Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2024 να γίνει υποχρεωτική η νέα βιομετρικής ταυτότητα για όλους

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2024 να γίνει υποχρεωτική η νέα βιομετρικής ταυτότητα για όλους

26 Αυγούστου, 2023 17 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,995
Μοίρασέ το

 

Αρκετός κόσμος λανθασμένα τρέχει να βγάλει νέες υπάρχων ταυτότητες πιστεύοντας ότι, ή θα του δοθεί χρόνος ή θα απαλλαγεί από την νέα βιομετρική ταυτότητα.

Λανθασμένα έχει κυκλοφορήσει πως η υποχρεωτικότητα θα επέλθει το 2026, ήδη στην Ευρώπη γίνονται νομικές διεργασίες ώστε η υποχρεωτικότητα να ολοκληρωθεί το έτος 2024.

 

>Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2024 να γίνει υποχρεωτική η νέα βιομετρικής ταυτότητα για όλους
Τα πράγματα είναι απλά…
ΑΝ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΡΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΖΑΡΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ…
ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΡΗΜΑ!!!
ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΩΡΕ…
ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΜΠΟΛΙ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΑΣ;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Άντε να δω τι δικαιολογία θα βρουν οι Νατσαίοι και οι Κατσιβαρδαίοι, αν όντως ισχύει το ενδεχόμενο αλλαγής της ταυτότητας απο το 2024, όπως γράφουν μέρες τώρα τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ…
Αρκετός κόσμος λανθασμένα τρέχει να βγάλει νέες υπάρχων ταυτότητες πιστεύοντας ότι, ή θα του δοθεί χρόνος ή θα απαλλαγεί από την νέα βιομετρική ταυτότητα.
Λανθασμένα έχει κυκλοφορήσει πως η υποχρεωτικότητα θα επέλθει το 2026, ήδη στην Ευρώπη γίνονται νομικές διεργασίες ώστε η υποχρεωτικότητα να ολοκληρωθεί το έτος 2024.
Το έτος 2024 φέρνει μεταβολές και νέες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας και της ταυτοποίησης των πολιτών στην Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και στον κόσμο. 
Ένας από τους κύριους λόγους συζητήσεων στην Ευρώπη, αφορά την πιθανή υποχρεωτική εισαγωγή της νέας βιομετρικής ταυτότητας για όλους τους πολίτες μέσα στο 2024.
Αυτή η πρόταση έχει διχάσει την κοινή γνώμη και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Επιχειρήματα υπέρ
Οι υποστηρικτές της υποχρεωτικής εισαγωγής της νέας βιομετρικής ταυτότητας επισημαίνουν τον αυξημένο βαθμό ασφάλειας που προσφέρει αυτή η τεχνολογία.
Με τη χρήση βιομετρικών δεδομένων όπως το δακτυλικό αποτύπωμα ή η αναγνώριση προσώπου, η ταυτοποίηση των ατόμων γίνεται ακόμα πιο αξιόπιστη και δύσκολη στην περίπτωση παραποίησης.
Επίσης, η εισαγωγή αυτής της ταυτότητας μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης και της ανθρωποκυνηγητού, καθώς θα δυσχεραίνει την πρόσβαση παράνομων ατόμων στη χώρα.
Επιπλέον, οι υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι η νέα βιομετρική ταυτότητα θα διευκολύνει τις διοικητικές διαδικασίες και θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη παροχή δημόσιων υπηρεσιών.
Η ταυτοποίηση μέσω βιομετρικών χαρακτηριστικών μπορεί να επιτρέψει την ταχεία και ασφαλή διαδικασία ελέγχου ταυτότητας σε διάφορα πεδία, από την αναχώρηση από το αεροδρόμιο μέχρι την υποβολή φορολογικών δηλώσεων.
Ανησυχίες κατά:
Υπάρχουν και ανησυχίες που συνοδεύουν αυτήν την πρόταση, αυτές προειδοποιούν για την πιθανή παραβίαση της ιδιωτικότητας και τη συγκέντρωση μεγάλου όγκου ευαίσθητων δεδομένων σε μια κεντρική βάση και αυτό θα γίνεται με την χρήση των βιομετρικών δεδομένων και τον μοναδικό ψηφιακό σειριακό αριθμό που θα δοθεί σε κάθε πολίτη.
Η κίνδυνος κατάχρησης των βιομετρικών δεδομένων, είτε από κακόβουλους χάκερ είτε από το κράτος, αυξάνεται σε αυτήν την περίπτωση.
Επιπλέον, η υποχρεωτική εισαγωγή μιας τέτοιας ταυτότητας θέτει ερωτήματα σχετικά με την ελευθερία των πολιτών. Κάποιοι ανησυχούν ότι η εξάρτηση από τη βιομετρική ταυτότητα μπορεί να περιορίσει την ανωνυμία και την ελευθερία κινήσεων.

Πηγή

Προβολές : 1,995


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα