Σύμβουλος του Π.Ο.Υ., το ισχυρίζεται... κάτι ξέρει... «Από το σεξ σε Gay Pride και rave party εξαπλώθηκε η ευλογιά των πιθήκων στην Ευρώπη»

24 Μαΐου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

«Πρέπει να την επιβραδύνουμε, αλλά δεν εξαπλώνεται στον αέρα & έχουμε εμβόλια για να προστατευτούμε από αυτήν»

Να θυμίσω πως Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ επέβαλε και δια νομοθετημάτων την διαστροφή;

Να θυμίσω πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τους έβαλε μέσα στα σχολικά βιβλία;

Να θυμίσω πως το πρωθυπουργάκι μας, έχει πολλούς στο… κυβερνητικό κρεββάτι του;;;

Να θυμίσω εκείνη την … νταρντανογυναίκα την Κωνσταντοπούλου και την ετέρα που έκαψε το Μάτι, στα gay parade τους;;;

Μέχρι και το ΚΥΝΟβούλιο το φώτισαν με τα λαμπάκια της διαστροφής τους…

ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΧΘΗΚΑΜΕ ΟΛΑ… ΚΑΘ’ ΟΤΙ ΠΟΥ- ΣΤΟ – ΛΑΟΣ…

Ετοιμαστείτε για νέα που στομπόλια…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Από πού έγινε η … εισαγωγή; Από Νιγηρία;;;

Τίγκα η Αθήνα και οι μεγαλουπόλεις από δαύτους…

 

Υ.Γ.2. Και τα δικά μας τα … ακαταδίωκτα χρυσοπληρωμένα  π@$τανάκια, ήδη ξεκίνησαν να σπέρνουν τον πανικό…

 

Υ.Γ.2. Αχ καλέ πως τα λέει το γλυκούλι το οβριόπουλο από κάτω…

 

 

Την ώρα που οι ειδικοί, ερευνούν την πηγή της έξαρσης των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων, ένας κορυφαίος σύμβουλος του ΠΟΥ δίνει την δική του απάντηση.

Σύμφωνα με τον δρ. Ντέιβιντ Χέιμαν, κορυφαίο σύμβουλο του ΠΟΥ και πρώην επικεφαλής του τμήματος επειγόντων περιστατικών, η επικρατέστερη θεωρία για την εξήγηση τηςεξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων είναι πιθανότατα η σεξουαλική μετάδοση μεταξύ ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών σε δύο ρέιβ πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στην Ισπανία και το Βέλγιο.

«Ξέρουμε πως η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί όταν υπάρχει στενή επαφή με τις πληγές κάποιου που έχει μολυνθεί, και φαίνεται πως η σεξουαλική επαφή έχει τώρα ενισχύσει τη μετάδοση»δήλωσε ο Χέιμαν, σε συνέντευξή του στο Associated Press.

Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική απόκλιση από το τυπικό πρότυπο εξάπλωσης της νόσου στην κεντρική και δυτική Αφρική, όπου οι άνθρωποι μολύνονται κυρίως από ζώα όπως άγρια τρωκτικά και πρωτεύοντα θηλαστικά και τα κρούσματα δεν έχουν διαρρεύσει πέρα από τα σύνορα.

Μέχρι σήμερα, ο ΠΟΥ έχει καταγράψει περισσότερα από 90 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε δώδεκα χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Ισπανία, το Ισραήλ, η Γαλλία, η Ελβετία, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία.

Πιθανές πηγές εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων ρέιβ πάρτι σε Ισπανία και Βέλγιο

Ο ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Μαδρίτης δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ισπανική πρωτεύουσα έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο Ενρίκε Ρουίζ Εσκουντέρο δήλωσε πως οι αρχές διερευνούν πιθανές σχέσεις μεταξύ της πρόσφατης εκδήλωσης Gay Pride στα Κανάρια Νησιά, στην οποία συμμετείχαν περίπου 80.000 άνθρωποι και των κρουσμάτων σε μια σάουνα της Μαδρίτης.

Και οι διοργανωτές ενός φεστιβάλ φετίχ μεγάλης κλίμακας στην Αμβέρσα, το οποίο διεξήχθη από τις 5 έως τις 8 Μαΐου, δήλωσαν ότι υπάρχει «λόγος να υποθέσουμε» ότι κάποιος στην εκδήλωση είχε ευλογιά των πιθήκων.

Τα τελευταία χρόνια, η ασθένεια ήταν θανατηφόρα σε ποσοστό έως και 6% των λοιμώξεων, αλλά δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι μεταξύ των σημερινών κρουσμάτων.

Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν μέχρι στιγμής η λιγότερο σοβαρή δυτικοαφρικανική ομάδα ιών της ευλογιάς των πιθήκων και φαίνεται να συνδέονται με έναν ιό που εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε εξαγόμενα κρούσματα από τη Νιγηρία στη Βρετανία, το Ισραήλ και τη Σιγκαπούρη το 2018-2019.

Ο οργανισμός του ΟΗΕ ανέφερε ότι το ξέσπασμα είναι«ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο γεγονός»και δήλωσε ότι το γεγονός ότι τα κρούσματα παρατηρούνται σε τόσες πολλές διαφορετικές χώρες υποδηλώνει ότι η ασθένεια μπορεί να εξαπλώνεται σιωπηλά εδώ και αρκετό καιρό.

Ο διευθυντής του οργανισμού για την Ευρώπη προειδοποίησε ότι καθώς αρχίζει το καλοκαίρι σε όλη την ήπειρο, οι μαζικές συγκεντρώσεις, τα φεστιβάλ και τα πάρτι θα μπορούσαν να επιταχύνουν την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων.

Το προφίλ των ανθρώπων που έχουν βρεθεί θετικοί στην ευλογιά των πιθήκων

Οι αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν ότι «ένα αξιοσημείωτο ποσοστό» των κρουσμάτων στη Βρετανία και την Ευρώπη αφορά νέους άνδρες χωρίς ιστορικό ταξιδιού στην Αφρική, οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι ή κάνουν σεξ με άνδρες.

Οι αρχές της Πορτογαλίας και της Ισπανίας δήλωσαν επίσης ότι τα κρούσματά τους αφορούσαν άνδρες που είχαν ως επί το πλείστον σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες και των οποίων οι λοιμώξεις εντοπίστηκαν όταν ζήτησαν βοήθεια για βλάβες σε κλινικές σεξουαλικής υγείας.

Ο Χέιμαν, ο οποίος είναι επίσης καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, δήλωσε ότιη επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων ήταν πιθανότατα ένα τυχαίο γεγονός που θα μπορούσε να ανιχνευθεί σε μία μόνο μόλυνση.

«Είναι πολύ πιθανό να υπήρχε κάποιος που μολύνθηκε, να εμφάνισε αλλοιώσεις στα γεννητικά όργανα, στα χέρια ή κάπου αλλού και στη συνέχεια να το μετέδωσε σε άλλους όταν υπήρξε σεξουαλική ή στενή, σωματική επαφή» υπέθεσε ο Χέιμαν.

«Και στη συνέχεια, υπήρξαν αυτά τα διεθνή γεγονότα που έσπειραν την επιδημία σε όλο τον κόσμο, στις ΗΠΑ και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

 

Απίθανη η ευρεία μετάδοση

 

Τόνισε πάντως πως η ασθένεια είναι απίθανο να προκαλέσει ευρεία μετάδοση. «Δεν είναι σαν τον κορωνοϊό» είπε. «Πρέπει να την επιβραδύνουμε, αλλά δεν εξαπλώνεται στον αέρα και έχουμε εμβόλια για να προστατευτούμε από αυτήν».

Ο Χέιμαν, τέλος, δήλωσε πως θα πρέπει να διεξαχθούν γρήγορα μελέτες για να διαπιστωθεί εάν η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να μεταδοθεί από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα και πως οι πληθυσμοί που κινδυνεύουν από τη νόσο θα πρέπει να λάβουν προφυλάξεις για να προστατευτούν.

 

Πηγή

Προβολές : 458


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα