Συναγερμός: Ουκρανία – Χημική ωρολογιακή βόμβα – Προειδοποίηση προς τον Πούτιν και τον στρατό της Ουκρανίας

Συναγερμός: Ουκρανία – Χημική ωρολογιακή βόμβα – Προειδοποίηση προς τον Πούτιν και τον στρατό της Ουκρανίας

25 Φεβρουαρίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:430
Μοίρασέ το

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΠΛΗΜΜΕΛΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ.

Οποιοιδήποτε βομβαρδισμοί που τυχαίνει να χτυπήσουν αυτές τις αποθήκες θα προκαλούσαν καταστροφικές συνέπειες.

 

 

Και το τρομακτικότερο βρίσκεται στην τελευταία πρόταση αυτού του ρεπορτάζ…

ΕΦΙΑΛΤΗΣ!

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση blümlifee

 

του Jon Rappoport

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΠΛΗΜΜΕΛΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ.

Οποιοιδήποτε βομβαρδισμοί που τυχαίνει να χτυπήσουν αυτές τις αποθήκες θα προκαλούσαν καταστροφικές συνέπειες.

Το 2009 (δείτε επίσης εδώ Covert chemical warfare/a time bomb in the Ukraine « Jon Rappoport’s Blog (nomorefakenews.com), ερευνούσα το πρόβλημα των φυτοφαρμάκων στην Ουκρανία. Η χρήση δεν είναι το μόνο ζήτημα, αλλά και η αποθήκευση. Επίσης, το πεδίο εφαρμογής και ο κίνδυνος είναι τεράστια ζητήματα.

Να τι βρήκα:

Tamara Gurzhiy, “Ληγμένο και απαγορευμένο πρόβλημα φυτοφαρμάκων στην Ουκρανία”, Ανεξάρτητη Υπηρεσία Οικολογικής Πληροφόρησης, Χάρκοβο, Ουκρανία (αγγλική μετάφραση):

“Είκοσι χιλιάδες έως 25.000 τόνοι ληγμένων ή απαγορευμένων φυτοφαρμάκων αποθηκεύονται σε 4.000 ουκρανικές αποθήκες. Αυτή είναι μια σοβαρή απειλή για τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Οι ενώσεις αρσενικού είναι ιδιαίτερα τοξικές για τα βοοειδή. Ο θάνατος επέρχεται μέσα σε λίγες ώρες… Η πλειοψηφία των αποθηκών φυτοφαρμάκων δεν σχεδιάστηκε για μακροχρόνια χρήση. Τα χημικά κλέβονται και πωλούνται παράνομα σε ανθρώπους. Οι στέγες των αποθηκών με την πάροδο του χρόνου έχουν καταρρεύσει, το περιτύλιγμα των φυτοφαρμάκων βγαίνει φθείρεται, τα φυτοφάρμακα διαφορετικής φύσης μπορεί να γίνουν [καταλύτης] αυθόρμητων χημικών αντιδράσεων με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Μια αυθόρμητη πυρκαϊά θα μπορούσε να εξαπλώσει τοξίνες σε μια ευρεία περιοχή. Η χρήση ληγμένων και απαγορευμένων φυτοφαρμάκων αποτελεί εθνικό πρόβλημα της Ουκρανίας”.

Πράγματι, υπήρξε μια πυρκαγιά το 2009.

Συμφερούπολη, 17 Οκτωβρίου (Interfax-Ουκρανία): “Μια αποθήκη με φυτοφάρμακα στο Dzhankoi (Κριμαία) καίγεται… περίπου 200 τόνοι φυτοφαρμάκων και χλωριούχου μαγνησίου… περίπου 40 τόνοι φυτοφαρμάκων πάρθηκαν από την αποθήκη…” Πόσο εκτεταμένα ήταν τα τοξικά σύννεφα; Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος για τις ψεύτικες αναφορές του 2009 για ένα εκατομμύριο ανθρώπους που αρρώστησαν στην Ουκρανία με γρίπη των χοίρων;

“BRNO, Τσεχική Δημοκρατία, 23 Σεπτεμβρίου 2009 /CNW/ – Σύμφωνα με τον Milieukontakts Partner IHPA (Διεθνής Ένωση HCH και Φυτοφαρμάκων) η υγεία τουλάχιστον 7 εκατομμυρίων κατοίκων στη Μολδαβία και την Ουκρανία απειλείται σοβαρά από ένα απόθεμα παλαιών φυτοφαρμάκων. Η IHPA καλεί για ταχεία δράση της ΕΕ για τον αφοπλισμό αυτής της “μεγαλύτερης χημικής χρονικήής βόμβας της Ευρώπης”.

“… στο πρώην εργοστάσιο Kalush στα δυτικά της Ουκρανίας υπάρχει ένα απόθεμα όχι λιγότερο από 10.000 τόνοι περιττού εξαχλωροβενζολίου (Hexachlorobenzene – HCB). Είναι ιδιαίτερα η θέση κατά μήκος του ποταμού Dniester που καθιστά την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη: μια ενιαία πλημμύρα και οι υψηλές συγκεντρώσεις δηλητηρίου θα μολύνουν το φυσικό περιβάλλον περίπου 7 εκατομμυρίων ανθρώπων στα δυτικά της Ουκρανίας και της Μολδαβίας.”

“Συνολικά, δεκάδες εκατομμύρια κάτοικοι στην Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την πρώην Σοβιετική Ένωση απειλούνται από φυτοφάρμακα. Μόνο στην Ουκρανία υπάρχουν 4.500 αποθήκες με περισσότερους από 30.000 τόνους παλαιών φυτοφαρμάκων, μια κληρονομιά από τη σοβιετική εποχή. Οι ουσίες απαγορεύονται από το 2001. Κατά κανόνα, η συσκευασία διαρκεί μόνο πέντε έως δέκα χρόνια. Αν δεν συμβεί τίποτα σε αυτό το διάστημα, τότε οι ουσίες θα μπορούσαν απλά να καταλήξουν στο έδαφος ή στο νερό…”

Σήμερα (25/2/22) αναζήτησα στοιχεία ότι αυτά τα φρικτά προβλήματα στην Ουκρανία έχουν λυθεί. Μέχρι στιγμής, δεν έχω βρει κανένα. Ωστόσο, συνάντησα μια μελέτη του 2020, “Περιβαλλοντική παρακολούθηση και συστάσεις σχετικά με τη μείωση των επιπέδων ρύπανσης από φυτοφάρμακα στην περιοχή Zhytomyr της Ουκρανίας”:

“Διενεργήθηκε περιβαλλοντική παρακολούθηση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διάθεσης απαγορευμένων και ακατάλληλων φυτοφαρμάκων. Εξετάστηκε η περιεκτικότητα σε φυτοφάρμακα στο έδαφος, τα ύδατα και τα προϊόντα γεωργίας στην περιοχή Zhytomyr της Ουκρανίας και αξιολογήθηκε η συσσώρευση φυτοφαρμάκων οργανοχωροκίνης από δίθυρα μαλάκια γλυκού νερού. Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης της περιοχής Zhytomyr περιέχουν σχεδόν 392,18 τόνους φυτοφαρμάκων σε 137 αποθήκες, εκ των οποίων οι 11 πληρούν τις απαιτήσεις, οι 36 είναι ανεκτές και οι 90 είναι σε κακή κατάσταση…”

Δεν είναι ενθαρρυντικό.

Αμφιβάλλω αν οι Ρώσοι ή ακόμη και οι Ουκρανοί έχουν παράσχει ακριβείς χάρτες όλων αυτών των αποθηκών φυτοφαρμάκων στους στρατιωτικούς διοικητές τους.

 

Μετάφραση blümlifee

 

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

 

Προβολές : 430


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα