ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!!!ΚΑΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ!!!!!!!!!!!!

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!!!ΚΑΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ!!!!!!!!!!!!

26 Μαΐου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:3,876
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και παγώνω…

 

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης – Δείτε όλα τα ονόματα των υπουργών

Θα μεταφέρω αυτά που μου έγραψε ένας ΕΛΛΗΝ:

“Και να σου ξαφνικά ο εβραϊκής καταγωγής ΔΑΝΙΗΛ ΕΣΔΡΑ, επικεφαλής  ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Μετανάστευσης (εργάστηκε και στα Σκόπια, στην αντίστοιχη θέση και ήρθε εδώ προφανώς για να μας «εκπολιτίσει»).

Ο άνθρωπος αυτός, αφού μας επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη τους μετανάστες», μας καλεί από τις σελίδες εφημερίδων ευρείας κυκλοφορίας, να αναγνωρίσουμε τα οφέλη της μετανάστευσης. Μας λέει μάλιστα ότι «σε έναν πληθυσμό που γερνάει και εργατικά χέρια χρειαζόμαστε για να ενισχύσουμε την παραγωγή που πάσχει».

 

ΠΑΡΤΕ  ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΑ 6.000.000 ΤΩΝ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΒΑΣΗ  ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ,  ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ-ΕΜΦΥΛΙΟ  ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

 

ΟΛΑ , ΜΑ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ  ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΝ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ, Ο ΛΥΚΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ;

 

ΚΑΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ…”

 

Και το συνδυάζω με την πληροφορία που μου ήρθε, πως ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΛΕΩΝ…

Κατόπιν όλων αυτών, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΡΩΝΑΡΟΥΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Ποιοι είναι οι υπουργοί στην υπηρεσιακή κυβέρνηση έως τις νέες εκλογές του Ιουνίου.

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, η οποία θα αναλάβει μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει πλέον «αλλάξει χέρια», με υπηρεσιακό Πρωθυπουργό τον Ιωάννη Σαρμά, ο οποίος παρέλαβε την Πέμπτη 25/5 τον μπλε φάκελο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με όλα τα μείζονα θέματα και τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος.

Nωρίτερα, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, ορκίσθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ως πρωθυπουργός.

Αύριο Παρασκευή 26 Μαΐου, στις 12:00, θα ορκιστούν τα μέλη της Kυβέρνησης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά.

Η σύνθεση της υπηρεσιακής Κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΜΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΚΟΥΡΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΕΛΑΓΙΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΡΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΣΚΑΡΕΛΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΤΤΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΤΡΙΝΑ ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΠΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΛΟΥΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΠΑΝΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΔΑΝΙΗΛ ΕΣΔΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΛΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΛΙΑΡΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΔΡΕΤΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥΡΝΑΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ:

ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ

preodrsarm.jpg

Φίλιππος Σπυρόπουλος

Ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης, Φίλιππας Σπυρόπουλος, είναι ομότιμος καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικότερα, ο 71χρόνος Φίλιππας Σπυρόπουλος, σπούδασε νομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Λονδίνου (LSE) και Freiburg Γερμανίας και είναι ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία υπηρέτησε επί τριάντα οκτώ χρόνια, έχοντας διατελέσει και κοσμήτοράς της.

Την περίοδο 1981-1983 υπηρέτησε στο νομικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και αργότερα γενικός γραμματέας στο υπουργείο Προεδρίας (1989) και στο υπουργείο Δικαιοσύνης (1990 – 1992) με υπουργό Δικαιοσύνης τον αείμνηστο Αθανάσιο Κανελλόπουλο.

Είναι δικηγόρος από το 1976 και ασκεί ενεργώς δικηγορία, κυρίως στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Διοικητικά Δικαστήρια και έχει πλούσιο γνωμοδοτικό έργο.

Το 1993 ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου και στη συνέχεια διετέλεσε μέλος διαφόρων οργανισμών και φορέων.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή σεμινάρια και συνέδρια και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Σωκράτης Κάτσικας

Ο Σωκράτης Κ. Κάτσικας που θα αναλάβει καθήκοντα υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, παίρνωντας την σκυτάλη από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών (1982), Master of Science in Electrical & Computer Engineering του University of Massachusetts at Amherst, ΗΠΑ (1984) και Δρ Μηχ/κός Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών (1987).

Σήμερα είναι καθηγητής του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του προγράμματος αξιολόγησης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (European University Association – EUA) και πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ίδιου προγράμματος. Διετέλεσε πρύτανης (2003-2006) και αντιπρύτανης (1997-2003) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (2006-2008), μέλος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (2008-2009), αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων μελών ΔΕΠ (ΠΟΣΔΕΠ) (2009), Εθνικός Εκπρόσωπος στην επιτροπή Προγράμματος του Προγράμματος «’Ανθρωποι» του 7ου Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2007-2009), γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (2009 – 2012), μέλος της επιτροπής Πληροφορικής της Ελληνικής Κυβέρνησης (2011 – 2012), πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Τεχνικού Συμβουλίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, πρόεδρος του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (2013-2014) και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (2013-2015).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στις περιοχές της ασφάλειας πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων και των εφαρμογών της θεωρίας εκτίμησης. Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας περισσότερων από 230 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων και πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 60 ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης, ως ερευνητής, ως επιστημονικός διευθυντής, και ως διευθυντής προγράμματος στις περιοχές αυτές. Συμμετέχει στις επιστημονικές επιτροπές κρίσης άρθρων αρκετών επιστημονικών περιοδικών, έχει συγγράψει ή επιμεληθεί την έκδοση 33 βιβλίων και έχει συμμετάσχει ή προεδρεύσει σε επιστημονικές επιτροπές περισσότερων από 400 επιστημονικών διεθνών συνεδρίων.

Ο διάλογος Μητσοτάκη – Σαρμά

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κύριε πρόεδρε σας υποδέχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου. Θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να σας παραδώσω έναν ολίγον ογκώδη φάκελο
ο οποίος συμπεριλαμβάνει μία σειρά από στοιχεία τα οποία πιστεύω ότι θα βρείτε χρήσιμα όπως τη συνοπτική παρουσίαση των υπουργείων και των παραχθέντων αποτελεσμάτων της προεδρίας της κυβέρνησης, το σχέδιο κυβερνητικής πολιτικής για το 2023, ένα συνολικό σημείωμα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά και τα κρίσιμα επιχειρησιακά ορόσημα του επόμενου τριμήνου καθώς και τα ετήσια σχέδια δράσης των υπουργείων. Πιστεύω ότι καταδεικνύεται με αυτό τον τρόπο ότι το επιτελικό κράτος διασφαλίζει τη συνέχεια της λειτουργίας της κρατικής μηχανής.

Και παρότι το Σύνταγμα προβλέπει ορισμένο χρόνο στα καθήκοντα της υπηρεσιακής κυβέρνησης όπως γνωρίζετε είστε μία κυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και κατά συνέπεια πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε η μετάβαση από την απερχόμενη κυβέρνηση στην υπηρεσιακή κυβέρνηση να γίνει με όλους τους κανόνες που η συνέχεια του κράτους επιβάλει. Οπότε και πάλι να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας και προφανώς είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε».

Ιωάννης Σαρμάς: «Η κυβέρνηση αυτή θα είναι μία κυβέρνηση υπηρεσιακή. Θα έχει όλες βέβαια τις εξουσίες αλλά μόνο τις εξουσίες για να εφαρμόσει το νόμο μέχρις ότου εδώ στο Μαξίμου επανέλθει πάλι αυτός που θα προέρχεται από τη λαϊκή βούληση. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ένας πρόεδρος ανωτάτου δικαστηρίου ξέρει πάρα πολύ καλά ότι είναι μόνο και μόνο για να οργανώσει τις εκλογές και επίσης για να συνεχιστεί η λειτουργία της εκτελεστικής λειτουργίας και του κράτους χωρίς να υπάρξει κενό. Μέχρι να έρθει αυτός που είναι φυσικός δικαιούχος σε αυτό το κτήριο».

Κυριακος Μητσοτακης, Ιωαννης Σαρμας, Μεγαρο Μαξιμου

Ο Ηλίας Σιακαντάρης εκπρόσωπος της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ηλίας Σιακαντάρης θα ασκεί καθήκοντα εκπροσώπου της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις νέες εκλογές της 21ης Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Σιακαντάρης αντικαθιστά τον Άκη Σκέρτσο και θα ενημερώνει τους πολιτικούς συντάκτες για έναν μήνα, έως την Κυριακή, 25 Ιουνίου οπότε θα διεξαχθούν οι δεύτερες εθνικές εκλογές.

Ο Ηλίας Σιακαντάρης σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ) και πήρε μάστερ στη δημοσιογραφία από το Columbia University Graduate School of Journalism της Νέας Υόρκης.

Εργάστηκε στο CBSNews, στην ΙΗΤ/Kathimerini English Edition, στις εκδόσεις ΙΜΑΚΟ, Λυμπέρη, την Καθημερινή, την Ημερησία, την Οικονομική Επιθεώρηση – μεταξύ άλλων. Αρθρογραφεί στο STATUS. Έχει συνεργαστεί με ελληνικά και ξένα έντυπα/ηλεκτρονικά μέσα.

Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά και προσπαθεί να μάθει φαρσί (χρόνια τώρα…). Ξεκίνησε να εργάζεται στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ λίγο πριν τη πιλοτική πρώτη εκπομπή τον Απρίλιο του 2006. Αρχικά κάλυπτε και τα δύο αντικείμενα της εξειδίκευσής του: Οικονομία και Ιράν.

Σήμερα, γράφει και παρουσιάζει δελτία ειδήσεων για την ΕΡΤ. Παρακολούθησε το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης από το 2008 με καθημερινή εκπομπή.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Ο ογκώδης μπλε φάκελος που παρέλαβε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ιωάννης Σαρμάς

Την απάντηση για το τι περιλαμβάνει ο φάκελος αυτός, έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε αναλυτικά: «Κύριε πρόεδρε σας υποδέχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου. Θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να σας παραδώσω έναν ολίγον ογκώδη φάκελο
ο οποίος συμπεριλαμβάνει μία σειρά από στοιχεία τα οποία πιστεύω ότι θα βρείτε χρήσιμα όπως τη συνοπτική παρουσίαση των υπουργείων και των παραχθέντων αποτελεσμάτων της προεδρίας της κυβέρνησης, το σχέδιο κυβερνητικής πολιτικής για το 2023, ένα συνολικό σημείωμα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά και τα κρίσιμα επιχειρησιακά ορόσημα του επόμενου τριμήνου καθώς και τα ετήσια σχέδια δράσης των υπουργείων. Πιστεύω ότι καταδεικνύεται με αυτό τον τρόπο ότι το επιτελικό κράτος διασφαλίζει τη συνέχεια της λειτουργίας της κρατικής μηχανής.

Και παρότι το Σύνταγμα προβλέπει ορισμένο χρόνο στα καθήκοντα της υπηρεσιακής κυβέρνησης όπως γνωρίζετε είστε μία κυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και κατά συνέπεια πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε η μετάβαση από την απερχόμενη κυβέρνηση στην υπηρεσιακή κυβέρνηση να γίνει με όλους τους κανόνες που η συνέχεια του κράτους επιβάλει. Οπότε και πάλι να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας και προφανώς είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε».

Ο κ. Σαρμάς του απάντησε: «Η κυβέρνηση αυτή θα είναι μία κυβέρνηση υπηρεσιακή. Θα έχει όλες βέβαια τις εξουσίες αλλά μόνο τις εξουσίες για να εφαρμόσει το νόμο μέχρις ότου εδώ στο Μαξίμου επανέλθει πάλι αυτός που θα προέρχεται από τη λαϊκή βούληση. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ένας πρόεδρος ανωτάτου δικαστηρίου ξέρει πάρα πολύ καλά ότι είναι μόνο και μόνο για να οργανώσει τις εκλογές και επίσης για να συνεχιστεί η λειτουργία της εκτελεστικής λειτουργίας και του κράτους χωρίς να υπάρξει κενό. Μέχρι να έρθει αυτός που είναι φυσικός δικαιούχος σε αυτό το κτήριο».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή

Προβολές : 3,876


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα