Το τελευταίο ΑΝΤΙΟ στη ΘΑΛΕΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού. Η Ελλάδα, κηδεύει το παιδί της...

Το τελευταίο ΑΝΤΙΟ στη ΘΑΛΕΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού. Η Ελλάδα, κηδεύει το παιδί της...

1 Σεπτεμβρίου, 2022 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:512
Μοίρασέ το

 

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 19χρονης Θάλειας – Τραγικές “φιγούρες” οι γονείς της

 

Η Πατρίδα Ελλάδα, θρηνεί για την απώλεια ενός ακόμα παιδιού της…

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ, θρηνούν για τον ΑΔΙΚΟ θάνατο της ΘΑΛΕΙΑΣ…

Κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ, που στέλνει το παιδί της στις ένοπλες δυνάμεις, ΘΡΗΝΕΙ…

ΘΡΗΝΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ, ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ…

Τα λόγια σε τέτοιες στιγμές, είναι περιττά…

Στο τελευταίο της απόπλου η ΘΑΛΕΙΑ, ας πάρει μαζί της και τα δικά μας δάκρυα και τις δικές μας ευχές για μια θεση στον Παράδεισο…

ΚΑΛΟ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΘΑΛΕΙΑ… κι εκεί που πας, ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΣΟΥ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και με τιμές από άγημα του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η κηδεία της 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου, η οποία έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, στο πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι.

Η σορός της ατυχής κοπέλας έφτασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, με την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους, να συνοδεύσουν την δόκιμο στην τελευταία της κατοικία.

Τραγικές “φιγούρες” οι γονείς της οι οποίοι έφτασαν αγκαλιά και ξέσπασαν σε κλάματα μπαίνοντας στην εκκλησία, μη μπορώντας ακόμα να πιστέψουν πως έχασαν έτσι ξαφνικά και άδικα την 19χρονη κόρη τους.

Η νεκρώσιμος ακολουθία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 13.00.

Στην εκκλησία βρίσκονται από νωρίς και δεκάδες Ναυτικοί δόκιμοι απο την τάξη της 19χρονης κοπέλας, στρατιωτικό άγημα για την απόδοση τιμών και τμήμα της μουσικής μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην Λάρισα έφτασαν νωρίτερα ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας.

Επικήδειο λόγο αναμένεται να εκφωνήσουν ο αρχηγός της τάξης της Θάλειας Κορδαμπάλου, ο αρχηγός και ο διοικητής της σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

«Θέλουμε να μάθουμε από τι πέθανε»

Η σορός της 19χρονης έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Λάρισα από την Ιταλία και μεταφέρθηκε στο σπίτι της, στη συνοικία Παπασταύρου. Από νωρίς το πρωί στο σπίτι φτάνουν στεφάνια με μηνύματα από συγγενείς και φίλους της κοπέλας. “Θα μας λείψεις κοριτσάκι μας”, “ανιψουλα μας θα είσαι πάντα στην καρδιά μας”, “θα σε αγαπάμε για πάντα”, “καλό ταξίδι εγγονούλα μου”, είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που “ραγίζουν” καρδιές.

Ο πόνος στο σπίτι της οδού Δαμασίου είναι βουβός, με τους γονείς να αδυνατούν να πιστέψουν ότι το παιδί τους έφυγε από τη ζωή από τη μια στιγμή στην άλλη.

Δεκάδες άνθρωποι που γνώριζαν και αγαπούσαν τη Θάλεια, φτάνουν συνεχώς για να αφήσουν μερικά λευκά λουλούδια.

Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την 19χρονη και ζητούν να μάθουν πως από τη μια στιγμή στην άλλη έφυγε από τη ζωή.

 

Πηγή

 

«Απόπλους» για τη 19χρονη Θάλεια – Με χειροκροτήματα και την ελληνική σημαία στο φέρετρο

Συγκλονιστικός ο αποχαιρετισμός στη νεαρή ναυτική δόκιμο – «Δεν φεύγουν οι άνθρωποι, φυλαχτά γίνονται…»

Κανένας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα για την Θάλεια Κορδαμπάλου.

www.onlarissa.gr

Το λευκό φέρετρο στο οποίο αναπαύεται η σορός της 19χρονης ναυτικής δοκίμου, ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, ενώ έφτασε στην Εκκλησία με στρατιωτικές τιμές (παραταγμένο ναυτικό άγημα) για το τελευταίο της ταξίδι.

Παρόντες εκτός από τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους της, ήταν ακόμα συμμαθητές της από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας. Αλλά και πλήθος κόσμου που πήγε για το ύστατο χαίρε.

www.onlarissa.gr

Επίσης παρίστανται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας και η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη.

Κατά την έξοδο της σορού της Θάλειας από το σπίτι στη συνοικία Παπασταύρου, οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές και απερίγραπτες.

Το μόνο που κατάφερε να ξεπεράσει τους λυγμούς, ήταν το παρατεταμένο χειροκρότημα όλων…

Λύγισαν και τα σίδερα στους επικήδειους

Τα αποχαιρετιστήρια λόγια των συμμαθητών, του αρχηγού της ΣΝΔ και του Αντώνη, εξαδέλφου της Θάλειας, έκαναν ακόμα και τις πιο σκληρές καρδιές να ραγίσουν…

«Δεν φεύγουν οι άνθρωποι, φυλαχτά γίνονται…» είπε σε μια αποστροφή του επικήδειου λόγου του ο ξάδελφός της, χαρακτηρίζοντας την 19χρονη πρότυπο.

*φωτογραφίες, βίντεο: www.larissanet.gr, www.onlarissa.gr

 

Πηγή

 

 

 

 

Προβολές : 512


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα