Τρία χρόνια «σερνόταν» η υπόθεση Σπυράκη και όλοι στη ΝΔ σφύριζαν αδιάφορα – Το παρασκήνιο

Τρία χρόνια «σερνόταν» η υπόθεση Σπυράκη και όλοι στη ΝΔ σφύριζαν αδιάφορα – Το παρασκήνιο

16 Δεκεμβρίου, 2022 16 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:524
Μοίρασέ το

 

Ήταν σε γνώση της ίδιας εδώ και κάποιο διάστημα ότι επρόκειτο να κινηθεί έρευνα σε βάρος της, αλλά δεν ενημέρωσε κανέναν.

Κυβερνητικά στελέχη, επιβεβαιώνουν την παραπάνω πληροφορία, μιλώντας για μεγάλο ατόπημα εκ μέρους της Ευρωβουλευτή.

Και αυτό, γιατί ενώ της είχαν κοινοποιηθεί εδώ και καιρό οι εκθέσεις του OLAF που διεξήγαγε τις έρευνες, η ίδια δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, ως όφειλε.

Το λοιπούνου… και επειδή νομίζουν πως όλοι τρώμε κουτόχορτο, έχει ξεκινήσει ομοβροντία καταγγελιών για τους “έλληνες” πολιτικούς εντός και εκτός Ελλάδος, και καλώς έχει ξεκινήσει, γιατί μιλάμε για πρώτης τάξεως λαμόγια, αλλά βρε παίδες, έλεος…
Αυτοί που βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στο στόχαστρο, είναι μαρίδες μπροστά στους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ…
Βρε, καλά κάνετε και ξεμπροστιάζετε τα ελληνολαμόγια, αλλά θα περιμένουμε να κάνετε το ίδιο και με τους … καρχαρίες…
Ή ΤΟ ΞΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ, Ή ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΡΥΠΟΥΛΕΣ…
Καλλιόπη Σουφλή

Καταιγισμός νέων στοιχείων έρχονται στο φως όσο περνούν οι ώρες για την υπόθεση της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, η οποία, με σημερινή απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη τέθηκε εκτός κόμματος μέχρι να τελεσιδικήσει η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος της από τον Ευρωπαίο Γενικό Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες του iEidiseis.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου πνέουν μένεα για την Ευρωβουλευτή, καθώς, όπως φαίνεται, η υπόθεση για την οποία έχει εμπλακεί με την κατηγορία της «υποψίας απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης, και ειδικότερα όσον αφορά την αμοιβή των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών», αφορά την περίοδο 2015-2019 και μάλιστα ήταν σε γνώση της ίδιας εδώ και κάποιο διάστημα ότι επρόκειτο να κινηθεί έρευνα σε βάρος της, αλλά δεν ενημέρωσε κανέναν.

Κυβερνητικά στελέχη, επιβεβαιώνουν την παραπάνω πληροφορία, μιλώντας για μεγάλο ατόπημα εκ μέρους της Ευρωβουλευτή.

Και αυτό, γιατί ενώ της είχαν κοινοποιηθεί εδώ και καιρό οι εκθέσεις του OLAF που διεξήγαγε τις έρευνες, η ίδια δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, ως όφειλε.

«Για μας είναι μείζον ζήτημα αυτό» λένε κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας την απόφαση του κ. Μητσοτάκη για αναστολή της κομματικής της ιδιότητας έως ότου ολοκληρωθεί η υπόθεση, η οποία συνεπάγεται και τη μη συμπερίληψή της στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο για την Α΄Θεσσαλονίκης.

Η ίδια η κ. Σπυράκη, πάντα κατά τις ίδιες πηγές, υποστηρίζει ότι η υπόθεση αφορά συνεργάτη της, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και παρέμενε στην Αθήνα.

Η Μαρία Σπυράκη λέει ότι αφορά συνεργάτη της, με σοβαρό πρόβλημα υγείας που παρέμενε στην Αθήνα. Αυτό όμως είναι παράνομο.

Πρόκειται, ωστόσο, για κάτι εντελώς παράνομο, αφού οι συνεργάτες των ευρωβουλευτών που λαμβάνουν εκτός από τον μισθό τους και επίδομα αλλοδαπής, είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν στο Ευρωκοινοβούλιο,, με την έναρξη της συνεργασίας τους, μια σειρά εγγράφων που αποδεικνύουν ότι διαμένουν στις Βρυξέλλες ( ενοικιαστήριο, λογαριασμούς υπηρεσιών κοινής ωφέλειας κα ).

Σημειώνεται ότι το επίδομα αλλοδαπής είναι αναλογικό του μισθού.

Για παράδειγμα, όπως εξηγούσαν στο Ieidiseis.gr ευρωβουλευτές, αν ένας συνεργάτης λαμβάνει πχ μισθό 2000 ευρώ, τότε το επίδομα αλλοδαπής είναι γύρω στα 300 ευρώ επιπλέον.

Αν ο μισθός του είναι 4.000 μηνιαίως, τότε το επίδομα φτάνει στα 600 ευρώ κ.ο.κ.

Με δεδομένο ότι η περίοδος που διερευνάται είναι πριν από την πανδημία και την απαγόρευση μετακινήσεων, η κ. Σπυράκη, εμφανίζεται αυτή τη στιγμή να οφείλει στο Ευρωκοινοβούλιο ένα σημαντικό ποσό, το ύψος του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Η ίδια σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εμφανίζεται αποφασισμένη να καταβάλλει, ακόμα και την ερχόμενη Δευτέρα, το σύνολο του ποσού που που λάμβανε ως επίδομα αλλοδαπής ο συνεργάτης της για να λήξει αυτή η πτυχή της υπόθεσης.

Ωστόσο, και η ίδια γνωρίζει, ότι με την εμπλοκή του δικού της ονόματος σε μία ανάλογη υπόθεση (για την οποία επίσης κατηγορείται και η κυρία Εύα Καϊλή), παρότι επ ουδενί δεν σχετίζεται με το Qatargate, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην παράταξή της και γενικότερα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που μέχρι χθες, ήταν στην προνομιακή θέση να ασκεί αιχμηρή κριτική στους Σοσιαλιστές-Δημοκράτες για το σκάνδαλο με το Κατάρ.

 

 

Πηγή

Προβολές : 524


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα