Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Στο κάδρο για τη διαρροή των email η Singular Logic!

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Στο κάδρο για τη διαρροή των email η Singular Logic!

22 Μαρτίου, 2024 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:659
Μοίρασέ το

 

Ανησυχία για το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου και των προηγούμενων εκλογών

 

Όταν καταλάβει αυτός ο λαός το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του, με την ανοχή του και πως ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΛΠΗ…

SINGULAR LOGIC… ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΘΕΙΑΣ…;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Υ.Γ. Στον Θεό που πιστεύετε… κολλητάρια του Μητσοτάκη ήταν και είναι… από τον γέρο στο… γιό…

 

 

Την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει μέσω διαρροών ότι ερευνά το σκάνδαλο Ασημακοπούλου (μέχρι και για πιθανή έρευνα στα γραφεία της ΝΔ μίλησαν κάποιοι), η υπόθεση αναμένεται να «κλείσει» με τον αποδιοπομπαίο τράγο, κομιστή της λίστας των δεδομένων Νίκο Θεοδωρόπουλο.

 

Η υπόθεση σαφώς είναι «βαθύτερη» και πιο «σκοτεινή» καθώς δημιουργείται έντονος προβληματισμός μετά την αποκάλυψη-«βόμβα» των datajournalists που βάζει στο κάδρο των ευθυνών για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων, την εταιρεία που διαχειρίζεται τις εκλογές στη χώρα εδώ και 40 χρόνια. Την Singular Logic που ίδρυσε ο υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη Ανδρέας Δρυμιώτης.

Πρόκειται για την εταιρεία που ανέλαβε με απευθείας ανάθεση τον περασμένο Ιανουάριο την ανάπτυξη του λογισμικού για την επιστολική ψήφο. Η Singular Logic άλλωστε αναλαμβάνει εδώ και χρόνια τη συλλογή και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, μέσω απευθείας αναθέσεων.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, στις 25 Ιανουαρίου το ΥΠΕΣ ενέκρινε δέσμευση πίστωσης 1.612.000 ευρώ «για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εσωτερικών ειδικός φορέας 1007 206, ΑΛΕ 2420903001, οικ. έτους 2024, προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη για την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης λογισμικού για την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου και την υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας».

Μια ημέρα μετά το ΥΠΕΣ εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία «προσκαλεί την εταιρεία με την επωνυμία «SINGULAR LOGIC AΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ», με διακριτικό τίτλο «SINGULARLOGIC A.E.», «να καταθέσει οικονομική προσφορά, μέσω ΕΣΗΔΗΣ (Α/Α 332253), για την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης λογισμικού – επέκτασης ΟΣΥΕΔ (σσ πρόκειται για την ηλεκτρονική πύλη καταχώρισης υποψηφίων στις εκλογές) για την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου και την υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας».

Όπως αποκαλύπτουν οι datajournalists στην απευθείας ανάθεση δεν υπήρχε ουδεμία αναφορά για προσωπικά δεδομένα και GDPR, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είναι ελεγχόμενα τα δεδομένα, την ώρα μάλιστα που είναι γνωστό ότι οποιαδήποτε επεξεργασία δεδομένων αφήνει… ίχνη.

Όσοι απόδημοι έκαναν εγγραφή στα μέσα Φεβρουαρίου προκειμένου να ψηφίσουν μέσω του epistoliki.ypes.gov.gr κλήθηκαν να δηλώσουν το email τους προκειμένου να λάβουν μηνύματα για να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους. Με αυτό τον τρόπο, το ΥΠΕΣ θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα βάση δεδομένων με τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι μέχρι τώρα η Singular Logic που εξαγοράστηκε από την Space Hellas (του Σπύρου Μανωλόπουλου που διατηρεί στενές επαφές με τον Μητσοτάκη), δεν αναφέρεται πουθενά να έλαβε κλήση από τον εισαγγελέα, με αφορμή την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις. Και αυτό είναι ιδιαιτέρως περίεργο.

Την ίδια στιγμή περίεργη είναι και η «επίθεση» του Δρυμιώτη στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η οποία κίνησε το θέμα, πριν την εισαγγελική έρευνα. Λίγο προτού πάρει την απευθείας ανάθεση η Singular Logic, ο διαφημιστής του Μητσοτάκη, έγραφε στις 14/1/2024 ότι η Αρχή είναι «οπισθοδρομική» και «από υπερβολικό ζήλο βλέπει τα πάντα και παντού σαν «προσωπικά δεδομένα».

Ο ίδιος, σε άρθρο του μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, συνέχισε να υποστηρίζει την επιστολική ψήφο γράφοντας μεταξύ άλλων ότι είναι περήφανος που υπέδειξε και τη διαδικασία.

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα έρχεται να προκαλέσει έντονο προβληματισμό, όχι μόνο για το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων που έφτασαν στα χέρια της Ασημακοπούλου, αλλά εγείρει ανησυχία για το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου και των προηγούμενων εκλογών.

 

Πηγή

 

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ή ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ;;;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;;;

ΜΗΠΩΣ ΚΑΜΙΑ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 659


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα