Σκληρή απάντηση Κωνσταντίνου Βαθιώτη σε λασπολόγο του. “Ο «αόρατος κηπουρός» και ο Τάσος Λυμπερόπουλος Ένα ακόμη φίδι στον κόρφο μας;”

Σκληρή απάντηση Κωνσταντίνου Βαθιώτη σε λασπολόγο του. “Ο «αόρατος κηπουρός» και ο Τάσος Λυμπερόπουλος Ένα ακόμη φίδι στον κόρφο μας;”

20 Φεβρουαρίου, 2023 12 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:960
Μοίρασέ το

 

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: “Ο κορωνοϊός ως «αόρατος κηπουρός» ξέβρασε στην επιφάνεια και τον κ. Τάσο Λυμπερόπουλο, ο οποίος, εμφανιζόμενος να ενδιαφέρεται αποκλειστικά «για το καλό της πατρίδος», στοχοποίησε τον μοναδικό Έλληνα που, υπηρετώντας την φωνή της συνείδησής του και, χωρίς να έχει πίσω του κάποιον υποκρυπτόμενο μαριονετίστα ή να έχει δεμένο τον γάιδαρό του (όπως πολλοί του χρέωσαν), πέταξε με ρομαντισμό τα πανεπιστημιακά του άμφια, για να δείξει τον καθαρό δρόμο που θα έπρεπε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, ώστε να μπει πάραυτα ένα θεαματικό και αποτελεσματικό χειρόφρενο στην κτηνωδία της υγειονομικής δικτατορίας.”

 

 

 

 

 

Είναι χιλιοαποδεδειγμένο, πως ότι δεν μπορείς να φτάσεις, το μειώνεις…

Ο φθόνος, είναι ο φόρος που κάθε μετριότητα πληρώνει στην ποιότητα…

Πολλοί μέχρι σήμερα, προσπάθησαν να μειώσουν τον Κωνσταντίνο Βαθιώτη, σπιλώνοντάς τον… αυτογελοιοποιήθηκαν… απέτυχαν…

Όχι γιατί ο Κώνσταντίνος Βαθιώτης είναι ο τέλειος… κανείς μας δεν είναι τέλειος… τελειότης στο ανθρώπινο είδος, δεν υπάρχει… αλλά γιατί έχει κάτι που σπάνια συναντάς στην εποχή μας: ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΘΟΣ.

Θα συμβούλευα τους επικριτές του, να μην επιχειρούν να τον λασπολογήσουν…κάθε φορά θα αποτυγχάνουν… και θα πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο από το επιδιωκόμενο…

ΘΑ ΤΟΝ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΣΩΝ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης


ΠΡΟΪΔΕΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΙΚΟΥΣ:
Μετά την επίθεση που δέχθηκα το 2021 από τους δημοσιογράφους Ιωσήφ Παπαδόπουλο και Αλέξανδρο Στεφανόπουλο, επειδή αρνήθηκα να τους δώσω συνέντευξη, η μάσκα έπεσε και για έναν άλλο «δημοσιογραφίζοντα αστέρα» του κυβερνοχώρου, τον κ. Τάσο Λυμπερόπουλο.
Το λυμπεροπουλικό λογύδριο θα ήταν μια πολύ καλή άσκηση για όσους φοιτητές Νομικής θέλουν να εμπεδώσουν τις γνώσεις τους όχι μόνο στα εγκλήματα κατά της τιμής, και ειδικότερα σε εκείνα της απλής και της συκοφαντικής δυσφήμησης, αλλά και σε μια ειδική μορφή εκβίασης, εκείνη που τελείται με απειλή νόμιμης παράλειψης.
Ο κορωνοϊός ως «αόρατος κηπουρός» ξέβρασε στην επιφάνεια και τον κ. Τάσο Λυμπερόπουλο, ο οποίος, εμφανιζόμενος να ενδιαφέρεται αποκλειστικά «για το καλό της πατρίδος», στοχοποίησε τον μοναδικό Έλληνα που, υπηρετώντας την φωνή της συνείδησής του και, χωρίς να έχει πίσω του κάποιον υποκρυπτόμενο μαριονετίστα ή να έχει δεμένο τον γάιδαρό του (όπως πολλοί του χρέωσαν), πέταξε με ρομαντισμό τα πανεπιστημιακά του άμφια, για να δείξει τον καθαρό δρόμο που θα έπρεπε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, ώστε να μπει πάραυτα ένα θεαματικό και αποτελεσματικό χειρόφρενο στην κτηνωδία της υγειονομικής δικτατορίας.
Δυστυχώς, απεδείχθη ότι η παραίτηση αυτή ήταν μια μεγάλη κίνηση για μικρές ψυχές.
Διότι οι περισσότεροι Έλληνες συνέχισαν την ζωούλα τους, χωρίς να έχουν αντιληφθεί τα τοξικά πλοκάμια του τέρατος του ολοκληρωτισμού που θα γιγαντωνόταν μέρα με τη μέρα.
Ωστόσο, η αδιαφορία τους αυτή είχε μια πολύ θετική συνέπεια: έδωσε την δυνατότητα στον «αόρατο κηπουρό» να ξεβράζει συνεχώς αμέτρητα φίδια και ελάχιστες λίρες. Χωρίς αυτόν τον «κηπουρό», θα ήμασταν σήμερα σε βαθύ σκοτάδι, διότι τα φίδια δεν θα κούρνιαζαν μόνο στον κόρφο μας, αλλά θα περικύκλωναν ολόκληρο το σώμα μας.
Την λύση στον γρίφο αν ο κ. Τάσος Λυμπερόπουλος ανήκει στα (αξιόποινα) φίδια ή στις (σωτήριες) χρυσές λίρες θα πρέπει να την βρει μόνος του ο αναγνώστης.

Σαν «αόρατος κηπουρός» ο κορωνοϊός σκάλισε με μια βαριά τσάπα το έδαφος της μολυσμένης γης, πρωτίστως δε της ελληνικής, αναμοχλεύοντας κάθε σπιθαμή του ξεραμένου χώματος.

Από το σκάλισμά του ξεβράστηκαν στην επιφάνεια αμέτρητα φίδια και σκουλήκια. Ξεθάφτηκαν όμως και σεντούκια με λίγες χρυσές λίρες.

Το κέρδος από την κηπουρική εργασία του κορωνοϊού είναι μοναδικό στην ιστορία της ανθρωπότητος. Γιατί η αξία των αμέτρητων φιδιών και σκουληκιών τελεί σε σχέση αντιστρόφως ανάλογη με την αξία των δυσεύρετων χρυσών λιρών.

Έχουμε, λοιπόν, καθήκον να συγκεντρώσουμε όλες τις χρυσές λίρες και να κλειδώσουμε μέσα στα σεντούκια κάθε φίδι και σκουλήκι που ξεβράστηκε από το τσάπισμα του κορωνοϊού.

Φυσικά, οι κηπουρικές εργασίες του «αόρατου κηπουρού» δεν θα μπορούσαν να μην είχαν επεκταθεί και στο διαδίκτυο, όπου έχει μεταφερθεί ένα μεγάλο τμήμα της παγκόσμιας αναμέτρησης των δυνάμεων του σκότους με τις δυνάμεις του φωτός.

Μετά την επίθεση που δέχθηκα το 2021 από τους δημοσιογράφους Ιωσήφ Παπαδόπουλο και Αλέξανδρο Στεφανόπουλο, επειδή αρνήθηκα να τους δώσω συνέντευξη, η μάσκα έπεσε και για έναν άλλο «δημοσιογραφίζοντα αστέρα» του κυβερνοχώρου, τον κ. Τάσο Λυμπερόπουλο.

Στις 20 Ιουλίου 2022 δέχθηκα στο viber το ακόλουθο μήνυμα του:

«Γεια σας κύριε Βαθιώτη. Τα χαιρετίσματά μου από την Eλβετία. Μου έδωσε το τηλ σας κοινός μας φίλος. Ονομάζομαι Τάσος Λυμπερόπουλος και μένω μόνιμα στην Ζυρίχη. Επίσης είμαι ιδιοκτήτης του ενημερωτικού Site των Αποδήμων Ελλήνων της Eλβετίας: https://www.zitao-vrisko.ch/ και του ραδιοφωνικού σταθμού των Ελλήνων αποδήμων της Ελβετίας αλλά γενικότερα της Ευρώπης: https://www.greekswissradio.gr. Επίσης είμαι ραδιοφωνικός παραγωγός και έχω την καθημερινή εκπομπή “Ανοιχτά Χαρτιά”, πρώτη σε ακροαματικότητα σε όλους του Έλληνες της Κ. Ευρώπης. Θα ήθελα και εγώ, αλλά και ο Απόδημος ελληνισμός να σας έχουμε μαζί μας σε μια εκπομπή μας. Είμαστε και εμείς Έλληνες – αγαπάμε την πατρίδα μας και πρέπει να ενημερωνόμαστε. Θα περιμένουμε την θετική σας απάντηση. Καλή συνέχεια».

  • Στο μήνυμα αυτό δεν απάντησα, όπως δεν απάντησα και στις αναπάντητες κλήσεις που μου έκανε ο κ. Λυμπερόπουλος από τότε μέχρι σήμερα.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2023 μου έστειλε νέο μήνυμα στο viber με το εξής περιεχόμενο:

«Κύριε Βαθιώτη καλημέρα. Πότε μπορώ να σας πάρω τηλ να σας έχουμε στην εκπομπή μας;».

  • Δεν απάντησα ούτε σε αυτό το μήνυμα.

Χθες το μεσημέρι δέχθηκα στο κινητό μου τηλέφωνο κλήση από απόρρητο αριθμό. Ήταν και πάλι ο κ. Λυμπερόπουλος, ο οποίος με κάλεσε με απόκρυψη και μου ζήτησε να παραχωρήσω συνέντευξη στο κανάλι του.

(Στην κλήση ανταποκρίθηκα, επειδή με απόκρυψη καλούν συνήθως έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, οι οποίοι τηλεφωνούν από καρτοτηλέφωνο.)

Ενοχλημένος από την φορτική επιμονή του κ. Λυμπερόπουλου, του είπα ότι είμαι πάρα πολύ πιεσμένος ενόψει και της προετοιμασίας της εμπλουτισμένης έκδοσης του πρώτου βιβλίου «Από την τρομοκρατία στην πανδημία», ενώ παράλληλα ολοκληρώνω το βιβλίο για τον «Θαυμαστό Ανάποδο Κόσμο». Επίσης, του επέστησα την προσοχή στο ότι δεν νομίζω πως έχω να πω κάτι καινούργιο για να ενημερωθεί ο κόσμος. Έχω ήδη δώσει πάρα πολλές συνεντεύξεις και έχω γράψει δεκάδες κείμενα που εξηγούν τι ακριβώς συμβαίνει τα τρία τελευταία χρόνια και ποια ζοφερή πορεία φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί. Επομένως, ο κόσμος είναι επαρκώς ενημερωμένος.

Ταυτοχρόνως, διαμαρτυρήθηκα στον κ. Λυμπερόπουλο για το γεγονός ότι όλοι οι καναλάρχες του γιουτιούμπ θησαυρίζουν από τις διαφημίσεις και τις προβολές τέτοιων συνεντεύξεων, οι οποίες, για να γίνουν ποιοτικά, απαιτούν πολύ χρόνο από την πλευρά του εκάστοτε προσκεκλημένου. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, προσέθεσα ότι, μετά την παραίτησή μου από το πανεπιστήμιο, προσπαθώ με νύχια και με δόντια να κρατηθώ όρθιος, παρότι το σύστημα με έχει αποκλείσει πολλαπλώς και ο χρόνος δεν μου περισσεύει για να δίνω συνεχώς συνεντεύξεις.

Ο κ. Λυμπερόπουλος με διαβεβαίωσε ότι:

Σε αντίθεση με άλλους δημοσιογράφους που έχουν διαφημίσεις ή στηρίζονται στην οικονομική ενίσχυση των τηλεθεατών, ο ίδιος δεν αποκομίζει κανένα όφελος από την δράση του στο διαδίκτυο και ότι όλα τα κάνει αφιλοκερδώς για χάρη της πατρίδας με την υποστήριξη της ομογένειας και του Μητροπολίτη Ελβετίας.

Φυσικά δεν τον πίστεψα, αλλά δεν είχα ούτε τον χρόνο ούτε την διάθεση να του αποδείξω ότι ο ισχυρισμός του αυτός απάδει προς την κοινή λογική. Του εξήγησα ότι, λόγω αφόρητης πίεσης, το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι, όταν σε περίπου ενάμιση μήνα θα βγει η εμπλουτισμένη έκδοση του πρώτου βιβλίου «Από την τρομοκρατία στην πανδημία», να το παρουσιάσω σε κάποια εκπομπή του, αναδεικνύοντας κάποια νέα στοιχεία που θα έχουν ενδιαφέρον για το κοινό.

Ο κ. Λυμπερόπουλος συμφώνησε και είπε ότι θα με καλέσει τότε, προκειμένου να κάνουμε την παρουσίαση. Αίφνης, όμως, προφανώς εκνευρισμένος από την άρνησή μου να του παραχωρήσω συντόμως συνέντευξη, βγήκε να ενημερώσει το κοινό του (18.2.2023), εξασκώντας την τέχνη του ανάποδου κόσμου:

Αναποδογυρίζοντας την μομφή που του απέδωσα σε σχέση με το οικονομικό όφελος το οποίο αποφέρει άμεσα ή έμμεσα στους καναλάρχες του γιουτιούμπ κάθε συνέντευξη με όποιον τόλμησε να βγει δημοσίως και να αντιπαρατεθεί με το τέρας του ολοκληρωτικού καθεστώτος, αλλά και το προφανές κέρδος στο οποίο αποσκοπεί όποιος επιλέγει να δραστηριοποιηθεί ως δημοσιογράφος ή/και ραδιοφωνικός παραγωγός (ο κ. Λυμπερόπουλος αυτοπαρουσιάζεται ως χομπίστας-πατριώτης, έχοντας λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα και ενώ ζει στην πανάκριβη Ελβετία), υπονόησε ότι του ζήτησα χρήματα για να δώσω την πολυπόθητη συνέντευξη. Και μάλιστα το υπονόησε δύο φορές, καλώντας τους ακροατές να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους, φοβούμενος ότι, αν το κάνει εκείνος, μπορεί να κατηγορηθεί.

Ο κ. Λυμπερόπουλος, όμως, δεν έμεινε μόνο σε αυτόν τον υπαινιγμό. Κάλεσε τον κόσμο να αξιολογήσει το γεγονός ότι βγαίνω πολύ συχνά στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, υπονοώντας ότι κάτι βρόμικο κρύβεται πίσω από την ραδιοφωνική υπερπροβολή μου.

Ολοκληρώνοντας την άνανδρη, ύπουλη και βεβαίως ανάποδη τοποθέτησή του, ο κ. Λυμπερόπουλος εξαπέλυσε μια συγκεκαλυμμένη απειλή, που μοιάζει να αφορά (και) το πρόσωπό μου:

«Πολλούς τους έχετε πολύ ψηλά. Κρατάτε μικρό καλάθι για όλους».

Παραθέτω το κατάπτυστο λογύδριο του κ. Λυμπερόπουλου, όπως προέκυψε από την απομαγνητοφώνησή του (διατηρείται ο προφορικός λόγος και, συνεπώς, οι ασυνταξίες):

«Λοιπόν, παιδιά, ακούστε με λίγο. Θα το πω όπως έγινε και σεις θα καταλάβετε μετά, μη με ρωτάτε, δεν θέλω να δεχθώ ερωτήσεις γιατί θα με φέρετε σε πολύ δύσκολη θέση. Αναφερθήκαμε στο θέμα του κ. Βαθιώτη. Λοιπόν, εγώ σήμερα πήρα τηλέφωνο τον κ. Βαθιώτη. Του είπα, κ. Βαθιώτη, είμαι ο Τάσος Λυμπερόπουλος, παρουσιάζω εδώ μια εκπομπή της ομογένειας, είμαι στη Ζυρίχη, μου λέει, σας γνωρίζω κ. Λυμπερόπουλε. Ο κ. Βαθιώτης βγαίνει να ξέρετε στο Focus πάρα πολύ συχνά, δεν ξέρω αν βγαίνει και κάπου αλλού, αλλά στο Focus βγαίνει πάρα πολύ συχνά και να το κρατήσετε στην άκρη. Του είπα λοιπόν του κ. Βαθιώτη ότι ο κόσμος και γενικότερα αυτοί που συμμετέχουν στο chat μου ζητάνε επανειλημμένως να βγείτε σε μας και να κάνουμε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, αν θέλετε και μια ολιγόλεπτη συζήτηση πάνω σε κάποια θέματα κοινωνικά και ό,τι απασχολεί γενικότερα τον Έλληνα. Ο κ. Βαθιώτης μου είπε, έτσι, με ένα έντονο ύφος ότι όλοι εμείς οικονομάμε από το youtube, από τα views, βγάζετε πόσα λεφτά και για να βγω εγώ θέλω τον χρόνο μου, θέλω να ετοιμάσω ένα τρίωρο και μου παίρνει πολύ από το αυτό [sic] και αυτή τη στιγμή δεν έχω εισοδήματα. Εγώ λίγο σαστιμένος [εννοεί: σαστισμένος] τον άκουγα και λέω, κ. Βαθιώτη, εμείς σας καλέσαμε εδώ να συμμετέχετε κι εσείς στην ενημέρωση, ιδιαίτερα μιας και ακούν το κανάλι μας πάρα πολλοί Έλληνες από την πατρίδα, το ακούν όμως και ομογενείς και θα θέλανε, έτσι, από εσάς που τα λέτε έτσι σωστά κάποια πράγματα να τα περάσουμε λίγο και προς τους Έλληνες που δεν γνωρίζουν την αληθινή ενημέρωση. Και δεύτερον, έχω να σας πω ότι δεν ξέρω τι λέτε για τους άλλους, γιατί θυμάστε όταν είχα βγει εγώ και έλεγα μη βάζετε IBAN από κάτω, αφήστε τα Paypal, αφήστε να ζητάτε λεφτά, κάνετε μια εκπομπή για την πατρίδα, λοιπόν δεν χρειάζεται να ζητάμε λεφτά. Αν κάναμε ένα κουτσομπολιό και το παίζαμε ποιος αγαπάει τον άλλονε και ποιος πάει με τον άλλονε και ποια θα δει το βράδυ, εκεί ας κάνετε ό,τι θέλετε, ας βάλετε και χρήματα οτιδήποτε, αλλά σε θέμα, τέτοια πράγματα [sic], μιλάμε τώρα πώς θα σωθούν τα σπίτια του κόσμου, πώς αύριο το πρωί θα έχουμε μια κυβέρνηση να είναι κοντά στον Έλληνα και οτιδήποτε άλλο, δεν είναι σωστό να υπάρχουν αριθμοί λογαριασμού. Έτσι; Τα έχω πει, έχω φθάσει και να τσακωθώ και με κάποιους και τα λοιπά. Του λέω, εγώ ήμουνα ο πρώτος που φωνάζω γι’ αυτά και δεν με ενδιαφέρει τι κάνετε με τους άλλους, στο συγκεκριμένο κανάλι που θέλετε να έρθετε δεν υπάρχουν λογαριασμοί και paypal και τέτοια άλλα. Λοιπόν, εδώ μάλιστα μας έχουν κόψει και τις διαφημίσεις και κοντεύουν να μας κατεβάσουν και το κανάλι. Δεν έχουμε τίποτα. Τίποτα. Κι εγώ προσωπικά δεν κάνω την εκπομπή γιατί είμαι δημοσιογράφος και βιοπορίζομαι από αυτό το πράγμα, αλλά εγώ την κάνω γιατί το γουστάρω, ξεκάθαρες κουβέντες. Λοιπόν, κι όπως θα βγείτε κι εσείς να πείτε κάτι για την πατρίδα σας, το ίδιο κάνω κι εγώ. Ε όχι, και παίρνετε λεφτά, του λέω σας παρακαλώ κ. Βαθιώτη, αυτή τη στιγμή με προσβάλλετε ότι εμείς παίρνουμε λεφτά, δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι, σας το ξαναλέω, μιλάτε με μένα, αν σας έπαιρνε κάποιος άλλος να το λέγατε. Λοιπόν, εν πάση περιπτώσει, εγώ λέει θέλω κάποιες ώρες να φτιάξω την εκπομπή, δεν θα το κάνω αυτό για όλους εσάς και κάτι τέτοια. Δεν ξέρω, εσείς βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Εγώ δεν σας λέω τίποτα. Έτσι προσωπικά μην κατηγορηθώ ότι βγήκα και είπα κάτι. Εσείς θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Και είπαμε, συμφωνήσαμε, σε ενάμιση μήνα που θα βγει το βιβλίο του κ. Βαθιώτη, να είναι κοντά στην ομογένεια και να παρουσιάσει και το βιβλίο του. Αυτό είπαμε, αυτό συμφωνήσαμε. Έχω σκοπό να σας ενημερώσω. Αυτή είναι η πραγματικότητα, ας βγει ο κ. Βαθιώτης να με διαψεύσει. Εγώ, ξέρετε, ψέματα από μένα δεν θα ακούσετε ποτέ για κανέναν. Βέβαια είναι πολλά πράγματα που δεν έχω βγει να πω, για πάρα πολλούς, και είναι πολύ ισχυρά, κι αν τα μάθετε, θα φρίξετε, όμως δεν μπορώ και να τα στοιχειοθετήσω, γι’ αυτό και τώρα σας είπα την πραγματικότητα όπως έγινε. Ο διάλογος αυτός ήτανε, τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ δεν βγάζω κανένα συμπέρασμα, έτσι; Λοιπόν, αυτό όσον αφορά [τον κ. Βαθιώτη] γιατί προκαλέστηκα [sic], δεν μπορώ να κρατάω μέσα μου τέτοια πράγματα. Από κει και πέρα, ντάξει. Λοιπόν, κάποια στιγμή, αν έρθει η ώρα, μπορεί να πω και για πολλούς και εκεί να μην ξέρετε… να χάσετε τον ουρανό με τ’ άστρα. Γιατί τους έχετε και πολλούς πολύ ψηλά. Κρατάτε μικρό καλάθι για όλους. Κρατάτε μικρό καλάθι για όλους. Σας το ξαναλέω. Κρατάτε μικρό καλάθι για όλους».

 

Η επίμαχη αναφορά βρίσκεται μεταξύ 1.22.42-1.28.10

Το λυμπεροπουλικό λογύδριο θα ήταν μια πολύ καλή άσκηση για όσους φοιτητές Νομικής θέλουν να εμπεδώσουν τις γνώσεις τους όχι μόνο στα εγκλήματα κατά της τιμής, και ειδικότερα σε εκείνα της απλής και της συκοφαντικής δυσφήμησης, αλλά και σε μια ειδική μορφή εκβίασης.

Στα άρθρα 362 και 363 ΠΚ προβλέπεται ότι:

362. Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή. Αν η πράξη τελέστηκε δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω διαδικτύου, επιβάλλεται φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή.

363. Αν στην περίπτωση του προηγούμενου άρθρου, το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή και αν τελεί την πράξη δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου, με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή.

Ταυτοχρόνως, όμως, το αισχρό υπονοούμενο ότι «ο Κ.Β. ζήτησε χρήματα για να παραχωρήσει συνέντευξη» εμπεριέχει και μια καμουφλαρισμένη απόπειρα εκβίασης που φέρεται να τέλεσε ο… «αργυρώνητος» Κ.Β. Η απόπειρα αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι τελείται υπό την μορφή παραλείψεως:

«Λυμπερόπουλε, αν δεν μου δώσεις χρήματα, δεν θα δώσω συνέντευξη στο κανάλι σου!».

Σύμφωνα με την κρατούσα άποψη, εδώ δεν στοιχειοθετείται εκβίαση, διότι ο «απειλών» προαναγγέλλει την παράλειψη μιας ενέργειας που δεν έχει υποχρέωση να τελέσει (ουδείς υποχρεούται να βγαίνει και να δίνει συνεντεύξεις σε όποιον το επιθυμεί διακαώς). Σύμφωνα, όμως, με την αντίθετη άποψη της μειοψηφίας, εκβίαση θα μπορούσε να θεμελιωθεί και σε αυτήν την περίπτωση, με το σκεπτικό ότι η απειλή υλοποίησης ενός νόμιμου κακού δεν τελεί σε συνάφεια με τον επιδιωκόμενο σκοπό.

Αυτά, λοιπόν, συμβαίνουν όταν παίρνουν στα χέρια τους μικρόφωνο άνθρωποι που αφ’ ενός χειρίζονται πλημμελώς την ελληνική γλώσσα και αφ’ ετέρου έχουν άγνοια του Ποινικού Δικαίου και των εγκλημάτων που έχουν θεσπισθεί στον Ποινικό μας Κώδικα, αλλά πάντως γνωρίζουν άριστα ποια υπονοούμενα μπορεί να θίξουν την τιμή και την υπόληψη των συμπολιτών τους.

Ο «αόρατος κηπουρός» ξέβρασε στην επιφάνεια και τον κ. Τάσο Λυμπερόπουλο, ο οποίος, εμφανιζόμενος να ενδιαφέρεται αποκλειστικά «για το καλό της πατρίδος», στοχοποίησε τον μοναδικό Έλληνα που, υπηρετώντας την φωνή της συνείδησής του και, χωρίς να έχει πίσω του κάποιον υποκρυπτόμενο μαριονετίστα ή να έχει δεμένο τον γάιδαρό του (όπως πολλοί του χρέωσαν), πέταξε με ρομαντισμό τα πανεπιστημιακά του άμφια, για να δείξει τον καθαρό δρόμο που θα έπρεπε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, ώστε να μπει πάραυτα ένα θεαματικό και αποτελεσματικό χειρόφρενο στην κτηνωδία της υγειονομικής δικτατορίας.

Δυστυχώς, απεδείχθη ότι η παραίτηση αυτή ήταν μια μεγάλη κίνηση για μικρές ψυχές.

Διότι οι περισσότεροι Έλληνες συνέχισαν την ζωούλα τους, χωρίς να έχουν αντιληφθεί τα τοξικά πλοκάμια του τέρατος του ολοκληρωτισμού που θα γιγαντωνόταν μέρα με τη μέρα.

Ωστόσο, η αδιαφορία τους αυτή είχε μια πολύ θετική συνέπεια: έδωσε την δυνατότητα στον «αόρατο κηπουρό» να ξεβράζει συνεχώς αμέτρητα φίδια και ελάχιστες λίρες. Χωρίς αυτόν τον «κηπουρό», θα ήμασταν σήμερα σε βαθύ σκοτάδι, διότι τα φίδια δεν θα κούρνιαζαν μόνο στον κόρφο μας, αλλά θα περικύκλωναν ολόκληρο το σώμα μας.

Ας θυμηθούμε το κρίσιμο απόσπασμα από το επαίσχυντο λογύδριο του κ. Λυμπερόπουλου, o οποίος υπερηφανεύεται ότι δεν κατηγορεί ποτέ κανέναν:

«Δεν ξέρω, εσείς βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Εγώ δεν σας λέω τίποτα. Έτσι προσωπικά μην κατηγορηθώ ότι βγήκα και είπα κάτι. Εσείς θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας».

Λύσε, αντιστοίχως, κι εσύ αναγνώστη, μόνος σου τον γρίφο αν ο Τάσος Λυμπερόπουλος ανήκει στα (αξιόποινα) φίδια ή στις (σωτήριες) χρυσές λίρες!


ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ:

Πρώτον, αν ήθελα να βγάλω χρήματα από την συνέντευξή μου στον κ. Λυμπερόπουλο και αφού έβλεπα πόσο φλέγεται να του την παραχωρήσω, για ποιον λόγο απέφευγα να απαντήσω στα μηνύματά του και τις κλήσεις του, ανταποκρίθηκα δε στην τελευταία κλήση του, μόνο επειδή ο αριθμός ήταν απόρρητος;

Φυσικά, ο κ. Λυμπερόπουλος, που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν λέει ποτέ ψέματα, παρέλειψε να ενημερώσει το κοινό του για τις κλήσεις και τα μηνύματά του προς εμένα, τα οποία έμεναν από τον Ιούλιο του 2022 σταθερά χωρίς απάντηση.

Δεύτερον, για την παρουσίαση του βιβλίου μου, πώς και δεν ζήτησα χρήματα από τον κ. Λυμπερόπουλο; Μήπως επειδή θα ρεφάρω από τα αντίτυπα που θα πουληθούν χάρη στην προβολή από το κανάλι του;

Τρίτον, γιατί ο κ. Λυμπερόπουλος δεν ήθελε να δεχθεί ερωτήσεις από το κοινό του για όσα φοβερά και τρομερά θα αποκάλυπτε εναντίον μου;

 

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

 

Δημητρης

Είναι φανερό ότι ο κος Βαθιωτης παράτησε τη θέση κ το μισθό του κ ξοδεύει όλο του το χρόνο για να μας δώσει “όπλα” έναντια στο καθεστώς γιατί αγαπάει τα χρήματα…

Έχουμε παρανοήσει εντελώς.

Πετα λάσπη έλεγε ο Γκέμπελς στην χειρότερη ο εχθρός θα χάνει τον χρόνο του για να καθαριστεί.

Οι πράξεις σας κ τα λόγια σας που συμπορεύονται δείχνουν ποιος είστε κύριε Βαθιωτη.Δεν είστε μόνος.Δεν έχετε ανάγκη νομίζω να αποδείξετε τίποτα στα φίδια του καθεστώτος.

 

Δημητρης Θεσσαλονίκη ακροατής του φοκους

εξ αιτίας σας.

……………………………………………………………….

Παπαλουκάς Χαράλαμπος

 

Αξιότιμε κ. Βαθιώτη δεν είναι ο μόνος και αυτό είναι φυσιολογικό διότι το σύστημα για να παγιδεύει κάποιες φωνές έχει με διάφορα πλάνα κατασκευάσει μηχανισμούς πάσης απόχρωσης για να μπορεί να ελέγχει την έντιμη και ηθική φωνή.

Κατά κύριο λόγο επειδή το χρονικό διάστημα της αθλιότητας η οποία ονομάστηκε πανδημία ήρθα ή ήρθαν σε επαφή μαζί μου αρκετοί υποτιθέμενοι ενάρετοι. Η αλήθεια είναι ότι το επίμαχο διάστημα ευνόησε την εμφάνιση των διαχρονικών πατριωτών που αντιστοιχούν σε πουλημένα τομάρια και εμφανίστηκαν ως μανιτάρια.

Όταν έβλεπα ότι σε πρώτο πλάνο ο λόγος ήταν η πατρίδα αυτό είναι σαφέστατη ένδειξη δολιότητας από όπου και αν προερχόταν ακριβώς ανάλογα ήταν και η χρήση της χριστιανικής θρησκείας και έτερα

Άπαντες οι αναφερόμενοι είναι στο σύστημα το οποίο είναι ισοδύναμο για παράδειγμα της λύρας και αποτελούν ή θέλουν να αποτελούν το τόξο. Σκοπός του λυράρη είναι στην περίπτωση να χορεύει ο λαός τον χορό της αρκούδας και βεβαίως είναι αρκετά εκπαιδευμένος για αυτό. Υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις όπως ο χορός στο ταψί και το τσιφτετέλι. κτλ.

Σημαντικό είναι ότι θεωρώ λάθος και απαξιώ να αναφέρομαι ονομαστικά στην μεγάλη πληθώρα των ανθρώπων που αναφέρεστε και οι οποίοι μέχρι χθες ήταν άγνωστοι ίσως και στο χωριό τους.

Κάποια στιγμή είπα ότι ο πρωθυπουργός με την αναφορά σε ψεκασμένους είναι 100 φορές πιό σωστός από έναν τέτοιον που αναφέρεστε και ο οποίος ήταν άκρα χυδαίο σε έναν πολίτη ο οποίος τόλμησε να βάλει ένα ερώτημα απλό και ηθικό την ώρα που παρουσίαζε ένα νέο κόμμα και βλέπω φυτρώνουν και αυτά συνέχεια, πάντοτε όλα «για την πατρίδα μας».

Η κατανόηση ότι οι λέξεις πατρίς και θρησκεία όπως και να έχει είναι δηλωτικό κακουργίας, δολιότητας, ανωμαλίας, ανεντιμότητας και φυσικά αντεθνικής και αντιχριστιανικής πολιτικής θα πρέπει να γίνει γνωστή στον κάτοικο της χώρας.

Η ακέραιη και ηθική στάση σας σε κάθε περίπτωση παραμένει και θα παραμείνει στην ιστορία ως μια στάση ζωής παράδειγμα προς μίμηση αρκεί να μην προκύψουν στο μέλλον σωτήρια κόμματα και σωτήριες λύσεις.

Το έγκλημα που συντελέστηκε και συντελείται θα πρέπει να έχει μεγάλη τιμωρία.

Βεβαίως θα είναι αδύνατον τον επόμενο μισό αιώνα οι γιατροί να έχουν κάποιο κύρος (ποτέ δεν το είχαν στην ουσία) ως άτομα και ως σύλλογοι το αυτό και οι δικαστικοί και οι δικηγόροι κτλ.

…………………………………………………………….

Ρωξάνη

Είχα την εντύπωση, ότι ο κος Τ.Λυμπεροπουλος δεν ειναι καν δημοσιογράφος..

Προσπάθησα υπομονετικά να παρακολουθησω στο YouTube την πρώτη εκπομπή του, βγήκα όμως γρηγορα από τα ρούχα μου ακούγοντας τα ελληνικά του και δεν κατάφερα τελικά να την δω έως το τέλος.

Θύμωσα μαλιστα με τον εαυτό μου και προσπάθησα να τον δικαιολογήσω σκεπτόμενη, ότι δεν πρόκειται επαγγελματία αλλά για έναν απλό Έλληνα του εξωτερικού, που αποφάσισε μ’αυτον τον τροπο να εκφράσει την αγανάκτηση του.

Προσπαθώντας δηλαδή ερασιτεχνικά και αδέξια να αφυπνίσει κόσμο. Όμως τα φαινόμενα κάποιες φορές απαιτούν.

 

Papa Haris

Κι ένθεν κι ένθεν, ξεβράστηκαν τα σάπια….! Γιατροπολιτικάντηδες αλλά και ΑΡΔ, και από άλλες συντεχνίες, γενικά, άτομα χωρίς ηθική που, χωρίς ίχνος λογικής και ενσυναίσθησης και θεωρώντας ότι “μπόρα ήταν και πέρασε, προσπαθούν τώρα είτε να εξαργυρώσουν ότι πρόσκαιρη δημοφιλία απέκτησαν η να εκμεταλλευτούν τη σύγχιση και την απελπισία του κόσμου. Καλά κάνεις Κωστή που κρατάς αποστάσεις και

μπράβο σου και που τους καταγγέλλεις δημόσια..!

Ανδρέας Μπαρδάκης

Αρκεί ο αναγνώστης να ρίξει μια ματιά στο greekswissradio.gr για να διαπιστώσει ότι είναι φίσκα από διαφημίσεις…

 

Χρήστος Ζωγόπουλος

Alexandra Pappas πόσο αγνός μπορεί να είναι ένας πατριώτης , που επειδή θίγεται ο μικροεγωισμός του , βγαίνει και λερώνει τ’ονομα ενός ανθρώπου που έχει δώσει διαπιστευτήρια ήθους και αληθινού πατριωτισμού , όπως Κ.Βαθιωτης;;
Δηλαδή σκέψου και να μην ήταν… “αγνός” πατριώτης πως θα συμπεριφερόταν ο μεσιέ Λυμπερόπουλος , που κάνει… αντίσταση από την Ελβετία!!

 

Πηγή https://kvathiotis.substack.com/p/2cc

Προβολές : 960


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα