ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ καταγγελία από έγκριτο αρχιτέκτονα... για τα σπασμένα φράγματα και τη σιωπή του 112!!!!!!!!!... ΜΗΠΩΣ Η ΦΡΙΚΗ, ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ “ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ” ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ...;;;

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ καταγγελία από έγκριτο αρχιτέκτονα... για τα σπασμένα φράγματα και τη σιωπή του 112!!!!!!!!!... ΜΗΠΩΣ Η ΦΡΙΚΗ, ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ “ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ” ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ...;;;

11 Σεπτεμβρίου, 2023 15 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:2085
Μοίρασέ το

 

 

Αντώνης Δρογώσης: Για να σπάσει όμως ένα φράγμα, δεν γίνεται αυτόματα. Χρειάζεται άδεια άνωθεν και μάλιστα πρωθυπουργική… 

Εσάς, σας φαίνονται φυσιολογικά όλα αυτά, γιατί εμένα μου βρωμάνε!!!

Πρέπει να ξυπνήσουμε, γιατί βλέπω να μας πιάνουν στον ύπνο όπως τους δύσμοιρους κατοίκους του Παλαμά και των άλλων χωριών!!!”

 

 

Οι καταγγελίες ενός έγκριτου αρχιτέκτονα όπως είναι ο Αντώνης Δρογώσης, και τα όσα αποκαλύπτονται μέσα από την ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα, θα πρέπει να μας ξεσηκώσουν, καθώς ξετυλίγεται μια τρομακτική και στην σύλληψή της, ΦΡΙΚΗ…

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ;;;

 

ΦΡΙΚΤΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ… ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ  ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ…

ΔΗΛΑΔΗ, ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΤΟΥΣ;;;

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Έχουν δει το φως της δημοσιότητας εκαντοντάδες σοβαρές καταγγελίες, και η μανδάμ της Αλεξάνδρας, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση…

 

 

Υ.Γ.2. Διαβάστε προσεκτικά τις αναρτήσεις που κυκλοφόρησαν ένα χρόνο πριν… και συνδέστε τες με την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ…

 

 

 

 

 

 

Πηγή

 

Φωτοβολταϊκά: Ισραηλινή εταιρεία δεσμεύει 10.000 στρέμματα παραγωγικής γης στην Καρδίτσα

Προσφέρει 300 ευρώ το στρέμμα ενοίκιο

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
24.06.2022

Να καλύψει χιλιάδες στρέμματα με φωτοβολταϊκά πανελς επιχειρεί ξένη εταιρεία, προσφέροντας σε δεκάδες αγρότες στον κάμπο των Σοφάδων ελκυστικά ενοίκια γης που ανέρχονται στα 300 ευρώ το χρόνο.

Πρόκειται για εταιρεία Ισραηλινών συμφερόντων και στόχος της να λειτουργήσει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο μαμουθ έκτασης 10.00 στρεμμάτων καταμεσίς του κάμπου των Σοφάδων (στην ευρύτερη περιοχή Καρποχωρίου, Μελισσοχωρίου, Αμπέλου).

Όπως καταγγέλουν κάτοικοι κινδυνεύουν με εγκατάλειψη πληθώρα δυναμικών καλλιεργειών καθώς οι ακιροί είναι δύσκολοι και το δέλεαρ του ενοικίου μεγάλο. Και όλα αυτά ενώ τα αιτήματα των αγροτών της περιοχής για κατασκευή φωτοβολταϊκου απορρίπτονται λόγω έλειψωης χωρητικότητας στο δίκτυο!

Η ισραηλινή επιχείρηση έχει αναθέσει σε γραφείο στην Αθήνα την εκπροσώπηση για τις επαφές με τους αγρότες, ενώ ο προγραμματισμός της είναι να ξεκινήσει η κατασκευή του μέχρι το 2024.

 Φυσικά οι παρενέργειες από τη λειτουργία ενός τέτοιου τεράστιου πάρκου με τις ηλιακές ατανακλάσεις και το μικροκλίμα που θα επηρεαστεί ουδόλως ενδιαφερουν ούτε την εταιρεία , ούτε τον ΑΔΜΗΕ, ωστόσο κάποιος θα πρέπει από την επίσημη πολιτεία να τοποθετηθεί αν ο στόχος είναι οι αγρότες να εκαταλείψουν τα χωριά τους και τις καλλιέργειές τους …

Η παραγωγική ανασυγκρότηση  είναι να καλλιεργούμε λαμπογυάλια;

 

 

Πηγή

 

 

Καρδίτσα: Τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο 3.000 στρεμμάτων στο πιο γόνιμο κομμάτι του κάμπου

 

Γιατί τα μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα στο Θεσσαλικό κάμπο σημαίνουν φτώχεια…

 

 

Του Γιάννη Κολλάτου

Όταν προ 15ετίας γράφαμε σε σημείωμά μας ότι τα βιοκαύσιμα αποτελούν τον Αρμαγεδδώνα του υποσισιτισμού, με αφορμή τα σχέδια τότε για μετατροπή του εργοστασίου Ζάχαρης στη Λάρισα σε μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης , δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη θα βρεθεί τόσο γρήγορα αντιμέτωπο με το φάσμα της πείνας, εξαιτίας και του πολέμου στην Ουκρανία…

Για την Ελλάδα που χάνει κάθε χρόνο από τη διάβρωση και την αστικοποίηση δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γόνιμης καλλιεργήσιμης γης και για τη Θεσσαλία που αντιμετωπίζει το φαινόμενο της ερημοποίησης (έχουν χαθεί πάνω από 700.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στη Θεσσαλία τα τελευταία 15 χρόνια σύμφωνα με τον καθηγητή της Γεωπονικής Νίκο Δαναλάτο) η δέσμευση παραγωγικών γαιών από πολυεθνικές εταιρείες για την κατασκευή φωτοβολταϊκών (Φ/Β) πάρκων αποτελεί «πληγή χαίνουσα» που θα τη βρούμε σύντομα μπροστά μας, ως χώρα που ψάχνεται να βρει το παραγωγικό της μοντέλο εδώ και μία τουλάχιστο δεκαετία.

 

Και αν τα αιολικά στα Άγραφα αποτελούν «αιτία πολέμου» για την Καρδίτσα, τα φωτοβολταϊκά πάρκα που δεσμεύουν τεράστιες εκτάσεις στον πιο εύφορο κάμπο της χώρας, αυτόν της Καρδίτσας, αποτελούν αιτία φτώχειας, πληθυσμιακής συρρίκνωσης και τελικά απαξίωσης του γεωργικού επαγγέλματος σ μία περίοδο που όλη η υπόλοιπη υφήλιος ανακαλύπτει την τεράστια αξία του

Χιλιάδες στρέμματα λοιπόν γόνιμης παραγωγικής γης αλλάζουν χρήση και στην θέση τους ξεφυτρώνουν φωτοβολταϊκοί σταθμοί, μάλιστα εκτιμάται ότι με την νομοθετική διάταξη του 2020 στο σύνολο της Επικράτειας 350.000 στρέμματα γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας σύντομα θα απωλεσθούν.

Για την Καρδίτσα το τελευταίο πλήγμα έρχεται , όπως πληροφορούμαστε από τη δέσμευση μία τεράστιας έκτασης 3.000 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Καρποχωρίου, όπου με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια τα οποία δεν μπορούν να ανταγωνιστούν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, θα στήσουν σταθμό παραγωγής ενέργειας 100 ΜW.

 

Φυσικά οι περιβαλλοντικές παρενέργειες από το τεράστιο αυτό φωτοβολταϊκό πάρκο όπως η αύξηση της θερμοκρασίας λόγω της ηλιακής αντανάκλασης, η αλλαγή του μικροκλίματος, οι περιορισμοί στη βόσκηση κλπ θα αρχίσουν να φαίνονται μόλις ξεκινήσει η λειτουργία του.

Ενώ και οι αγρότες θα μείνουν χωρίς τη γη που νοίκιαζαν, χωρίς ποιότητα ζωής στα χωριό τους και θα αναγκαστούν να πάρουν το δρόμο της μετανάστευσης.

Και δεν είναι το μόνο πλήγμα καθώς πληροφορούμαστε ότι ακολουθούν και άλλα παρόμοια εγχειρήματα στον κάμπο της Καρδίτσας, ενώ στα γειτονικά Φάρσαλα οι μεγάλοι «παίχτες» της ενέργειας, έχουν ήδη δεσμεύσει εκτάσεις δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων.

 

Το τίμημα πλέον που δίνεται είναι υψηλό ξεφεύγει ακόμη και τα 300 ευρώ το στρέμμα το ετήσιο ενοίκιο, καθώς ήδη από πέρυσι και ειδικά φέτος οι αναμενόμενοι τζίροι από βαμβάκια, καλαμπόκια και σιτηρά έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί σε σχέση με αυτούς δύο χρόνια πριν, αλλά αυτό δεν πτοεί τους «ραντιέρηδες» του χρήματος.

Έχοντας βέβαια η ίδια η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια απαξιώσει τον αγροτικό τομέα στη Θεσσαλία, αδιαφορώντας για την κατασκευή έργων επιφανειακής άρδευσης, ή άλλων μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής, ήταν φυσικό επόμενο η αγροτική γη να καταλήξει αντί να παράγει τρόφιμα ποιοτικά (λόγω της ηλιοφάνειας και των άλλων ευνοϊκών κλιματικών συνθηκών) και δυσεύρετα πλέον ανά την υφήλιο, να παράγει από τον ήλιο μόνο ενέργεια . Αντί να προωθηθούν τα μικρά Φ/Β αυτοπαραγωγής (net metering) σε πομώνες και στάβλους που θα ενίσχυαν την πρωτογενή παραγωγή, τώρα που το κόστος του ρεύματος είναι δυσβάστακτο, όπως συνέβη από το περασμένο φθινόπωρο στην Κύπρο, η πολιτεία «σιωπηρά» άνοιξε τον ασκό του αιόλου, για τη νέα κρίση που περιμένει τη χώρα μας τα προσεχή χρόνια, τη διατροφική.

Και φυσικά όλες αυτές οι εκτάσεις μετά τα 30 περίπου χρόνια ζωής των φωτοβολταϊκών πάρκων θα καταλήξουν χέρσες (μπαϊρια) χωρίς τη δυνατότητα να καλλιεργηθούν εκ νέου

Η γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, αποτελεί φυσικό πόρο μη ανανεώσιμο, που βρίσκεται ήδη σε ανεπάρκεια στη χώρα μας. Πάνω από 500 χρόνια απαιτούνται για να δημιουργηθούν δύο (2) μόλις εκατοστά επιφανειακού γόνιμου εδάφους με φυσικές διαδικασίες, ενώ η απώλεια γόνιμων εδαφών με την διάβρωση και την ερημοποίηση είναι μη αναστρέψιμη και η διαδικασία της εδαφογένεσης δεν μπορεί πλέον να επαναληφθεί στις ίδιες τοποθεσίες.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του ΓΕΩΤΕΕ για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη της δέσμευσης τεράστιων εκτάσεων παραγωγικών γαιών για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων:

«Σε μια χώρα που η βάση της πολυπόθητης οικονομικής ανάπτυξης είναι η πρωτογενής παραγωγή θα πρέπει πρώτα από όλα να διασφαλισθεί η επάρκεια των φυσικών πόρων και ειδικότερα της ποιοτικής γεωργικής γης και του αρδευτικού νερού.

 

Η ταυτόχρονη ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για μία βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά θα πρέπει να γίνεται με σωστό σχεδιασμό και ορθή χωροθέτηση που δεν θα ανταγωνίζεται άλλους φυσικούς πόρους και την πρωτογενή παραγωγή.

 

Σε αυτήν την κατεύθυνση, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην εγκατάσταση των Α.Π.Ε. για την υποστήριξη των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, των αγροτοβιομηχανιών, καθώς και των εγκαταστάσεων μεταποίησης και συντήρησης νωπών και μεταποιημένων τροφίμων.

 

Θα πρέπει, επίσης, να αξιοποιηθούν για την εγκατάσταση Α.Π.Ε. περιοχές μη παραγωγικές, όπως εγκαταλελειμμένα ορυχεία λιγνιτών της ΔΕΗ κ.α.

 

Τότε μόνο θα έχουμε εκπληρώσει τους στόχους μίας ισόρροπης περιφερειακής και εθνικής πολιτικής.» καταλήγει.

 

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα