Το ερώτημα που όλοι διερωτόμαστε και θέλουμε απάντηση: Υπήρχε ή όχι Νατοϊκό στρατιωτικό πολεμικό υλικό στην εμπορική αμαξοστοιχία που σκοπό είχε να μεταφερθεί στην Ουκρανία;

Το ερώτημα που όλοι διερωτόμαστε και θέλουμε απάντηση: Υπήρχε ή όχι Νατοϊκό στρατιωτικό πολεμικό υλικό στην εμπορική αμαξοστοιχία που σκοπό είχε να μεταφερθεί στην Ουκρανία;

8 Μαρτίου, 2023 16 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:2,086
Μοίρασέ το

 

Μήπως τα Τέμπη δεν ήταν ένα τυχαίο δυστύχημα αλλά ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ξένων μυστικών υπηρεσιών που ήθελαν να περάσουν ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση;

 

 

Πότε θα μάθουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ;

ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ…

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε πρόσφατα ότι η Μόσχα θεωρεί όλα τα κανάλια σιδηροδρομικά και οδικά για την προμήθεια όπλων από τις χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ως νόμιμους στόχους για επιθέσεις.

 

Συγκεκριμένα είπε:

Γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιούνται όλες οι διαθέσιμες μεταφορές, μιλάμε για αεροπορικές μεταφορές, μιλάμε για χερσαίες μεταφορές, για οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, δηλαδή υπάρχει κατανομή των ροών ξεκινώντας από τα σύνορα τους η κάθε χώρα και είναι πολύ δύσκολο με έναν πύραυλο κρουζ να τις χτυπήσουμε όλες.

Καταρχήν, είναι μια τέτοια φιλοσοφία μεταφοράς, προσπαθώντας να πιάσουμε τον καθένα σε ξεχωριστό φορτηγό που κινείται.

Επιπλέον, ξέρετε, η πρώτη μου εκπαίδευση είναι οι μεταφορές. Καταλαβαίνω πολύ καλά τι είναι η λεγόμενη μεταφορά πακέτου ή κοντέινερ.

Δηλαδή, αυτό είναι ήδη συσκευασμένο φορτίο που μπορεί να μεταφερθεί με οποιοδήποτε τρόπο μεταφοράς και να διανεμηθεί μεταξύ διαφόρων τρόπων μεταφοράς, όχι απαραίτητα σιδηροδρομικώς, αν και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί, φυσικά, αλλά αυτό είναι ένα αρκετά απλό έργο, το οποίο , καταρχήν, γίνεται. Από την άποψη της κατανομής των προσπαθειών και της επιμελητείας.

Το Κρεμλίνο διεμήνυε επίσης πως θα καταστρέψει όλα τα όπλα που προμηθεύουν στην Ουκρανία κράτη μέλη του NATO μέσω των σιδηροδρομικών δικτύων χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Γιατί έγινε έκρηξη μανιτάρι κατά την σύγκρουση στα Τέμπη;

Έμπειροί εμπειρογνώμονες αναφέρουν πως σε καμία περίπτωση η καύσιμη ύλη σαν λάδι δεν θα μπορούσε να προκαλέσει την φλόγα μανιτάρι στο βίντεο με το πορτοκαλο – ασημί χρώμα, σηκώνοντας άνω των 1200 βαθμούς θερμοκρασία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA και τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλου, δεν έχουν βρεθεί φιάλες υγραερίου στο σημείο της σύγκρουσης αλλά φιάλες με πεπιεσμένο αέρα που χρησιμοποιούνται για τα φρένα του τρένου.

Οι φιάλες αυτές είναι σχεδόν όμοιες με εκείνες του υγραερίου. Σύμφωνα με τις εταιρείες που παρασκευάζουν τις εν λόγω φιάλες, αυτές δεν μπορούν να δημιουργήσουν έκρηξη σε καμία περίπτωση.

Δεν υπήρχαν φιάλες αερίου στα τρένα.

Για το θέμα έχει τοποθετηθεί και η Hellenic Train λέγοντας πως «δεν υπάρχουν φιάλες αερίου στα τρένα. Και εξ όσων γνωρίζουμε δεν υπήρξαν αναφορές ή φήμες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για κάτι τέτοιο. Βεβαίως μπορείτε να το ελέγξετε και εσείς μαζί τους».

Επιπρόσθετα, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα εστιατόρια, μια από τις μεγαλύτερες, στον χώρο του catering στην Βόρεια Ελλάδα τόνισε πως: «Δεν έχουμε υγραέρια, έχουμε απλά την εκμετάλλευση των κυλικείων και η εταιρεία που διαχειρίζεται τα τρένα μπορεί να σας το πει», λένε πηγές της εταιρείας διαχείρισης των κυλικείων.

Ακόμα, με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική αναφέρει πως κατά την διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων στους χώρους των βαγονιών αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου.

«Σίγουρα πρέπει να υπήρξε καύσιμη ύλη»
Μάλιστα, σύμφωνα με τον μηχανολόγο, Κώστα Λακαφώση, σίγουρα πρέπει να υπήρξε καύσιμη ύλη στο τρένο.

«Σίγουρα υπάρχει καύσιμη ύλη. Αυτό (σ.σ. η λάμψη που προκλήθηκε από τη σύγκρουση) είναι χαρακτηριστικό σχήμα αερίου καυσίμου. Σφαίρα φωτιάς, η οποία μαζεύει και πάνω στο κλείσιμό της κάνει αυτά τα χαρακτηριστικά σχήματα. Υπάρχει αέριο καύσιμο», τονίζει ο κ. Λακαφώσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μηχανές των τρένων είναι ηλεκτροκίνητες και δεν χρησιμοποιούν βενζίνη ή diesel, ενώ πάντα κατά των κ. Λακαφώση τα λάδια των μηχανών δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τέτοια έκρηξη.

Ο πρόεδρος της ελληνικής λύσης Κυριάκος βελόπουλος έθεσε ένα χαρακτηριστικό ερώτημα:

Γιατί πήγε ο ελληνικός Στρατός με χαμηλόβαθμα και υψηλόβαθμα στελέχη στο σημείο, έστησε σκηνές για κέντρο επιχειρήσεων και έχει διαρκή παρουσία και επίβλεψη στις έρευνες. Γιατί όλα αυτά;

Καταγγελία δικηγόρου  του ενός πολυτραυματία από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη σχετικά με το φορτίο που κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία.

Η καταγγελία αναφέρει.

 Το τρένο πήγαινε με μικρή ταχύτητα και αυτό σε συνδυασμό με τα δηλωμένα υλικά που κουβαλούσε δε μπορεί να δικαιολογήσει το μέγεθος της έκρηξης.

Όπως λέει, το «μανιτάρι» που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη σημαίνει ότι είχε προπάνιο, κηροζίνη η κάποια άλλη ουσία πολύ εύφλεκτη.

«Γι αυτό σήμερα από τη στιγμή που υπάρχει η καταγγελία για παράνομο υλικό, θα πρέπει να έρθει ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από την Αθήνα να το ερευνήσει. Δε δικαιολογείται με 2 φιάλες υγραερίου αυτή έκρηξη» είπε, διευκρινίζοντας πως ακόμα και αυτές είναι απαγορευμένες στα τρένα.

Βέβαια η διοίκηση της εταιρείας αναφέρουν πως δεν ήταν φιάλες υγραερίου αλλά για τα φρένα. Όπως είπε ο δικηγόρος, πηγές αναφέρουν πως η παράνομη μεταφορά υλικών είναι κάτι που γίνεται καιρό.

Γιατί αμέσως μετά το δυστύχημα έριξαν για ανεξήγητο λόγο άσφαλτο στο σημείο της σύγκρουσης μέσα στα χωράφια;

Η άσφαλτος γνωρίζουμε πως είναι μονωτικό υλικό:

Ας κάνουμε μερικά υποθετικά ερώτημα:

Μήπως τα Τέμπη δεν ήταν ένα τυχαίο δυστύχημα αλλά ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ξένων μυστικών υπηρεσιών που ήθελαν να περάσουν ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση;

Μήπως επιλέχθηκε ο άπειρος σταθμάρχης ώστε να τεθεί σε υλοποίηση το σχέδιο και έτσι θα φαινόταν όλα σαν ατύχημα;

 

 

Πηγή

Προβολές : 2,086


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα