται με τον θρησκευτικό εξτρεμισμό και της οργάνωσης Violet είναι εμφανής από τις εικόνες και τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στους αντίστοιχους λογαριασμούς και ιστότοπους των ομάδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το παραπάνω tweet, από τον Fares Shehabi, επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Χαλεπιού, αναφέρεται στην έξοδο εξτρεμιστικών ένοπλων συμμοριών από την ανατολική Γούτα μετά την απελευθέρωση το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η Αλ Κάιντα, οι Βιολέτες και τα Λευκά Κράνη καλωσόρισαν τους εκδιωχθέντες μισθοφόρους και τις οικογένειές τους στο Ιντλίμπ.

Το καθεστώς του Άσαντ σκότωσε σκόπιμα τρεις από το προσωπικό ενός ασθενοφόρου της ΜΚΟ  #violet στο #MaaratalNuman #Idlib #Syria . pic.twitter.com/Z3K9XqBNQqq

– Ismail Alabdullah (@ismailSCD) 20 Ιουνίου 2019

Η ομοιότητα στις εκστρατείες δημοσίων σχέσεων μεταξύ των ομάδων Violet και White Helmet είναι εντυπωσιακή. Υπάρχει μια συντονισμένη εκστρατεία διασταυρούμενης προώθησης στο Twitter ειδικότερα, όπως φαίνεται από το παραπάνω Tweet. Η εκμετάλλευση των παιδιών για την απόσπαση συμπάθειας και τη συγκέντρωση χρημάτων είναι μια στρατηγική μάρκετινγκ που χρησιμοποιείται και από τις δύο ομάδες. Πράγματι, τα Λευκά Κράνη έγιναν διάσημα εν μέρει χάρη στον καταιγισμό εικόνων με τα μέλη τους να μεταφέρουν “διασωθέντα” παιδιά στην κάμερα, και οι Violets έχουν ουσιαστικά αντιγράψει αυτή την τακτική.

Η εκστρατεία “Άνοιξη του Ιντλίμπ” (βάφοντας το Ιντλίμπ μωβ), σε συνεργασία με τα Λευκά Κράνη μέσω της Molhamteam, συγκέντρωσε 370.000 δολάρια σε δωρεές το 2019.

Η εκστρατεία “Δόξα των λαών” ήταν μια άλλη συνεργασία μεταξύ των Λευκών Κράνων και των Βιολέτων που ξεκίνησε μόλις απελευθερώθηκε το Maarat Al Numan από την τρομοκρατική κατοχή από τον Συριακό Αραβικό Στρατό το 2019. Η εκστρατεία επικεντρώθηκε στην παρακολούθηση των ομάδων εκτοπισμένων από την πόλη κατά τη διάρκεια των μαχών για την περιοχή.

Και για τις δύο οργανώσεις, τα παιδιά κατέχουν εξέχουσα θέση στις αφηγήσεις τους και προσφέρουν ένα ισχυρό πρόσχημα για την ύπαρξή τους ως οργανώσεις εντός των περιοχών που ελέγχονται από την Αλ Κάιντα σε μια χώρα που δέχεται επίθεση από ισχυρά, κυρίως δυτικά, συμφέροντα. Αυτές οι λεγόμενες ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν αναλάβει εδώ και καιρό να παράγουν τα απαραίτητα “αποδεικτικά στοιχεία” που απαιτούνται για τη δίωξη του συριακού κράτους στο δικαστήριο της παγκόσμιας κοινής γνώμης, ώστε να κατασκευάσουν συναίνεση στο εξωτερικό για έναν συνεχιζόμενο υβριδικό πόλεμο κατά του συριακού λαού.

–> Εκστρατεία αφίσας των Λευκών Κράνων και των Βιολέτων που προωθεί την αφήγηση περί “χημικής επίθεσης” στη Ντούμα, Απρίλιος 2018

Θα επανέλθω τώρα στην εικόνα, που παρουσιάστηκε νωρίτερα στο άρθρο, η οποία απεικονίζει τις Βιολέτες και τα Λευκά Κράνη να επιδεικνύουν από κοινού αφίσες διαμαρτυρίας για την υποτιθέμενη επίθεση με “χημικά όπλα” της συριακής κυβέρνησης/στρατού στη Ντούμα, στην ανατολική Δαμασκό, τον Απρίλιο του 2018. Το πρώτο σημείο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι αυτές οι εικόνες ανέβηκαν στη σελίδα Violet gallery στις 9 Απριλίου 2018, λιγότερο από σαράντα οκτώ ώρες μετά την παραγωγή εικόνων από την υποτιθέμενη επίθεση με χημικά από τα Λευκά Κράνη και την πολιτοφυλακή Jaish Al Islam στη Ντούμα. Οι σκηνές αυτές φαίνονται να αναπαράγονται σε αυτές τις αφίσες στο Ιντλίμπ.

Ο ερευνητής των συριακών συγκρούσεων και συγγραφέας Philip Watson εξέτασε τις εικόνες στις αφίσες. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εικόνες ενδέχεται να έχουν παραποιηθεί και ότι στην αφίσα περιλαμβάνονται επιπλέον πτώματα. Ένα επιπλέον νεκρό μωρό προστέθηκε στην αφίσα – ένα υποθέτει για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, προκειμένου να προσελκύσει το δυτικό κοινό. Οι προσθήκες/αλλαγές που επισήμανε ο Watson φαίνονται στο παρακάτω κολάζ. Ο σύνδεσμος για το αρχικό βίντεο που δείχνει τα “θύματα” της Ντούμα και αυτές τις παρατηρήσεις είναι διαθέσιμος εδώ.

Ο Watson, άλλοι ερευνητές, δημοσιογράφοι, ακόμη και ο παραγωγός του BBC Riam Dalati υποστηρίζουν ότι τα πτώματα των “θυμάτων” της Ντούμα είχαν τακτοποιηθεί για μια μακάβρια φωτογραφική ευκαιρία που οδήγησε στην παράνομη επίθεση κατά της Συρίας από το παρεμβατικό στρατιωτικό καρτέλ των ΗΠΑ/ΗΒ. Ο Dalati κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι “σκηνές στο νοσοκομείο ήταν σκηνοθετημένες” και έχει συναχθεί το συμπέρασμα ότι αυτό θα είχε γίνει κυρίως από τα Λευκά Κράνη – ένας ισχυρισμός που επιβεβαιώθηκε αργότερα από την ανάλυση και τα στοιχεία που δόθηκαν από εμπειρογνώμονες που συνδέθηκαν με την έρευνα του OPCW και διερευνήθηκαν από την Ομάδα Εργασίας για τη Συρία, την Προπαγάνδα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην έκθεσή της “Πώς η έρευνα του OPCW για τη Ντούμα ευτελίστηκε”. Ίσως η πιο ολοκληρωμένη έρευνα σχετικά με τη σκηνοθεσία των σκηνών “θυμάτων” διεξήχθη από τον ερευνητή Stephen McIntyre, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Κάποιοι άρρωστοι, διεστραμμένοι μπάσταρδοι έσφαξαν αυτούς τους φτωχούς άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Στη συνέχεια έστησαν τα πτώματα για συναισθηματικές σκηνές. Ρίξτε μια καλή ματιά και αφήστε το να το καταλάβετε. Όποιος υπερασπίζεται ή απολογείται για τέτοιους βάρβαρους κακοποιούς είναι συνένοχος σε αυτά τα εγκλήματα πολέμου. #Douma pic.twitter.com/L9Se6oIOYO

– Philip Watson (@PhilipWatson_) July 22, 2020

Επιστρέφοντας στην αφίσα, ο Watson μου είπε ότι, αν και οι σκηνές με τα θύματα στη Ντούμα ήταν προφανώς παραποιημένες, οι Violets και τα Λευκά Κράνη προσθέτοντας ένα ακόμη παιδί στον καμβά της αφίσας θα μπορούσαν απλώς να είναι μια προσπάθεια να ενισχύσουν τον αντίκτυπο στο κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Εκτιμώ την προειδοποίηση του Watson, αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι, εν μέσω μιας σύγκρουσης όπου οι πόροι θα ήταν κανονικά περιορισμένοι, ένα πανό αυτού του τύπου θα πρέπει αξιόπιστα να περιέχει μια μη επεξεργασμένη, βιαστικά φωτογραφημένη εικόνα λόγω του χάους που θα ακολουθούσε μια τέτοια “επίθεση”. Αυτό το πανό δημιουργήθηκε λιγότερο από σαράντα οκτώ ώρες μετά το συμβάν, και το σώμα ενός μωρού προστέθηκε για να προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή οργή, αποδεικνύοντας έναν κυνισμό που δεν ευθυγραμμίζεται με οποιαδήποτε κανονική “ανθρωπιστική” αντίδραση. Η χειραγώγηση και η εκμετάλλευση των δολοφονημένων παιδιών δεν πρέπει ποτέ να εξομαλυνθεί.

Τα Λευκά Κράνη και οι Βιολέτες χρησιμοποίησαν αποτελεσματικά τις εικόνες των νεκρών παιδιών για να πείσουν το δυτικό κοινό ότι έλαβε χώρα μια χημική επίθεση, μια επίθεση που έχει πλέον αποκαλυφθεί ως μια περίτεχνη φάρσα. Ωστόσο, κανένας από τους υπερασπιστές των “δικαιωμάτων των παιδιών” που χρηματοδοτούν και τις δύο οργανώσεις δεν έχει θέμα με το ενδεχόμενο τα Λευκά Κράνη να είναι συνένοχοι σε παιδοκτονίες και οι Βιολέτες να ενισχύουν τα εγκλήματα των Λευκών Κρανών κατά των παιδιών σε μια επιθετική διαφημιστική εκστρατεία για μια εγκληματική στρατιωτική επέμβαση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που θα έθετε σε περαιτέρω κίνδυνο τα παιδιά.

–> Συμπεράσματα: Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των παιδιών των Σύρων προσφύγων;

Η οργάνωση Violet βρίσκεται στο τέλος μιας μακράς αλυσίδας ΜΚΟ υψηλού προφίλ. Όπως φαίνεται σε αυτό το άρθρο, πολλές από τις ΜΚΟ και τους οργανισμούς του ΟΗΕ που ασχολούνται έντονα με τα δικαιώματα των παιδιών, την ανάπτυξη και την εκπαίδευση έχουν επίσης ένα ανησυχητικό ιστορικό κακοποίησης των ίδιων των παιδιών των οποίων οι ζωές τίθενται υπό τη φροντίδα τους. Οι Violets συνεργάζονται με τα Λευκά Κράνη και εξτρεμιστικές ομάδες που διεξάγουν επιχειρήσεις τύπου μαφίας για να συγκεντρώσουν έσοδα για τις επιχειρήσεις τους. Ιστορικά, το εμπόριο οργάνων -που μερικές φορές αποκαλείται “Κόκκινη Αγορά”– και η εμπορία ανθρώπων είναι από τα πιο φρικιαστικά κερδοφόρα εγχειρήματα σε καταστάσεις συγκρούσεων. Σύμφωνα με διάφορες εκθέσεις, 21 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως είναι θύματα εμπορίας ανθρώπων. Το παράνομο εμπόριο οργάνων αποφέρει έσοδα έως και 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Όλες αυτές οι ΜΚΟ υποστηρίζονται και υποστηρίζονται από ένα ισχυρό σύμπλεγμα δισεκατομμυριούχων και άλλων βασικών παραγόντων των παγκόσμιων δικτύων της ολιγαρχίας. Είναι αυτό το σύμπλεγμα που επωφελείται από την ενίσχυση των δηλώσεων των αποστολών τους από ευθυγραμμισμένα μέσα ενημέρωσης και πολιτικούς με επιρροή. Οι έρευνες σχετικά με τις κατηγορίες για κακή συμπεριφορά εξετάζονται φαινομενικά στο σπίτι, γεγονός που έχει τη δυνατότητα να υποβαθμίσει, ακόμη και να συγκαλύψει, την κλίμακα του προβλήματος.

Για παράδειγμα, ο  Peter Dalglish, ένας “ανθρωπιστής” υψηλού προφίλ που κατείχε πολλές θέσεις στα Ηνωμένα Έθνη, καταδικάστηκε πρόσφατα σε εννέα χρόνια φυλάκισης στο Νεπάλ, αφού κατηγορήθηκε για παιδοφιλία και σεξουαλική κακοποίηση νεαρών αγοριών που είχε υπό τη φροντίδα του. Το 2002, ο Dalglish είχε εργαστεί στο Νεπάλ ως επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΗΕ για την παιδική εργασία. Ήταν επίσης αποδέκτης του Τάγματος του Καναδά και ιδρυτής της ΜΚΟ “Street Kids International”, η οποία συγχωνεύθηκε με τη Save the Children το 2015 για να παρέχει “υποστήριξη” σε παιδιά-θύματα συγκρούσεων και σε παιδιά του δρόμου. Είναι ο Dalglish αντιπροσωπευτικός των φιλανθρωπικών-καπιταλιστικών δικτύων που διαχειρίζονται τη βιομηχανία προστασίας των παιδιών ή πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση;

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το 2019, ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στη Δαμασκό, ο Δρ Zaher Hajjo, μου είπε ότι πιστεύει ότι η πόλη Idlib και οι συνοριακές περιοχές με την Τουρκία αποτελούν ένα δίκτυο διακίνησης οργάνων και ανθρώπων για τις ένοπλες ομάδες και τις βοηθητικές τους οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Λευκών Κράνων και των Βιολέτων. Η απελευθέρωση αυτών των περιοχών πιθανότατα θα αποκάλυπτε το ειδεχθές εμπόριο ανθρώπων και ανθρώπινων οργάνων από αυτές τις ομάδες που υποστηρίζονται από τη Δύση, σύμφωνα με τον Hajjo, ο οποίος εργαζόταν στην Ιντλίμπ ως ιατροδικαστής μέχρι την κατάληψη της πόλης από την Αλ Κάιντα το 2015.

Σε επόμενα άρθρα αυτής της σειράς, θα αποκαλύψω περαιτέρω οργανώσεις που εργάζονται στις ίδιες περιοχές της Συρίας με τα Λευκά Κράνη και τις Βιολέτες και τις διασυνδέσεις τους με την παγκόσμια εμπορία παιδιών. Θα αναλύσω τους κινδύνους των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εισάγονται στα κέντρα κράτησης παιδιών που διαχειρίζονται οι Βιολέτες και οι συνεργάτες τους. Θα εξετάσω επίσης πώς το Covid-19 σε συνδυασμό με τις συγκρούσεις και τις νεοαποικιοκρατικές στρατηγικές αποσταθεροποίησης επηρέασαν τη διακυβέρνηση των προσφυγικών κέντρων και αύξησαν τον κίνδυνο εκμετάλλευσης των κατοίκων τους.

Το ερώτημα που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας είναι αν εμπιστευόμαστε ολόψυχα αυτές τις οργανώσεις ότι νοιάζονται πραγματικά για τα δικαιώματα των παιδιών; Υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία στο μυαλό μας ότι οι προθέσεις τους μπορεί να μην είναι τόσο καλοπροαίρετες όσο θα ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε τα γραφεία δημοσίων σχέσεών τους; Τα ευάλωτα παιδιά σε όλο τον κόσμο, τα οποία κινδυνεύουν να πέσουν θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης, δεν αξίζουν τίποτα λιγότερο από εγγυήσεις χρυσών προδιαγραφών ότι οι οργανώσεις που είναι επιφορτισμένες με την προστασία τους δεν θα εμπλακούν στην κακοποίησή τους.

Το μέλλον αυτών των παιδιών εξαρτάται από τα ενδιαφερόμενα μέλη του κοινού που πιέζουν τις κυβερνήσεις μας και τους συναφείς οργανισμούς για διαφάνεια και λογοδοσία και για τον τερματισμό των παρεμβατικών πολέμων που οδηγούν τα εκτοπισμένα παιδιά στα χέρια εγκληματικών και ληστρικών καρτέλ διακίνησης που συχνά μεταμφιέζονται σε συνήγορους των παιδιών. Αυτά τα εγκλήματα πρέπει να προλαμβάνονται, όχι να “ερευνώνται” χρόνια μετά την πρόκληση της ζημίας από τις ίδιες τις οργανώσεις που τα διέπραξαν εξ αρχής.

***********

Δικτυογραφία

Meet the “Violet” Successors to the White Helmets’ Syria Propaganda Throne

https://unlimitedhangout.com/2020/08/investigative-series/meet-the-violet-successors-to-the-white-helmets-syria-propaganda-throne/

 

Πηγή και μετάφραση ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 478


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα