Το Φαινόμενο των Ανερχόμενων Εθνοσωτήρων: Ψεύτικες Ελπίδες και Κοινωνικός Έλεγχος  (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ)

Το Φαινόμενο των Ανερχόμενων Εθνοσωτήρων: Ψεύτικες Ελπίδες και Κοινωνικός Έλεγχος (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ)

18 Αυγούστου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:728
Μοίρασέ το

 

Οι ανερχόμενοι εθνοσωτήρες εμφανίζονται συχνά με την υπόσχεση της μεταμόρφωσης και της ανατροπής του υπάρχοντος συστήματος.

Ξεχνούν όμως πως για να φτάσουν στην κορυφή και για να προβάλουν τις απόψεις τους δημόσια, έχουν περάσει και παραμένουν μέσα στο σύστημα το οποίο κατηγορούν.

 

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ, ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ…
Καιρός να ξυπνήσουμε και να πάψουμε να πιστεύουμε σε … εθνοσωτηρες εν καιρώ πλήρους υποταγής της Πατρίδας μας σε ξένουν δυνάστες.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΙΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ, για όσους το παίζουν “εθνοσωτήρες” που θ’ αλλάξουν τα πάντα, από τη στιγμή που πορεύονται ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ… συμμετέχουν στις εκλογές και στις διεργασίες του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
Λυπάμαι για την ανώμαλη προσγείωση, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή…
ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΥΣΣΩΜΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΟΧΙ ΩΣ ΜΑΖΑ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.
Εδώ δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε μια ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, θα τρέφουμε ελπίδες για… “εθνοσωτήρες”;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Ακούσατε ποτέ κανέναν “εθνοσωτήρα”, απ’ αυτούς που συμμετέχουν ή θέλουν να συμμετάσχουν στις εκλογές,  να προέτρεψε σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ;;;
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ… ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ… ΚΙ ΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ… ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ…
>Το Φαινόμενο των Ανερχόμενων Εθνοσωτήρων: Ψεύτικες Ελπίδες και Κοινωνικός Έλεγχος

Γράφει για το crime and study: Διπλωμάτης εν Αποστρατεία: Ζ.Π
Το φαινόμενο των ανερχόμενων εθνοσωτήρων αποτελεί μια πολυσύνθετη πραγματικότητα που έχει καθηλώσει την ανθρώπινη κοινωνία κατά καιρούς.
Από τους ιστορικούς προφήτες και τους πολιτικούς αγωνιστές μέχρι τους σύγχρονους αναχρονιστικούς ηγέτες, η παρουσία αυτών των φιγούρων έχει συχνά συνδυαστεί με υποσχέσεις ελπίδας και αλλαγής.
Παρά τις αφηγήσεις για ανερχόμενους εθνοσωτήρες που υπόσχονται την ανανέωση και την ευημερία, είναι σημαντικό να εξετάσουμε τον λόγο πίσω από την παρουσία αυτών των φαινομένων στην κοινωνία μας.
Οι ανερχόμενοι εθνοσωτήρες εμφανίζονται συχνά με την υπόσχεση της μεταμόρφωσης και της ανατροπής του υπάρχοντος συστήματος. Ξεχνούν όμως πως για να φτάσουν στην κορυφή και για να προβάλουν τις απόψεις τους δημόσια, έχουν περάσει και παραμένουν μέσα στο σύστημα το οποίο κατηγορούν.
Συχνά αναδεικνύονται ως φωτεινές φυσιογνωμίες που θα οδηγήσουν τον λαό σε μια νέα εποχή ευημερίας και δικαιοσύνης.
Όμως, πολύ γρήγορα αυτές οι υποσχέσεις αποδεικνύονται ανεδαφικές, καθώς οι πραγματικές αλλαγές σπάνια είναι τόσο εύκολες όσο φαίνονται.
Το σύστημα διοίκησης σε μια χώρα δεν αλλάζει από κανέναν μονομερώς, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του παγκόσμιου γίγνεσθαι. 
Συγκεκριμένα, οι αλλαγές στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα μιας χώρας μπορεί να επηρεάσουν το παγκόσμιο περιβάλλον και τις διεθνείς σχέσεις.
Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας ενός κράτους μπορεί να επηρεάσουν γειτονικές χώρες, εμπορικές σχέσεις, γεωπολιτικές συμμαχίες και πολλά άλλα.
Επίσης, η διεθνής κοινότητα συχνά προσέχει την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αρχών σε διάφορες χώρες.
Ωστόσο, παρατηρούνται και περιπτώσεις όπου η αλλαγή σε ένα σύστημα διοίκησης μιας χώρας μπορεί να προκαλέσει διαμάχες μεταξύ διαφόρων διεθνών παραγόντων.
Οι γεωπολιτικές συνθήκες, οι οικονομικές συνέπειες και η γενικότερη παγκόσμια κατάσταση μπορεί να επηρεάσουν την αντίδραση των διεθνών παραγόντων σε μια εσωτερική αλλαγή.
Η εκμετάλλευση αυτής της ψευδαίσθησης – ελπίδας μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες:
Κοινωνικός Έλεγχος:
Η δημιουργία ενός ανερχόμενου εθνοσωτήρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις κυρίαρχες δυνάμεις για να διατηρήσουν τον έλεγχο και την εξουσία.
Παρέχοντας ψευδείς ελπίδες στον πληθυσμό, μπορεί να δημιουργηθεί μια ψευδαίσθηση αλλαγής, καθιστώντας τους ανθρώπους περισσότερο διατεθειμένους να ανέχονται το υφιστάμενο σύστημα.
Κοινωνική Ανασφάλεια:
Οι εποχές κοινωνικής ανασφάλειας και οικονομικής αβεβαιότητας δημιουργούν ένα κλίμα όπου οι άνθρωποι αναζητούν απεγνωσμένα λύσεις.
Οι ανερχόμενοι εθνοσωτήρες εκμεταλλεύονται αυτήν την ανασφάλεια, προσφέροντας απλουστευμένες λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα.
Συναισθηματική Ανταπόκριση:
Οι ανθρώπινες συναισθηματικές αντιδράσεις συχνά ωθούν τους ανθρώπους να επιζητούν ηγέτες και ήρωες.
Οι ανερχόμενοι εθνοσωτήρες προσφέρουν μια αίσθηση σταθερότητας και καθοδήγησης σε περιόδους αβεβαιότητας.
Συνολικά, το φαινόμενο των ανερχόμενων εθνοσωτήρων αποτελεί ένα σύνθετο και πολυεπίπεδο φαινόμενο που αντανακλά την ανθρώπινη ανάγκη για κατευθυντήριες αρχές, ασφάλεια και αλλαγή.
Ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από τέτοιου είδους καταστάσεις;
Πίσω από ψευτικούς εθνοσωτήρες μπορεί να κρύβονται διάφοροι τύποι ανθρώπων, οι οποίοι επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τις ακραίες ιδεολογίες για τα προσωπικά τους συμφέροντα ή για να διασκορπίσουν τον αναστάτωση και τον διχασμό.
Ορισμένοι παραδείγματα περιλαμβάνουν:
Πολιτικοί Εκμεταλλευτές: Κάποιοι πολιτικοί μπορούν να υιοθετήσουν ακραίες θέσεις ή να προωθήσουν εθνοσωτηριανές ιδεολογίες για να αποκομίσουν ψήφους ή να αυξήσουν την εξουσία τους.
Οικονομικοί Κερδοσκόποι: Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να προσπαθούν να κερδίσουν οικονομικά από την εκμετάλλευση της αναστάτωσης και της έντασης που προκαλούν οι ακραίες ιδεολογίες.
Εξτρεμιστές Άλλων Ιδεολογιών: Ορισμένοι ακραίοι από διαφορετικά ιδεολογικά φάσματα μπορεί να υιοθετήσουν την εθνοσωτηριανή ρητορική για να προωθήσουν τους δικούς τους στόχους.
Διαδικτυακοί Τρολ: Οι διαδικτυακοί τρολ μπορούν να δημιουργήσουν ψευδείς λογαριασμούς και να προωθήσουν εθνοσωτηριανό περιεχόμενο για να προκαλέσουν αναταραχές και διχασμό.
Γεωπολιτικές Παρεμβάσεις: Ορισμένες χώρες ή παράγοντες μπορεί να επιδιώκουν να αποδυναμώσουν μια άλλη χώρα με την υποκίνηση των εθνοσωτηριανών τάσεων εντός της.
Η έλλειψη παρέμβασης των αρχών σε συγκεκριμένες καταστάσεις δεν αποκλείει το γεγονός ότι δεν έχουν στοιχεία ή πληροφορίες για τις εν λόγω καταστάσεις.
Κάθε ενέργεια, ή η έλλειψή της, προσδίδει έναν λόγο, και αυτός ο λόγος μπορεί να είναι πολύπλοκος και ποικίλος.
Γενικά, η παρουσία ή η απουσία παρέμβασης από τις αρχές δεν αναιρεί την ύπαρξη στοιχείων ή λόγων πίσω από αυτές τις αποφάσεις.
Οι πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των επιλογών που κάνουν οι αρχές και το πότε είναι καιρός να παρέμβουν.
Είναι σημαντικό να έχουμε κριτική σκέψη και να αναζητούμε πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές προτού σχηματίσουμε απόψεις για τέτοιες καταστάσεις.
Η παρουσία αυτών των φιγούρων διαμορφώνει την κοινωνική πραγματικότητα, είτε με θετικό είτε με αρνητικό τρόπο, και είναι σημαντικό να εξετάζουμε κριτικά τις υποσχέσεις που προσφέρονται και τον αληθινό σκοπό πίσω από αυτές.

 

Πηγή

Προβολές : 728


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα