Σχεδιάζεται χρέωση για τις παλιές ταυτότητες ως μέσο πίεσης για τη μετάβαση στις Βιομετρικές Ταυτότητες

Σχεδιάζεται χρέωση για τις παλιές ταυτότητες ως μέσο πίεσης για τη μετάβαση στις Βιομετρικές Ταυτότητες

26 Αυγούστου, 2023 20 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,207
Μοίρασέ το

 

Συνολικά, το σχέδιο χρέωσης για τις παλαιές ταυτότητες αποτελεί μια πρωτοποριακή προσέγγιση που ενδέχεται να επιταχύνει τη μετάβαση προς τις βιομετρικές ταυτότητες.

Ενώ αρχικά ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις, η ιδέα αυτή επιδιώκει να δημιουργήσει έναν κίνητρο για την υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας ένα πιο ασφαλές και προηγμένο σύστημα ταυτοποίησης για τη χώρα.

 

 

>Σχεδιάζεται χρέωση για τις παλιές ταυτότητες ως μέσο πίεσης για τη μετάβαση στις Βιομετρικές Ταυτότητες

Πρόστιμα αλά μπολιοκορονοϊού, σκέπτεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση… 

Δεν μου κάνει καμία εντύπωση… και πάλι θα τρέξει η πλειοψηφία να τις πάρει…

ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΡΙΖΙΚΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΤΟΣΟ  ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Μετά την 18η Σεπτεμβρίου, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υλοποιήσει ένα πρωτοποριακό σχέδιο που έχει σαν στόχο την αλλαγή και ανανέωση των ταυτοτήτων των πολιτών.

Το πλάνο αυτό φέρνει στο προσκήνιο την ιδέα της χρέωσης ή κάποιου είδος προστίμου για τη χρήση παλαιών ταυτοτήτων μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Παρόλο που αρχικά μπορεί να φαίνεται προκλητικό, αυτό το μέτρο ενδέχεται να αποτελέσει μια αποτελεσματική πίεση για την επιτάχυνση της μετάβασης προς τη χρήση των νέων βιομετρικών ταυτοτήτων.

Οι βιομετρικές ταυτότητες αντιπροσωπεύουν έναν προηγμένο τρόπο ταυτοποίησης πολιτών, βασισμένος σε μοναδικά φυσικά χαρακτηριστικά, όπως η αναγνώριση προσώπου, και τα δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα. Αυτό ενισχύει την ασφάλεια των διαδικασιών που απαιτούν ταυτοποίηση, όπως η πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες, η πραγματοποίηση συναλλαγών και η είσοδος σε ευαίσθητους χώρους.

Παρόλο που η ιδέα της χρέωσης για τη χρήση παλαιών ταυτοτήτων μπορεί να φαίνεται πρωτόγνωρη, υπάρχουν λόγοι που την καθιστούν λογική.

Καταρχάς, η επιβολή μιας οικονομικής επιβάρυνσης για τη χρήση παλαιών ταυτοτήτων μετά την εισαγωγή των βιομετρικών ταυτοτήτων μπορεί να πείσει περισσότερους πολίτες να προβούν στην ανανέωση της ταυτότητάς τους.

Αυτό θα επιταχύνει τη μετάβαση προς το νέο σύστημα, μειώνοντας τη χρήση των παλαιών και πιο ευάλωτων ταυτοτήτων.

Τα έσοδο που θα προκύψουν από την επιβολή της χρέωσης μπορεί να διατεθούν για τη χρηματοδότηση της υλοποίησης και προώθησης του νέου συστήματος ταυτοποίησης σκάνερ βιομετρικών ταυτοτήτων.

Αυτό θα συμβάλει στην εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τα οφέλη και τις δυνατότητες των νέων ταυτοτήτων, δημιουργώντας έτσι μια θετική ανταπόκριση από την κοινότητα.

Συνολικά, το σχέδιο χρέωσης για τις παλαιές ταυτότητες αποτελεί μια πρωτοποριακή προσέγγιση που ενδέχεται να επιταχύνει τη μετάβαση προς τις βιομετρικές ταυτότητες.

Ενώ αρχικά ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις, η ιδέα αυτή επιδιώκει να δημιουργήσει έναν κίνητρο για την υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας ένα πιο ασφαλές και προηγμένο σύστημα ταυτοποίησης για τη χώρα.

Παρόλη την χρέωση, θα δοθεί και καταλυτική ημερομηνία αντικατάστασης, πέρα από αυτή την ημερομηνία ο πολίτης θα κοπεί από κάθε δυνατότητα του κοινωνικού ιστού.

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,207


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα