Στη Ρωσία Χτίζονται “Πόλεις των 15 Λεπτών” (ή “Έξυπνες Πόλεις”)

Στη Ρωσία Χτίζονται “Πόλεις των 15 Λεπτών” (ή “Έξυπνες Πόλεις”)

3 Φεβρουαρίου, 2024 29 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,395
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω και αναρωτιέμαι: ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ;;;

 

 

 

 

 

Τον Αύγουστο του 2021, το σχέδιο του τριγώνου των 15 λεπτών του σχεδίου πόλης της Μόσχας μπήκε στην πρώτη 30άδα του διεθνούς “Διαγωνισμού Αστικού Σχεδιασμού Πόλης των 15 λεπτών”. Το μέγεθος της “περιοχής των 15 λεπτών” είναι 3 επί 3 χιλιόμετρα.

Το σχέδιο πόλης της Μόσχας είναι μια τριγωνική modulus πόλη με τη μορφή ενός πολυκεντρικού συστήματος πολεοδομικού σχεδιασμού. Τα κύρια δίκτυα μεταφορών βρίσκονται υπόγεια, πάνω από το έδαφος υπάρχουν μόνο ποδηλατόδρομοι και πεζόδρομοι και τα κτίρια υψώνονται σε υποστυλώματα. Μεγάλη προσοχή δίνεται στην ενεργειακή απόδοση: προβλέπεται η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ηλιακή, υδάτινη, αιολική).

 

 

Μετάφραση: Απολλόδωρος

1 Φεβρουαρίου 2024 | Rhoda Wilson, Edward Slavsquat | Διαβάστε το εδώ.


Το Dobrograd, μια νέα πόλη στην περιοχή Vladimir της Ρωσίας, χτίζεται σύμφωνα με την έννοια της αργής πόλης, όπου όλα τα απαραίτητα για έναν άνθρωπο βρίσκονται σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια. Αν κρίνουμε από τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα, η κατασκευή έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, έγραψε η Redko Da Metko.

Το Dobrograd δεν είναι το μοναδικό. Στον ιστότοπο της Sberbank, μπορείτε να βρείτε μια λεπτομερή παρουσίαση μιας άλλης “έξυπνης πόλης” και ο τίτλος του άρθρου παραπέμπει στο ίδιο μοντέλο πόλης των 15 λεπτών από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Τον Αύγουστο του 2021, το σχέδιο του τριγώνου των 15 λεπτών του σχεδίου πόλης της Μόσχας μπήκε στην πρώτη 30άδα του διεθνούς “Διαγωνισμού Αστικού Σχεδιασμού Πόλης των 15 λεπτών”. Το μέγεθος της “περιοχής των 15 λεπτών” είναι 3 επί 3 χιλιόμετρα.

Το σχέδιο πόλης της Μόσχας είναι μια τριγωνική modulus πόλη με τη μορφή ενός πολυκεντρικού συστήματος πολεοδομικού σχεδιασμού. Τα κύρια δίκτυα μεταφορών βρίσκονται υπόγεια, πάνω από το έδαφος υπάρχουν μόνο ποδηλατόδρομοι και πεζόδρομοι και τα κτίρια υψώνονται σε υποστυλώματα. Μεγάλη προσοχή δίνεται στην ενεργειακή απόδοση: προβλέπεται η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ηλιακή, υδάτινη, αιολική).

Με τον συνήθη σαρκασμό και το χιούμορ του, ο Edward Slavsquat παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για το SberCity που βρίσκεται σε ένα ήσυχο προάστιο της Μόσχας, το οποίο “μια μέρα θα είναι το σπίτι για περισσότερους από 65.000 τυχερούς κατοίκους”.

Το άρθρο του αναδεικνύει τον Herman Gref, πρώην υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και νυν διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο του εκτελεστικού συμβουλίου της Sberbank, της ρωσικής τράπεζας που ανήκει κατά πλειοψηφία στο κράτος.

Δυστυχώς, το βίντεο που είναι ενσωματωμένο στο άρθρο του Slavsquat είναι στα ρωσικά χωρίς την επιλογή προβολής αγγλικών υπότιτλων. Έτσι, ενσωματώσαμε το βίντεο και στη συνέχεια προσθέσαμε από κάτω ένα κείμενο, μεταφρασμένο από τα ρωσικά στα αγγλικά χρησιμοποιώντας το Google Translate.

Η SberCity φαίνεται ωραία: Η πιο φιλική “έξυπνη πόλη” της Ρωσίας σας περιμένει!

Από τον Edward Slavsquat

Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε ότι είστε ο Herman Gref.

Ξαφνικά, ως δια μαγείας, έχετε γίνει πολύ φανταχτερός: είστε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και ο συγγραφέας του προλόγου της ρωσικής έκδοσης του βιβλίου του Klaus Schwab “Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση”. Συμπρωταγωνιστήσατε με τον Tony Blair στο Cyber Polygon 2020 και “συμμετείχατε στις εργασίες για τη δημιουργία” του Sputnik V. Ήσασταν επίσης ένας από τους πρώτους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο που έκαναν ένεση με τον ασφαλή και αποτελεσματικό γενετικό πολτό της Ρωσίας – μήνες πριν εγκριθεί από το ρωσικό υπουργείο Υγείας – ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεστε.

Έχετε αναπτύξει “ένα ολόκληρο σύμπαν υπηρεσιών για την ανθρώπινη ζωή”, όπως συστήματα σήμανσης βοοειδών για μαθητές και κάμερες παρακολούθησης που μπορούν να αναγνωρίσουν το πρόσωπο φιμωμένων με μάσκες μισθωτών σκλάβων, ακόμη και αδέσποτων σκύλων.

Η τράπεζά σας ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ το 2023 και καταταχθήκατε πέρυσι ως ο πιο εξέχων επιχειρηματικός ηγέτης στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Είστε ένας πραγματικός οραματιστής και οι ιδέες σας αρέσουν σε σημαντικούς ανθρώπους. Συναντιέστε περιοδικά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να συζητήσετε για το πώς κάθε πτυχή της ύπαρξης θα μεταμορφωθεί από το SberAI.

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο για εσάς να κάνετε. Τα έκανες όλα. Έκανες όλα τα τρομερά πράγματα.

SIKE, ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗ  SBERCITY:

“Μια τέλεια πόλη” σχεδιασμένη για “συνειδητή κατανάλωση, εξοικονόμηση πόρων και φιλικότητα προς το περιβάλλον”. Photo credit: https://sbercity.ru/en/

Ο HERMAN GREF ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΗ.

Συγγνώμη για τις φωνές.

Σε ένα ήσυχο προάστιο της Μόσχας, το SberCity θα φιλοξενήσει μια μέρα περισσότερους από 65.000 τυχερούς κατοίκους. Η “έξυπνη πόλη” αρχικά προοριζόταν για τους υπαλλήλους της Sber, αλλά τώρα είναι ευπρόσδεκτος όποιος είναι αρκετά τρελός για να θέλει να ζήσει στη φάρμα μυρμηγκιών του Herman Gref.

Ίσως ενδιαφέρεστε; Απλά ακούστε τον Gref. Δώστε του μια ευκαιρία.

Πηγή: YouTube

Στολισμένος με το πιο εκθαμβωτικό τζιν σακάκι του και το ασορτί τζιν, ο Herman Gref σας προσκαλεί να κοιτάξετε μια πόρτα. Όχι μια οποιαδήποτε συνηθισμένη πόρτα, αλλά ένα σύμβολο για κάτι νέο- πίσω από αυτή την πόρτα υπάρχει κάτι ξεχωριστό – το μέλλον στο οποίο ο Herman Gref σας προσκαλεί να ζήσετε. Μιλάει για την SberCity, σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνετε.

Αν μισείτε τον εαυτό σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την 30λεπτη παρουσίαση (δεν υπάρχουν αγγλικοί υπότιτλοι).

Ως δημόσια υπηρεσία, ο ανταποκριτής σας δημιούργησε μια μονόλεπτη περίληψη του Door to the Future του Gref:

 

SberCity: Friendly banker Herman Gref opens the door to the future!

Edward Slavsquat: SberCity | Ο φιλικός τραπεζίτης Herman Gref ανοίγει την πόρτα στο μέλλον! 31 Ιανουαρίου 2024 (1 λεπτό)


Κείμενο (από τα ρωσικά στα αγγλικά με τη βοήθεια του Google Translate)

Καλησπέρα, αγαπητοί φίλοι, ότι βλέπετε μια συνηθισμένη πόρτα. Και αν σας πω ότι αυτή δεν είναι απλώς μια πόρτα, αλλά ένα σύμβολο για κάτι νέο, πίσω από αυτή την πόρτα υπάρχει κάτι ξεχωριστό, αυτό είναι το μέλλον, όπου θα σας πάω σήμερα.

[μουσική]

Κατασκευάσαμε αυτό το προϊόν μαζί με την εταιρεία SberDevices και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό.

Μερικές φορές υπάρχει ένας άνθρωπος… Δεν θα πω ήρωας, γιατί τι είναι ένας ήρωας; Αλλά μερικές φορές, υπάρχει ένας άντρας, και καλά, είναι ο άντρας για την εποχή του και τον τόπο του. Ταιριάζει ακριβώς εκεί. Και αυτός είναι ο Herman Gref, στο SberCity.

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα σχετικά με αυτή τη συναρπαστική ευκαιρία για ακίνητα, η πάντα εξαιρετική Anna Rudneva έχει ένα άρθρο σχετικά με την Ουτοπία της περιοχής της Μόσχας του Gref και άλλα φιλικά έργα αστικής ανάπτυξης στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του Dobrograd, μιας αυτοαποκαλούμενης “πόλης των 15 λεπτών”:

Dobrograd … που μεταφράζεται σε “Goodburg”; Ας πάμε με το Goodburg.

Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο
Edward Slavsquat είναι ένα παρατσούκλι που χρησιμοποιείται μερικές
φορές από τον Riley Waggaman, έναν Αμερικανό συγγραφέα και δημοσιογράφο
που έχει ζήσει στη Ρωσία για σχεδόν μια δεκαετία.

Έχει συνεισφέρει σε πολλές ιστοσελίδες, όπως οι Anti-Empire, Russian Faith, Brownstone Institute, Unlimited Hangout και Geopolitics & Empire. Εργάστηκε για το Press TV, το Russia Insider και το RT προτού ακολουθήσει τη δική του πορεία.

Δημοσιεύει άρθρα σε μια σελίδα Substack με τίτλο "Edward Slavsquat" στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε και να την ακολουθήσετε ΕΔΩ, και μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter ΕΔΩ.


—-Δικτυογραφία :

15-minute cities are being built in Russia – The Expose

15-minute cities are being built in Russia

 

Πηγή  https://apollodoros.substack.com/p/15-ed6



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,395


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα