Το εργαστήριο της Γουχάν, συγκέντρωσε στελέχη της ευλογιάς των πιθήκων χρησιμοποιώντας μεθόδους που επισημαίνονται για τη δημιουργία «μεταδοτικών παθογόνων», λίγους μήνες πριν τα πρώτα κρούσματα της νόσου παγκοσμίως...

Το εργαστήριο της Γουχάν, συγκέντρωσε στελέχη της ευλογιάς των πιθήκων χρησιμοποιώντας μεθόδους που επισημαίνονται για τη δημιουργία «μεταδοτικών παθογόνων», λίγους μήνες πριν τα πρώτα κρούσματα της νόσου παγκοσμίως...

14 Ιουνίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:211
Μοίρασέ το

 

 

Πάλι τα πειράματα της Κίνας στο προσκήνιο…

Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν συγκέντρωσε ένα γονιδίωμα του ιού της ευλογιάς των πιθήκων…

 

 

Όταν γίνει αντιληπτό πως η ΚΙΝΑ, είναι μια κλίκα μαζί με ΗΠΑ, ΟΗΕ, Π.Ο.Υ., ΡΩΣΙΑ, τότε θα αντιληφθούμε άπαντες πως ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΜΙΑΣ ΣΑΤΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΡΧΙΑΣ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Πάλι τα πειράματα της Κίνας στο προσκήνιο…

Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν συγκέντρωσε ένα γονιδίωμα του ιού της ευλογιάς των πιθήκων, επιτρέποντας την ταυτοποίηση του ιού μέσω δοκιμών PCR, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που επισήμαναν οι ερευνητές για πιθανή δημιουργία ενός «μεταδοτικού παθογόνου»…

 

Πηγή: The National Pulse

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Η μελέτη δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2022, λίγους μήνες πριν από το τελευταίο διεθνές  ξέσπασμα κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων  με κρούσματα πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Η εργασία, η οποία συντάχθηκε από εννέα ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν και δημοσιεύτηκε στο τριμηνιαίο επιστημονικό περιοδικό του εργαστηρίου  Virologica Sinica,  ακολουθεί επίσης την ευρεία χρήση των τεστ Αλυσιδωτής Αντίδρασης Πολυμεράσης (PCR) για τον εντοπισμό ατόμων θετικών στον COVID-19.

Οι ερευνητές φάνηκε να εντόπισαν ένα τμήμα του γονιδιώματος του ιού της ευλογιάς των πιθήκων, επιτρέποντας τις δοκιμές PCR για τον εντοπισμό του ιού, στην εργασία: « Αποτελεσματική συναρμολόγηση ενός μεγάλου τεμαχίου γονιδιώματος του ιού της ευλογιάς των πιθήκων ως πρότυπο qPCR με χρήση ανασυνδυασμού που σχετίζεται με μετασχηματισμό διπλής επιλογής ».

Οι ιοί της ευλογιάς των πιθήκων – που αναφέρονται ως «MPXVs» στην εργασία – έχουν στελέχη που είναι «πιο παθογόνα και [έχουν] αναφερθεί ότι μολύνουν ανθρώπους σε διάφορα μέρη του κόσμου».

«Η ποσοτική αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης (qPCR) είναι το χρυσό πρότυπο για την ανίχνευση του ορθοποξικού ιού (συμπεριλαμβανομένου του MPXV). Για την ανίχνευση πανορθοποξικών ιών, το γονίδιο E9L (DNA πολυμεράση) έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικός στόχος για προσδιορισμούς qPCR. Για την ανίχνευση MPXV, οι Li et al. ανέφερε ότι το γονίδιο C3L (πρωτεΐνη σύνδεσης συμπληρώματος) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως στόχος qPCR για το στέλεχος MPXV Congo Basin», εξήγησε η δημοσίευση πριν σημειώσει ότι η Κίνα δεν είχε επαρκή γενετική πληροφορία για τον ιό για ανίχνευση PCR:

«Δεδομένου ότι η μόλυνση με MPXV δεν έχει συσχετιστεί ποτέ με ξέσπασμα στην Κίνα, το ιικό γονιδιωματικό υλικό που απαιτείται για την ανίχνευση qPCR δεν είναι διαθέσιμο. Σε αυτήν την αναφορά, χρησιμοποιήσαμε διπλή επιλεκτική TAR για τη συναρμολόγηση ενός γονιδιωματικού θραύσματος MPXV 55 kb που περιλαμβάνει E9L και C3L, δύο πολύτιμους στόχους qPCR για την ανίχνευση MPXV ή άλλων ορθοποξικών ιών.

«Ο πρωταρχικός σκοπός της συναρμολόγησης ενός θραύσματος του γονιδιώματος MPXV είναι να παρέχει ένα πρότυπο νουκλεοτιδίου για ανίχνευση MPXV», επανέλαβε η μελέτη, η οποία βασίστηκε στη διαδικασία του ανασυνδυασμού που σχετίζεται με τον μετασχηματισμό (TAR) για την απομόνωση ενός γονιδιωματικού θραύσματος του ιού της ευλογιάς των πιθήκων.

«Ως αποτελεσματικό εργαλείο για τη συναρμολόγηση μεγάλων θραυσμάτων DNA μήκους έως και 592 kb, η συναρμολόγηση TAR έχει γίνει απαραίτητη για την προετοιμασία μολυσματικών κλώνων μεγάλων ιών DNA/RNA», εξήγησαν οι ερευνητές.

Το έγγραφο αναγνώρισε ότι το TAR «που εφαρμόζεται στην ιολογική έρευνα θα μπορούσε επίσης να εγείρει πιθανές ανησυχίες για την ασφάλεια, ειδικά όταν το συναρμολογημένο προϊόν περιέχει ένα πλήρες σύνολο γενετικού υλικού που μπορεί να ανακτηθεί σε ένα μεταδοτικό παθογόνο».

«Σε αυτή τη μελέτη, αν και ένα πλήρους μήκους ιικό γονιδίωμα θα ήταν το ιδανικό πρότυπο αναφοράς για την ανίχνευση του MPXV με qPCR, προσπαθήσαμε μόνο να συγκεντρώσουμε ένα ιικό θραύσμα 55 kb, λιγότερο από το ένα τρίτο του γονιδιώματος MPXV. Αυτό το προϊόν συναρμολόγησης είναι ασφαλές έναντι αστοχίας εξαλείφοντας ουσιαστικά κάθε κίνδυνο ανάρρωσης σε μολυσματικό ιό, ενώ παρέχει πολλαπλούς στόχους qPCR για την ανίχνευση MPXV ή άλλων Orthopoxviruses», ανέφεραν οι ερευνητές.

Η νέα αυτή ανακαλυφθείσα μελέτη, έρχεται στο φώς μετά τη παρόμοια έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν σε στελέχη κορωνοϊών νυχτερίδων που θα μπορούσαν να μολύνουν ανθρώπους, πριν το ξέσπασμα του Sars-Cov-2, ενώ μάλιστα είχε παραδεχθεί ότι οι εγκαταστάσεις του δεν διέθεταν κατάλληλα εργαστηριακά πρωτόκολλα ασφάλειας…

1-s2.0-S1995820X22000414-main by Natalie Winters

 

Πηγή

Προβολές : 211


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα