Το άγνωστο παρασκήνιο για την αναρρίχηση της Β. Βλάχου στον «θρόνο» της ΕΥΠ

8 Αυγούστου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1279
Μοίρασέ το

 

Περιπετειώδης η διαδρομή της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού, μέχρι την καρέκλα της ΕΥΠ.

“Ζητώ ν’ αγοράσω αξιοπρέπεια, σαν εκείνη των ελεφάντων, που απομακρύνονται για να πεθάνουν”, είχε γράψει σ’ ένα ποίημα του ο Οδυσσέας Ελύτης…
Όταν αντιδρούν πέντε ανώτατοι δικαστές και οριακά σε ψηφίζουν οι άλλοι έξι, παίρνεις τα μπογαλάκια σου και φεύγεις… δεν επιμένεις να πάρεις καρέκλα…
ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ… κυρία… εισαγγελεύ…!!!
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό, είναι επιλογής μου…

Γράφει η

Λένε ό,τι, το παρελθόν δείχνει το μέλλον! Οι εξελίξεις στη Δικαιοσύνη, με επίκεντρο της ενέργειες της Εισαγγελέα ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου, για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων Ανδρουλάκη – Κουκάκη, το επιβεβαιώνουν.

Πολλά είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, γιά το παρελθόν και την πορεία, μέχρι τα ρετιρέ της Κατεχάκη, της Εισαγγελέα Βασιλικής Βλάχου ή Βίκυς, όπως την αποκαλούν οι συνάδελφοι της, που έβαλε την υπογραφή της στις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη.

Αυτό, που δεν αποκαλύφτηκε αυτές τις ημέρες, είναι το πόσο… περιπετειώδης υπήρξε η διαδρομή της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού, μέχρι την καρέκλα της ΕΥΠ.

Αφήνουμε το επεισοδιακό παρελθόν, με την πειθαρχική της εμπλοκή για πόθεν έσχες και τον βίαιο θάνατο του συζύγου της σε χώρα της Ασίας, που την ανάγκασε – τότε – να δηλώσει αποχή, λόγω πένθους, ως εισαγγελέας στην πρωτόδικη δίκη Κορκονέα στο ΜΟΔ Αμφισσας, θέση, στην οποία κληρώθηκε, στη συνέχεια, ο συνάδελφος της εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαράλαμπος Λακαφώσης.

Και φτάνουμε στην αυτοκτονία το 2019, του τότε προισταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνη Λιόγα, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε, αφήνοντας με το θάνατο του, ένα ξαφνικό και μεγάλο κενό στη Δικαιοσύνη, που έπρεπε να καλυφθεί.

Αυτό έγινε με την προαγωγή σε Αντεισαγγελέα ΑΠ της μέχρι τότε εισαγγελέα Εφετών Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία ήταν εποπτεύουσα στην ΕΥΠ, θέση την οποία σήμερα κατέχει η κ. Βλάχου.

Η προαγωγή σε Αντεισαγγελέα ΑΠ της κ. Αδειλίνη, άνοιξε το δρόμο, για να καταλάβει ένα από τα πιό νευραλγικά πόστα στη Δικαιοσύνη, νέος εισαγγελέας.

Το θέμα αποτελούσε σημείο… τριβής στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης, καθώς ψιθυριζόταν, από τότε ότι, υπήρχε ασυμφωνία, για το πρόσωπο της εισαγγελέα εφετών κ. Βλάχου, που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, για τη θέση της επόπτη της ΕΥΠ.

Ακουγόταν μάλιστα ότι, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μετά από μιά σύντομη επίσκεψη στον Αρειο Πάγο, παραμονές Χριστουγέννων του 2019, μετά τις καθιερωμένες ευχές στον τότε Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και στον πρώην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, απέσυρε το αίτημα προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του ΑΠ, για να εποπτεύει την ΕΥΠ η Αντεισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου.

Μετά από ΄κείνη την επίσκεψη στο γιορτινά στολισμένο Αρειο Πάγο, υπό τους ήχους των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών παιδικής χορωδίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να παραμείνει η θέση εισαγγελέα επόπτη της ΕΥΠ, μέχρι νεοτέρας και να καλυφθεί προσωρινά από τον εισαγγελέα, που εποπτεύει την Αντιτρομοκρατική Κώστα Τζαβέλα, ο οποίος σύμφωνα με το νόμο, μπορεί, να ασκεί παράλληλα και καθήκοντα επόπτη της ΕΥΠ, όταν κωλύεται ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Ισως έπαιξε ρόλο σε αυτό ότι, βρισκόταν σε εξέλιξη και η δίκη του Noor One, όπου εισαγγελέας ήταν η κ. Βλάχου.

Οπότε, εκ των πραγμάτων, δεν θα μπορούσε, να καταλάβει τη θέση της Εισαγγελέα ΕΥΠ, ακόμη και εάν επελέγετο από το ΑΔΣ του Αρείου Πάγου, καθώς θα έπρεπε να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία στο Πενταμελές Εφετείο Πειραιά.

 

Και φτάνουμε στο Μάιο του 2020, όπου συνεδριάζει – όπως κάθε χρόνο – το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, για να αποφασίσει προαγωγές, μεταθέσεις και φυσικά τοποθετήσεις εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών.

Το θέμα Εισαγγελέα ΕΥΠ κορυφαίο στην ατζέντα του ΑΔΣ, με υποψηφίους, εκτός από την Αντεισαγγελέα Εφετών Βασιλική Βλάχου, που επέμενε ακόμη για τη θέση και τον συνάδελφο της Χαράλαμπο Τζώνη, έναν εισαγγελέα με εξαιρετική νομική κατάρτιση και θητεία στην Οικονομική Εισαγγελία, που είχε δικάσει με επιτυχία την υπόθεση της κάρτας Υγείας.

Στη συνεδρίαση του ΑΔΣ στον Αρειο Πάγο, η κ. Βλάχου, κατάφερε να κόψει το νήμα στην κούρσα, για τη θέση της Εισαγγελέα επόπτη της ΕΥΠ και να επικρατήσει του συναδέλφου της Χαράλαμπου Τζώνη, με… διαφορά στήθους, καθώς μία ψήφος ήταν αυτή, που έκρινε το αποτέλεσμα!

Με οριακή πλειοψηφία 6 ΝΑΙ και 5 ΟΧΙ η κ. Βλάχου πέτυχε τότε, όχι μόνο να διχάσει τον Αρειο Πάγο, αλλά να επιτύχει και ένα αρνητικό ρεκόρ, καθώς από τις πέντε αρνητικές ψήφους, που συγκέντρωσε, οι δύο ανήκαν στον τότε Πρόεδρο Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και στον Εισαγγελέα ΑΠ Βασίλη Πλιώτα, που δεν ταυτίστηκαν με τις βουλές του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Το τι επακολούθησε στον Αρειο Πάγο, μόνο με την.. historia arcana (ανέκδοτη ιστορία) του Προκόπιου μπορεί, να συγκριθεί.

Δεν γνωρίζουμε τι έγινε πίσω από τις κλειστές, βαριές δρύινες πόρτες των ανώτατων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δεν μπορούμε όμως, να παραβλέψουμε την ακεραιότητα, το σθένος, το υψηλό φρόνημα και τον κώδικα αξιών του πρώην Προέδρου Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, ο οποίος, αν και αποχωρούσε την επομένη των προαγωγών στο ΑΔΣ, λόγω συνταξιοδότησης, είπε ΟΧΙ και απέσυρε το σχετικό ερώτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, γιά οκτώ Αντεισαγγελείς Εφετών, μεταξύ των οποίων και της κ. Βλάχου, γιά την οποία υπήρχε αρνητική εισήγηση!

Η σημερινή Εισαγγελέας ΕΥΠ, άμα τη αποχωρήσει Τσαλαγανίδη προήχθη σε Εισαγγελέα Εφετών.

Επιπλέον, αφού ολοκληρώθηκε η δευτεροβάθμια δίκη του Noor One, τον Οκτώβριο του 2020, η Εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου έφυγε από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, όπου υπηρετούσε μέχρι τότε και εγκαταστάθηκε στα ρετιρέ της Κατεχάκη, από όπου εποπτεύει την ΕΥΠ.

Οσο, για τη συνέχεια;

Eίπαμε: To παρελθόν δείχνει το μέλλον!

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα