Σκιαγραφώντας το ψυχολογικό προφίλ της ... “μάνας”...

Σκιαγραφώντας το ψυχολογικό προφίλ της ... “μάνας”...

16 Μαρτίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:838
Μοίρασέ το

 

Τι αποκαλύπτει φίλη του ζεύγους. «Εξουσιαστική και επιθετική, ζήλευε τον άντρα της επειδή τον αγαπούσαν πολύ τα κορίτσια»

ΑΠΟΡΡΙΨΗ…

Μπορεί η απόρριψη να οδηγήσει σε αποτρόπαια εγκλήματα μια ψυχοπαθητική προσωπικότητα;

ΝΑΙ!

Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΦΕΡΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ… ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ…

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις που έκανε γυναίκα η οποία γνωρίζει πολύ καλά τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη.

Η φίλη του ζεύγους μίλησε αποκλειστικά στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» θέλοντας, όπως μας είπε, «να βάλει ένα λιθαράκι ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια όσον αφορά τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας».

Τα στοιχεία της γυναίκας είναι στη διάθεση της εφημερίδας, αλλά η ίδια μας ζήτησε να μην αποκαλύψουμε την ταυτότητά της για ευνόητους λόγους, καθώς «η Πάτρα είναι μια κλειστή κοινωνία».

Απόπειρες αυτοκτονίας

«Ξέρω τη Ρούλα απ’ όταν ήταν παιδί. Μεγάλωσε με τη γιαγιά και τον παππού της. Η Ρούλα από παιδί έδειχνε μια προβληματική συμπεριφορά. Τα ήθελε όλα δικά της. Ήθελε την προσοχή. Ήταν ένα παιδί πάρα πολύ δύσκολο… Η Ρούλα και η αδελφή της έμεναν στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού, τους γονείς της μητέρας της. Δεν της έκανε κανείς παρατήρηση για τίποτα».

Η ίδια μας ανέφερε πως «η Ρούλα είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας. Την πρώτη, μάλιστα, σε μικρή ηλικία.

«…Κάποια στιγμή γνώρισε έναν νεαρό, τον οποίο υποτίθεται ότι τον ερωτεύτηκε.

Μεταφορικά ‘‘τον είχε πνίξει με τη συμπεριφορά της’’.

Τον παρακολουθούσε νύχτα – μέρα.

Ήθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ζωής του.

Αυτός αντιδρούσε και κάποια στιγμή τη χώρισε.

Αυτή συνέχισε να το κάνει αυτό, του έστελνε συνέχεια μηνύματα, τον βομβάρδιζε.

Τον ακολουθούσε στο γήπεδο, γιατί αυτός έπαιζε σε μια τοπική ομάδα.

Η Ρούλα την περίοδο που είχε προβλήματα με τον πρώην της έκανε και μια δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά αυτό δεν οδήγησε σε επανασύνδεση.

Στη συνέχεια γνώρισε έναν άλλο άνδρα, τον Β., με τον οποίο και αρραβωνιάστηκε.

Μάλιστα μετακόμισε στο σπίτι των πεθερικών της, με τους οποίους έμεναν μαζί».

Ο αρραβώνας δεν κράτησε πολύ, μας λέει η γυναίκα.

«Έγιναν μεγάλοι καβγάδες και πολλές φασαρίες για τον τρόπο συμπεριφοράς της, με αποτέλεσμα ο νεαρός να τη χωρίσει.

Η Ρούλα στη συνέχεια αποφάσισε να παρακολουθήσει σεμινάρια διαιτησίας για να έχει κάποιο χαρτζιλίκι.

 

Η γνωριμία με τον Μάνο

 

Σύμφωνα με όσα λέει το πρόσωπο-κλειδί, με τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη γνωρίστηκε σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

«…Συναντήθηκαν σε ένα Club της Πάτρας, στην Αγίου Νικολάου, έγιναν αμέσως ζευγάρι και σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ρούλα έμεινε έγκυος στην Τζορτζίνα.

Από τις πρώτες μέρες της γνωριμίας τους ο Μάνος Δασκαλάκης μετακόμισε στο σπίτι της γιαγιάς της Ρούλας…

Ο νεαρός τότε Μάνος δεν ήθελε αυτήν τη γρήγορη εγκυμοσύνη καθώς έλεγε ότι ήταν πολύ μικρός και ήθελε να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Επενέβη μάλιστα η μητέρα του, γιατί οι γονείς του ήταν χωρισμένοι και προσπαθούσαν να πείσουν τη Ρούλα να μην κρατήσει το παιδί.

Της έλεγαν ότι ‘‘ο Μάνος δεν είναι έτοιμος να γίνει πατέρας…

Η Ρούλα του έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό.

Του είπε: ‘‘Ή θα με παντρευτείς ή θα σε κυνηγήσω στα δικαστήρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται’’…

Λίγο πριν από τη γέννηση της Τζορτζίνας έκαναν πολιτικό γάμο.

Δημιούργησαν μάλιστα ένα κοινό προφίλ ‘‘Μάνος και Ρούλα Δασκαλάκη’’, το οποίο αργότερα διέγραψαν και έκανε ο καθένας το δικό του. Εκεί άρχισαν να αναρτούν πολλές φωτογραφίες των ιδίων και των παιδιών τους…».

Όπως μας είπε η γυναίκα, το ζευγάρι από τον πρώτο καιρό της συμβίωσής του είχε πολλά προβλήματα.

«Η Ρούλα θεώρησε ότι επειδή είναι μεγαλύτερη και έχει εμπειρία μπορεί να περνάει το δικό της. Παράλληλα εξέφραζε την αγωνία της μήπως της κάνουν μάγια για να χάσει το παιδί…

Η Τζορτζίνα όταν γεννήθηκε ήταν ένα πανέμορφο και υγιέστατο μωρό.

Το ζευγάρι με το μωρό τους έμενε χωρίς να πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι που τους είχε παραχωρήσει η σπιτονοικοκυρά τους, η οποία πέθανε στο νοσοκομείο από καρκίνο.

Η γυναίκα ήταν ευκατάστατη, δεν είχε παιδιά και καθώς αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα τούς είχε κάνει πληρεξούσιο για να διαχειρίζονται την περιουσία της…

Η Τζορτζίνα και η Μαλένα είχαν φοβερή αδυναμία στον πατέρα τους, πράγμα που φαινόταν ότι ενοχλούσε τη Ρούλα.

Τα δύο κορίτσια ήταν πολύ δεμένα μεταξύ τους, αλλά δεν ήταν τόσο κοινωνικά με τα άλλα παιδάκια.

Πήγαιναν μάλιστα μαζί σε ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στην Πάτρα.

Στο προσωπικό του κέντρου φάνηκε περίεργη η συμπεριφορά των παιδιών» ανέφερε η ίδια και πρόσθεσε: «Όταν έβλεπα τη Ρούλα με την Τζορτζίνα, το κοριτσάκι δεν μιλούσε ποτέ όταν της απηύθυνα τον λόγο. Τη ρώταγα: ‘‘Τι κάνεις, κοριτσάκι μου;’’. Δεν μου απαντούσε. Περίμενε την έγκριση της μαμάς της και μίλαγε η Ρούλα αντί για την Τζορτζίνα».

 

Η Μαλένα

«Το δεύτερο κοριτσάκι της οικογένειας, η Μαλένα, ήταν σαν άγγελος πραγματικός, πιο όμορφη κι από την Τζορτζίνα.

Παιχνιδιάρα, υγιέστατη, δεν είχε ποτέ κανένα εξάνθημα.

Η Ρούλα δεν μας είχε πει ποτέ ότι πάσχει από κάτι.

Ανακάλυψε μόνη της ότι το παιδί είχε λευχαιμία.

Μας είπε ότι ψηλάφησε τη Μαλένα, βρήκε ότι οι αδένες της ήταν διογκωμένοι, την πήγε στην παιδίατρο και αυτή τους έστειλε στην Αθήνα».

Η γυναίκα μας είπε ότι μίλησαν στο τηλέφωνο με τη Ρούλα όταν η μικρή ήταν στο νοσοκομείο.

Αυτό που της έκανε εντύπωση ήταν ότι μετά τον θάνατο της Μαλένας, στην κηδεία της η Ρούλα έλεγε: «Ήρθαν αμέσως οι γιατροί. Προσπάθησαν πάρα πολλή ώρα να την επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε».

Σύμφωνα πάντα με όσα μας είπε η γνωστή της, η μητέρα εξέφρασε την πρόθεση να δημοσιοποιήσει ένα ευχαριστήριο στους γιατρούς.

Όταν αργότερα έμαθε ότι η Ρούλα και ο Μάνος έκαναν μήνυση για τον θάνατο της Μαλένας, της δημιουργήθηκε τεράστια έκπληξη.

 

Ίριδα

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, μετά τη γέννηση της Ίριδας ξεκίνησαν οι έντονοι καβγάδες μεταξύ του ζευγαριού.

«…Η Ρούλα έλεγε τότε ότι ο Μάνος έχει αλλάξει, ότι την κακομεταχειρίζεται, ότι θέλει να τη χωρίσει, ότι ξενοκοιτάει και θα του δείξω, θα του κάνω…».

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει η γυναίκα, την εβδομάδα του θανάτου της Ίριδας το μωρό έμενε με την αδελφή και τη μητέρα της Ρούλας σε ένα εξοχικό που είχαν από τη γιαγιά της Ρούλας στην Κάτω Αχαγιά, 20 λεπτά έξω από την Πάτρα.

Όταν ο Μάνος είχε φύγει από το σπίτι τους και της είχε πει ότι θα προχωρήσει σε διαδικασίες διαζυγίου, η Ρούλα ζήτησε επιτακτικά από την αδελφή της να επιστρέψει το μωρό.

«Την Παρασκευή γυρνάει το παιδί η αδελφή της από τη γιαγιά. Την Κυριακή το παιδί πέθανε…».

 

Τζορτζίνα

Σε ό,τι αφορά την Τζορτζίνα και την περιπέτεια της υγείας της που ξεκίνησε σε ηλικία 8 ετών, το πρόσωπο-κλειδί επισημαίνει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγε την Τζορτζίνα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» για να κάνει αξονική τομογραφία άνω-κάτω κοιλίας «γιατί έλεγε ότι το κοριτσάκι παραπονιόταν πως την πονάει πολύ η κοιλιά της.

Την έβαλαν άμεσα μέσα μάλιστα λόγω του ιστορικού της οικογένειας αλλά και γιατί η μητέρα είχε πει ότι είναι έγκυος».

Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε, η Τζορτζίνα έλεγε τότε ότι «θα έρθει ο Μπαμπούλας να την πάρει, όπως πήρε και τις αδελφούλες της και ότι η μαμά δεν θα τον άφηνε.

Ο… Μπαμπούλας φορούσε μαύρα ρούχα, μαύρο μανδύα και είχε κόκκινα μάτια» (σ.σ.: Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πει στο Star για τα κόκκινα μάτια που τη ρωτούσε ψυχίατρος.)

Επίσης όπως μας περιγράφει η γυναίκα, εντύπωση της προκάλεσε το γεγονός ότι όταν η Τζορτζίνα ήταν στο Ωνάσειο, η μητέρα βρήκε το κουράγιο να βάψει τα μαλλιά της και να περιποιηθεί τα νύχια της.

Η ίδια επέμενε να πάρει την κορούλα της στο σπίτι τους.

Όπως μας είπε η γυναίκα, στην ενορία της Αγίας Σοφίας από κάποιες κυρίες μαζεύτηκαν κάποια χρήματα για το ζευγάρι, ενώ έγινε και ένας φιλανθρωπικός αγώνας, τον οποίο κανόνισε ο θείος της, παλαίμαχος παίκτης της Παναχαϊκής.

Τα μισά χρήματα δόθηκαν σε ένα ίδρυμα στην Πάτρα και τα υπόλοιπα στην οικογένεια Δασκαλάκη.

«Από τη στιγμή που έπαθε το πρόβλημα η Τζορτζίνα είχαν μια μεγάλη εισροή χρημάτων, ενώ το κοριτσάκι έπαιρνε και όλα τα επιδόματα που δικαιούται μια μητέρα με παιδί τετραπληγικό. Τότε η Ρούλα είχε επιλέξει να απομονωθεί μαζί με την Τζορτζίνα» καταλήγει.

 

Πηγή

Προβολές : 838


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα