Το 2023 θα υπάρξει λιμός και αναταραχή σε όλο τον κόσμο. Μια λίστα με 33 πράγματα που γνωρίζουμε για την επερχόμενη έλλειψη τροφίμων

Το 2023 θα υπάρξει λιμός και αναταραχή σε όλο τον κόσμο. Μια λίστα με 33 πράγματα που γνωρίζουμε για την επερχόμενη έλλειψη τροφίμων

17 Σεπτεμβρίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:2,664
Μοίρασέ το

 

Αν όλα όσα διαβάσετε σε αυτό το άρθρο σας φαίνονται γνωστά, είναι επειδή έχουμε προειδοποιηθεί για αυτές τις συνθήκες εδώ και χρόνια.

 

 

Ξέρω πως έχω γίνει κουραστική με τις επαναλήψεις μου… προσπαθω όμως να αφυπνίσω όσους περισσότερους μπορώ, γιατί τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά…

Όσοι μπορείτε φύγετε για την επαρχία… στην Κατοχή, η επαρχία δεν πείνασε όσο οι μεγάλες πόλεις…

Υπάρχουν εγκαταλελειμμένα χωριά… βρείτε τα και εγκατασταθείτε εκεί…

Δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι όταν σε λίγους μήνες θα έρθει σαν τυφώνας η πείνα, ακόμα κι αυτοί που θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ελάχιστα τρόφιμα, θα γίνουν στόχος των πεινασμένων…;;;

Θεωρίες συνωμοσίας;;;

Όχι… απλά συναίσθηση που μας οδηγούν…

Μην μένετε αδρανείς… διαβάστε, προμηθευτείτε ότι σας χρειάζεται για να περάσετε τα δύσκολα χρόνια που έρχονται και κυριως μην ξεχάσετε την αλληλεγγύη και το μοίρασμα αυτών των αναρτήσεων…

Ο Θεός μαζί σας…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Αντισταθείτε με κάθε τρόπο στην τυραννία που μας επιβάλουν… ξέρω πως θα έχετε συνέπειες, αλλά το ίδιο ισχύει και στην υποταγή…

Εσείς θα επιλέξετε τις συνέπειες που αντέχετε… και τη ζωή που θέλετε να ζήσετε εσείς και η οικογένειά σας…

 

 

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ό,τι πιστεύουμε.

Τους τελευταίους μήνες, έχω τεκμηριώσει προσεκτικά τα γεγονότα που δείχνουν ότι η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων θα μειωθεί απότομα το 2022.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι εκεί έξω δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν ότι τα τρόφιμα που δεν θα καλλιεργηθούν το 2022 θα λείπουν από τα ράφια μας το 2023.

Μπορεί να αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια επισιτιστική κρίση τον επόμενο χρόνο, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού δεν φαίνεται να ανησυχεί υπερβολικά.

Θα ήθελα λοιπόν να σας ζητήσω να με βοηθήσετε να διαδώσω αυτήν την προειδοποίηση μοιράζοντας αυτήν τη λίστα με όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Όπως θα δείτε παρακάτω, έχουμε πλέον τόσα πολλά δεδομένα που είναι αδύνατο να αρνηθούμε όσα έρχονται.

Παρακάτω είναι μια λίστα με 33 πράγματα που γνωρίζουμε για τις επερχόμενες ελλείψεις τροφίμων…

1 Η φετινή συγκομιδή κόκκινου χειμερινού σιταριού στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η μικρότερη από το 1963. Αλλά το 1963 μόνο 182 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν σε αυτή τη χώρα. Σήμερα ο πληθυσμός μας έχει αυξηθεί στα 329 εκατομμύρια.

2 Η συγκομιδή ρυζιού στην Καλιφόρνια αναμένεται να είναι «το μισό μέγεθος ενός κανονικού έτους».

3 Η συγκομιδή ντομάτας στις ΗΠΑ το 2022 θα είναι μόλις 10,5 εκατομμύρια τόνοι. Αυτό είναι περισσότερο από ένα εκατομμύριο τόνους λιγότερο από ένα κανονικό έτος.

4 Αυτή θα είναι η χειρότερη καλλιέργεια καλαμποκιού στις ΗΠΑ εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.

5 Οι αποστολές καρότων στις Ηνωμένες Πολιτείες από το έτος μέχρι σήμερα μειώνονται κατά 45%.

6 αποστολές γλυκού καλαμποκιού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 20% σε ετήσια βάση.

7 οι αποστολές γλυκοπατάτας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 13 τοις εκατό από έτος μέχρι σήμερα.

8 Οι αποστολές σέλινου στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 11 τοις εκατό από έτος μέχρι σήμερα.

9 Η συνολική παραγωγή ροδάκινου στις ΗΠΑ είναι μειωμένη κατά 15 τοις εκατό σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

10 Σχεδόν τα τρία τέταρτα όλων των αγροτών των ΗΠΑ λένε ότι η φετινή ξηρασία επηρεάζει τις καλλιέργειές τους.

11 Χάρη στην ατελείωτη ξηρασία, ο συνολικός αριθμός βοοειδών του Όρεγκον μειώθηκε κατά 41%.

12 Χάρη στην ατελείωτη ξηρασία, ο συνολικός αριθμός των βοοειδών στο Νέο Μεξικό έχει μειωθεί κατά 43%.

13 Χάρη στην ατελείωτη ξηρασία, ο συνολικός αριθμός των βοοειδών στο Τέξας έχει μειωθεί κατά 50 τοις εκατό.

14 Ένας παραγωγός βοείου κρέατος από την Οκλαχόμα προβλέπει τώρα ότι ο κιμάς θα μπορούσε να κοστίσει «πάνω από 50 δολάρια η λίβρα».

15 Τουλάχιστον το 40 τοις εκατό των Ηνωμένων Πολιτειών έχει βιώσει συνθήκες ξηρασίας για 101 συνεχόμενες εβδομάδες.

16 Συνολικά, αυτή είναι η χειρότερη πολυετής μεγάλη ξηρασία στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία 1.200 χρόνια.

17 Η Ευρώπη βιώνει αυτήν τη στιγμή τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 500 ετών. Σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής Ευρώπης, η στάθμη των ποταμών έχει πέσει τόσο χαμηλά που οι «πέτρες πείνας» εμφανίζονται για πρώτη φορά μετά από αιώνες.

18 Η παραγωγή καλαμποκιού σε ολόκληρη την ΕΕ θα μπορούσε να μειωθεί κατά ένα πέμπτο έως το 2022.

19 Υπάρχουν προειδοποιήσεις για απώλειες καλλιεργειών στη Γαλλία έως και 35 τοις εκατό.

20 Προβλέπονται απώλειες καλλιεργειών έως και 50% σε ορισμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

21 Αναφέρεται ότι σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας θα υπάρξουν απώλειες καλλιεργειών έως και 50 τοις εκατό.

22 Ορισμένοι αγρότες στην Ιταλία έχουν ήδη χάσει «έως και το 80% της σοδειάς τους».

23 Στη Σομαλία, η αγροτική παραγωγή θα μειωθεί κατά 80 τοις εκατό φέτος.

24 Στην Ανατολική Αφρική, η ατελείωτη ξηρασία έχει ήδη σκοτώσει τουλάχιστον επτά εκατομμύρια ζώα.

25 Η Κίνα αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία στην ιστορία.

26 Η Ινδία, η οποία συνήθως αντιπροσωπεύει το 40 τοις εκατό του παγκόσμιου εμπορίου ρυζιού, προειδοποιείται ότι η παραγωγή σε αυτή τη χώρα θα μειωθεί απότομα το 2022 λόγω «σοβαρών ελλειμμάτων βροχοπτώσεων σε βασικές περιοχές καλλιέργειας ρυζιού».

27 Το ένα τρίτο ολόκληρης της επικράτειας του Πακιστάν ήταν κάτω από το νερό μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που κατέστρεψαν τη χώρα και οι γεωργικές περιοχές επλήγησαν ιδιαίτερα. Ως αποτέλεσμα, η συντριπτική πλειοψηφία των καλλιεργειών στη χώρα έχει «σαρωθεί»…

Υπολογίζεται ότι περίπου το 65% των τροφίμων της χώρας -ιδιαίτερα το ρύζι, το βαμβάκι, το σιτάρι και τα κρεμμύδια- ξεβράστηκαν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Bilawal Bhutto-Zardari έδωσε μια ακόμη πιο δραστική προοπτική σε συνέντευξή του στο CGTN νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι «περίπου το 80 με 90 τοις εκατό» των καλλιεργειών της χώρας έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες.

28 Οι τιμές ορισμένων λιπασμάτων έχουν τριπλασιαστεί από το 2021, ενώ οι τιμές ορισμένων άλλων λιπασμάτων έχουν τετραπλασιαστεί.

29 Μια εταιρεία πληρωμών αναφέρει ότι ο αριθμός των Αμερικανών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή της για να λαμβάνουν βραχυπρόθεσμα δάνεια για είδη παντοπωλείου έχει αυξηθεί κατά 95%.

30 Η ζήτηση των τραπεζών τροφίμων των ΗΠΑ είναι τώρα ακόμη μεγαλύτερη από ό,τι στο απόγειο της πανδημίας COVID.

31 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας λέει ότι εκατομμύρια άνθρωποι στην Αφρική αντιμετωπίζουν τώρα την πολύ πραγματική πιθανότητα της πείνας.

32 Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού, 828 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πέφτουν για ύπνο πεινασμένοι κάθε βράδυ. Φυσικά, ο αριθμός αυτός σύντομα θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

33 Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε δημόσια ότι πιστεύει ότι θα υπάρξουν «πολλαπλοί λιμοί» το 2023.
Καθώς οι παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων γίνονται όλο και πιο σπάνιες,
ο κίνδυνος εμφύλιων αναταραχών έχει αυξηθεί σε περισσότερες από τις μισές χώρες του κόσμου φέτος, προμηνύοντας μια επερχόμενη περίοδο αυξημένης παγκόσμιας αστάθειας που τροφοδοτείται από τον πληθωρισμό, τον πόλεμο και τις ελλείψεις βασικών αγαθών, λέει μια νέα ανάλυση.

Σύμφωνα με τη Verisk Maplecroft, μια εταιρεία συμβούλων και πληροφοριών σχετικά με κινδύνους με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, 101 από τις 198 χώρες που περιλαμβάνονται στον Δείκτη Πολιτικών Αναταραχών αύξησαν τον κίνδυνο εμφύλιων αναταραχών μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Τεράστιες διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε πόλεις σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες.

Πώς θα μοιάζει λοιπόν το έτος 2023 όταν γίνει τελικά σαφές ότι απλά δεν θα υπάρχει αρκετό φαγητό για όλους;

Οι πλούσιες χώρες θα έχουν τα μέσα να αγοράσουν τα περισσότερα από τα αγαθά που διατίθενται στην αγορά, και αυτό σημαίνει ότι πολλές φτωχές χώρες θα υποφέρουν πολύ.

Αν όλα όσα διαβάσατε σε αυτό το άρθρο σας φαίνονται γνωστά, είναι επειδή έχουμε προειδοποιηθεί για αυτές τις συνθήκες εδώ και χρόνια.

Το 2023 θα υπάρξει λιμός και αναταραχή σε όλο τον κόσμο.

Αυτό δεν είναι άσκηση. Μια εξαιρετικά σοβαρή παγκόσμια επισιτιστική κρίση έχει ήδη ξεκινήσει και σας ενθαρρύνω να προετοιμαστείτε για αυτό που σας περιμένει όσο ακόμα μπορείτε.

πηγή 15-9-22

 

Πηγή

Προβολές : 2,664


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα