ΣΑΣ δουλεύουν κανονικά...

ΣΑΣ δουλεύουν κανονικά...

25 Ιουνίου, 2023 20 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,183
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και ξεσπάω σε γέλια…

Εξώδικο του κόμματος Σπαρτιάτες προς την Singular Logic για τον τρόπο καταμέτρησης των ψήφων

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΣΤΕΙΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟ…

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΘΑ ΣΤΗΝΑΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΕΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ…

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Το κόμμα Σπαρτιάτες, έκανε το αυτονόητο.

Ήδη πριν από τις προηγούμενες εκλογές ο Κυριάκος Βελόπουλος έθεσε θέμα πιθανής νόθευσης του αποτελέσματος εκφράζοντας σκεπτικισμό και για την ιδιωτική εταιρεία (Singular Logic) που έχει αναλάβει την καταμέτρηση.

 

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ίδιο θέμα έκανε και ο ευρωβουλευτής του κόμματός του.

 

Αντίστοιχες επιφυλάξεις για την αξιοπιστία της καταμέτρησης έκανε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που υποστήριξε μάλιστα ότι φαινόμενα νόθευσης του αποτελέσματος παρατηρήθηκαν και σε προηγούμενες εκλογές.

 

Μια πληθώρα εξάλλου δημοσιευμάτων από πολλές και διάφορες πλευρές (κυρίως αλλά όχι μόνο στα social media) έκαναν επίσης λόγο για φόβους νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και αναφέρθηκαν στον ιδιοκτήτη της εταιρείας που κάνει την καταμέτρηση, έμπορο όπλων που έχει σχέσεις με την οικογένεια του κ. Μητσοτάκη.

 

Ερώτηση στην Κομισιόν για το ίδιο θέμα έκανε και ο εκλεγείς με τη ΝΔ και εν συνεχεία ανεξαρτοποιηθείς ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, ενώ το πρώην στέλεχος της ΝΔ Νίκος Καραχάλιος άφησε υπαινιγμούς και για τη γνησιότητα της διαδικασίας εκλογής του νυν προέδρου της ΝΔ.

 

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου ότι θα φτιάξει μηχανισμό ανεξάρτητης παρακολούθησης και καταμέτρησης των αποτελεσμάτων, αλλά οι πληροφορίες μας λένε ότι τέτοιος μηχανισμός δεν λειτούργησε, τουλάχιστο στο σύνολο της επικράτειας, ενώ συχνά το κόμμα αυτό δεν έστειλε καν εκλογικούς αντιπροσώπους σε πολλά τμήματα.

 

Το ζήτημα της Singural Logic δεν είναι τωρινό. Ήδη εδώ και πάνω από μία δεκαετία το έθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης, χωρίς ποτέ να υπάρξει κάποια ικανοποιητική απάντηση από τις αρχές.

 

Είναι γεγονός πάντως ότι με δεδομένο τον κεντρικό για το πολίτευμα χαρακτήρα της εκλογικής διαδικασίας είναι μάλλον ακατανόητο το γιατί μια οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία έχει αναλάβει το έργο της καταμέτρησης, που ασφαλώς όσο δύσκολο και αν είναι, δεν είναι στην εποχή μας και τόσο δυσχερές. Γιατί δεν την αναλαμβάνει το ίδιο το κράτος;

Πηγή

Προβολές : 1,183


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα