(ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!!!) Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατηγορεί μερίδα του Τύπου για ανακρίβειες σε βάρος της

(ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!!!) Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατηγορεί μερίδα του Τύπου για ανακρίβειες σε βάρος της

4 Νοεμβρίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:279
Μοίρασέ το

 

Στην ανακοίνωση των δικαστών και εισαγγελέων, που υπογράφει ο Εφέτης, Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης γίνεται αναφορά στις καθυστερήσεις λόγω έλλειψης δικαστικών αιθουσών, οι οποίες ενώ βαραίνουν την Πολιτεία, χρεώνονται τους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Όσον αφορά το έργο της Δικαιοσύνης, επισημαίνεται ότι «η μελέτη κάθε υπόθεσης απαιτεί μόχθο και χρόνο» και ότι η δικαιοσύνη δεν είναι «βιομηχανία διεκπεραίωσης υποθέσεων».

Καλλίτερα βγάλτε τον σκασμό και μην προκαλείτε τον λαό…
Είστε οι πρώτοι υπεύθυνοι για την κατάντια του και για τις ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ…
ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΘΗ ΣΑΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΣΕ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ…
ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΣΑΣ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΥΠΗΡΞΑΤΕ …
ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΑΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ…
ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΩΣ…
ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΗΘΙΚΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ…
ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΚΑΙ ΛΟΥΦΑΞΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑ, ΘΑ ΚΑΕΙΤΕ Σ’ ΑΥΤΗΝ…
ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΡΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ…
Καλλιόπη Σουφλή
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατηγορεί μερίδα του Τύπου για ανακρίβειες σε βάρος της

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΝΔΕ) απαντά με ανακοίνωση που εξέδωσε στην -όπως την χαρακτηρίζει- «μεθοδευμένη και συνεχιζόμενη στοχοποίηση της δικαιοσύνης» με το πρόσχημα των «καθυστερήσεων στην απονομή της».

Στην ανακοίνωση των δικαστών και εισαγγελέων, που υπογράφει ο Εφέτης, Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης γίνεται αναφορά στις καθυστερήσεις λόγω έλλειψης δικαστικών αιθουσών, οι οποίες ενώ βαραίνουν την Πολιτεία, χρεώνονται τους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Όσον αφορά το έργο της Δικαιοσύνης, επισημαίνεται ότι «η μελέτη κάθε υπόθεσης απαιτεί μόχθο και χρόνο» και ότι η δικαιοσύνη δεν είναι «βιομηχανία διεκπεραίωσης υποθέσεων».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Η έγκαιρη απονομή της Δικαιοσύνης και οι ανακριβείς γενικεύσεις από μερίδα του Τύπου

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται, από ορισμένη μερίδα του Τύπου, μία μεθοδευμένη και συνεχιζόμενη στοχοποίηση της Δικαιοσύνης, υπό το πρόσχημα καθυστερήσεων στην απονομή της, που λαμβάνουν, μάλιστα, τη μορφή απόλυτων γενικεύσεων, με κάθε ευκαιρία. Γενικεύσεων, που αποτυπώνονται, χωρίς την παράθεση στοιχείων από τη βάση δεδομένων όλων των Δικαστηρίων της χώρας, η έλλειψη των οποίων αποδεικνύει τον αποπροσανατολισμό, που επιχειρείται και τις σκοπιμότητες, που, ενδεχομένως, ενυπάρχουν.

Στο πρόσφατο Συνέδριο που συνδιοργάνωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας παρουσιάστηκαν από την Ένωση μας συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία, που καταδεικνύουν άλλου είδους εικόνα από αυτή, που επιχειρείται να εμφανιστεί στην κοινή γνώμη με γενικόλογες ανακρίβειες.

Ακόμη και οι ελλείψεις των κτιριακών υποδομών σε δικαστικές αίθουσες, που αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας επιχειρείται να μετατεθούν στους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με συνεχείς προτάσεις της, επιχειρεί να συμβάλλει, μέσα στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι στον εκσυγχρονισμό κάθε τομέα του δικαιοδοτικού συστήματος της χώρας, ενώ κοινή είναι η διαπίστωση ότι οι συχνές νομοθετικές αλλαγές σε βασικά νομοθετήματα δημιουργούν ανασφάλεια δικαίου.

Ασφαλώς και η οικονομική ανάπτυξη αποτελεί βασική επιδίωξη για κάθε ευνομούμενη Πολιτεία.

Θεσμική, ωστόσο, αποστολή της Δικαιοσύνης αποτελεί η περιφρούρηση των ατομικών ελευθεριών, ώστε η οικονομική ανάπτυξη να συμβαδίζει με την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όπως επιτάσσουν οι αρχές του Κράτους Δικαίου.

Έργο, που απαιτεί μόχθο και χρόνο για την μελέτη της υπόθεσης του κάθε Πολίτη, για τον οποίο η Δικαιοσύνη αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο προστασίας των Δικαιωμάτων του.
Η Δικαιοσύνη ΔΕΝ δύναται να μετατραπεί από Θεσμός του Κράτους Δικαίου σε «βιομηχανία διεκπεραίωσης υποθέσεων».

 

Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Εφέτης,
Εκπρόσωπος Τύπου ΕΝΔΕ

 

Πηγή

 

 

 

Προβολές : 279


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα