Σε κίνδυνο η εθνική μας ασφάλεια: Παροπλίζουν τεθωρακισμένα με σκοτεινές διαδικασίες

11 Αυγούστου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Προωθούν εσπευσμένα την περιβόητη συμφωνία ανταλλαγής οχημάτων προσωπικού με Γερμανία.

Μήπως η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτιγκο;
Αποσύρουν από τα νησιά τα BMP-1 για να τα στείλουν στην Ουκρανία.
Σε τόσο πονηρούς καιρούς, που ο Ερντογάν, έβγαλε το 4ο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο και ο Ακάρ απειλεί ευθέως ότι σύντομα οι Τούρκοι θα κολυμπούν στο Καστελόριζο, η κυβέρνηση του χάζαρου Μητσοτάκη, δείχνει μια ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΚΤΟΝΑ ΒΙΑΣΥΝΗ.
Αν αυτό δεν είναι πολιτική τρέλλα, που παράλληλα ακυρώνει το κυβερνητικό επιχείρημα ότι η χώρα διέρχεται “εθνικό κίνδυνο”, τότε είναι κάτι άλλο πολύ σκοτεινό και πολύ επικίνδυνο για την Πατρίδα μας.
Αν λάβετε υπόψη πως ταυτόχρονα με την απόσυρση των ΒΜΠ-1 και την αποστρατικοποίηση των νησιών, παίζει και το θεατρικό έργο ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΕΥΠ, τότε… ΛΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ, ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΖΑΡΙΚΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΠΟΛΙΑ ΚΑΙ  ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΨΥΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Τι έχουν αποφασίσει οι αόρατοι μαριονετίστες,  να συμβεί στο μεσοδιάστημα των τεσσάρων – πέντε  εβδομάδων, μέχρι να έλθουν τα τα γερμανικά ΤΟΜΑ Marder 1A3, που ανταλλάσσονται με τα BMP-1; 
Υ.Γ.2. Η …μαντάμ Φλωράνς, θα αναλάβει τις ευθύνες της, αν συμβεί το οτιδήποτε σε βάρος της Ελλάδας;;;
Οι καραβανάδες που έβαλαν την υπογραφή τους στην αποστρατικοποίηση των νησιών μας, θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;;;
ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ ΟΛΟΥΣ, ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ!!!

Άρον-άρον αποσύρει τουλάχιστον περί τα 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-1 από τα νησιά η κυβέρνηση, για να υλοποιήσει με αστραπιαία ταχύτητα την περιβόητη συμφωνία ανταλλαγής με τη Γερμανία.

Ήδη στις μονάδες όπου επιχειρούσαν τα οχήματα έχει ολοκληρωθεί η αντικατάστασή τους με ισάριθμα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) M113A1, που προέρχονται από την ηπειρωτική χώρα.

Γενικά, η όλη διαδικασία δημιουργεί πολλά ερωτήματα τόσο για την εν μέσω θερινής ραστώνης αστραπιαία υλοποίησή της όσο και για τους όρους που διέπουν την υλοποίηση.

Τα ερωτήματα είναι πολλά:

Έχει καταρτιστεί, συμφωνηθεί και υπογραφεί -και πότε;- η διακρατική συμφωνία με τη Γερμανία για την ανταλλαγή των οχημάτων, δηλαδή τη μεταβίβαση των BMP-1 στη Γερμανία και των Marder 1A3 στη χώρα μας;

Τι ακριβώς προβλέπουν οι όροι της για τον αριθμό των οχημάτων που θα ανταλλαχθούν, την ανάληψη του κόστους εργοστασιακής αξιοποίησης και τη μεταβίβασή τους στην Ουκρανία;

Έχει -και πότε;- ενημερωθεί η Βουλή για τη συμφωνία και το περιεχόμενό της;

Έχει ληφθεί η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) για την έγκριση της συγκεκριμένης συμφωνίας;

Φαίνεται ότι, για άλλη μια φορά, η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί μη θεσμικά, θεωρώντας ότι οι προβλεπόμενες διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης της Βουλής και διά αυτής των άλλων πολιτικών κομμάτων, αποτελούν λεπτομέρειες ήσσονος σημασίας.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες, ο σχεδιασμός προβλέπει μέχρι τη Δευτέρα 15 Αυγούστου τα BMP-1 να έχουν συγκεντρωθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου πρόκειται να υποβληθούν σε εργασίες συντήρησης, επισκευής και τοποθέτησης ρωσικής προέλευσης υποσυστημάτων και παρελκομένων, όσων υπάρχουν ή μπορούν να διατεθούν από τα αποθέματα, ώστε να καταστούν «επιχειρησιακά εύχρηστα».

Στη συνέχεια, τα οχήματα θα προωθηθούν είτε στη Γερμανία για να τα μεταβιβάσει στην Ουκρανία ή απευθείας από τη χώρα μας (το πιθανότερο, σιδηροδρομικά).

Η ελληνική πλευρά φέρεται ότι δεν επιθυμεί την απευθείας παραχώρηση στην Ουκρανία, η οποία ούτως ή άλλως απαιτεί την άδεια της γερμανικής κυβέρνησης βάσει της διακρατικής συμφωνίας παραχώρησης των BMP-1 στη χώρα μας, αλλά αναμένεται να διαπιστωθεί εάν θα επιμείνει σε αυτή τη θέση, δεδομένης της απροθυμίας της Γερμανίας να εμφανίζεται ως ο προμηθευτής βαρέος υλικού στην Ουκρανία.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε τέσσερις έως πέντε εβδομάδες, αναμένονται από τη Γερμανία στη Θεσσαλονίκη τα γερμανικά ΤΟΜΑ Marder 1A3, που ανταλλάσσονται με τα BMP-1.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστοί ούτε ο αριθμός των οχημάτων που θα αφιχθούν περί τα μέσα – τέλη Σεπτεμβρίου ούτε ο συνολικός ο αριθμός των οχημάτων που θα ανταλλαχθούν.

Εφόσον όμως ισχύουν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για ανταλλαγή των οχημάτων ένα προς ένα, μπορεί με ασφάλεια να υποτεθεί ότι συνολικά η χώρα θα παραλάβει περί τα 40 Marder 1A3, που επαρκούν για τον εξοπλισμό ενός μηχανοκίνητου τάγματος.

Αδιευκρίνιστο όμως παραμένει αν τα σχετικά κόστη εργοστασιακής αξιοποίησης των Marder 1A3 πριν από την παράδοσή τους στη χώρα μας θα βαρύνουν τη γερμανική ή την ελληνική πλευρά.

Το ίδιο ισχύει και για τα κόστη μεταφοράς.

 

Πηγή

Προβολές : 364


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα